Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Mantė' @ 2014 10 13, 08:49)
Jums rekomendavo apsikritai nebesiskiepyti ar atideti skiepus velesniam laikui? O darzeli lanko tavo vaikas?

atidėjau meribotam laikui su gydytoja pasitarius, bet aišku prisiimu atsakomybė tokia sistema. einam į darželį, nu kaip čia pasakius, rugsėjo mėn 3 dienas buvome, po savaite vėl eisime.

QUOTE(bevardė @ 2014 10 13, 08:55)
Skiepai maniškiui labai įtakojo alergijos ir astmos pasireiškimą. Po 1 mėn HB skiepo veidelis tiesiog užsidegė nuo bėrimų. Maniau sustosiu, bet pediatrės įkalbėta 3 mėn (nors reikėjo pagal kalendorių 2 mėn) paskiepijau Pentaxim vakcina- rezultate obstruikcinis bronchitas, kuris po to kartojosi kol nepripažino BA, 2 metus laikėsi temperatūra 37.2-37.4 o kas mėn ar du po 3-5 dienas karščiavimo iki 39 ar 40. pasakiau griežtą STOP visiems skiepams.

Aš šeštadienio vakarą išsitraukiau F. Po savaitės kosulių jau suprantu, kad prisižaist galiu, nes vaikis niekaip neiškosti iki galo, šlapią kosulį keičia sausas ir vėl šlapias. 5,5 mėn be vaistų man tai daug. O dabar iki pavasario draugausim su F, savaitę ar dvi po du įpurškimus o po to, jei kosulys dings paliksiu po vieną įpurškimą vakare.  Kolkas tyliai džiaugiuosi kad GERL apsitvarkė, bet labai jau žiūriu ką vakarais valgo ir kada valgo.

mums tokia pati reakcija buvo doh.gif žaizdos išgasdino ant veido, nuėjau pas alergija pasakiau, kad spaudžia kiepyti tai parašė kurį laika nerekomenduojama skiepyti.

bet ir tai neblogai tiek laiko be thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 10 13, 10:18)
bet ir tai neblogai tiek laiko be thumbup.gif

Ir tai dar nėra spazmų, tiesiog jau žinau, kad toks kosulys anksčiau ar vėliau gali baigtis dusuliu, tai kad jo nesulaukt, nutariau ir duoti.

Skiepus esu sustabdžiusi, bet praktiškai esu tikra, kad jei ir vakcinuosiu tai tik MMR o vėliau, paauglystėje- difterijos ir stabligės vakcina ir gal nuo hepatito B. Bet ir tas MMR mane dar labai stabdo unsure.gif - nesu apsisprendus.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 10 13, 12:47)
Ir tai dar nėra spazmų, tiesiog jau žinau, kad toks kosulys anksčiau ar vėliau gali baigtis dusuliu, tai kad jo nesulaukt, nutariau ir duoti.

Skiepus esu sustabdžiusi, bet praktiškai esu tikra, kad jei ir vakcinuosiu tai tik MMR o vėliau, paauglystėje- difterijos ir stabligės vakcina ir gal nuo hepatito B.  Bet ir tas MMR mane dar labai stabdo  unsure.gif - nesu apsisprendus.

o kažin galima apeiti MMR g.gif aš jos labiausiai bijau vien prisiminus kas buvo mano sūnui ir mažylei vien nuo vienvalentės hepatitoB kokia reakcija doh.gif , galvoju dabar kita vasara paskiepyti tik nuo polemelito, gal rasiu vienvalente, pataupsyiu pinigus g.gif nes vienintelė ligos bijau. kitus skiepus paliksiu tik jau paauglytė kai bus apie 12 metus g.gif
Atsakyti
Poliomielito nebijau, kadangi nesam iš tų kurie keliauja po užsienį ir artimųjų tarpe tokių neturim, tai kažkaip ir nesibaiminu.
O MMR kaip ir kitos vakcinos- nėra privaloma. va skaičiau delfi, jonavos r. užfiksuoti du kiuapytės atvejai, susirgo neskiepyti vioenos šeimos vaikai. Bet gaila, kad nenurodoma nuo ko jie užsikrėtė, nes šia liga galima užsikrėsti tik nuo kito sergančiojo. Ar jie buvo kur išvykę, ar susirgo nuo suaugusiojo- nerašoma, kaip ir visada, kad tik galėtų apkaltinti neskiepytus vaikus.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 10 13, 14:00)
Poliomielito nebijau, kadangi nesam iš tų kurie keliauja po užsienį ir artimųjų tarpe tokių neturim, tai kažkaip ir nesibaiminu.
O MMR kaip ir kitos vakcinos- nėra privaloma. va skaičiau delfi, jonavos r. užfiksuoti du kiuapytės atvejai, susirgo neskiepyti vioenos šeimos vaikai. Bet gaila, kad nenurodoma nuo ko jie užsikrėtė, nes šia liga galima užsikrėsti tik nuo kito sergančiojo. Ar jie buvo kur išvykę, ar susirgo nuo suaugusiojo- nerašoma, kaip ir visada, kad tik galėtų apkaltinti neskiepytus vaikus.

