Įkraunama...
Įkraunama...

Gruzija. Žvilgsnis iš arčiau. II Tema

QUOTE(aaushra @ 2015 02 11, 16:40)
Ka manot? Aj beje, del to maisto,tai pirmines ju kainos buvo pusryciai 4 lariai,vakariene 15 lariu...tai man tas variantas uz 230 $ dienai dabar jau visai brangus atrodo,nes imant 110 $ + 46 $ (uz maitinima penkiems) = 156, tai gidas taip iseina 74 $ dienai kainuoja... uz lankomus objektus dar atskirai reikia moketi. Gal kas patars?

man parašė kad išlaikymas vairuotojo-gido kainuos 40 usd. čia tipo jau viskas jam įskaičiuota-nakvynė, maitinimas.
bet gal čia viskas normalu, gal reikia pasiderėti. juk visi kainas šaukia didesnes, tam kad galėtų jas sumažinti. o jei kas sutinka su tokiom-tai jiems tik į naudą. mėginkim derėtis. aš tą patį žadu padaryt artimiausiu metu ax.gif . tiesiog mandagiai pasakysiu, kad netenkina mūsų tokios kainos, ieškosim pigesnio varianto...
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2015 02 12, 10:35)
man parašė kad išlaikymas vairuotojo-gido kainuos 40 usd. čia tipo jau viskas jam įskaičiuota-nakvynė, maitinimas.
bet gal čia viskas normalu, gal reikia pasiderėti. juk visi kainas šaukia didesnes, tam kad galėtų jas sumažinti. o jei kas sutinka su tokiom-tai jiems tik į naudą. mėginkim derėtis. aš tą patį žadu padaryt artimiausiu metu ax.gif . tiesiog mandagiai pasakysiu, kad netenkina mūsų tokios kainos, ieškosim pigesnio varianto...

Na, cia jokios nakvynes gidui nereiketu,nes mes vistiek visad griztam i Kutaisi...zodziu, as parasiau,kad tas variantas uz 230 $ dienai mums per brangus, pasiuliau ta varianta,kur jie siule ekskursija po vienuolynus ir urvus dienai uz 75 dolerius,ir kitoms 2 ar 3 dienoms,kad duotu ta vairuotoja uz 110 su auto smile.gif man paciai kazkaip visai nelogiska tie 230 doleriu,nes pries tai siulyta ekskursija uz 75 dolerius trunka,kaip jie rase, irgi visa diena,tai kokia prasme uz ta pacia dienos ekskursija tik su dviem maitinimais moket 230 $, kai tie maitinimai pavertus i $ mums visiems gaunasi 46 $? biggrin.gif nu zodziu,daug man cia neatitikimu ju kainu pasiulymuose biggrin.gif dabar laukiu atsakymo..o beje,del tu vienuolynu,kad ju daug,tai as irgi pastebejau,bet pagalvojau,kad gal ten netoliese nelabai daug ka rodyt yra...
Papildyta:
Laiska gavau labai jau greitai biggrin.gif dabar pasirodo,kad cia as nesuprantu,jog jie man siulo tas ekskursijas ne uz 230 $ o uz 220 lariu,kas reiskia 110 $, nors as puikiai skaityt moku,ir pries tai jie rase 450 lariu, arba 230 $... tai kaip su jais susisneket normaliai? lotuliukas.gif zodziu, raso,kad gal aptarkime,kai mes ten nuvyksime tas ekskursijas,tikriausiai ziures vietoj,kaip atrodom, kiek cia mes galetume moket lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aaushra @ 2015 02 12, 11:35)
Laiska gavau labai jau greitai  biggrin.gif  dabar pasirodo,kad cia as nesuprantu,jog jie man siulo tas ekskursijas ne uz 230 $ o uz 220 lariu,kas reiskia 110 $, nors as puikiai skaityt moku,ir pries tai jie rase 450 lariu, arba 230 $... tai kaip su jais susisneket normaliai?  lotuliukas.gif zodziu, raso,kad gal aptarkime,kai mes ten nuvyksime tas ekskursijas,tikriausiai ziures vietoj,kaip atrodom, kiek cia mes galetume moket  lotuliukas.gif

mano nuomone, jie nebereikalo turkų kaimynai smile.gif , o kaip žinia, su visais rytiečiais reikia derėtis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2015 02 12, 15:56)
mano nuomone, jie nebereikalo turkų kaimynai smile.gif , o kaip žinia, su visais rytiečiais reikia derėtis bigsmile.gif

