Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

jungiames ir mes 4u.gif maniskiui 8 metai, diagnozuota BA nuo 2 metu, siuo metu vartojam tik symbicort.
dabar po savaites ejimo i mokykla, vel turim didziausia sloga, ciaudim, nors pries dvi savaites sirgom rinosinusitu, isgerem kursa antibiotiku doh.gif
gydomes taip inhaliuojames fiziologiniu, purskiam quixx, geriam sinupret.
nakciai lasinu vibrocil.
nu neprakvepuoja vaikas nor tu ka, is nosies burbulai eina doh.gif
ka jus darote, jei kam taip buna?
ar leidziate i ugdymo istaigas?
Atsakyti
jei kalbama apie darželį, tai tokio vaiko neleidžiu.
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2014 12 01, 12:51)

ka jus darote, jei kam taip buna?
ar leidziate i ugdymo istaigas?

maža pas auklę, tai jai nėra temperatūros einam

Sūnui 8 m, jam ten visko būna kosulių, slogų, bet eina visada į mokyklą, pernai 1kl dėl ligos nėra praleidęs pamoku, jis svetimų ligų negaudo tik savom BA AR serga, kitiems gi nemaišo, temperatūros svarbu nėra, gerai jaučiasi
Atsakyti
Nors maniškio ligos irgi būna susiję su BA ar su AR, bet aš niekada nesu tikra ar šalia jų maniškis neplatina ir viruso, nes dažniausiai virusai jam pačiam tas ligas ir sukelia.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 12 01, 14:45)
Nors maniškio ligos irgi būna susiję su BA ar su AR, bet aš niekada nesu tikra ar šalia jų maniškis neplatina ir viruso, nes dažniausiai virusai jam pačiam tas ligas ir sukelia.

va čia kievienam vaikui skirtingai, aš tai dirbu šalia mokyklos, pastebiu kada virusai būna, vaikai nelanko, bet dažniausiai mano nepasigauna virusų, arba lengvai praeina. tfu tfu tfu neprisikalbejus, bet kas liečia vyresnįjį tai jam žarnyno infekcijoslabai lima, mes su sesete galim nesirgti, o jis butinai ir kaskart sirgs

Atsakyti
Virusų pastebėti neįmanoma, nes jie yra visada ir visur, tik kaip sakei vieni būna imlesni kiti ne. Tieisog nei viena liga neprasideda šiaip sau. Visada bus kaltas virusas arba bakterija. Išimtis BA ir AR jei paūmėjimą sukėlė konkrečiai alergenas, arba GERL. Visos kitos priežastys virusai, kuriais dalintis nevalia. Patikėk, mano abu vaikai lankė spec darželį skirtą alergiškiems vaikams ir pats absurdiškiausias, tėvelių kurie atveda snargliuojančius ir kostinčius vaikus į grupę, pasiaiškinimas, kad čia jiems alergija suūmėjo. Bt kai paklausi į kurį alergeną sureagavo, paaiškėja, kad vaikas kieme lakstė patyt pašalo ir va jau alergiukas kosėja, bet kosėja nuo alergijos, nes jam BA, nuo kitko kosėt ir negali. Nu žodžiu. Esu kategoriška šiuo klausimu.
Taip mokykla kitas reikalas, pirma- ten vaikai jau su stipresniu imunitetu ir negaudo kiekvieno eilinio virusiuko, juos jau griebia tie didieji rimtieji virusai kaip gripas ir pan. O mažuliai, jie pažeidžiami, ir jei vienam menkas peršalimo virusiukas prasidės ir pasibaigs slogyte, kitam viskas baigsis ligoninėje su leidžiamu prednizolonu.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 12 01, 14:06)
Virusų pastebėti neįmanoma, nes jie yra visada ir visur, tik kaip sakei vieni būna imlesni kiti ne. Tieisog nei viena liga neprasideda šiaip sau. Visada bus kaltas virusas arba bakterija. Išimtis BA ir AR jei paūmėjimą sukėlė konkrečiai alergenas, arba GERL. Visos kitos priežastys virusai, kuriais dalintis nevalia. Patikėk, mano abu vaikai lankė spec darželį skirtą alergiškiems vaikams ir pats absurdiškiausias, tėvelių kurie atveda snargliuojančius ir kostinčius vaikus į grupę, pasiaiškinimas, kad čia jiems alergija suūmėjo. Bt kai paklausi į kurį alergeną sureagavo, paaiškėja, kad vaikas kieme lakstė patyt pašalo ir va jau alergiukas kosėja, bet kosėja nuo alergijos, nes jam BA, nuo kitko kosėt ir negali. Nu žodžiu. Esu kategoriška šiuo klausimu.
Taip mokykla kitas reikalas, pirma- ten vaikai jau su stipresniu imunitetu ir negaudo kiekvieno eilinio virusiuko, juos jau griebia tie didieji rimtieji virusai kaip gripas ir pan. O mažuliai, jie pažeidžiami, ir jei vienam menkas peršalimo virusiukas prasidės ir pasibaigs slogyte, kitam viskas baigsis ligoninėje su leidžiamu prednizolonu.

