Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(zipzip @ 2014 10 21, 11:09)

Ir dar noriu paklausti, kadangi jau pasiklydau visuose salutiniuose poveikiuose, ar jus skiepijat savo ligoniukus nuo sezoninio gripo? Cia vaikams iki 18 metu tai tas skiepas toks purskiamas i nosi.

ne.gripo atmainų yra viskokių,kiek šansų kad susirgs tuo kuriuo paskiepyta.be reikalo nejautrinu ir taip jautraus organizmo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 10 21, 11:18)

tai kad tie alergenai turi sąvybę keistis. Mano berniukas mažas maistui alergiškas buvo, vėliau įkvėpiamiems, bet ir tie kasmet kito

žinau.
daug tyrimų esam apsidariusios,daug ligoninėse praleidusios laiko.
bet va senai daryti išsvis alerginiai tyrimai,tai iš dalies būtų įdomu pasidaryti vėl,kokia situacija yra šiai dienai.
pas mus mieste nerado lopų,kraują paima ir išsiunčia,o į ligoninę gultis negaliu šiuo metu aš pati,tai vėl viskas lieka planuose tik....ir neaišku kada išeis kitaip unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2014 10 21, 12:21)

bet va senai daryti išsvis alerginiai tyrimai,tai iš dalies būtų įdomu pasidaryti vėl,kokia situacija yra šiai dienai.
pas mus mieste nerado lopų,kraują paima ir išsiunčia,o į ligoninę gultis negaliu šiuo metu aš pati,tai vėl viskas lieka planuose tik....ir neaišku kada išeis kitaip unsure.gif

tai galima pradžiai bet odos dūrio padaryt, poliklinikoje, gal užtektu
dar gi ir privačiai galima pasidaryt kurios nors tyrimus, nesigulant į ligininę
Atsakyti
QUOTE(zipzip @ 2014 10 21, 12:09)
sveikos,

aciu jums uz patarimus ir palaikyma  4u.gif

taip, vietiniai labai myli Ventolina  doh.gif mano vaiko aukle, baigusi pirmos pagalbos kursus, net irodinejo man, kad jo neimanoma perdozuoti - mazdaug purksk kiek nori  doh.gif

Lietuvoje pulmonologes man sake priepuolio metu t.y. ta diena kai paumejmas, 3 kartus per diena purksti 2xVentolino ir po 15min 2xFlixotide. Ar jums  yra paskirtas toks metodas?

Ir dar noriu paklausti, kadangi jau pasiklydau visuose salutiniuose poveikiuose, ar jus skiepijat savo ligoniukus nuo sezoninio gripo? Cia vaikams iki 18 metu tai tas skiepas toks purskiamas i nosi.

Ne nedarau, net nesvarstau, nei vaikams nei sau. Mano mažoji neskiepyta.
Dickis sirgęs kiaulių gripu, 4 dienas ir sveikas.
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 10 21, 09:30)
O mūsų sloga- pakalbėjom ir praėjo, vakar ir auklė sakė, kad slogos nėra, bet kosulis net miegoti maišo. Varkšė ji pas mane visai nusikamavus blogai miega. Iš vakaro ir ventolino ppurškiau, kojytes pamirkėm, bet vistiek tas sausas kosulis...

Sausas kosulys miegant dažniausiai būna susijęs su padidėjusiu rūgštingumu. Pabandyk bent 30-40 min prieš miegą duoti sučiuplti Frutin wink.gif

QUOTE(zipzip @ 2014 10 21, 11:09)

Neskiepiju nuo nieko. O apie purškiamą į nosį vakciną išvis nesu girdejus.
Atsakyti
QUOTE(zipzip @ 2014 10 21, 12:09)
sveikos,

Lietuvoje pulmonologes man sake priepuolio metu t.y. ta diena kai paumejmas, 3 kartus per diena purksti 2xVentolino ir po 15min 2xFlixotide. Ar jums  yra paskirtas toks metodas?

