Įkraunama...
Įkraunama...

Gruzija. Žvilgsnis iš arčiau. II Tema

Laba,

QUOTE(Emvida @ 2016 08 30, 15:04)
O Jūs jau pirkot bilietus į tą autobusą?

Nea, nepirkom. O kodėl klausiate?
Jei ieškote viešbučio tai ruošiatės keliauti? Kada planuojat?

Liebchen, bandžiau pakalbinti Kutaisio viešbutuką dėl ekskursijų, sako, kad gali viską suorganizuot, bet jie siūlo kalbėtis kai atvyksim. Na viskas būtų gerai jei manęs taip laikas nespaustų, ypač pirmą dieną Kutaisyje. mažinti objektų bent jau kol kas nenoriu tai bus matyt ką darysiu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 30 rugpjūčio 2016 - 17:26
Aš berods Kristinos bloge radau, kad yra autobusai tiesiai iš Kuraisio oro uosto į Mestia, kad ir šiaip būna vairuotojų, siūlantį šį maršrutą iš oro uosto.

Niurzga, dėl ekskursijų mes iš anksto nesitarėm. Pats jis pasiūlė, kai nuvykom ir kaip tik ten, kur norėjom. Mes jam rašėm prieš atvykdami, klausėm, ar pasiims iš oro uosto, nelabai jis kalbus raštu pasirodė. Gyvai žmogus kaip žmogus. Man ir taip lyg norėtųsi patvirtinimo, kad nesuplanuos ekskursijos kitur jums reikalingą dieną g.gif .

Jei atvyksit 14:30 į Mestia, keltuvu pasikelt spėtumėte, tik aišku, reikės imti vairuotoją, kas iki to keltuvo nuveš. Iki ledyno tą dieną nemanau, kad spėsit. Kad ir imsit vairuotoją, kuris priveš iki tiltelio, nuo kurio tik pėsčiomis, bet pats ėjimas vis tiek atims daug laiko.
Į Ushguli kitą dieną nežinau, ar vykčiau. Būsit prieš tai dieną važiavę kokias 6 val. Į Ushguli pirmyn-atgal vien kelyje sugaišit apie 7 val. Ir kitą dieną vėl 6 val važiuosit į Kutaisi. Ar nebus per daug važiavimo? Aš geriau kitą dieną Mestijoje skirčiau ramiam ėjimui prie ledyno.
Tarp Vardzia ir David gareji mes pasirinkom Varzdia, nes ji mums taipogi nuotraukose labiau patiko.
Atsakyti
QUOTE(vigai @ 2016 08 30, 17:29)
skiriasi tuo , kad galima užsisakyti 1 lovą bendrame pvz 12 vietų kambaryje . Taip daro kai kurie pavieniai keliautojai. Tai reiškia , kad kambariu dalintumėtės su kitais keliautojas.

Ne, aš tokių nežiūriu, čia aš apie dviviečius kambarius, aprašymai netikslūs, gal vertimai g.gif

Niurzga rašė:

"Nea, nepirkom. O kodėl klausiate?
Jei ieškote viešbučio tai ruošiatės keliauti? Kada planuojat?"

Mes skrisim rugsėjo 18 d., bet daugiau bendrakeleivių, atrodo, nėra.
Dėl to autobuso - iš anksto turbūt neverta bilietų pirkti, įdomu, ar jis tikrai kasdien važiuoja, juk gali keleivių ir nebūti (čia taip skaičiau apie "maršrutkes").
Atsakyti
vardzia daugiau veiksmo, didesnis, bet jei nebūčiau david gareji buvęs, norėčiau ten. mums patiko tiek vienur tiek kitur. net negalėčiau išskirti kur geriau
Atsakyti

Dar dėl georgianbus.com, jokio tvarkaraščio man nerodo, bilietus teoriškai lyg tai galima nusipirkti. Kristinos bloge iš pradžių kalbėta apie autobusą, paskui visgi išvažiuota "maršrutke". Reiškia yra maršrutkės ir iš aerouosto. Bet maršrutke iki Mestia važiavo 6-7 val., o autobusu būtų tik 4 val. Negi būna tiek keleivių - ir autobusui ir maršrutkei?
Atsakyti
na, va, lyg ir patvirtinimas dėl autobusų- visgi tai miniautobusai.

gavau atsakymą iš georgianbus:

"Dear customer,
Our minibuses leave after each flight from Kutaisi to Mestia, since the flights are everyday we also organize the transfers on daily basis. The ticket price is 40 Gel per person and you can purchase tickets at Georgian Bus counter in Kutaisi Airport.
Regards,
Georgian Bus "
Atsakyti
Laba,

Ačiū labai už patarimus, reiškia užteks ledyno ir ramaus pasivaikščiojimo.
Tai vat dėl to ir pergyvenu, kad atvykus į viešbutį jie jau gali būti išvažiavę su kitais turistais, na bus matyt gal dar susitarsiu g.gif o gal atvykusi taksi pasigausiu už panašią kainą tada tik atvykusi į ekskursiją po Kutaisio apylinkes mausim ir vakare į viešbutį atveš, nereiks rūpintis atskiru nuvažiavimu iki viešbučio, na čia jau viskas eigoje.
Vardzia tada man irgi labiau jei ji didesnė, o be to žinau ko ieškoti, kad ne tik pasifotkinti prie urvų ax.gif

Emvida Georgin bus puslapyje spaudi ant Time Table, tada and excel ženkliuko, o tada pasirenki į kokį miestą iš oro uosto nori vykti, datą pasirenki, kada paspaudi Buy tickets tada parodo išvykimo laikus priderintus prie atskrendančių lėktuvų.