Deretis,tai suprantu,kad reikia,bet cia gavau atsakyma,kad as kainos nesupratau, nors turiu visus laiskus ir matau,ka jie rase... oj,tas derejimasis tai is tikruju varginantis dalykas, niekad nezinai ar cia tikrai tokia kaina, ar apgaudineja, dar suprantu, jei tikrai ta paslauga butu verta savo kainos, ta prasme moki brangiau,bet ir gauni kokybiskiau,nei,kad moketum pigiau, bet, kad niekad taip nebuna,dazniausiai nelabai svarbu kiek mokesi,gausi ta pati...tik uz tokia pat paslauga sumokejus pigiau,nebus taip pikta smile.gif (na, cia is tikruju labiau kalbu apie Egipta,nes kiekvienais metais ten tenka deretis biggrin.gif ju suvokimas kas yra kokybiska paslauga,tai labai skiriasi nuo musu,nesvarbu kiek bemokesi jiems)
Atsakyti
QUOTE(aaushra @ 2015 02 12, 16:43)
Deretis,tai suprantu,kad reikia,bet cia gavau atsakyma,kad as kainos nesupratau, nors turiu visus laiskus ir matau,ka jie rase... oj,tas derejimasis tai is tikruju varginantis dalykas, niekad nezinai ar cia tikrai tokia kaina, ar apgaudineja, dar suprantu, jei tikrai ta paslauga butu verta savo kainos, ta prasme moki brangiau,bet ir gauni kokybiskiau,nei,kad moketum pigiau, bet, kad niekad taip nebuna,dazniausiai nelabai svarbu kiek mokesi,gausi ta pati...tik uz tokia pat paslauga sumokejus pigiau,nebus taip pikta  smile.gif (na, cia is tikruju labiau kalbu apie Egipta,nes kiekvienais metais ten tenka deretis  biggrin.gif ju suvokimas kas yra kokybiska paslauga,tai labai skiriasi nuo musu,nesvarbu kiek bemokesi jiems)

Nagi vakar snekejom su ka tik gryzusiais zmonem sake myli jie tuos lietuvius,bet kur tik gales ten apsuks..visur ar kavine,auto ar nuoma visur ziurekit labai derekites nes sake sukciai geri:)o gal kas keliavot su nuoma auto?gal kokiu kontaktu turit?kazkaip per brangu pasirode visi ten ju ale gidai...daug lietuviu vaziuoja tai skaitineju plesia kiek gali...manau protingiausias variantas auto...susidelioti tik marsruta liko,bet nelakstysim akis isdege,susideliojau kiek daug graziu vietu keliose regionose galima pamatyti...gruzijos zemelapi dar isigijau..

Atsakyti
QUOTE(gintuks @ 2015 02 16, 10:37)
Nagi  vakar snekejom su ka tik gryzusiais zmonem sake myli jie tuos lietuvius,bet kur tik gales ten apsuks..visur ar kavine,auto ar nuoma visur ziurekit labai derekites nes sake sukciai geri:)o gal kas keliavot su nuoma auto?gal kokiu kontaktu turit?kazkaip per brangu pasirode visi ten ju ale gidai...daug lietuviu vaziuoja tai skaitineju plesia kiek gali...manau protingiausias variantas auto...susidelioti tik marsruta liko,bet nelakstysim akis isdege,susideliojau kiek daug graziu vietu keliose regionose galima pamatyti...gruzijos zemelapi dar isigijau..

