mūsų šoferiukas toki planą pasiūlė mums-lauksiu komentarų.
1-diena. iš oro uosto į batumi. Gonijo tvirtovė(nežinau kas tai),Sarp (turkų pasienis),batumio botanikos sodas( botanikos sodo manau atsisakysim), ekskursija po batumi. nakvynė Batumi( manau nakvynė geriau Kutaisis būtų).
2-diena.Batumis-Kutaisi. Gelati vienuoynas, Motcameta, Bagrato tvirtovė, Prometėjo urvas , Sataplia. nakvynė Kutaisi.
3-diena. Kutaisi-Vardzia. Rabat(neturiu info) , Boržomi-Tbilisi. nakvynė tbilisi.
4-diena. Tbilisi-Davd Garedza,Mtcheta (Svetichoveli, Džvari) Upiscihe,-Kutaisis. nakvynė
5-diena. Kutaisis- oro uostas.
ką siūlot išmest? noriu į kazbeką pažiūrėt iš arti
Pasakysiu savo nuomone.
Nustebau, kad vyksite i Batumi, tiesa sakant. Kovo menuo, nei pasimaudysit nei ka. Batumis toks nulaizytas miestas man pasirode (cia foto matete vaizdus), antra karta ten nevaziuociau, nebent prie juros, bet ir tai, geriau kokiam mazyciam Gonio ar Kvariati kaimely. Gonio tvirtove niekuo labai neissiskiria, griuvesiai. Botanikos sode nebuvom, negaliu komentuot, bet pavasari gal ir grazu. Sarpi tiesiog pasienio miestas su abieju saliu tradicijom. Antra Jusu diena pilnai uzskaitau Trecia - Vardzia aisku be kalbu, must seen. Rabato tvirtove yra Akhaltsikhej, grazus kompleksas, tik jis visas naujas, nera to senoves kvepavimo. Borjomis pavasari irgi turetu buti grazus. Toliau niekur is Jusu isvardytu vietu nesu buvusi, laukia siemet.
Jeigu vistik nuspresite vykti Batumio kryptimi, uzsukite i Ureki ir paziurekite i magnetitu papludimi, esu tikra, niekur nesate mate juodo smelio
O siaip, dar siulyciau, kad ir vietoj Batumio rinktis Chiatura ir Katskhio boksta
http://en.wikipedia..../Katskhi_pillar
Nustebau, kad vyksite i Batumi, tiesa sakant. Kovo menuo, nei pasimaudysit nei ka. Batumis toks nulaizytas miestas man pasirode (cia foto matete vaizdus), antra karta ten nevaziuociau, nebent prie juros, bet ir tai, geriau kokiam mazyciam Gonio ar Kvariati kaimely. Gonio tvirtove niekuo labai neissiskiria, griuvesiai. Botanikos sode nebuvom, negaliu komentuot, bet pavasari gal ir grazu. Sarpi tiesiog pasienio miestas su abieju saliu tradicijom. Antra Jusu diena pilnai uzskaitau Trecia - Vardzia aisku be kalbu, must seen. Rabato tvirtove yra Akhaltsikhej, grazus kompleksas, tik jis visas naujas, nera to senoves kvepavimo. Borjomis pavasari irgi turetu buti grazus. Toliau niekur is Jusu isvardytu vietu nesu buvusi, laukia siemet.
Jeigu vistik nuspresite vykti Batumio kryptimi, uzsukite i Ureki ir paziurekite i magnetitu papludimi, esu tikra, niekur nesate mate juodo smelio
O siaip, dar siulyciau, kad ir vietoj Batumio rinktis Chiatura ir Katskhio boksta
QUOTE(AgathaGray @ 2015 01 27, 21:33)
Pasakysiu savo nuomone.
Nustebau, kad vyksite i Batumi, tiesa sakant. Kovo menuo, nei pasimaudysit nei ka....
Nustebau, kad vyksite i Batumi, tiesa sakant. Kovo menuo, nei pasimaudysit nei ka....
naaa, tai buvo šoferiuko pasiūlymas. atsisakėm batumio-tik ką kalbėjau su Mamuka . kolkas viską pakeitėm pagal mūsų norus-ir jis nesiginčijo:
1-diena. Kutaisi. Gelati vienuoynas, Motcameta, Bagrato tvirtovė, Prometėjo urvas , Sataplia. nakvynė Kutaisi.
2-diena-Kutaisi-Vardzia. Rabat(neturiu info) , Boržomi-Tbilisi. nakvynė tbilisi.
