Įkraunama...
Įkraunama...

Gruzija. Žvilgsnis iš arčiau. II Tema

QUOTE(Giriagiružė @ 2015 03 30, 11:16)
Neįsivaizduoju, ką reikia veikt 4 dienas Kutaisyje  g.gif  max 1 pilnai užtenka.
Miestas nešvarus, ne itin įdomus, neturistinis.

ir aš taip manau-pasirinkti Kutaisi poilsiui!!!!!! man skamba labiau nei keistai doh.gif
Atsakyti
Mes dar čia apsilankėme vien dėl to nuostabaus vaizdo, buvom pakerėti wub.gif

http://en.wikipedia..../Katskhi_pillar

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(AstaRaud @ 2015 03 30, 12:46)
Mes dar čia apsilankėme vien dėl to nuostabaus vaizdo, buvom pakerėti  wub.gif

joooo, čia geras vaizdelis. mes kažkaip užmiršom kai buvom apie šitą, nors buvau skaitęs apie tą vienuolyną infoj
Atsakyti
Radau info, kas planuojate patys vairuoti auto:

8.1. Kelių būklė, greičio apribojimai, vairavimo sunkumai, leidžiamas alkoholio kiekis ir t.t.:

Kelių būklė labai kontrastinga – už šviežiai išasfaltuoto plento gali iškart be papildomų ženklų prasidėti katastrofiškos kokybės ruožas;
Greičio apribojimas miestuose 60 km/h, už miesto 90 km/h. Policija matuoja greitį „iš akies“. Greitkelyje ir kai kuriuose keliuose įrenginėjami "fotoaparatai".
Vairavimas pavojingas ir chaotiškas. Vairuotojai manevruoja neprognozuojamai, nerodydami ženklų, lenkia per dvigubas linijas. Senesnių taksi automobilių vairuotojai nekreipia dėmesio į galimus nuostolius sau bei aplinkiniams ir kiekvienoje gatvės situacijoje stengiasi būti pirmi.
Pėstieji turi ypatingai saugotis, nes vairuotojai beveik niekada nepraleidžia einančių per perėją, kartais net degant žaliam šviesoforo signalui;
Išgėrus vairuoti absoliučiai draudžiama (maksimalus alkoholio kiekis=0.00 promilių).
Griežtai draudžiama miestuose vilkti automobilį (tiek lanksčia, tiek standžia vilktimi) – būtina išsikviesti nutempėją su vežimėliu. Baudžiamas velkantysis.

http://ge.mfa.lt/index.php?486717962
Atsakyti
QUOTE(LT @ 2015 03 30, 19:18)
Radau info, kas planuojate patys vairuoti auto:

8.1. Kelių būklė, greičio apribojimai, vairavimo sunkumai, leidžiamas alkoholio kiekis ir t.t.:

Kelių būklė labai kontrastinga – už šviežiai išasfaltuoto plento gali iškart be papildomų ženklų prasidėti katastrofiškos kokybės ruožas;
    Greičio apribojimas miestuose 60 km/h, už miesto 90 km/h. Policija matuoja greitį „iš akies“. Greitkelyje ir kai kuriuose keliuose įrenginėjami "fotoaparatai".
    Vairavimas pavojingas ir chaotiškas. Vairuotojai manevruoja neprognozuojamai, nerodydami ženklų, lenkia per dvigubas linijas. Senesnių taksi automobilių vairuotojai nekreipia dėmesio į galimus nuostolius sau bei aplinkiniams ir kiekvienoje gatvės situacijoje stengiasi būti pirmi.
    Pėstieji turi ypatingai saugotis, nes vairuotojai beveik niekada nepraleidžia einančių per perėją, kartais net degant žaliam šviesoforo signalui;
    Išgėrus vairuoti absoliučiai draudžiama (maksimalus alkoholio kiekis=0.00 promilių).
    Griežtai draudžiama miestuose vilkti automobilį (tiek lanksčia, tiek standžia vilktimi) – būtina išsikviesti nutempėją su vežimėliu. Baudžiamas velkantysis.