paskaitykit keletu postų aukščiau-yra surašytos kainos, už kiek siūlo nuomotis auto. nė velnio ne pigiau nei imant su vairuotoju....
labai geros kainos čia: https://www.facebook...iraveba?fref=ts
bet nei emailu, nei facebook'e neatsako. skambint neskambinau.
bet vėlgi-ar neteks klajot, nes navigacijos nelabai tikslios. garminas turi šiek tiek padengimo, tomtomas net naujausia versija neturi gruzijos žemėlapių. nokia lumia navigacija kažkiek turi padengimo, dar yra tokia navitel, į mobilų galima įsikelt-jie lyg ir turi normalesni žemėlapį...
gruzijos žemėlapis klausimas ar padės-jei bus pavadinimai surašyti ne lotyniškom raidėm, o jų raidynu-iš žemėlapio naudos nebus visisškai....
kolkas ir mums lieka atviras klausimas kaip ir su kuo keliausim. parašiau gruzinui Mamukai laiškelį apie mūsų norus kelionės metu(kad turėtume daugiau laisvė ir nereikėtų jo vedžiotis kartu bent jau vakarais). gali būt kad mes vistik su juo važiuosim. nes ką siūlo auto nuoma ir Mamuka-beveik tas pats gaunasi pinigine išraiška....
o šiaip gidai ir rent a car firmos skaičiuoja 80 usd su vairuotoju+11 usd/100 km. nakvynę skaičiuoja 10-12 usd žmogui-nors pats užsibukinęs turiu gan geroj vietoj po 17 usd už 2vivietį kambarį. gal jie su pusryčiais skaičiuoja-aš ėmiau be. jei su -butų +3 eurai....
tarkim:
насчет плана:
1 день ок, нормально. Кутаиси можете остаться на ночь.
Giorgi's Homestay in Kutaisi, $10 - $12 за человека. (хорошая местечка, рекомендую )
дистанция где то 100km. $11
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eceris: 16 vasario 2015 - 10:40
o gal ką sudomins pasiūlymas....
kada kelionė? keliese Jūs? jei kovo 11-15 dienom, galit prisidėt prie mūsų. mes 4iese-aš su m.b. ir draugas su brangiąja. gruzinas sakė kad jo auto 8 vietų...dalintis jo paslaugas ant trijų šeimų, manau pigiau grybo. mes neišrankūs, neįkyrūs, paprasti-visi virš 40. šiaip nerūkantys esam, bet atostogų metu užtraukiam smile.gif su išgėrimais irgi pakankamai saikingi esam.... jei atsibosim vieni kitiems, vakarais galima atskirai pasivaikščiot smile.gif
P.S. tiesa, savo draugų neinformavau apie šį pasiūlymą, bet manau gal ir jie nieko prieš būtų....
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2015 02 16, 12:07)
o gal ką sudomins pasiūlymas....
  kada kelionė? keliese Jūs? jei kovo 11-15 dienom, galit prisidėt prie mūsų. mes 4iese-aš su m.b. ir draugas su brangiąja. gruzinas sakė kad jo auto 8 vietų...dalintis jo paslaugas ant trijų šeimų, manau pigiau grybo. mes neišrankūs, neįkyrūs, paprasti-visi virš 40. šiaip nerūkantys esam, bet atostogų metu užtraukiam smile.gif su išgėrimais irgi pakankamai saikingi esam.... jei atsibosim vieni kitiems, vakarais galima atskirai pasivaikščiot smile.gif
  P.S. tiesa, savo draugų neinformavau apie šį pasiūlymą, bet manau gal ir jie nieko prieš būtų....

Mes vaziuojam birzelio 14,savaitei pakolkas mes su vyru tik dviese,tai mums tad pats ar auto ar su gidu,bet nesinori man visur to gruzino tampytis..ismaisem su auto kroatija,juodkalnija,slovakija..tikra laisve..ir cia juk sustoti pavalgyti,ar siaip kokia grazia vietele tiesiog pasibuti..man vien kalnai euforija kelia...zemelapis rusu kalba,paskutini atsisiunciau..labai nepigus bet vertas su kelisis,lankytinom vietom ir t.t. o vietoj ir vietiniu paklausim. As info nete irskau,deduosi i worda visa info..jau 160 psl susidejau gausis visa knyga bet tiesiog norisi jei jau vaziuoji apie ta vieta zinoti viska...aciu uz auto nuoroda
Atsakyti
QUOTE(gintuks @ 2015 02 16, 13:38)
Mes vaziuojam birzelio 14,savaitei pakolkas mes su vyru tik dviese,tai mums tad pats ar auto ar su gidu,bet nesinori man visur to gruzino tampytis..ismaisem su auto kroatija,juodkalnija,slovakija..tikra laisve..ir cia juk sustoti pavalgyti,ar siaip kokia grazia vietele tiesiog pasibuti..man vien kalnai euforija kelia...zemelapis rusu kalba,paskutini atsisiunciau..labai nepigus bet vertas su kelisis,lankytinom vietom ir t.t. o vietoj ir vietiniu paklausim. As info nete irskau,deduosi i worda visa info..jau 160 psl susidejau gausis visa knyga bet tiesiog norisi jei jau vaziuoji apie ta vieta zinoti viska...aciu uz auto nuoroda

