Esame paskiepyti praktiskai visais, t.y. privalomais skiepais. Liko paskutinis, bet atidetas buvo del astmos paumejimo.
Jokiu pasaliniu poveikiu (apciuopiamu) mums skiepai nesukele.
QUOTE(Mantė' @ 2014 10 11, 14:12)
Matau esat is Vilniaus, pas koki pulmo jus lankotes?
Del sanatorijos nezinau, gal iki siol per mazas buvo Nepasiulo patys, paprasysiu pati
Del sanatorijos nezinau, gal iki siol per mazas buvo Nepasiulo patys, paprasysiu pati
lankomes santariskese, pas Jusiene, pora kartu buvom pas Ivaskeviciu.
I sanatorija siuncia vaikus nuo 1m.
QUOTE(auksine1 @ 2014 10 11, 14:42)
Mielos mamos, perskaiciaiu visa foruma apie bronchu astma. Noreciau pasidalint sava patirtimi ir galbut surast atsakyma, nes tiesa sakant esu akligatvyje ir nezinau kaip is jo iseit. Mani dukrai 1,3 m. Nuo puses metu kas tris men. reguliariai mums kartojasi bronchitai, syki plauciu uzdegima turejom. Gydytojai nustate BA, mano vyras setga alerginiu rinitu, todel mano, kad yra sioks toks rysys. Musu visos ligos prasideda vienodai, t.y. persalam, atsiranda stipri sloga, kurios jokiais juros vandeneliais, vibrocil'iu ar inhaliacijom negalim iveikt. Nosis tiesiog uzsikemsa, vaikas visiskai negali prakvepuot, trecia diena, sloga tampa beganti ir kaip taisykle, viskas nusileidzia zemyn. Pradeda svoksti plauciai, atsiranda kosuliai, vaziuojam i ligonine ir padarius nuotrauka mums nustato bronchita. Darem alerginius tyrimus, nieko nerado. Geriam Montelukast, purskiam Ventolin ir Flixotid, pulmonologes nustatytais kiekiais. Kazkaip as nematau pagerejimo nuo sito gydymo, dabar isvis kas kelias savaites taip baisiai sergam. Nezinau ar cia tiskli ta BA diagnoze, mes niekad nedustam. saturacija taip pat normos ribose. Sakykit ar esat susidurusios su panasia situacija? Dar pastebejau, kad ypac dygstant dantims mes persalam ir susergam, tarytum jai imutetas visiskai nusilipsta siuo periodu. Taip pat Vaziuosim pas homeopate Pinikiene konsultuotis, gal ji pades kazkuo.
mes pirmaji karta bronchitu esam sirge 1metuku, gal siek tiek mazesnis tada pamenu labai ilgai kosejo, gal 3men, bet seskines poliklinikos gydytoja nemate nieko blogo tame, i liepe gerti umcalor.
kiti bronchitai prasidejo vos pradejus eiti i darzeli. Tai budavo kad 2 dienas darzelyje, ir paskui bronchitas, per saltaji sezona sigom 7-8 bronchitais. tikpasveiksta, ir vel serga. Pernai sirgome siek tiek maziau, nueidvom net savaite laiko i darzeli be to, purskiant nuolat F, bronchitu nesirgom net visa ziema Siemet va jau tris savaites isejom i darzeli, daabr jau 4-ta eina, kolkas laikomes manau visa tai yra sanatorijos, tinkamu vaistu dozes bei isaugimo deka
O jusu vaikutis svokscia kvepuodamas kai yra paumejimas?
QUOTE(Mantė' @ 2014 10 13, 18:38)
Gal kas lankotes seskines poliklinikoje? Turiu keleta klausimu
lankemes ten iki kol vaikui buvo 2m, ir nieko gero negaliu apie ja pasakyti
Sakykit, o Lenkijoj kas perkat Singulair - ten reikia kažkokio lietuviško recepto, su juo parduoda?