http://ge.mfa.lt/index.php?486717962

dėl "Policija matuoja greitį „iš akies“" tai labai suabejočiau jūsų info šaltinio tikrumu. policijos automobiliai(ford), visi be išimties, yra aprūpinti pačia naujausia policijos technika. "šaudančių" mentų pakelėse neteko matyt, bet šiaip patruliuojančios policijos auto labai daug. geriau net nebandyt duot kyšį jei sustabdytų-jų alga 1000 eurų, kas gruzijos atlygių mąsteliu yra LABAI didelė alga. palyginimui galiu pasakyti, gruzijoj pensija 70 eurų-ir nesvarbu ar tu turi stažą ar nedirbai visą gyvenimą-atėjo laikas ir gauni 150 larių. tad policija ten tikrai pakankamai aprūpinama viskuo. perėjų taip, nieks nepaiso, eina kur nori-ir policija nekreipia dėmesio kur tu eini per kelią-paty išbandę esam:)...
Atsakyti
Mes keturiese sedėjom gale mašinoje, tai sustabdžius policijai jie nekreipė į tai dėmesio, be to ten nemažai mašinų su vairu dešinėje pusėje...
Tik Batumyje mus bent kažkiek vairuotojai praleidinėjo, nes matyt įpratę prie turistų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AstaRaud: 30 kovo 2015 - 21:26
Dėl paso galiojimo aš gavau atsakymą:

Pasas turėtų galioti ne trumpiau kaip 90 dienų po kelionės pabaigos.
Pasas turi galioti mažiausiai tris mėnesius po to, kai išvyksite iš Gruzijos, t.y. jei išvyksite iš šios šalies 04.25 d., pasas dar turi galioti bent iki 07.25 d.

LR ambasada Gruzijoje
Atsakyti
tai kad apie pasus aplamai man klausimai juokingai skamba. jei aš važiuoju į užsienius atostogaut, aš visuomet vežuosi pasą. na ir kas kad galima su ATP. aš juk galiu sugalvot nuvažiuot iš tos šalies į tokią, kurioj ATP negalioja-ir žinau kad problemų neturėsiu.... tarkim LT man pilnai pakanka vairuotojo pažymėjimo-nebuvau susidūręs, kad paprašytų paso ar ATP-tokios kaip ATP aš net neturiu....
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2015 03 31, 13:31)
tai kad apie pasus aplamai man klausimai juokingai skamba. jei aš važiuoju į užsienius atostogaut, aš visuomet vežuosi pasą. na ir kas kad galima su ATP. aš juk galiu sugalvot nuvažiuot iš tos šalies į tokią, kurioj ATP negalioja-ir žinau kad problemų neturėsiu.... tarkim LT man pilnai pakanka vairuotojo pažymėjimo-nebuvau susidūręs, kad paprašytų paso ar ATP-tokios kaip ATP aš net neturiu....

Na jei maliesi po Europą, tai tikrai paso nereikia:)
Atsakyti
QUOTE(blynelis @ 2015 03 31, 16:02)
Na jei maliesi po Europą, tai tikrai paso nereikia:)

naaa, aš nebūčiau garantuotas. pabandykit po buvusios jugoslavijos valstybes pavažinėt su ATP g.gif. lyg ir europa, bet....
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2015 03 31, 14:31)

pritariu 100 proc. man net mintys del paso nekyla. Tai negi sunku pasidaryti, tegul guli lagamine, juk valgyt nepraso. Be to dvigubai saugiau, jei pvz. pasa pavogtu(pamestum), tai lieka kortele, arba atvirksciai. Ir siaip man pasas tai skamba isdidziai, tai ne kokia kortele. As , kad ir niekur nevaziuociau, vistiek tureciau pasa. Vat.
Atsakyti
Sveiki,
gegužės 6-17 būsime Gruzijoje. Gal būtų norinčių susikooperuoti ir keleta dienų kartu pavažinėti su gidu vairuotoju? 4u.gif Vairuotojo nieko dar neturime, esame dviese, būtų ekonomiškiau pasidalinti išlaidas bigsmile.gif
Atsakyti