tai, kad aš skiepyta ir tai kiaulyte, raudoniuke esu sirgusi. aš iki paauglystės tokių ligų nebijau. antra tie gasdinimai jau mane juokina, kaip ir tymais sirgo beveik visi skiepyti.
Atsakyti
Gal kas lankotes seskines poliklinikoje? Turiu keleta klausimu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 10 13, 16:18)
aš iki paauglystės tokių ligų nebijau

Tai va kad mano dičkis tai jau praktiškai paauglys ir dėl MMR turi apsispręsti per kokius metus. Bet vos tik pagalvoju, kad reikia skiepyt, nu kažkoks vidinis nerimas užeina, na kaip kokia bloga nuojauta. Panašiai jaučiausi, kai nešiau mažiuką Pentaxim paskiepyt- o pasekmės kankina iki šiol. Net mano vaikų gydytoja sako, kad kartais motinos nuojauta būna tikslesnė ir teisingesnė nei medicininiai įrodymai unsure.gif Kol dičkis buvo mažiukas buvau rami, o kuo toliau tuo daugiau nerimo aplanko ir dėl to kad nesusirgtų ir dėl to kad po skiepų gali būti blogai doh.gif

Mažiaus kosulys rimsta, apart F neduodu net jokių sirupų ir kosulys mažėja. Gerai kad nedelsiau ilgiau.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 10 14, 08:56)
Tai va kad mano dičkis tai jau praktiškai paauglys ir dėl MMR turi apsispręsti per kokius metus. Bet vos tik pagalvoju, kad reikia skiepyt, nu kažkoks vidinis nerimas užeina, na kaip kokia bloga nuojauta. Panašiai jaučiausi, kai nešiau mažiuką Pentaxim paskiepyt- o pasekmės kankina iki šiol. Net mano vaikų gydytoja sako, kad kartais motinos nuojauta būna tikslesnė ir teisingesnė nei medicininiai įrodymai  unsure.gif Kol dičkis buvo mažiukas buvau rami, o kuo toliau tuo daugiau nerimo aplanko ir dėl to kad nesusirgtų ir dėl to kad po skiepų gali būti blogai  doh.gif

Mažiaus kosulys rimsta, apart F neduodu net jokių sirupų ir kosulys mažėja. Gerai kad nedelsiau ilgiau.

Zinok ne tave viena kankina skiepai, vien pagalvojus silpna pasidaro doh.gif nei lasines nei F naudojimas nekelia baimes kaip skiepai, vien pagalvojus sirdis stoja doh.gif

Niu va kaip gerai, suveike vaistai.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 10 14, 08:16)
nei lasines nei F naudojimas nekelia  baimes kaip skiepai, vien pagalvojus sirdis stoja doh.gif

Bet aš bijau ir neskiepyti doh.gif Suprantu kokią riziką prisiimu neskiepydama.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 10 14, 09:34)
Bet aš bijau ir neskiepyti  doh.gif  Suprantu kokią riziką prisiimu neskiepydama.

