Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Žalia tiršta sloga betkuriuo atveju rodo įsisenėjusią infekciją ir greičiausiai bakterinę, Nasonex'as, ir aš manau, tokioje vietoje negelbėja.
Atsakyti

QUOTE(Duti @ 2014 10 20, 15:35)
Manajam jei sloga, tai pūlinga.
Jusienė sakė, kai jau tokia - tai Nasonex nebepurkšti.
Mus nuo tos pūlingos gelbėdavo gaminami Protargolis arba Kolargolis, jie su jodu, bet mums labai padėdavo savo laiku.

man rodos žinau juos, duodavo ligoninėje jų, jie receptiniai, maišomi vaistinėse, taip?

QUOTE(bevardė @ 2014 10 20, 15:42)
Žalia tiršta sloga betkuriuo atveju rodo įsisenėjusią infekciją ir greičiausiai bakterinę, Nasonex'as, ir aš manau, tokioje vietoje negelbėja.

tai aš žiūriu ar purškiu ar ne, vienas ir tas pats. nebėga kiaurai nosis, bet ryet vakare išsipūsti tai tikrai reikia, o tada matos tikrai negražus sekretas

o ką čia reikškia bakterine ir infekcine sloga?

aš tai kaip suprasdavau kad alerginė tai tokia skaidri, kaip vanduo sloga būna? o čia kas per velnias doh.gif nors tikrai ne pirmą kartą doh.gif
--

oi kaip atsimenu sūnui buvo tokia šlykšti sloga, tagiška su spuogais nosyje, tiršta, tamsia sloga doh.gif padėjo plovimas paprastu šiltu vandeniu, o paskui paaiškėjo, kad alergija kiaulpienėm atsiradus
gal ir šįkart tą nosį reikia stropiau paplauti g.gif
Atsakyti
Visų slogų pradžia vienoda- skaidri, nuolat tekanti, "karšta", nepriklausomai nuo to ar ji alerginė ar virusinė infekcinė. Vėliau sloga tirštėja įgauna baltą spalvą, su šiokiom kiek žalsvom ar pilkšvom išskyrom. Ir jei jau ta sloga užsitęsia, gleivinė juk sudirgusi ir jautri, todėl gali prikibti bakterija ir tai jau bus tirša pūlinga žalia sloga va čia skaitosi bakterinė.
Jei išskyros pagelsta- vadinais ligos galas nebetoli bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 20 spalio 2014 - 15:20
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 10 20, 15:56)
man rodos žinau juos, duodavo ligoninėje jų, jie receptiniai, maišomi vaistinėse, taip?

Mums gydytoja išrašydavo, bet jie kaip suprantu nereceptiniai, tik gaminami, tai reiktų vaistinėj prašyti, kur gamina vaistus. Mums Vilniuj universitetinėj vaistinėj kažkur Gedimino pr. pavykdavo nusipirkti be recepto.
Atsakyti
QUOTE(Duti @ 2014 10 20, 16:33)
Mums gydytoja išrašydavo, bet jie kaip suprantu nereceptiniai, tik gaminami, tai reiktų vaistinėj prašyti, kur gamina vaistus. Mums Vilniuj universitetinėj vaistinėj kažkur Gedimino pr. pavykdavo nusipirkti be recepto.

Ačiū smile.gif
man artimiausiai yra Lentvaryje, bet ten receptus mėgsta. kadais ten vazalina pirkau, kai vaikui AD buvo, tai sumaišė man jo kažkai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 10 20, 15:40)
Ačiū smile.gif
man artimiausiai  yra Lentvaryje, bet ten receptus mėgsta. kadais ten vazalina pirkau, kai vaikui AD buvo, tai sumaišė man jo kažkai smile.gif

Jo, Dalyte, Lentvaris turi nors vieną privalumą ax.gif
LOR kažkada buvo vaistų nosytei lašinti parašius, tai gaminomės vaistinėje....
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 10 20, 14:42)

maniškė va slogavo 5sav. nu niekaip nebaigė vis. gydytoja sako nu nenoriu aš antibų jai rašyti tik dėl to kad sloga nepraeina. sako rizikuojam,sugerkit anti alerginių vaistų didesnė dozę. gėrėm zyrteką 2k dienoj,po 10 lašiukų.po paros slogos nebeliko blink.gif kitų ale kaip simptomų nebuvo,kad kažkas netinka,alergizuoja doh.gif kartais kiek mažai tereikia,o išmeginom kiek visko kad praeitų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 20 spalio 2014 - 21:41
QUOTE(Fifux'e @ 2014 10 20, 22:41)
maniškė va slogavo 5sav. nu niekaip nebaigė vis. gydytoja sako nu nenoriu aš antibų jai rašyti tik dėl to kad sloga nepraeina. sako rizikuojam,sugerkit anti alerginių vaistų didesnė dozę. gėrėm zyrteką 2k dienoj,po 10 lašiukų.po paros slogos nebeliko blink.gif kitų ale kaip simptomų nebuvo,kad kažkas netinka,alergizuoja doh.gif kartais kiek mažai tereikia,o išmeginom kiek visko kad praeitų doh.gif