Kiek girdėjau parduoda su lietuvišku receptu. Be recepto neparduos.
QUOTE(Duti @ 2014 10 16, 08:34)
Sakykit, o Lenkijoj kas perkat Singulair - ten reikia kažkokio lietuviško recepto, su juo parduoda?
Parduoda. Tik reikia gydytoja ispeti, nes jame turi buti nurodyti papildomi rekvizitai.
Jei reikia, galiu atsiusti reikalavimus tarptautiniam receptui i Az.
Laba,
Mano 2.5 metu mazylei Lietuvoje israse Flixotide, bet grizus i sali, kurioje gyvenam, suzinojau, kad cia jis galimas tik vaikams nuo 12 metu bet mums jis padejo, nes tas, kuri naudojom pries tai nedave norimu rezultatu t.y. vis pasikartodavo dusuliai bet tai kazkaip nejaukiai jauciuosi, nes kaip ir draudziami tie vaistai cia...
Kiek laiko mazdaug naudojat Flixotide kol ateina tas pagerejimas kai jau be jo galima?
Maniske siaip niekada nekoso, tik va jai budavo karta per menesi uzeina dusuliai po vienadienes slogos. Su Flixotide dar kol kas nieko. Ir siaip ji nealergiska niekam, tik nuo kudikystes daug bronchitu turejus ir antibiotiku genus. Dusuliai prasidejo kazkur nuo 1.5 metu, o man uz juos nera nieko baisiau dar cia ta ventolina arklinem dozem liepia duot - po 10 papurskimu kas 4 valandas...
Mano 2.5 metu mazylei Lietuvoje israse Flixotide, bet grizus i sali, kurioje gyvenam, suzinojau, kad cia jis galimas tik vaikams nuo 12 metu bet mums jis padejo, nes tas, kuri naudojom pries tai nedave norimu rezultatu t.y. vis pasikartodavo dusuliai bet tai kazkaip nejaukiai jauciuosi, nes kaip ir draudziami tie vaistai cia...
Kiek laiko mazdaug naudojat Flixotide kol ateina tas pagerejimas kai jau be jo galima?
Maniske siaip niekada nekoso, tik va jai budavo karta per menesi uzeina dusuliai po vienadienes slogos. Su Flixotide dar kol kas nieko. Ir siaip ji nealergiska niekam, tik nuo kudikystes daug bronchitu turejus ir antibiotiku genus. Dusuliai prasidejo kazkur nuo 1.5 metu, o man uz juos nera nieko baisiau dar cia ta ventolina arklinem dozem liepia duot - po 10 papurskimu kas 4 valandas...
QUOTE(zipzip @ 2014 10 17, 23:52)
Laba,
Mes Fliksotida naudojame nuo 1.6 metukų pirmus metus 7 mėn, pertrauka 2 mėn, antrus metus 9 mėn ir pertrauka iki dabar. Musu 125 mg du kart paroje būdavo, nes musu vidutinio sunkumo. Ventolinas kas 4 valandas po 2 ar4 ipurskimus, mums toks kompleksas padeda.
Jau geriau fliksotidas nei nevaldoma astma, ar ekspermentuojama su vaistais. Jei vaikui padeda aš tik už fliksotida.
O kur jus gyventa.
QUOTE(Roga @ 2014 10 18, 06:49)
Jau geriau fliksotidas nei nevaldoma astma, ar ekspermentuojama su vaistais. Jei vaikui padeda aš tik už fliksotida.
O kur jus gyventa.
Mes gyvenam UK.
QUOTE(zipzip @ 2014 10 18, 11:22)
Mes gyvenam UK.
