Įkraunama...
Įkraunama...

Giminės medis

Ar yra iš šio forumo dalyvių, kurie sudarinėja savo giminės medžius ir nekilmingų asmenų, paprastų valstiečių?
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2014 09 29, 11:31)
Ar yra iš šio forumo dalyvių, kurie sudarinėja savo giminės medžius ir nekilmingų asmenų, paprastų valstiečių?

tikrai yra biggrin.gif, manau daugelis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2014 09 29, 11:31)

Yra smile.gif Ne kilmingos šaknys yra giminės/šeimos istorijos esmė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2014 09 29, 10:31)

Na pavyzdžiui man, prieš pradedant daryti medį, senoliai sakė, jog mūsų giminėje nėra buvę kilmingų bajorų ar dvarininkų.. tačiau vistiek užsispyriau tai pradėti ir jau tęsiu aštunti metai.. kuo giliau - tuo įdomiau.. dabar jau atkasiau, kad vis dėl to yra buvę labai turtingų protėvių, o taip pat ir kareivių.. man kur kas įdomiau kai pradedu sudarinėti žemėlapį, kur ir kada gyveno protėviai, kiek daugiausia būdavo šeimoje vaikų, ar berniukų ar mergaičių ir t.t.. žodžiu darau tai tik dėl savo įdomumo, nors gal ateityje ir vaikam mano bus įdomu..
Atsakyti
QUOTE(sojar @ 2014 09 29, 17:12)
Na pavyzdžiui man, prieš pradedant daryti medį, senoliai sakė, jog mūsų giminėje nėra buvę kilmingų bajorų ar dvarininkų.. tačiau vistiek užsispyriau tai pradėti ir jau tęsiu aštunti metai.. kuo giliau - tuo įdomiau.. dabar jau atkasiau, kad vis dėl to yra buvę labai turtingų protėvių, o taip pat ir kareivių.. man kur kas įdomiau kai pradedu sudarinėti žemėlapį, kur ir kada gyveno protėviai, kiek daugiausia būdavo šeimoje vaikų, ar berniukų ar mergaičių ir t.t.. žodžiu darau tai tik dėl savo įdomumo, nors gal ateityje ir vaikam mano bus įdomu..

Sudarinėjau ir aš giminės medį, kol nedirbau. Daug laiko užima, kai užsikabini, tai ir naktis akimirksniu prabėga. Susiradau duomenis e-pavelde tik nuo 1890 m. Daugiau knygų nėra suskaitmeninta. Labai gaila, nutrūko paieška iš vienos pusės. O iš kitos giminės pusės atsirėmiau į tokią parapija, kur nesuskaitmenintos knygos.
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2014 09 30, 10:56)
Sudarinėjau ir aš giminės medį, kol nedirbau. Daug laiko užima, kai užsikabini, tai ir naktis akimirksniu prabėga. Susiradau duomenis e-pavelde tik nuo 1890 m. Daugiau knygų nėra suskaitmeninta. Labai gaila, nutrūko paieška iš vienos pusės. O iš kitos giminės pusės atsirėmiau į tokią parapija, kur nesuskaitmenintos knygos.

Kokia parapija domina ? gal kas turės nusifotografavęs tos parapijos metrikas? ir galės pasidalinti..
Papildyta:
Mane domintų gyventojų surašymų sarašai.. ar yra suskaitmeninti pagal metus ? tarkim žinau kur mano proproproseneliai gyveno Vilniuje.. aušros gatvėje, net namą žinau iš senolių pasakojimų, tačiau noriu įsitikinti ir patvirtinti šį faktą.. metus apytiksliai galiu pasiskaičiuoti.. gal kas patars kur ieškoti tokios informacijos ? jeigu archyve, tai kokiame ?
Atsakyti
Ieškau Rseinių ir aplinkinių parapijų nuo 1860 metų Krikštų metrikų.

Gal kas domitės Baltarusijos, konkrečiau Ašmenos apskritimi? Gal žinote žmogų, istoriką, kraštotyrininką, kuris galėtų padėti identifikuoti vietoves ten buvusias 1900 metais? Ar bent jau žinotų dabartinius tų vietovių vardus.
Gal kas turite ir metrikų iš tų kraštų kopijų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 01 spalio 2014 - 12:47
QUOTE(sojar @ 2014 09 30, 22:38)
Mane domintų gyventojų surašymų sarašai.

Žemaičių vyskupystės surašymas
Atsakyti
Prisidedu ir aš prie ieškančių metrikų - Kybartai ir Virbalis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2014 10 01, 12:49)

Kad nėra ten Vilniaus.. arba aš nepastebėjau kažko.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sojar @ 2014 10 03, 20:31)
Kad nėra ten Vilniaus.. arba aš nepastebėjau kažko.. smile.gif

Vilnius ne Žemaitijoje lotuliukas.gif
Pasidalinau gal kam prireiks.
Deja, Vilniaus krašto surašymų nežinau.
Atsakyti
Jolantuke, jei rasite kokių surašymų iš Ašmenos, Gardino kraštų, pasidalinkit smile.gif
Būtų aktualu ir man. Mano pačios tyrimai sukasi kol kas po jau turimą medžiagą.
O dar sugalvojau vieną "projektą", susijusį su 19 a. Vilniaus kultūriniu palikimu, ir užsiknisau, reikia tam laiko ir medžiagą susirinkti, tai kol kas nesireklaminu, nes neturiu jokio apčiuopiamo rezultato, ir šnekėsim tada, kai kažkas bus, ką bus ne gėda parodyt smile.gif
Atsakyti