Įkraunama...
Įkraunama...

Gruzija. Žvilgsnis iš arčiau. II Tema

QUOTE(mindaoo @ 2015 05 03, 22:44)
gudruoli, jeigu pagal tave "viskas aiskiai parasyta" tada zmogus forume neklaustu patarimu del marsruto o nuvaziuotu ir darytu taip kaip jam patinka. siuo atveju as siuliau neskirti tiek daug laiko Batumi nes ten tiesiog nera ka tiek ziureti o ramiai, bunant dar Lt, pasidelioti atsarginius variantus ka apziureti aplinkiniuose miestuose (ir/ar ne tik) jei tarkim oras nepakankamai geras, jei Batumi pasirodys nuobodu ar kazkoks kitas variantas.

gerbiamas "mindaoo", jeigu jums nepatinka mano komentarai, tuomet būkit toks malonus-neskaitykit jų ir juolab nekomentuokit viešai. manau niekam čia neįdomu tamstos kabinėjimaisi prie žodžių. kai tuo tarpu tamstos postuose nieko esminio nėra, tik tas pats, sorry, šūdo malimas, atkartojant kitų postuose išsakytas mintis.... nepulsim analizuoti ką tamsta rašo (nors iš paskutinių 5-6 forumo postų logikos nėra-tik atkartojimas to, ką pašnekovas pats parašė). nereikia erzintis pačiam, jei kažkas jums paprieštarauja, o asmeniškai mano postus prašyčiau ignoruoti. iš anksto pasakau jums ačiū smile.gif

P.S. puikiai jus suprantu, visi nori būti "gudruoliais" bent kartą pabuvoję vienur ar kitur. kaip ir tenka sutikti-jei pabuvojam, kažkiek jau žinom. bet prie ko čia aš ir mano postai ?
gal kažkam pasirodys mažvaikiška, bet jei kyla noras, galim padiskutuoti tuo klausimu, taip sakant akis į akį, prie kavos (nepamanykit, ne muštis kviečiu-jau išaugęs esu iš to amžiaus) biggrin.gif . o čia, mes niekam neįdomūs-nei jūs nei aš...... g.gif

Atsakyti
QUOTE(Erdinga @ 2015 05 04, 07:52)
Sveiki,
tikėjaus tokio klausimo dėl Batumio smile.gif Tiesiog šįkart nenorime tokio lėkimo per objektus, todėl ir rinkomės tokį maršrutą pusiau pažintinį pusiau poilsinį. Jei oras bus nekoks keliausime po aplinkinius miestelius, tiesiog radom tokį kompromisą ir taip jau šįkart bus  4u.gif
Jau ryt naktį kylame, didžiausias galvos skausmas kokius drabužius imti.. smile.gif Orus permainingus žada, nuo 15 iki 25 smile.gifdrinks_cheers.gif

ok, jeigu toks marsrutas buvo pasirinktas visiskai samoningai, tada kaip ir ok. bet tiek jums tiek visiems kitiems kas planuoja atostogas Gruzijoje, patarimas butu skirti daugiau laiko kitoms vietoms, kad ir Svenetijos regionui, o ne Batumi.
sekmės kelionėje ir lauksim įspūdžių! drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(eceris @ 2015 05 04, 10:34)
gerbiamas "mindaoo", jeigu jums nepatinka mano komentarai, tuomet būkit toks malonus-neskaitykit jų ir juolab nekomentuokit viešai. manau niekam čia neįdomu tamstos kabinėjimaisi prie žodžių. kai tuo tarpu tamstos postuose nieko esminio nėra, tik tas pats, sorry, šūdo malimas, atkartojant kitų postuose išsakytas mintis.... nepulsim analizuoti ką tamsta rašo (nors iš paskutinių 5-6 forumo postų logikos nėra-tik atkartojimas to, ką pašnekovas pats parašė). nereikia erzintis pačiam, jei kažkas jums paprieštarauja, o asmeniškai mano postus prašyčiau ignoruoti. iš anksto pasakau jums ačiū smile.gif

