Įkraunama...
Įkraunama...

Giminės medis

QUOTE(juzzzte @ 2014 10 06, 20:16)
As sitam puslapyje vedziau savo gimines pavarde, kurios atstovai zinojau yra isvyke i Argentina ir taip suzinojau tiksliai metus ir laiva kokiu isplauke... Vokiskai nesuprantu, bet uztenka kaireje puseje ivesti pavarde ir jei ras - ismes sarasa. Beje, bandziau modifikuoti pavarde, nes kaip isivaizduoju suskaitmenino tai kas ranka uzrasyta, o juk nebutinai lietuviskas pavardes uzrasydavo teisingai...

http://www.die-maus-...dex.php?id=find

bet cia tik keleiviu sarasai kas isvyko is Bremeno uosto...

Oi, kaip įdomu pasiknaisioti smile.gif Radau reikiamas pavardes, kurių ieškau. Toliau versdama puslapius pastebėjau, kad beveik visas kaimo jaunimas išplaukė užjūrin, labai daug pažįstamų pavardžių tarp keleivių.
Tik dabar reikia išsiaiškinti, kaip tie žmonės susiję giminystės ryšiais. Radžiūnų pavardės net keliuose kaimuose, ir jų tiek daug, net mačiau santuoką Radžiūno su Radžiūnaite. Po to, ieškodama vis giliau, jau visiškai susipainiojau, o ir ne visos knygos suskaitmenintos, todėl situacija beviltiška doh.gif pamečiau galus. Gal kas irgi ieškote Radžiūnų ar Vaitiekūnų?
Atsakyti
Norejau paklausti, o kaip "mokotės" lotynu kalbos skaitydami metrikus, mirties liudijimus...? Verčiatės internetu? "Patis", "matris" ir taip aisku, bet yra aišku ir sunkesnių žodžių....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ašva: 17 spalio 2014 - 18:36
Surašomos kapinės.
http://atminimoknyga.lt/apie.php

Jolantuke, pasiprašiau draugauti ir tada įstoti į geneologijos grupę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašva @ 2014 10 17, 19:35)
Norejau paklausti, o kaip "mokotės" lotynu kalbos skaitydami metrikus, mirties liudijimus...? Verčiatės internetu? "Patis",  "matris" ir taip aisku, bet yra aišku ir sunkesnių žodžių....

Daugmaž mokomės būtiniausių sąvokų lotuliukas.gif Buvo metrikų bendra formuluotė.
Vertimų pavyzdžiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 17 spalio 2014 - 20:31
Laba visiems 4u.gif

Sakykite, gal kas geresnes akis turit ir galėtumėt pasufleruoti, kaip jums persiskaito mirties priežastis šiame įraše? Niekaip neiššifruoju, kas tai per liga... :/

user posted image

Nemiegu per naktis, Kurtuvėnų parapijos knygas šifruoju. Gal kam ši parapija irgi pakeliui? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2014 10 30, 22:50)
Laba visiems  4u.gif

Sakykite, gal kas geresnes akis turit ir galėtumėt pasufleruoti, kaip jums persiskaito mirties priežastis šiame įraše? Niekaip neiššifruoju, kas tai per liga... :/

user posted image

Nemiegu per naktis, Kurtuvėnų parapijos knygas šifruoju. Gal kam ši parapija irgi pakeliui?  mirksiukas.gif