Tik mane stebina važiavimo trukmės skirtumas 4 val., o sakot, kad su maršrutke 6, pamašiai ir su Tbilisiu g.gif irgi rašo, kad 4 valandas važiuos. Nieko nesuprantu.

Dar klausimėlis dėl traukinių, jei pavyktu išvažiuoti traukiniu į Tbilisį naktį, sutaupyčiau ir laiko ir nakvynę tik ar ten kupe, t.y. ar galiu miegoti patogiai važiuodama?

Jetus kaip gerai tokie forumai ir geranoriški forumiečiai wub.gif
Atsakyti
http://railway.ge/?w...a...80&lang=rus - traukiniai.

Georgian bus skelbiami privalumai: išvažiuoja tiksliu laiku, nieko nelaukia, nėra garsios muzikos, negalima rūkyti. Todėl nuvažiuoja greičiau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 31 rugpjūčio 2016 - 20:12
QUOTE(Niurzga @ 2016 08 29, 15:33)
Sveiki,

Jau beveik susidėliojau kelionės planaą, bėda ta, kad vienos dienos viskam įveikti man trūksta, todėl reikia jūsų patarimo (suprantu, kad vieningos nuomonės nebus, bet...)
Kas geriau Varzia ar David Gareji, Mestia ar Kazbegi. (tomis dienomis būtų aplankomi ir kiti pakeliui esantys objektai, miesteliai). Atsisakius vieno iš šių keturių turėčiau likusius suplanuotus objektus suspėti.
Planas ir su autobusais, ir su taksi, mišrus variantas, panašiai kaip kažkas patarinėjo kitai keliautojai su ribotu biudžetu  ax.gif

1 diena Mestia autobusas tiesiai iš oro uosto, Mestia, Chaladi ledynas...
2 diena važiuojam autobusu į Kutaisi (Martvilis, Okatse, Gelati, prometėjo ir sataplia urvai jei spėjam, jei ne nebūtina)
3 diena turgus, Vardzia ... (borjomi, rabati)
4 diena autobusu į Tbilisi – visa diena, sieros vonios, senamiestis...
5 diena Kazbegi, Ananuri...
6 diena David Gareji...
7 diena į Kutaisi ir apžiūrim ko nespėjom gal vyno darykla
8 namo

Čia grubus planas na neteršiu eterio su visai objektais ir miestais pakeliui, vienuolynai, bažnyčios, apžvalgos aikštelės....

Jei atsisakau 1 dienos visur kitur spėju, jei atsisakau 3 arba 5 arba 6 dienos Mestijoj galiu praleisti dvi ienas.

Beje gal praleidau, nors skaičiau visą forumą nuo pirmo iki paskutinio lapo, bet neradau apie vyno daryklas, gal žinote kokią netoli Kutaisio ar Tbilisio.
Apie Telavi esančią šeimą info išsisaugojau kur patys keliautojai padėjo derlių nuiminėti.), bet per daug jau man, nebent atsisakyčiau Mestijos, tada gal į Khareba...

Sveiki,

pries savaite grizome is 2 savaiciu keliones po Gruzija, galiu pasidalinti savo izvalgomis (pries tris metus irgi buvome 2 savaites gruzijoje, taciau nespejome pamatyti Svanetijos, tai teko grizti del jos)
1. i mestia viaziavome naktiniu traukiniu griztant is kazbegio per mtsheta. Zugdidi buna 6 ryto. Stoty suradome vairuotoja, kuris kazkaip net ikalbejo apsistoti pas ji :) ta pacia diena pakilome "kanatkem" - nuostabi panorama, tikrai rekomenduoju ir keliavome link ledyno. Antra diena - Tetnuldi kalnas + kriokliai. Lyfinant Kazbegi ir Svanetija - vienareiksmiskai svanetija.
2. David Gareja ir Vardza - abu patiko, bet del laiko stokos pakaktu ir vieno.

Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2016 08 31, 20:52)
http://railway.ge/?w...a...80&lang=rus - traukiniai.

Georgian bus skelbiami privalumai: išvažiuoja tiksliu laiku, nieko nelaukia, nėra garsios muzikos, negalima rūkyti. Todėl nuvažiuoja greičiau.

Per railway.ge nepavyko nusipirkti bilietų traukiniu- stringa prie apmokėjimo . Sėkmingai nusipirkau čia:
http://biletebi.ge/

yra bendras , 4- vietės kupė , ir 2 - vietės kupė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vigai: 01 rugsėjo 2016 - 08:20
Ačiū už patarimus, reiks panagrinėti traukinių eismą.
Atsakyti
Radau gerą informaciją dėl kelionės į Svanetiją. Man jau beveik nereikia, bet gal kam nors bus naudinga.

http://www.hotel-svaneti-mestia.com/tbilisi-mestia-kutaisi-svanetiya-dobratsa-zugdidi-batumi-marshrutka-poezd-vertolet-ru.html#sthash.YrpEn1ZP.5800iZFr.dpbs
Atsakyti