Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Zirzė @ 2014 11 28, 23:51)
geriau hormonas ten kur reikia ir kiek reikia, nei dustantis vaikas ir tikikybe kad neisaugs is BA.
Taip, manau kad per greitai buvo sumazintos dozes.

Ačiū.
O tai dabar toliau tęsti?
Ir po kiek laiko vėl galiu bandyt nutraukti?
Atsakyti
Dar vienas klausimas.
O kaip atskirti rytinį Gerl kosulį nuo BA?
Siandien lyg atsikosintis šlapias kosuliukas buvo ryte.
Vėl daviau F.
Skaičiau senas temas. Eisiu pirkti šaltalankio aliejaus ir aš
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2014 11 28, 23:17)
Ačiū.
O tai dabar toliau tęsti?

Geriausia gal klauskite savo gydytojų, nes sunku iš šono ką ir patarti, mano daktarė rekomenduoja purkšti apie mėn. laiko, nors aš tiek niekada nedaviau, gal ir negerai, bet jau nebekišu visų vaistų kiek prirašo doh.gif
Mano dukrytė dabar vėl pradėjo sloguoti, aišku viskas labai greitai pradeda leistis žemyn, daktarė paklausius sakė, kad nieko negirdi, bet paskyrė purkšti F. Dar duoti Brontex, Aerius, Nasonex...
Nežinau, ar visko tiek reikia? Ir šiaip kaip atskirti elementarų peršalimą su kosulio, nuo astmos..., ar jei turime šią ligą, tai visą laiką diagnozė tik į vienus vartus, jau pasimetus tikrai g.gif
Atsakyti
Elementarus peršalimas iššaukia BA paūmėjimus.

Stebiuosi kaip taip trumpai F vartojat. Mes vartojome metus be pertraukos po 2 įpurškimus 2 kartus dienoj. +pusmetis montelukasta. Ir tik tokio derinio ilgalaikio vartojimo dėka net keli virusai praėjo be BA paūmėjimo, serga mažiau. Tfu tfu tfu, bet paūmėjimo jau keli mėn. Nebuvo. Taigi tik dabar sumažinom F iki vieno karto dienoj. Ir tai gyd. Sakė taip dabar 3 mėn. Ir tik tada bandyt nutraukt, jei per tą laiką nebus nei vieno paūmėjimo.
Atsakyti
Gal galit parašyti nuorodą iš kur sianguliar užsakinėjat? Per tarpininkių temą lyg ir nematau, kad iš Lenkijos kažkas užsakymus darytų?
Atsakyti
QUOTE(shine @ 2014 11 29, 23:50)
Gal galit parašyti nuorodą iš kur sianguliar užsakinėjat? Per tarpininkių temą lyg ir nematau, kad iš Lenkijos kažkas užsakymus darytų?

mums buvo atveze is ten. dar isbandem vokiska ( Aurobind). pastarasis tiko idealiai. bet kuriuo atveju reikalngas gydytojo receptas. neisivaizduoju, kad kitaip galima butu nusipirkti sios grupes vaistus. bet ka gali zinot? mirksiukas.gif

o nebandet suomiska montelukasta? (gamintojas Orion). pasibaigus vokiskam ir dar neparsivezus jo, kol kas verciames su suomisku. sakyciau visai neblogai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2014 11 30, 11:08)
mums buvo atveze is ten. dar isbandem vokiska ( Aurobind). pastarasis tiko idealiai.  bet kuriuo atveju reikalngas gydytojo receptas. neisivaizduoju, kad kitaip galima butu nusipirkti sios grupes vaistus. bet ka gali zinot?  mirksiukas.gif

o nebandet suomiska montelukasta? (gamintojas  Orion). pasibaigus vokiskam ir dar neparsivezus jo, kol kas verciames su suomisku. sakyciau visai neblogai.  4u.gif

Bet Lietuvoj tai jie ir be recepto parduodami g.gif Aš galvojau, kad dauguma tiesiog siunčiasi internetu šiuos vaistus. Orion netinka, nes alergizuoja. Iš bėdos dar Monfenstra tinka, nepamenu kokios jie firmos. Bet rytais dar šiuos vartojant būna kosuliukų.
Atsakyti
QUOTE(shine @ 2014 11 30, 12:30)
Bet Lietuvoj tai jie ir be recepto parduodami  g.gif

blink.gif blink.gif blink.gif , pirma kart girdziu. mirksiukas.gif

tarkim, cia, priskirti receptiniu vaistu grupei g.gif

Lenkijoje, kaip ir Vokietijoje man pirko vaistus su gydytojo receptu. Rasant recepta gydytoja ispejau, kad vaistai bus perkami uzsienyje. Tai recepte nurode papildoma info, kuri privaloma tarptautiniam receptui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 30 lapkričio 2014 - 13:14
QUOTE(~Serpentine~ @ 2014 11 29, 23:41)
Elementarus peršalimas iššaukia BA paūmėjimus.