O kaip padaryt, kad butu viduriukas g.gif mes matyt tokias baimes isivarem nuo vyresniu, kai buvo salutiniai poveikiai doh.gif o gal kai tavo dideli vyrai nesureaguos g.gif mano vyresnelis pasieme paskutini skiepa tfu tfu viskas gerai be jokiu salutiniu poveikiu.
Atsakyti
Mano abu vaikai alergiški, abu turi BA, o MMR- gyva vakcina. Vyresnėlis jau du kartus buvo per plauką nuo anaflaksinio šoko, ir net realiai tiksliai neaišku nuo ko. Tokį vaiką turėtų vakcinuoti infekcinėj ligoninėj su priežiūra, bet kadangi žinau ta infekcinę ligoninę, jos tvarką ir personalo požiūrį į pacientą, tai abeboju ar ten vakcinuojant nebus blogiau nei prižiūrint vaiko pediatrei.
Vat ir drąskausi. Esu bendravus su keliais homeopatais, nei vienas nerekomendavo vakcinuoti net ir paauglystėj, bet aš nesu tikra ar vaikui susirgus sugebėsiu tinkamai jį gydyti, kad išvengti komplikacijų. Čia matyt įtakoja tas nuolatinis spaudimas ir gasdinimas, kad oi kaip blogai neskiepyti, kaip čia mamos kvaišos išsigalvoja nesamonių.

Bet va ir ta situacija Jonavoje, du neskiepyti vaikai susirgo, panika aplink.

O pasižiūrėjau 2011 m duomenis, pasirodo tarkim tais metais uzregistruota buvo 64 kiaulytės atvejai iš kurių tik vienas neskiepytas, apie 38 susirgo skiepyti, o apie 22 nezinojo ar skiepyti ar ne. Nors daugiausia sirgo 5-9 m vaikai, o ir kiti sergantys buvo iki 30 metų, vadinasi visi, kurie greičiausiai buvo paskiepyti, nes kiaulytės skiepas jau tuo metu buvo.

Tavo dičkis paskutinį gavo DS skiepą, jis dažniausiai neturi kažkokių komplikacijų rimtų wink.gif Šiuo ir aš savo vaikus gal vakcinuosiu ateityje, nors va pati revakcinuotis irgi nesirįžtu
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 10 14, 11:38)
Mano abu vaikai alergiški, abu turi BA, o MMR- gyva vakcina. Vyresnėlis jau du kartus buvo per plauką nuo anaflaksinio šoko, ir net realiai tiksliai neaišku nuo ko. Tokį vaiką turėtų vakcinuoti infekcinėj ligoninėj su priežiūra, bet kadangi žinau ta infekcinę ligoninę, jos tvarką ir personalo požiūrį į pacientą, tai abeboju ar ten vakcinuojant nebus blogiau nei prižiūrint vaiko pediatrei.
Vat ir drąskausi. Esu bendravus su keliais homeopatais, nei vienas nerekomendavo vakcinuoti net ir paauglystėj, bet aš nesu tikra ar vaikui susirgus sugebėsiu tinkamai jį gydyti, kad išvengti komplikacijų. Čia matyt įtakoja tas nuolatinis spaudimas ir gasdinimas, kad oi kaip blogai neskiepyti, kaip čia mamos kvaišos išsigalvoja nesamonių.

Bet va ir ta situacija Jonavoje, du neskiepyti vaikai susirgo, panika aplink.

O pasižiūrėjau 2011 m duomenis, pasirodo tarkim tais metais uzregistruota buvo 64 kiaulytės atvejai iš kurių tik vienas neskiepytas, apie 38 susirgo skiepyti, o apie 22 nezinojo ar skiepyti ar ne. Nors daugiausia sirgo 5-9 m vaikai, o ir kiti sergantys buvo iki 30 metų, vadinasi visi, kurie greičiausiai buvo paskiepyti, nes kiaulytės skiepas jau tuo metu buvo.

Tavo dičkis paskutinį gavo DS skiepą, jis dažniausiai neturi kažkokių komplikacijų rimtų wink.gif Šiuo ir aš savo vaikus gal vakcinuosiu ateityje, nors va pati revakcinuotis irgi nesirįžtu

Vat kas mane gasdina, musu kaime net nezinos ka daryti, mano mazge ir reguoja sunkiai I skiepus, neskiepiju, nes abejoju ar tie skiepai is vis reikalingi.

Va as skiepyta per klaida visais skiepais du kart, ir kas, sirgau kiaulyte, raudoniuke, atrodo ir kokliusu, ale pamete kortele, zodziu doh.gif

Man jau kelia juoka tie gasdinimai doh.gif
Atsakyti