Na grubus planas sudėliotas, t.y. viešbučiai užsakyti, pagrindinių maršrutų laikai ir transporto priemonės suplanuotos - sužiūrėtos, liko smulkesnį planą sudėliot kokius objektus apžiūrėt važiuojant link pagrindinių objektų. Na ir sulaukt pačios kelionės Ech kaip dar daug laiko laukt.
O kaip gruzinams su anglų kalba? Ar šneka kas nors?
QUOTE(Only1 @ 2016 09 02, 18:04)
O kaip gruzinams su anglų kalba? Ar šneka kas nors?
jaunimas be problemų. 40mečiai ir vyresni daugiau rusų. nors taksistą buvom pasigavę-šiaip jis bocmanu dirba- mokėjo ir angliškai
O kas čia per stebuklas?
QUOTE(Niurzga @ 2016 09 05, 23:11)
O kas čia per stebuklas?
svanetiška druska: druskos ir svaniškų žolelių mišinys. Gruzinai namuose dažnai padeda ant stalo: labai tinka pabarstyti pomidorus ir agurkus
QUOTE(vigai @ 2016 09 06, 10:43)
svanetiška druska: druskos ir svaniškų žolelių mišinys. Gruzinai namuose dažnai padeda ant stalo: labai tinka pabarstyti pomidorus ir agurkus
kaip skaniai skamba, pas mus tokiu nera pirkti?
QUOTE(Emvida @ 2016 09 05, 21:33)
Gal kas žinos - o svanetiškos druskos tik Svanetijoje galima nusipirkti, ar Kutaisio turguje yra?
Pirkome Kutaisio turguje pavasarį.
QUOTE(kadras2 @ 2016 09 06, 13:54)
Pirkome Kutaisio turguje pavasarį.
Ačiū. Kažkada gavau lauktuvių, labai patiko.
Mestioj pirkome turgelyje supilstyta i plastikinius maiselius ir bobuciu, taciau sugrize i Kutaisi apsiziurejom, kad per mazai uzsipirkom, tad pradejom ieskoti, turguj neradom, bet supermarkete radom dezutese plastmasinese supilstytos. Liuks!
Seniai buvau temoje. Bet Gruzijoje jau 4x. Ir vėl spalį lėksiu. Žmonai nepatiko visai. O aš su draugais vis kitais važinėju. Ir ten draugą radau. Jo nuomone visi tie mamukos ir taxi prie oro uosto plėšia nerealius pinigus. Eiliniai žmonės uždirba 15 lari per dieną. Mane visada perveža pinigų neima tai tenka pilti kurą pirkti maistą ir palikti pinigų tiesiog. O kai negali visada suranda taxi už padorią kainą. Maždaug 50 lari visai dienai bet aišku nuvažiuojame tik kokius 100-150km daugiau laukimas pasisėdėjimai su vynu. Labai geri žmonės kalnuose esu daug kur įstrigęs prie stalo iki vėlyvo vakaro. Pinigų jie niekada neprašo ir klausti pas juos nemandagu kiek skolingas. Duodi kiek negaila. Nes jei klausi kiek tai reiškia gaila. Mums tai nesuprantama o jiems nemandagu prašyti. O lietuviai besinaudojantys jų (retai turistus matančių) vaišingumu ir nieko nepaliekantys arba klausiantys kiek skolingi, juos stuma link pasninko kitą dieną. Okatsi kanjonas yra visiška komercija. Galite tuo keliu pasikelti dar kokius 3km ir kiek paeiti į kairę link upės - bus nemokama ir daug įspūdingiau. Sakantys kad Kutaisi nieko vertas irgi neteisūs. Jo apylinkės arba tiesiog visa Imereti pilna labai daug gamtos paminklų. Tbilisio pirtys puikios bet ne blogiau natūraliose karštose versmėse galima išsimaudyti aplink Kutaisi. Na 30-50km atstume yra bent 4 vietos kur verdantis vanduo veržiasi iš žemės visai nemokamai. Ir dar kai kur bus vonia suformuota arba baseinas. Vardzia man patiko bet stebuklo didelio nėra. Svanetija gerai bet jei keliaujate 4-7 dienoms per Kutaisio oro uostą, galite rinktis vieną persivertimą per kalnus iš netoliese esančio Sairme (gydomųjų vandenų kurortas kaip ir Borjomi). Pakilsite iki 2100m per 15km atstumą, vėliau nusileisite 20km iki kito asfaltuoti kelio ir atsidursite netoli Borjomi bei Vardzia arba kitu kampu pažvelgus- labai toli jei vertinti atstumą asfaltuotais keliais atgal iki Sairme. Automobiliu be 4x4 pravažiuojama tik teks dažnai išlipti iš mašinos jei jūsų daug kad dugnu nekabintumėte.
QUOTE(Niurzga @ 2016 09 05, 23:11)
O kas čia per stebuklas?
sakykim tai yra gruziniška vegeta