Stebiuosi kaip taip trumpai F vartojat. Mes vartojome metus  be pertraukos po 2 įpurškimus 2 kartus dienoj. +pusmetis montelukasta. Ir tik tokio derinio ilgalaikio vartojimo dėka net keli virusai praėjo be BA paūmėjimo, serga mažiau. Tfu tfu tfu, bet paūmėjimo jau keli mėn. Nebuvo. Taigi tik dabar sumažinom F iki vieno karto dienoj. Ir tai gyd. Sakė taip dabar 3 mėn. Ir tik tada bandyt nutraukt, jei per tą laiką nebus nei vieno paūmėjimo.

Na, mums niekas tiek ilgai neliepė vartoti, o ir nematau reikalo, jei maniškė tiek nekosti, nežinau, važiuosim pas pulmonologą ir alergologą, paklausiu dar kartą ir pas juos, kiekvienas vaikas juk skirtingas, gydymas kiekvienam ir skirtingai pavyksta, vienam greičiau, kitam ilgiau...vienam tinka vieni vaistai, kitam kiti. Mano atveju didžiausia problema nosyje, tai labiausiai čia sutelksiu dėmesį,
baisiausia tai, bent mano atveju, kad gydytojai turi tam tikrą gydymo schemą, kuria ir vadovaujasi, o neatsižvelgia į kiekvieną vaiką individualiai....gerkit tą, aną ir trečią, nes tokia yra gydymo tvarka...nuėjom pas LOR, kuri išvis rekomendavo antibiotikus, nes jai taip pasirodė, kad tonzilės vienoj pusėj padidėję, nei krauo tyrimų nereikia, nieko, tiesiog va imkit ir gerkit doh.gif
Atsakyti
sveikos,
aciu už palaikymą ir patarimus.
bet kazkas musu gydyme tikrai netaip. Kvepuoja F ir singulair geria jau gal menesi, o per ta laika jau antra karta paumeja BA. Dabar toks sunkus iskvepimas, kad ima panika, ar vaziuoti i santariskes ar ne.
Kaip suprantu, ten suleistų deksametazono. bet tai tiek vaistu, plaukai siausiasi.
Duodu kvepuoti ventolino po dvi dozes kas tris valandas..
Eisiu ryt pas pulmonologe, prasysiu gal del refliukso siuntimo, nebezinau ko griebtis. pernai be jokiu F zymiai geriau laikemes, pirma karta susirgo tik gruodzio menesi.
Kas cia darosi.
Atsakyti
Jei sunkus iškvėpimas- 100 procentinė BA, nežaisk taip su F, duok po vieną įpurškimą du kartus paroje ir nemažiau kaip mėnesį. Paskaičius temą turėjai suprasti kad F nėra toks baubas nors ir hormonas. Jis veikia vietiškai ir neleidžia prie menkiausio viruso suūmėti BA. O kartais ir virusai taip nepuola, kosuliai būna gerokai silpnesni arba išvis jų nebūna, nes F suteikia ir priešvirusinį priešuždegiminį foną kvėpavimo sistemoje. Žiemos metu F vartojam visada, va ir dabar vartojam du kartus dienoje po 125. Vaiko būklė stabili jis nekosti (nebent nuo refliukso). Va refliuksas tai nervuoja, nedaviau 5 dienas omeprozolio ir jau skundžiasi kad giliai gerklytę peršti. Va šito vaisto tai aš nenoriu tiek ilgai duoti, man jis pavojingesnis nei F. Bet nieko nepadarysi. Aišku čia tgimtadienių krūva išmušė iš mitybos režimo, bet va ir kalėdos ant nosies, nykštukas vaikšto su saldainiais, tai kur čia tą skranduką išsaugosi sad.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2014 11 28, 17:23)
O nebandėte palašinti ar sukvėpuoti fiziologinį? Gal jis kiek suskystintų sekretą?