upsss, birželyj jėga-ir pavažinėt ir prie jūros pabūt galima.... aš irgi turiu tokią slaptą mintį-dabar kaip ir apžvalga bus, o liepą gal ir prie jūros ilgesniam laikui vėl nuskrist. nes atostogos liepos antroj pusėj, nežinom į kurią pusę pasiduot. all inclusive manęs jau seniai nevilioja, į kroatiją su auto jau kaip namo važiuojama-ten 4 kart buvom-kažkiek jau ne taip ir idomu ten. tad gruzija minčių duoda, na dar bulgarija gal-bet tik su auto thumbup.gif
nors tiesą pasakius, daug kad is draugų ar kolegų manęs nesupranta-kaip galima atostogaut vairuojant !!!!!!! o man pasaka tokios atostogos-nepriklausomybė visiška thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2015 02 16, 14:17)
upsss, birželyj jėga-ir pavažinėt ir prie jūros pabūt galima.... aš irgi turiu tokią slaptą mintį-dabar kaip ir apžvalga  bus, o liepą gal ir prie jūros ilgesniam laikui vėl nuskrist. nes atostogos liepos antroj pusėj, nežinom į kurią pusę pasiduot. all inclusive manęs jau seniai nevilioja, į kroatiją su auto jau kaip namo važiuojama-ten 4 kart buvom-kažkiek jau ne taip ir idomu ten. tad gruzija minčių duoda, na dar bulgarija gal-bet tik su auto thumbup.gif
  nors tiesą pasakius, daug kad is draugų ar kolegų manęs nesupranta-kaip galima atostogaut vairuojant !!!!!!! o man pasaka tokios atostogos-nepriklausomybė visiška thumbup.gif

Tai va ta skoni pajautus laisves norisi dar ir dar:))tai mum su gidu dar brangiau,o sava auto,kur noresim ten stosim,nusprendem vakarine dali,pradedant vardzia i virsu,smagu butu ir kalnu upem paplaukt ir pakrante:))butinai patasykit kaip grysit labsi idomu kiekvieno patirtis
Atsakyti
Gal kas nors buvote Mtirala nacionaliniam parke netoli Batumio?Ar verta? Ar sudetingas ten tas marsrutas, kiek kilometru? Su vaikias skaiciau kad nepataria eiti, idomu butu atsiliepimai buvusiu ten. Gal ka nors galit patarti ka pamatyti kas butu netoli Batumio?
Atsakyti
QUOTE(onsa @ 2015 02 16, 22:48)
Gal kas nors buvote Mtirala nacionaliniam parke netoli Batumio?Ar verta? Ar sudetingas ten tas marsrutas, kiek kilometru? Su vaikias skaiciau kad nepataria eiti, idomu butu atsiliepimai buvusiu ten. Gal ka nors galit patarti ka pamatyti kas butu netoli Batumio?

Buvome. Tikrai verta , aš manau , kad vaikam ( jei jų nešti nereikia) ten nėra labai sunku .Matėm kelias šeimas su mažais vaikais. Ten niekas neverčia eiti iki kalnų viršūnių . Tiesiog yra takelis, kuris veda į viršų. Svarbu patogi ir neslidi avalynė. O pasiekti galima taip : nuo Batumio mikriuku nuvažiuoti iki Chakvi . Ten laukia būrys taksistų vežančių į Mtirala. Toliau derybų reikalas : mes mokėjom 50 larių už nuvežimą 2 valandas laukimo ir parvežimą. Bet to laiko buvo mažai, min reikėtų 3 val. Na dar šalia Batumio botanikos sodas ir pačiame Batumyje yra ką veikti su vaikais
Atsakyti