3-diena.Tbilisi-Kazbegi
4-diena. Tbilisi-Davd Garedza,Mtcheta (Svetichoveli, Džvari) Upiscihe,-Kutaisis. nakvynė
5-diena. Kutaisis- oro uostas.
gal kažką dar keisim, bet preliminariai toks planas
dėl Chiatura ir Katskhio bokšto paklausinėsiu. sutarėm per skype pakalbėt kurį vakarą
eceris - labai turiningas planas
mes su vyru visai kovo pradžioje keliom dienom skrendam, vis pigūs skrydžiai sugundo , bet mūsų planai ne tokie aktyvus , diena Kutaisi ir likusios Tbilisi aplankant Mtcheta ir pasigrožint Kazbeki...
turiu klausimą , ar lankesi kas Tbilisi sierų pirtyse - man visai įdomu ir smagu būtų , bet kiek baugina atsiliepimai apie pačių pirčių įrengimą , atseit nuo sovietinių laikų kaip įrengta, taip ir liko... idomu ar tiesa ?
mes su vyru visai kovo pradžioje keliom dienom skrendam, vis pigūs skrydžiai sugundo , bet mūsų planai ne tokie aktyvus , diena Kutaisi ir likusios Tbilisi aplankant Mtcheta ir pasigrožint Kazbeki...
turiu klausimą , ar lankesi kas Tbilisi sierų pirtyse - man visai įdomu ir smagu būtų , bet kiek baugina atsiliepimai apie pačių pirčių įrengimą , atseit nuo sovietinių laikų kaip įrengta, taip ir liko... idomu ar tiesa ?
QUOTE(aliete @ 2015 01 28, 17:40)
eceris - labai turiningas planas
na vat tas didelis turiningumas neramina kažkiek-ar nenupušim belakstydami soferukas žadėjo padaryt kelionės aprašymą su kilometražais ir laikais. tuomet bus aiškiau. nes baisu kad laisvo laiko neturėsim-vien tik keliones gausis. o norisi ir šiaip pabimbinėt-vyniuko, čiačios paragaut, paskanaut jų virtuvės. nors šoferiukas sakė visa tai garantuoja
QUOTE(eceris @ 2015 01 28, 18:47)
o norisi ir šiaip pabimbinėt-vyniuko, čiačios paragaut, paskanaut jų virtuvės.
tikrai taip , to ir sieksime , tai vat ir klausiau apie tas sieros pirtis , man rodos visai nieko pasilepinimas būtų , jei aplinka atitinkama būtų
Sveiki, kovo pabaigoje skrendame...turiu kontakta ir...
Gavau atsakyma is vietinio gruzino ...i Tbilisi is Kutaisi
traukinys vaziuoja 4.5 ryte kainuoja 4 lariai ir 00.25 nakti kaina 10 lariu kelias 6 valandos. Marsrutke kas valanda vaziuoja, kaina 7 lariai, trukme keliones 3,5 valandos.. Pasiulymas uz 25 larius paimti is oro uosto ir atvezti i kutaisi stoti...
Gavau atsakyma is vietinio gruzino ...i Tbilisi is Kutaisi
traukinys vaziuoja 4.5 ryte kainuoja 4 lariai ir 00.25 nakti kaina 10 lariu kelias 6 valandos. Marsrutke kas valanda vaziuoja, kaina 7 lariai, trukme keliones 3,5 valandos.. Pasiulymas uz 25 larius paimti is oro uosto ir atvezti i kutaisi stoti...
Sia vasara buvau Gruzijoje, tai toms, kurios svarsto noreciau labai parekomenduoti- gamta nuostabi!
QUOTE(Deimaxxx777 @ 2015 02 01, 22:42)
Sia vasara buvau Gruzijoje, tai toms, kurios svarsto noreciau labai parekomenduoti- gamta nuostabi!
O kur konkreciau
QUOTE(AJIRA @ 2015 02 01, 22:49)
O kur konkreciau
Mums - kalnuose. Gamta apie Kutaisį ar Batumį - šiaip sau. Taipogi įspūdinga link Azerbaidžano, prie David Gareti - tokios dykumėjančios stepės...
o gal galit parekomenduoti,kur butu galima nuvaziuoti vienai dienai,kadangi apsistosime Kutaisyje,tai tarkim is ryto isvaziuoti ir vakare vel grizti i Kutaisi,gal kazkur ne taip toli yra graziu kalnu,vietoviu? Nekalbu apie tuos vienuolynus ir urvus, kur Kutaisyje... nes cia beskaitant jau visai pasimeciau
QUOTE(aaushra @ 2015 02 05, 16:14)
o gal galit parekomenduoti,kur butu galima nuvaziuoti vienai dienai,kadangi apsistosime Kutaisyje,tai tarkim is ryto isvaziuoti ir vakare vel grizti i Kutaisi,gal kazkur ne taip toli yra graziu kalnu,vietoviu? Nekalbu apie tuos vienuolynus ir urvus, kur Kutaisyje... nes cia beskaitant jau visai pasimeciau
Į Boržomi ir Vardzią galima suvažinėti, tik reikia labai anksti išvažiuoti (apie 5 val kelio į vieną pusę)
Į aukštutinį Kaukazą deja per toli - apie 7 val kelio.
O jeigu nesinori daug važiuoti, tai tada Martvili kanjonas tikrai labai verta, ir dar kokia Sataplia.