mums paumejimo metu, kai yra sauso kosulio priepuoliai, ir girdisi svilpimas, tai po 2 iputimus 4 kartus per diena, kartasi net ir nakti. ai gaunasi kazkur kas 4val, bet realiai jo veikimas yra iki 3val. Bei Flexotidas 2k dienoje po 125. Na dar yra buve kad jeigu savaite stipriai koseja ir tokios dozes nekelia pagerejimo, pridedu monkasta diem ar trim savaitem rolleyes.gif

nera maniskis skiepytas nuo gripo, nors pulmonol Ivaskevicius rekomendavo, gydytoja nesiule mums, sake vis tiek sirgs, nes nuo slogos neapsaugo tie skiepai. O mums viskas nuo slogos prasidedavo.

QUOTE(Fifux'e @ 2014 10 21, 12:13)
nebežinau jau.reikia vėl tyrimų iš naujo,senai darėmės. buvo alergiška beveik viskam 4u.gif
šiai dienai valgo visko po biški ir viskas gerai yra. jei tik kažko bent biški padaugina,užsiciklina kad nori ir dar nori to ar ano,išart reaguoja ir oda,ir bronchai

aha, su vaiku norais sunku. Man iki siol sunku vaika atpratinti kramsnoti valanda iki miego doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 10 21, 13:35)
Sausas kosulys miegant dažniausiai būna susijęs su padidėjusiu rūgštingumu. Pabandyk bent 30-40 min prieš miegą duoti sučiuplti Frutin wink.gif

bet tai pagerėjimas būdavo su ventolinu ir tik pradėjus brontex
labai keista, bet brolis kuris tikrai turi rugštingumą naktį visai nekosėja

nors čia irgi gali būti variantas, ji nakčiai pavalgyt mėgsta

QUOTE(Zirzė @ 2014 10 21, 13:50)

aha, su vaiku norais sunku. Man iki siol sunku vaika atpratinti kramsnoti valanda iki miego doh.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 10 21, 11:48)
tai galima pradžiai bet odos dūrio padaryt, poliklinikoje, gal užtektu
dar gi ir privačiai galima pasidaryt kurios nors tyrimus, nesigulant į ligininę

pas mus nedaro.mažas miestas. tik kraują paimti gali ir išssiųsti į klaipėdą,daugiau nieko 4u.gif

QUOTE(Zirzė @ 2014 10 21, 12:50)

o mes tokios vakarinės bėdos neturim thumbup.gif
išvis ji labai tokia konkreti maistui. užsimanė bulvių košės,tai valgys tik ją. užsimanė pieno-tai gers tik jį.užsimanė obuolio,tai valgys tik jį. o sunkiausia,kad dažnai tai būna ne biški,o daug. tai va tame tik bėda pas mus. padaugina,nes nori ne biški,o daug doh.gif
neitų į darželį,atsekčiau greit kame kas,o kai išeina,ką tu ten susėksi,juk maistas įvairus.
namie kai būnam,pvz vasarą buvo namie,bėdų beveik nebuvo su alergija ant odos.išėjo į darželį,va nuo rugsėjo,jau pradėjo lysti linkių kasymaisi doh.gif

vienintelis dalykas kam turi mano vaikas priklausomybę,tai arbata lotuliukas.gif prieš meigą mažiausiai puse litro doh.gif dažniausiai prireikia apie 700ml biggrin.gif ryte tik atsikėlusi puola arbatos. bet išmokom atsiriboti ryte su puodeliu tik vienu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 21 spalio 2014 - 14:02
QUOTE(Fifux'e @ 2014 10 21, 14:56)
pas mus nedaro.mažas miestas. tik kraują paimti gali ir išssiųsti į klaipėdą,daugiau nieko 4u.gif

vienintelis dalykas kam turi mano vaikas priklausomybę,tai arbata lotuliukas.gif prieš meigą mažiausiai puse litro doh.gif dažniausiai prireikia apie 700ml biggrin.gif ryte tik atsikėlusi puola arbatos. bet išmokom atsiriboti ryte su puodeliu tik vienu lotuliukas.gif

