Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(JonVytė @ 2014 11 11, 17:55)
laukiam vizito kol kas 11.27 doh.gif

kaip ilgai laukti blink.gif bet jus turbūt į didesnes klinikas pas vaikų LOR važiuosit. šiaip jai neramu galima savo poliklinikoje pas Lor nuvesti, kuris ir suaugusius priima
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 11 11, 18:21)
kaip ilgai laukti blink.gif bet jus turbūt į didesnes klinikas pas vaikų LOR važiuosit. šiaip jai neramu galima savo poliklinikoje pas Lor nuvesti, kuris ir suaugusius priima

Mes i santariskes, o jei uzknis viskas-vesiu privaciai doh.gif
Atsakyti
Jei plaučiuose nieko nesigirdi reikia vis tiek flixotidą purkšti?
Mano vyresnis turi alergiją dulkėm, kai tik prasidėjo šildymas pradėjo kosyti, kadangi grindys šildomos, matyt kelia dulkes nuo grindų ir dirgina. Kosulys vargina jau kuris laikas, bet plaučiai švarūs. Kaži ką daryti, todyti pulmonologei ar ne.
Mažiukui irgi plaučiai švarūs, bet kosulys vargina lygiai taip pat kaip ir brolį, nuo šildymo pradžios
Atsakyti
QUOTE(kustucius @ 2014 11 12, 11:37)
Jei plaučiuose nieko nesigirdi reikia vis tiek flixotidą purkšti?
Mano vyresnis turi alergiją dulkėm, kai tik prasidėjo šildymas pradėjo kosyti, kadangi grindys šildomos, matyt kelia dulkes nuo grindų ir dirgina. Kosulys vargina jau kuris laikas, bet plaučiai švarūs. Kaži ką daryti, todyti pulmonologei ar ne.
Mažiukui irgi plaučiai švarūs, bet kosulys vargina lygiai taip pat kaip ir brolį, nuo šildymo pradžios

aišku rodyt, pas mus irgi dažniausiai švarus plaučiai būna, bet kosulis yra
Atsakyti
Kustuce, kažkada esu rašiusi, kad maniškiui BA pasireiškia ir be obstrukcijų, t.y. tokiu kosuliu kaip tu aprašei, sausu, paviršiniu, plaučiai būna įvarūs ir be karkalų ir net be švilpimo, ir F tokiais atvejais suveikia idealiai, po 3- 4 dozės kosulys arba rimsta arba išvis dingsta.
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 11 12, 10:59)
aišku rodyt, pas mus irgi dažniausiai švarus plaučiai būna, bet kosulis yra

supratau

QUOTE(bevardė @ 2014 11 12, 11:04)
Kustuce, kažkada esu rašiusi, kad maniškiui BA pasireiškia ir be obstrukcijų, t.y. tokiu kosuliu kaip tu aprašei, sausu, paviršiniu, plaučiai būna įvarūs ir be karkalų ir net be švilpimo, ir F tokiais atvejais suveikia idealiai, po 3- 4 dozės kosulys arba rimsta arba išvis dingsta.

o kas nustato, kad tai būtent BA?
Nu aš vis to flixotido kratausi, bet teks kitomis akimis pradėti žiūrėti unsure.gif

Iš vieno alergiško ir BA sergančio vaiko pasidarė du verysad.gif
Atsakyti
Kaip suprantu BA diagnozė išrašoma dėl vaisto kompensavimo, o Flexotidas tinka ne tik prie plaučių obstrukcijos.

Aplamai, BA diagnozė nustatoma tik atmetimo būdu, stebima ar vaikas turi polinki sirgti BA, už tai tos diagnozės nustatymas nėra 100 procentinis. Turime suprasti kad bronchinė astma tai ne tas pats kas tikroji astma. Bronchinė astma tai kaip ir obstrukcinis bronchitas, obstrukcinis laringitas. BA- išaugama liga, o gal kitų ligų visuma ar bendrinis jų pavadinimas, kad būtų paprasčiau. Nebijokit to F jei jaučiat kad jis tikrai gali palengvinti vaiko būklę, nekankinkit jo su kosuliais, nes su jais tikrai galima prisižaisti.
Mano dičkiui vieną kartą buvo obstrukcija (alerginio šoko metu) bet šiaip jį kankino sausi kosuliukai tokie gerkliniai. Gerl atmetė ir LOR ir Gastro. Pulmonologas įrašė jam BA dėl alergijos ir dėl vaisto kompensavimo. Savaitė F naudojimo minimalios dozės ir vaiko pusmetį trukęs keistas sausas gerklinis kosulys dingo praktiškai visiems metams.
Atsakyti
o mes turime kazkoki virusa, sake pavadinima, bet neuzfiksavau, kazkas panasaus i vejaraupius doh.gif paskyre tavegylio kad maziau niestetu berimus, ir geliu tepti burnyte, nes labai jau visa isberta, aisku valgyt gali, bet vis guodziasi kad skauda gerklyte unsure.gif
Atsakyti
Panašu į :
Vaikų virusinė infekcija

Mano vaiko nuolatinės palydovės buvo tokios virusinės infekcijos. Taip jų kilmė kaip vėjaraupių, ir jų yra begalo daug. Tik vieni vaikai jom slabai imlūs kiti nelabai.
Jei labai giminingas virusas vėjaraupiams galėtų būti juostinė pūslelinė, bet jūsų situacijoje man į tai nelabai panašu, nes tokiu atveju bėrimai būtų daugiau susikoncentrave ties liemens sritimi, ir išsidėlioje juostele (už tai ir pavadinimas yra "juostinė")

Burnytei šiaip labai tinka eiliniai purškalai nuo gerklės (tantum verde, Hexaspray ir kt), tik purkšti reiktų ne giliai į gerklę o pačioje burnytėje, ypač jei tos žaizdelės trukdo valgyti (tai kaip stomatitinės žaizdelės).
Atsakyti
QUOTE(kustucius @ 2014 11 12, 12:17)

Iš vieno alergiško ir BA sergančio vaiko pasidarė du  verysad.gif

aš irgi turėjau vieną vaiką serganti BA, dėl tos patirties įtariau ir kitam vaikui, kelis kart vežiau pas pulmo,kol išrašė ir jam BA
nes aš imdavau sesės vaistus broliui, nes jam simptomai buvo ligiai tokie pat. iki tol veždavau į priimamajį su tais simptomais, bet atsiradus namie vaistų nuo BA (sesės) bmums netekdavo niekur važiuot, namie susitvarkydavom, tik galiausiai pradėjo stigti vaistų

QUOTE(Zirzė @ 2014 11 12, 12:41)
o mes turime kazkoki virusa, sake pavadinima, bet neuzfiksavau, kazkas panasaus i vejaraupius doh.gif paskyre tavegylio kad maziau niestetu berimus, ir geliu tepti burnyte, nes labai jau visa isberta, aisku valgyt gali, bet vis guodziasi kad skauda gerklyte unsure.gif

oi sveikatos jums ir kantrybės mažiukei 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif ar vaziuojat su BA i sanatorija? Priklauso du kartai ar vienas per metus?
Atsakyti
QUOTE(denyxe @ 2014 11 13, 11:36)
Sveikutes smile.gif  ar vaziuojat su BA i sanatorija?  Priklauso du kartai ar vienas per metus?

važiujam, priklauso 1 kart metuose
Atsakyti