sutinku su jumis, tik del vieno ne-maniskis nors jau ir antrokas, bet uztenka nors vienam vaikui klaseje koseti ar sloguoti, jam is kart prilimpa kitu "zarazos" doh.gif
maniskiui irgi BA paumejimus isprovokuoja virusai.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 12 01, 15:06)

eilinį kartą pasižavėsiu jūsų žiniomis smile.gif 4u.gif ar ilgai jus turit BA kad tokį žinių bagažą sukaupėt?

bet kai pašalo kojites, gi kitų vaikų neapkrestu?

mūsų mažytė nediskutuotina ji pas auklę, bet ten būna 2 m anūkė dažnai, bet nuo mūsiškes nėra pasigavus nieko. O mokykloje tai tikrai vaikai tvirtesni, gal 1-2 kart metuose būna koks masinis sirgimas ir tiek.

o darželyje manau sunku išvengti tų sirguliuojančių vaikai, tėvai dirba, nbiuletenio dėl slogos kaskart turbūt ir negautu. aš kai pagalvoju, jai būčioau į daržą leidus mažą, turbūt daug nepaeitume. kaži, kaip bus kai į mokyklą pradės eiti, kolektyvo nelankius g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 12 01, 14:20)
bet kai pašalo kojites, gi kitų vaikų neapkrestu?

Kai vaikas pašala kojytes, staigiai "krenta" jo imunitetas ir prikimba virusiukas, kuris jau ir "daro savo tvarką", t.y. susargdina vaiką. Tas virusiukas galbūt tūnojo vaiko nosytėje ir laukė to patogaus momento kada galės subujot, o va kai jis subujoja, tai ir pačiam vaikui kenkia o ir vaiko aplinkoje plačiau pasklinda jam čiaudint valant nosį ranka ir liečiant kitus paviršius, pav žaislus. Tik tas virusiukas, kaip minėjau, ne toks agresyvus kaip gripas, bet jei šalia bus vaikas irgi toks pats jautrus ir su silpnesne imunine sistema, tai virusas susargdins ir tą kitą vaiką.

Žinių neturiu, nesupratau, ar Jūs čia rimtai manęs klausiat, ar daugiau su pašaipėle blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 12 01, 15:53)

Žinių neturiu, nesupratau, ar Jūs čia rimtai manęs klausiat, ar daugiau su pašaipėle  blush2.gif

ne, aš nuoširdžiai smile.gif jus taip paprastai ir nuosekliai išaiškinat sudėtingus dalykus tiek BA tiek Gerl. Aš gal ne viską įsidėmiu, bet žinau, kad į jus galiu kreiptis visai šiais klausimai, jus tikrai duosit orientyrą ieškant išeities. Jūsų atsakymai visada naudingi 4u.gif

Logiškai pamasčius, tikrai pas mus organizme gerklėje nosyje nuolat kirba virusų, ligų sukelėjų, kurie tik ir laukia kada mes nusilpsime, bet iki šiol pat to nesusimasčiau

ai ar jau buvot pas gyd po lapkričio 1 d, tikrai nereikia pakartotinai siuntimų imti?
Atsakyti
Nebuvau, nes kaip ir nėra kolkas reikalo, dažniausiai pas pulmonologą apsilankom kartą metuose pavasarį. Bet kalbėjau su savo endokrinologe, tai ji man liepe kada prisiregistruot su siuntimu ir ji įtrauks mane į dispancerizuotų sąrašą. Matyt taip bus ir su pulmonologais, pirmas vizitas dar bus su siuntimu o kitiems vizitams jau nereikės.

Mano išaiškinimai nebūtinai bus teisingi, juk nesu medikė, aiškinu tik taip kaip pati kažkiek suprantu.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 12 01, 17:18)
Nebuvau, nes kaip ir nėra kolkas reikalo, dažniausiai pas pulmonologą apsilankom kartą metuose pavasarį. Bet kalbėjau su savo endokrinologe, tai ji man liepe kada prisiregistruot su siuntimu ir ji įtrauks mane į dispancerizuotų sąrašą. Matyt taip bus ir su pulmonologais, pirmas vizitas dar bus su siuntimu o kitiems vizitams jau nereikės.

Mano išaiškinimai nebūtinai bus teisingi, juk nesu medikė, aiškinu tik taip kaip pati kažkiek suprantu.

taijai šiemet buvom pas pulmo ar reik patartotinai imti?

aš suprantu, kad ne medikė, bet atsakymai visada logiški ir aišku, todėl pasitikiu smile.gif
Atsakyti