Mum UK ruda pypke israse, ji kaip ir flexotide yra astmos gydymui, apsaugai nuo priepuoliu, tai steroidai. LT pulmologe man sake, kad flexotide yra stipresni, geresni nei Beclometasone, kuri ir israso UK. Ventolino (UK melyna pypke) jeigu yra dusulio priepuolis, tada po 1-2 ipurskimus kas 2 min, is viso iki 10 ipurskimu, bet jei priepuolio nera, tada naudot pagal poreiki, pradziai 1-2 ipurskimai. Galit reikalaut konsultacijos cia UK pas pediatra - pulmonologa, arba asthma nurse
QUOTE(reburd @ 2014 10 18, 13:55)
Mum UK ruda pypke israse, ji kaip ir flexotide yra astmos gydymui, apsaugai nuo priepuoliu, tai steroidai. LT pulmologe man sake, kad flexotide yra stipresni, geresni nei Beclometasone, kuri ir israso UK. Ventolino (UK melyna pypke) jeigu yra dusulio priepuolis, tada po 1-2 ipurskimus kas 2 min, is viso iki 10 ipurskimu, bet jei priepuolio nera, tada naudot pagal poreiki, pradziai 1-2 ipurskimai. Galit reikalaut konsultacijos cia UK pas pediatra - pulmonologa, arba asthma nurse
Tai maniske irgi turejo ruda, bet jai karta per menesi kartodavosi dusuliai, tada palaiko para ligoninej, atstato deguoni ir isleidzia namo. Niekas per daug nesigilina i situacija ir kalbos apie dozes ar vaistu pakeitima nera.
Sia vasara atostogaujant LT kaip tik teko lankytis pas gydytojus ir rekomendavo Flixotide, bet problema tame, kad cia UK jis vaikams nelicenzijuotas. As ji naudoju jau 2 men ir jauciasi pagerejimas, bet jei atsidurtume ligoninej ir tektu pasisakyti kokius vaistus naudojam, tai nezinau... Tokia dviprasmiska situacija...
QUOTE(zipzip @ 2014 10 18, 16:38)
Tai maniske irgi turejo ruda, bet jai karta per menesi kartodavosi dusuliai, tada palaiko para ligoninej, atstato deguoni ir isleidzia namo. Niekas per daug nesigilina i situacija ir kalbos apie dozes ar vaistu pakeitima nera.
Sia vasara atostogaujant LT kaip tik teko lankytis pas gydytojus ir rekomendavo Flixotide, bet problema tame, kad cia UK jis vaikams nelicenzijuotas. As ji naudoju jau 2 men ir jauciasi pagerejimas, bet jei atsidurtume ligoninej ir tektu pasisakyti kokius vaistus naudojam, tai nezinau... Tokia dviprasmiska situacija...
sakyk kokie leistini ten arba isvis sakykit kad jokiu nevartojat
Papildyta:
QUOTE(zipzip @ 2014 10 17, 22:52)
pas mus pirmas priepuolis ištiko 2,3m ir atsidūrėm ligoninėj.po jos gavom siuntimą pas pulmonologę ir ji paskyrė mums gydymą. tada vartojom F kasdien,ryte ir vakare po du ipuškimus po 5 mėn kažkur, kai nustojom dusti dažnai (per 6 mėn dukra darželyje buvo tik 32dienas) pradėjom vartoti pagal poreikį. aš moku (na dažniausiai jau) atsekti kada bus priepuolis,tai jau prieš pradedam vartoti F,o jei jis ištinka,nesuveikia F,jam esant jau salbutamolį
QUOTE(zipzip @ 2014 10 17, 23:52)
dar cia ta ventolina arklinem dozem liepia duot - po 10 papurskimu kas 4 valandas...
po 10iputimu kas 4val? Jus esat tuo tikra? nes tai yra gal paros doze. pas mus cia ligononese extra atveju ipucia 4 iputimus vienu metu...Jei purskiat 10 iputimu tai vaika i kapus galite nuvaryti sudroziant jo sirdele. Man paciai kartais tenka isipurksti, tai po 2-3 iputimu visas kunas kratosi, rankos dreba, o sirdis nevaldomai baladojais, tai kaip mazas vaikas reaguoja i tiek iputimu?