o kazkam mergaite alergiska?
Atsakyti
QUOTE(agne_ja @ 2014 10 20, 21:58)
Jo, Dalyte, Lentvaris turi nors vieną privalumą ax.gif
LOR kažkada buvo vaistų nosytei lašinti parašius, tai gaminomės vaistinėje....

nors patikėkl nelengva man ten buvo rasti, o dar per tas balas bristi biggrin.gif bet gal jau po truputi tvarkosi miestas.

O mūsų sloga- pakalbėjom ir praėjo, vakar ir auklė sakė, kad slogos nėra, bet kosulis net miegoti maišo. Varkšė ji pas mane visai nusikamavus blogai miega. Iš vakaro ir ventolino ppurškiau, kojytes pamirkėm, bet vistiek tas sausas kosulis... unsure.gif
kažkaip šiemet, netgi šiuo metu ir mano sesių vaikai tokius užsitęsusius bronchitus turi, nors virusų nerodo. Ką gal vėl galim pradėti kaltinti orą? g.gif
Atsakyti
sveikos,

aciu jums uz patarimus ir palaikyma 4u.gif

taip, vietiniai labai myli Ventolina doh.gif mano vaiko aukle, baigusi pirmos pagalbos kursus, net irodinejo man, kad jo neimanoma perdozuoti - mazdaug purksk kiek nori doh.gif

Lietuvoje pulmonologes man sake priepuolio metu t.y. ta diena kai paumejmas, 3 kartus per diena purksti 2xVentolino ir po 15min 2xFlixotide. Ar jums yra paskirtas toks metodas?

Ir dar noriu paklausti, kadangi jau pasiklydau visuose salutiniuose poveikiuose, ar jus skiepijat savo ligoniukus nuo sezoninio gripo? Cia vaikams iki 18 metu tai tas skiepas toks purskiamas i nosi.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2014 10 20, 22:26)
o kazkam mergaite alergiska?

nebežinau jau.reikia vėl tyrimų iš naujo,senai darėmės. buvo alergiška beveik viskam 4u.gif
šiai dienai valgo visko po biški ir viskas gerai yra. jei tik kažko bent biški padaugina,užsiciklina kad nori ir dar nori to ar ano,išart reaguoja ir oda,ir bronchai
Atsakyti
QUOTE(zipzip @ 2014 10 21, 12:09)

Lietuvoje pulmonologes man sake priepuolio metu t.y. ta diena kai paumejmas, 3 kartus per diena purksti 2xVentolino ir po 15min 2xFlixotide. Ar jums  yra paskirtas toks metodas?

Ir dar noriu paklausti, kadangi jau pasiklydau visuose salutiniuose poveikiuose, ar jus skiepijat savo ligoniukus nuo sezoninio gripo? Cia vaikams iki 18 metu tai tas skiepas toks purskiamas i nosi.

aš žinau tokia maximalią dozę 2 įpurškimai ventolino 4 kart per parą, kai vaikui tikrai prastai
aišku plius fleksotidas, bet po vieną įpuškimą max 3 kart dienoje esam gavę
jai tai neefektyvų tai būna leidžimas dexamitrolis ar pan pavadinimas

pas mus nuo gripo skiepijami nemokamai BA sergantis, aš savo nei vieno vaiko neskiepijau. Nes nei pediatrė, nei pulmonologė nerokomendavo ir nesiūlė.

QUOTE(Fifux'e @ 2014 10 21, 12:13)
nebežinau jau.reikia vėl tyrimų iš naujo,senai darėmės. buvo alergiška beveik viskam 4u.gif
šiai dienai valgo visko po biški ir viskas gerai yra. jei tik kažko bent biški padaugina,užsiciklina kad nori ir dar nori to ar ano,išart reaguoja ir oda,ir bronchai

tai kad tie alergenai turi sąvybę keistis. Mano berniukas mažas maistui alergiškas buvo, vėliau įkvėpiamiems, bet ir tie kasmet kito
Atsakyti