P.S.  puikiai jus suprantu, visi nori būti "gudruoliais" bent kartą pabuvoję vienur ar kitur. kaip ir tenka sutikti-jei pabuvojam, kažkiek jau žinom. bet prie ko čia aš ir mano postai ?
  gal kažkam pasirodys mažvaikiška, bet jei kyla noras, galim padiskutuoti tuo klausimu, taip sakant akis į akį, prie kavos (nepamanykit, ne muštis kviečiu-jau išaugęs esu iš to amžiaus) biggrin.gif . o čia, mes niekam neįdomūs-nei jūs nei aš...... g.gif

dar karta perskaitykite savo beletristika ir kabinejimusis/asmeniskumus kuriuos rasote.
vienintelis, irgi atsiprašant, šūdmalys, tai esate tamsta. jei su skaitymu kyla problemu ir/ar mano pranesimai forume tau atrodo netinkami, pakartosiu dar karta - jei yra kazkokiu klausimu, kreipkites privaciai, atsakysiu. o patarimas kuri issakete man - bukit lygiai taip pat malonus ir pasilaikykite ji patsai sau, nes pats, tiesa sakant, kazko naudinga kitiems nepasakote.
diskusija su jumis forume viesai baigta, juolab kad cia jau prasidejo kazkoks asmeninis kabinejimasis prie mano parasytu pranesimu ir kitiems forumo dalyviams skaityti mano atsakymus i jusu marazmus yra visai neidomu. jeigu turit ka patarti kitiems keliones/lankytinu objektu vieta - valio, jei norit izeidineti ir kabinetis - rasot pm
hau smile.gif
Atsakyti
Jei jau būsit Mestijoj, tai geriau nukąskit vieną dieną jai nuo Batumio. 4u.gif Nes realiai prarandate po dieną vien kelionei į Mestiją ir atgal. Aišku, grožis kelio nerealus, bet vis tiek tai gana ilgas laikas mašinoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2015 05 05, 11:37)
Jei jau būsit Mestijoj, tai geriau nukąskit vieną dieną jai nuo Batumio.  4u.gif Nes realiai prarandate po dieną vien kelionei į Mestiją ir atgal. Aišku, grožis kelio nerealus, bet vis tiek tai gana ilgas laikas mašinoj smile.gif

Pritariu, kas planuojate laiką - nepamirškit, kad kelias Gruzijoje nuo taško A iki taško B gali užtrukti ir 7-8 valandas, nors žiūrint į žemėlapį regis, kad viskas čia pat doh.gif O kur dar visokios nenumatytos kelionės "maršrutke" subtilybės tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Mur @ 2015 05 05, 17:37)
Pritariu, kas planuojate laiką - nepamirškit, kad kelias Gruzijoje nuo taško A iki taško B gali užtrukti ir 7-8 valandas, nors žiūrint į žemėlapį regis, kad viskas čia pat  doh.gif  O kur dar visokios nenumatytos kelionės "maršrutke" subtilybės  tongue.gif

taip su maršrutkėm gali visko buti..Mes buvome 2,5dienas Tbilisy (pakako), Mtschetoje 0,5 dienos. Kitą dieną su šeimininku per dieną aplankėm Boržomi, Rabat, Achalcichę ir velai vakare nuvežė iki Kutaisio (uz tą dieną sumokejom 250 Larių...likusios 4 prasmingos dienos buvo aplink Kutaisi...

Atsakyti
QUOTE(pinija @ 2015 05 09, 19:45)
taip su maršrutkėm gali visko buti..Mes buvome 2,5dienas Tbilisy (pakako), Mtschetoje 0,5 dienos. Kitą dieną su šeimininku per dieną aplankėm Boržomi, Rabat, Achalcichę ir velai vakare nuvežė iki Kutaisio (uz tą dieną sumokejom 250 Larių...likusios  4 prasmingos dienos buvo aplink Kutaisi...

Gaila, kad nemoku čia forume įkelti nuotraukų.Turiu žemelapių...smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

norim pailsėsti su vaikais liepos-rupgjūčio mėnesį, mažiausiam jų bus 11 mėnesių, didžiausiam - 10 metų. Idealus variantas vaikams - pagulėti prie baseino arba šiltos jūros, o mums su žmona - pahaikinti gamtoje, kas su 11 mėnesių vaiku nelabai realu. Tai va ir ieškom tarpinio varianto. Idealu būtų koks nors viešbutis su negiliu baseinu ir all-inclusive, iš kur galėtume kelias dienas išvažiuoti į kokias nors ekskursijas po gamtą, bet Gruzija - ne Turkija, tokių viešbučių, kaip supratau, nėra, o jei yra - kaina ne turkiška smile.gif.
Tai klausimai būtų tokie:
Ar yra nebrangių viešbučių su baseinu vaikams Gruzijoje? Jei taip - kur ir koks? smile.gif Jei ne - koks būtų optimaliausias variantas vaikams pasipliuškenti negiliame vandenyje? Tinka ir kaimelis prie jūros. Beje, o kaip ten jūra nemokantiems plaukti? Kokį miestą/kaimelį/regioną rinktis, jei norim dar ir kai ką pamatyti (ideliausia - graži gamta, kurią būtų galima pasiekti per max pora valandų ir kur būtų galima užlipti su vaiku, įsodintu į nešynę?)
Gal šiaip bendrų rekomendacijų turit su tokio amžiaus vaikais?
Atsakyti
QUOTE(Niccolo @ 2015 05 14, 11:37)
Gal šiaip bendrų rekomendacijų turit su tokio amžiaus vaikais?