Panašu į aртри́т (lot. arthrītis ) arba arteritis - arterijų uždegimas (arteri“tides) pagal medicinos enciklopediją.
Kurtuvėnuose ieškojau Javgėlių.
Atsakyti
Labutis 4u.gif
Senokai domiuosi savo šaknimis, pirmą geneologini medį sudarė dar mano tėtis, O mes su sūnum prieš 3 metus jį praplėtėm ir papildėm. Darėm patys rankytėm piešėm, kaip supratom... Tai va šią žimavėl ruošiuos skirt laiko paieškoms ir duomenų tikslinimui...
Tai va o šiandien netyčia įrašiau savo prosenelio vardą ir pavardę į google ir išmetė visą genologinį medį ( tiesiog bandžiau susirast kelias paemstas puseseres)lotuliukas.gif svetainėje Geni.... Nustebau... Pasitikslinau, bet ten tiek žinomų vardų ir pavardžių ir vietovardžiai mūsų... Tai vanorėčiau kažką daugiau sužinot apie tą svetainę, Ten visi paaiškinimai nemūsiški. Na kas rašoma pie medžio tai man aišku, bet šeip, rašo kaip ir nemokamas, o paskui kažkokie pinigai minimi.. ten savanoriškai mokama ar kaip. Šita dalis man neaiški. Gal apšviestumėt.
Atsakyti
QUOTE(Elenajazz @ 2014 11 02, 16:23)
Panašu į aртри́т (lot. arthrītis ) arba arteritis - arterijų uždegimas (arteri“tides) pagal medicinos enciklopediją.
Kurtuvėnuose ieškojau Javgėlių.
Elenajazz, vat man irgi artritas persiskaito, bet ten 12 metų berniuko mirtis, tai kažkaip sunkiai tikėtina būtų, kad nuo artrito mirė... g.gif
Ačiū už kitą - arteritis– versiją mirksiukas.gif
Aš Mockų ir Kliminskų aplink Kurtuvėnus ieškau. smile.gif
Atsakyti
labutis. 4u.gif
Nereik manyt kad artritas yra senų liga. Aš pati sergu, pažystu kas serga nuo vaikystės, kai kas apsirgo po gimdymo... žinau keleta vaikiukų su ja gimusių. Tiesiog Kai žmogus nesi susijes su šia liga įsivaizduoji tik babutes išsuktais pirštu sanariais. Bet po Artrito pavadinimu slepiasi ir poliartritai ir jaunatviniai artritai ir reumatoidiniai artritai. Anaislaikais suprantu tos kvalifikacijso nebuvo,kaip ir gydimo, tai ir liga ėjo vienu pavadinimu.
Taip kad pilnai normalu, kad vaikas su artritu iki 12 metų išgyveno tik.
Atsakyti
rimulėėė, ačiū už paaiškinimą 4u.gif
Atsakyti
Noriu pakviesti prisijungti prie MyHeritage giminės medžio savo giminaitę. Ar įmanoma padaryti taip, kad ji matytų tik tą dalį, kur eina jos šaka (gi, jai nesvarbu visai kitos giminės šaka). Ar įmanoma atidalinti/padalinti giminės medį?
Atsakyti
QUOTE(pienių vynas @ 2014 11 07, 10:39)
Noriu pakviesti prisijungti prie MyHeritage giminės medžio savo giminaitę. Ar įmanoma padaryti taip, kad ji matytų tik tą dalį, kur eina jos šaka (gi, jai nesvarbu visai kitos giminės šaka). Ar įmanoma atidalinti/padalinti giminės medį?

Na ašatsakyt jums negaliu, nes tik neseniai pati radau MyHeritage. Bet paskaičius jūsų posta man klausimukas iškilo.
Čia kaip skaitosi " kitos giminės šaka" na aš Geni radau savo pro prosenelio vardą, pažiūrėjau, tikrai maniškis, mano senelis,ir jo seses kaip vaikai surašyti. tai šita dalis yra mano giminės šaka. nes pasirodo ,kad mano proprosenelis yra iš 7 vaikų reiškias kitu vaikų vaikai, vaikaičiai išeina kitos šakos. ar taip g.gif net jeigu ir taip mes vistiek kraujo giminės ir esam tik 4-5 karta.( faktiškai ženytis tarpusavy gal nelabai gerai, ar jau galima g.gif )
Dėl ko aš čia taip rašau.nes jei ženytis jau galima, tada galit savo šakos nerodyti, nes tikrai svetimiems kaip ir nereik žinot, bet jei nepageidautina, tai visai neblogai matyt bent pavardes ir gimimo metus...

O man smagu buvo pažiūrėt kiek gi giminių mūsų medyje yra, nors tos šakos ir ne mano .( ten gerai padaryta, pavardės matosi vardu ir datu nėra)...faktiškai kaip ir apsaugota , kita vertus aš bent žinau kad iš Rimavičiaus giminės yra Navickai, netgi Banioniai... O Rimavičiaus šaka likusi tik mūsų ir dar viena, kitos pakeitė pavardes, kadangi kažkuriuo laikotarpiu neliko gyvų berniukų...
Ir šeip tas žinojimas man netrukdo, tiesiog smalsu kiek vaikų turėjo senelio pirmos eilės pusbroliai.
Žinot manjau 44 , vaikystėj baba mane veždavosi lapkričio 1 i gimttine, ir keik pamenu ten kiekvienas kapas buvo giminė, suvisais sveikinosi irbendravo. išeina kad tie pirmos eilės pusbroliai babos turiu omeny, jeim tai buvo gimine, o mes dabar skaitom, kad nebe gimine.... nu gal netaip išsireiškiau ..gimine, bet išeina nlabai jei envertamedžio matyt......kažkaip iškilo šis vaikystes prisiminimas ir pagalvojau, anksčiau jie gana sėsliai gyveno, ir bendravoo mes bendraujam tik su artimiausiis... giminėmis ...
Atsakyti