Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetodistonija...nerimas...baimės...

o man nera del ligu baimiu sad.gif(( Labai bijau kai kunas sustigsta ir tarsi saves nebejauciu sad.gif(((( Merginos rase, kad ir joms taio budavo
reikia turbut situos nusipirkti ir man vasitukus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Selena777 @ 2014 08 19, 10:53)
o man nera del ligu baimiu sad.gif(( Labai bijau kai kunas sustigsta ir tarsi saves nebejauciu sad.gif(((( Merginos rase, kad ir joms taio budavo
reikia turbut situos nusipirkti ir man  vasitukus smile.gif

del sedacam gawau rekomendaciju.. nes mano viena pazystama gere ir jai labai padejo, nu ir as nusipirkau jau geriu sawaite.. nu ir tikrai ta toky nerima nueme..
Atsakyti
Sveikos,
Maja po lasiniu pagereja 4u.gif
Selena va kaip pasireiskia nerimas:
Ligos eiga. Šie ligoniai dažniausiai skundžiasi nuolatiniu nervingumu, virpuliu, raumenų įtampa, prakaitavimu, galvos svaigimu, širdies plakimu, silpnumu, diskomfortu epi­gastriume, kitais vegetaciniais nerimo požymiais. Juos kankina nuolatinė baimė, kad kažkas bloga atsitiks jiems ar jų artimiesiems (liga, autoavarija), jie kupini įvairiausių blogų nuojautų. Šie ligoniai taip pat dažniausiai kreipiasi į gydytojus somatikus ir išsako savo skundų somatinius komponentus. Kartu su šio sutrikimo simptomais labai dažnai (iki 90% atvejų) pasireiškia ir socia­linės fobijos ar distimijos simptomai. Šis sutrikimas dažnesnis tarp moterų, juo sergantys žmonės sudaro didelę dalį bendrosios praktikos gydytojų ligonių.

Cia panikos sutrikimas.
Ligos eigaPirmas priepuolis paprastai išsivysto spontaniškai, tačiau jį gali išprovokuoti kokia nors stresinė situacija. Atsiranda didelė baimė, kurios priežasties ligonis negali paaiškinti, bijo, kad jį ištiks mirtis ar, kad jisai tuojau išprotės. Pagreitėja kvėpavimas, pradeda greitai plakti širdis, svaigsta galva, dreba rankos, parausta oda, atsiranda tirpimai, dilgčiojimai, skausmai krūtinėje, dusulys. Pasidaro sunku kalbėti, gali atsirasti mikčiojimas, sunku susikaupti, pablogėja atmintis. Priepuolis trunka 20-30 minučių, rečiau 1 val. Priepuoliui pasibaigus, atsiranda baimė, kad panaši būsena vėl pasikartos. Gali išsivystyti agarofobija (atvirų erdvių, vietų, situacijų, iš kurių sunku ištrūkti ar kuriose atsiradus panikos priepuoliui nebus suteikta pagalba, baimė). Tada pacientas pradeda rečiau išeiti iš namų, reikalauja, kad kas nors iš namiškių jį lydėtų ar susigalvoja kokius nors kitus būdus kovoti su šia baime. Tipiškos situacijos, kurių metu pasireiškia agarofobija – tai buvimas minioje, stovėjimas eilėje, važiavimas automobiliu, traukiniu. Nuo panikos sutrikimo kenčia 2 proc. gyventojų. Panikos sutrikimais be agarofobijos vienodai serga vyrai ir moterys, su agarofobija – vyrai 2 kartus dažniau. Paprastai susergama jauname amžiuje, amžiaus vidurkis 25 metai. Priepuoliai gali pasireikšti 1-2kartus per savaitę, kartais kelis kartus per dieną ar vieną kartą per metus. 50 proc. ligonių pasveiksta, 20 proc. savijauta nepakinta.

Man man tai abu panasus. Dar jei dadeciau vegetodistonija, tai ir ten simptomu tu paciu butu. Zodziu yra tipiski simptomai ir kai kurie dar kuriuos musu organizmas pats prisideda. Mano pavyzdziui dar dasideda ausu uzgulima. Buna toks jausmas kaip skrendannt lektuvu. Tikrai slykstus jausmas.

Atsakyti
Sveikos smile.gif maja, mano drauge per nestuma beveik visa laika pragulejo ligoninej, lb veme, pykino, paskui su inkstais prasidejo bedos ir pan. Jai nera jokios VG. Cia normalu, kiekvienos organizmas skirtingas. Pvz as gerai jauciausi, iki pat galo dirbau. Stiprybes ir kantrybes tau smile.gif Selena, as jau kelinta karta pastebiu, kad vis klausi, ar imanoma ta iveikti be vaistu. Cia lb individualus dalykas, lb nuo zmogaus priklauso, bet jei tau vis negera, geriau jau bent zoliniu preparatu pagerk, negu ir toliau su tokia savijauta gyventi ir kankintis. O del tu baimiu, tj patikek nesustings kunas, neiskrisi ir pan, man visi tavo simptomai buvo, ne karto nenualpau ir nesustingau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maja23 @ 2014 08 19, 07:28)
O po lasiniu pagereja? nes turiu itarima kad snd guldis i ligonine mane