Gruzija ne ta šalis, kur būtų išvystytas servisas turistams. Su tokiu kaip jūsų planas, tai gerai tinka Turkija (kaikurie regionai - kaip Kemeras, Marmaris), Kipras, Graikija, Kroatija, gal netgi Bulgarija.

Gruzija yra puiki šalis aktyviam keliavimui - gamta nereali. Batumis kaip pajūrio kurortas visiškai prastas. Prie jūros promenada, o kitoje pusėje - lūšnynai... Apart poros gražių pastatų "pakazuchos" Batumis daugiau nieko doro neturi. Iš kitų žmonių atsiliepimai gana skirtingi - tai jūs žiūrėkitės. kaikuriems ir Palanga patinka rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shyna: 14 gegužės 2015 - 12:24
QUOTE(Shyna @ 2015 05 14, 12:23)
Gruzija yra puiki šalis aktyviam keliavimui - gamta nereali. Batumis kaip pajūrio kurortas visiškai prastas. Prie jūros promenada, o kitoje pusėje - lūšnynai... Apart poros gražių pastatų "pakazuchos" Batumis daugiau nieko doro neturi. Iš kitų žmonių atsiliepimai gana skirtingi - tai jūs žiūrėkitės. kaikuriems ir Palanga patinka  rolleyes.gif

Šiek tiek aktyvaus keliavimo (kelios dienos) - visai tinka, be jo - netiktų.
O kaip kaimai? Girdėjau kažką apie Gonio. Labai didelio komforto nebūtina, jei nėra - svarbu, kad maudytis vaikams būtų smagu, jei ne baseine - tai jūroje. O jei lūšnynai - tos šalies dalis, tai ir patirsime tą šalį su visais lūšnynais.
Iš visų išvardintų šalių nebuvę tik Bulgarijoje, bet apie ją tokie atsiliepimai, kad baisu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niccolo: 14 gegužės 2015 - 13:33
QUOTE(Niccolo @ 2015 05 14, 13:33)
Šiek tiek aktyvaus keliavimo (kelios dienos) - visai tinka, be jo - netiktų.
O kaip kaimai? Girdėjau kažką apie Gonio. Labai didelio komforto nebūtina, jei nėra - svarbu, kad maudytis vaikams būtų smagu, jei ne baseine - tai jūroje. O jei lūšnynai - tos šalies dalis, tai ir patirsime tą šalį su visais lūšnynais.
Iš visų išvardintų šalių nebuvę tik Bulgarijoje, bet apie ją tokie atsiliepimai, kad baisu smile.gif

Žinokit nebuvau pajūrio kaimuose. Man ten pajūrio gamta, apart nedidelį ruoželį jau visai prie Batumio - kur kelias kyla uolomis prie pat jūros - ten visiškai neįdomi. Tokie išdeginti krūmynai, žiauriai nyku doh.gif Su letuviškais pušynais nėr ko lygint doh.gif Pralėkėm ir visai nesinorėjo sustot smile.gif

Mes esam kalnų žmonės - nusileidi žemyn iš Svaneti, ir niekas nebeįdomu lotuliukas.gif O ten galėčiau nors ir mėnesį tupėti ir į Elbrusą žiūrėti biggrin.gif
Papildyta:
Beje, turiu Batumyje vietinę šeimą, su kuria susidraugavom ir palaikom ryšius. Galiu paklausti - gal yra kokių ale stovyklų / viešbučių prie jūros, vaizdingose vietose. Nes yra ir tos gamtos ten - gražus botanikos parkas (ne prie jūros), ir vis matau foto įdeda iš kažkokių gražesnių vietų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shyna: 14 gegužės 2015 - 13:59
gal kam reikia. rekomenduoju vairuotoją:
https://onedrive.liv.....int=photo,png
Atsakyti
Gal kas galetu pasakyti kuriuo keliu greiciausia is Kutaisio nuomuota auto pasiekti Mestia?Ziuriu zemelapi tai yra pet Zugdidi,kitas tiesiai per Lentechi bet ten turbut labai prasti keliai?
Atsakyti