Bet tai jus turbūt galit nuvažiuot patys į Klaipėdą tyrimų pasidaryt? man irgi Vilnius ne vietoje, valanda laiko kelio, bet aš kai turiu laisvą už vaikus nuvažiuoju pasidarom tuos tyrimus ir namo, o kitą kart ir prieš darbą spėju, nes nuo 10 dirbu.

bet gal gerai ta arbata, skysčių pakankamai gauna

(aš kai pažiūriu kiek mano vyresnysis valgo, turbūt po tryju dienu tokios "dietos " mirčiau, mano mažiukė žymiai daugiau valgo)
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 10 21, 14:06)
Bet tai jus turbūt galit nuvažiuot patys į Klaipėdą tyrimų pasidaryt? man irgi Vilnius ne vietoje, valanda laiko kelio, bet aš kai turiu laisvą už vaikus nuvažiuoju pasidarom tuos tyrimus ir namo, o kitą kart ir prieš darbą spėju, nes nuo 10 dirbu.

bet gal gerai ta arbata, skysčių pakankamai gauna

(aš kai pažiūriu kiek mano vyresnysis valgo, turbūt po tryju dienu tokios "dietos " mirčiau, mano mažiukė žymiai daugiau valgo)

tai va kad neišeina šiuo metu.atidėti teks po naujų metų dabar tik 4u.gif
Atsakyti
aisku man tik viena, kad kiekvienam tos dozes ir vaistai yra skirtingi mastau.gif maniske, pavyzdziui, visai net nekoseja. priepuoliai jai pasireiskia dusimu - negali laisvai ikvepti ir iskvepti. paskutinius kartus net svilpimo jokio negirdejo gydytojai. ir jai diena blogiau buna, o ne nakti. alergiju irgi jokiu neturi - dariau pilna kraujo tyrima ikvepiamiems alergenams, nes maistui tai isvis nepastebejau, kad butu alergiska.

labai nesuprantu as tos ligos, o tas mane ir baugina labiausiai verysad.gif

o del gripo skiepu cia siaip vaikams iki 4 metu nemokamai, o plius dar astmatiskiems... i nosi ipurskia tu gripo bakteriju ir toks tas skiepas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zipzip: 21 spalio 2014 - 15:13
QUOTE(zipzip @ 2014 10 21, 15:12)
aisku man tik viena, kad kiekvienam tos dozes ir vaistai yra skirtingi  mastau.gif  maniske, pavyzdziui, visai net nekoseja. priepuoliai jai pasireiskia dusimu - negali laisvai ikvepti ir iskvepti. paskutinius kartus net svilpimo jokio negirdejo gydytojai. ir jai diena blogiau buna, o ne nakti.  alergiju irgi jokiu neturi - dariau pilna kraujo tyrima ikvepiamiems alergenams, nes maistui tai isvis nepastebejau, kad butu alergiska.

labai nesuprantu as tos ligos, o tas mane ir baugina labiausiai  verysad.gif 
o del gripo skiepu cia siaip vaikams iki 4 metu nemokamai, o plius dar astmatiskiems... i nosi ipurskia tu gripo bakteriju ir toks tas skiepas.

maniškės priepuoliai visokie būna-kartais ištisai kosėti pradeda,jei nesureguoji,ima dust.kartais iškarto ima neįtraukti oro,dusti.

bet koks skiepas yra skiepas ir jis sujaukia organizmą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2014 10 21, 13:22)
bet koks skiepas yra skiepas ir jis sujaukia organizmą 4u.gif

na as siaip nesu nusiteikusi pries skiepus, labiau bijau antibiotiku ir steroidu blush2.gif tik idomu buvo, ar tie gripo skiepai kaipnors konkreciai nereaguoja su tuo F.
Atsakyti