fiziologinis tai sūrus vanduo?
daviau nuo alergijos, sloga buvus 12 sav apmažėjo, nors tokia geltona buvo, aš alergine įsivaizdavau tik skaidria

ir dar kosėjo man tas vaikas, kosėjo spazmavo 2 sav, paskui jau paėmėm stodal, ventolina, šalia M ir F visada buvo, tuomet prieš alerginius, vakare nuėjom į pirtį ir tai buvo pirma naktis po 2 sav kai per nakti nei vieno spazmo, buvo pkosėjo, bet taip lengvai paprastai. nežinau kiek itakos pirtis turėjo

JUS VEDAT VAIKUS Į PIRTĮ?

QUOTE(kristinuv @ 2014 11 28, 23:17)

Ar tai reiškia, kad per anksti nutraukiau F? Ar per staigiai sumažinau?

aš tai kai prasideda kosuliai dusu 2 kart dienoje F. Pas mane du vaikai su BA bet vienas gauna 1 kart dienoje (vyresnis), o mažiukė 2 kart dienoje, nes šiuokart ji labiau kosti
o šiaip labai pačiai reaguoti stebėti ir parinkti dozes reikia išmokti.
kol išmokau tampiau pas šeimos gyd vaikus, o paskui jau pati matytavau pagal situaciją

QUOTE(kristinuv @ 2014 11 29, 00:17)

stebėkit agal vaiko būkle, mums sakydavo, kad 2 kart turi būti apie mėn laiko, nors būna aš ir po 2 sav papurškiu, ypač vasara, žiema mažinti sudėtngiau

QUOTE(kristinuv @ 2014 11 29, 10:18)

O kaip atskirti rytinį Gerl kosulį nuo BA?

pas mus GErl pasireiškia labiau krenkšimu, o ne kosuliu, tai nesupainiojam

QUOTE(agne_ja @ 2014 11 29, 23:39)

Mano dukrytė dabar vėl pradėjo sloguoti, aišku viskas labai greitai pradeda leistis žemyn, daktarė paklausius sakė, kad nieko negirdi, bet paskyrė purkšti F. Dar duoti Brontex, Aerius, Nasonex...

normaliai, nuo kosulio, slogos, alergijos ir BA kontrolei F. tai gi čia ne mėnesiui, o kokiai savaite toks rinkinys smile.gif

QUOTE(agne_ja @ 2014 11 30, 14:40)

baisiausia tai, bent mano atveju, kad gydytojai turi tam tikrą gydymo schemą, kuria ir vadovaujasi, o neatsižvelgia į kiekvieną vaiką individualiai....

o jus Lentvary ar Trakuose polikliniką lankote? pas kuri pulmo važinėjat?
aš niekada negalėčiau pasakyti, kad vienodas gydymas būna mūsų pulmo, nes vežu 2 savo vaikus, draugės veža, sesė turim bendru vaistu, bet dozes planas skiriasi

QUOTE(kristinuv @ 2014 11 30, 20:11)

bet kazkas musu gydyme tikrai netaip. Kvepuoja F ir singulair geria jau gal menesi, o per ta laika jau antra karta paumeja BA. Dabar toks sunkus iskvepimas, kad ima panika, ar vaziuoti i santariskes ar ne.
Kaip suprantu, ten suleistų deksametazono. bet tai tiek vaistu, plaukai siausiasi.
Duodu kvepuoti ventolino po  dvi dozes kas tris valandas..

Kaip šiandien jaučiates?

QUOTE(bevardė @ 2014 12 01, 09:40)
Va refliuksas tai nervuoja, nedaviau 5 dienas omeprozolio ir jau skundžiasi kad giliai gerklytę peršti. Va šito vaisto tai aš nenoriu tiek ilgai duoti, man jis pavojingesnis nei F. Bet nieko nepadarysi. Aišku čia tgimtadienių krūva išmušė iš mitybos režimo, bet va ir kalėdos ant nosies, nykštukas vaikšto su saldainiais, tai kur čia tą skranduką išsaugosi sad.gif

pas mus irgi nuaudėjo gimimo diena, kita diena pradėjo krenšti ko visa mėnesi nedarė, tai frutin pora kartu dienoje daviau, dabar kaip ir rimsta

rodos jis pas mane nelabai ko ten prisivalgo, bet užtenka kad vėlai pavalgo ir gana
Atsakyti