Manau, kad tikrai pagereja 4u.gif atsiduok tiesiog daktarams, jie tokiu mato simtais ir tikrai zino ka daryti, viskas bus ok 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Selena777 @ 2014 08 19, 10:40)

Nebuna kartais jums kad galvojat kad isprotesit ?sad.gif

Manes pastoviai sita mintis neapleidzia ir gasdina labiau uz viska unsure.gif as nebijau del tu visu pojuciu, nes zinau kad jie tik vargina, bet nemirtini, o va baime isproteti kas kita, nes labai supanikuoju, kai suvokiu, jog neiseina savaes kontroliuoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2014 08 19, 10:26)

Manes pastoviai sita mintis neapleidzia ir gasdina labiau uz viska unsure.gif  as nebijau del tu visu pojuciu, nes zinau kad jie tik vargina, bet nemirtini, o va baime isproteti kas kita, nes labai supanikuoju, kai suvokiu, jog neiseina savaes kontroliuoti doh.gif

man sitas dalykas irgi daznai budavo, svarbiausia lb susikoncentruoti ir kazka veikti, tada po kiek laiko praeina. o nieko neveikiant atvirksciai tik stipreja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(livijaaa @ 2014 08 19, 11:34)
man sitas dalykas irgi daznai budavo, svarbiausia lb susikoncentruoti ir kazka veikti, tada po kiek laiko praeina. o nieko neveikiant atvirksciai tik stipreja doh.gif

zinai cia toks uzdaras ratas gaunasi, nes kai ta busena apima tai noris tik susiguzt i kamuoliuka ir verkt, niekaip neprisiverciu ka daryti doh.gif o is tikruju lb pritariu tau, veikla padetu atitolinti sita baime 4u.gif ech, dar nemazai reikia su savimi ismokti dirbti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2014 08 19, 12:47)
zinai cia toks uzdaras ratas gaunasi, nes kai ta busena apima tai noris tik susiguzt i kamuoliuka ir verkt, niekaip neprisiverciu ka daryti doh.gif  o is tikruju lb pritariu tau, veikla padetu atitolinti  sita baime 4u.gif  ech, dar nemazai reikia su savimi ismokti dirbti 4u.gif

Man tai tik kartais toks saves gailestis uzeina, kad kodel turiu dirbt ir dirbt, lyg daugiau netureciau ka veikt. Nors is kitos puses kaip pagalvoju, kad zmones kai pvz invalidai buna, juk jie irgi sunkiai dirba su savimi, mankstinasi ir po to net olimpiadose dalyvauja.
Mergaites kokia ten dar kazkuri is Jusu knyga minejo kaip iveikti mirties baime, ar kazkaip panasiai?
Atsakyti
QUOTE(stejjse:) @ 2014 08 19, 09:38)
kiek as zinau po lasaliniu visems pagereja.. 4u.gif
kaip tawo darboviete? ar sakei kad nescia? ar ejai snd y darba? ir kaip tawo sawijauta snd?

Na galetu tada paguldyti, nebeistemsiu daugiau net tarpsonkaulini nerva skauda, taip skauda kad pastovet negaliu. Zino darbovietej patys pirmi suzinojo nes nezinojau ka daryti, masciau iseit is darbo, ir kur cia nuslepsi kaip sitaip bloga, nebuwau nej snd nei vakar,tiesiog nera jegu ir nebesvarbu ismes ar ne, vaikas svarbiau. Nekokia, jegu 0, nuotaikos taip pat nera, apie valgyma patyliu.. laukiuvizito pas daktare greiciau
Atsakyti
QUOTE(maja23 @ 2014 08 19, 12:23)
Na galetu tada paguldyti, nebeistemsiu daugiau net tarpsonkaulini nerva skauda, taip skauda kad pastovet negaliu. Zino darbovietej patys pirmi suzinojo nes nezinojau ka daryti, masciau iseit is darbo, ir kur cia nuslepsi kaip sitaip bloga, nebuwau nej snd nei vakar,tiesiog nera jegu ir nebesvarbu ismes ar ne, vaikas svarbiau. Nekokia, jegu 0, nuotaikos taip pat nera, apie valgyma patyliu.. laukiuvizito pas daktare greiciau

Mazut lb lauksiu is tawes naujienu!! Laikykis!!! Greit palengves!!! 4u.gif
Kelinta tau vizitas pas daktare??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stejjse:): 19 rugpjūčio 2014 - 11:31
QUOTE(maja23 @ 2014 08 19, 13:23)

as tai jokiu vizityu nelakciau, issikvieciau greitaja ir nuveztu tiesiai, o cia tai dar kelias dienas siuntines. pakonsultuos, tada pasius tyrimams, o tada gal ir duos koki nukreipima. Su greitaja viskas paprasciau.
Atsakyti
O jums nebuna taip kad atseit galva sunku nulaikyti ? Atrodyu pati judintusi nors nedijudina
Buvo jau praejes sitas jausmas ir vel uzejo uzvakar smile.gif Bet ne taip stipriai
Nakti vel buvo PA uzejusi, galvojau mirsiu sad.gif((((( norejau mamai skambinti bet buvo 1 ar 2 nakties sad.gif((
Atsakyti