Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Mantė' @ 2014 10 11, 14:24)
o kaip pakliuvot  pas imunologa? del BA? Labai idomu, ka jis patare.

yra santariškėse imonologas-pulmonologas dirbantis su BA. jis atmetė visas ligas apart širdutės (ne po judesio aplink lūpas mėlynavo, bet nenuostabu 2 savaites ventolinas doh.gif ) sureguliuoti maista, kad kakotu kasdiena, ir slogos momentu iškarto plauti nosyte mineraliniu vandeniu ne jūros vandeniu jis mums netinka ištinsta nosis. ir viskas. dabar ką vartojame tik nuo refliukso šaltalankio aliejų nes tik pabaigė sveikti nuo slogos ir kosulio bet tfu tfu išsisukome be jokių priepolių.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 10 11, 14:28)
yra santariškėse imonologas-pulmonologas dirbantis su BA. jis atmetė visas ligas apart širdutės (ne po judesio aplink lūpas mėlynavo, bet nenuostabu 2 savaites ventolinas doh.gif ) sureguliuoti maista, kad kakotu kasdiena, ir slogos momentu iškarto plauti nosyte mineraliniu vandeniu ne jūros vandeniu jis mums netinka ištinsta nosis. ir viskas. dabar ką vartojame tik nuo refliukso šaltalankio aliejų nes tik pabaigė sveikti nuo slogos ir kosulio bet tfu tfu išsisukome be jokių priepolių.

Maniskis irgi turi refliuksa. Bandysiu ir as uzsiregistruoti pas ji. Reikia siuntimo is pulmunologo ar uztenka pediatro?
Ir gal galetumet pavarde i az parasyt, bandziau per sergu.lt ieskot, bet nera tokio kaip imunologo-pulmonologo 4u.gif
Atsakyti
Mielos mamos, perskaiciaiu visa foruma apie bronchu astma. Noreciau pasidalint sava patirtimi ir galbut surast atsakyma, nes tiesa sakant esu akligatvyje ir nezinau kaip is jo iseit. Mani dukrai 1,3 m. Nuo puses metu kas tris men. reguliariai mums kartojasi bronchitai, syki plauciu uzdegima turejom. Gydytojai nustate BA, mano vyras setga alerginiu rinitu, todel mano, kad yra sioks toks rysys. Musu visos ligos prasideda vienodai, t.y. persalam, atsiranda stipri sloga, kurios jokiais juros vandeneliais, vibrocil'iu ar inhaliacijom negalim iveikt. Nosis tiesiog uzsikemsa, vaikas visiskai negali prakvepuot, trecia diena, sloga tampa beganti ir kaip taisykle, viskas nusileidzia zemyn. Pradeda svoksti plauciai, atsiranda kosuliai, vaziuojam i ligonine ir padarius nuotrauka mums nustato bronchita. Darem alerginius tyrimus, nieko nerado. Geriam Montelukast, purskiam Ventolin ir Flixotid, pulmonologes nustatytais kiekiais. Kazkaip as nematau pagerejimo nuo sito gydymo, dabar isvis kas kelias savaites taip baisiai sergam. Nezinau ar cia tiskli ta BA diagnoze, mes niekad nedustam. saturacija taip pat normos ribose. Sakykit ar esat susidurusios su panasia situacija? Dar pastebejau, kad ypac dygstant dantims mes persalam ir susergam, tarytum jai imutetas visiskai nusilipsta siuo periodu. Taip pat Vaziuosim pas homeopate Pinikiene konsultuotis, gal ji pades kazkuo.
Atsakyti
QUOTE(Mantė' @ 2014 10 11, 14:42)
Maniskis irgi turi refliuksa. Bandysiu ir as uzsiregistruoti pas ji. Reikia siuntimo is pulmunologo ar uztenka pediatro?
Ir gal galetumet pavarde i az parasyt, bandziau per sergu.lt ieskot, bet nera tokio kaip imunologo-pulmonologo 4u.gif

siuntima turėjau iš savo vaiko gydytojos ir užsiregistravau pas Cir tau ta. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(auksine1 @ 2014 10 11, 14:42)
Mielos mamos, perskaiciaiu visa foruma apie bronchu astma. Noreciau pasidalint sava patirtimi ir galbut surast atsakyma, nes tiesa sakant esu akligatvyje ir nezinau kaip is jo iseit. Mani dukrai 1,3 m. Nuo puses metu kas tris men. reguliariai mums kartojasi bronchitai, syki plauciu uzdegima turejom. Gydytojai nustate BA, mano vyras setga alerginiu rinitu, todel mano, kad yra sioks toks rysys. Musu visos ligos prasideda vienodai, t.y. persalam, atsiranda stipri sloga, kurios jokiais juros vandeneliais, vibrocil'iu ar inhaliacijom negalim iveikt. Nosis tiesiog uzsikemsa, vaikas visiskai negali prakvepuot, trecia diena, sloga tampa beganti ir  kaip taisykle, viskas nusileidzia zemyn. Pradeda svoksti plauciai, atsiranda kosuliai, vaziuojam i ligonine ir padarius nuotrauka mums nustato bronchita. Darem alerginius tyrimus, nieko nerado. Geriam Montelukast, purskiam Ventolin ir Flixotid,  pulmonologes nustatytais kiekiais. Kazkaip as nematau pagerejimo nuo sito gydymo, dabar isvis kas kelias savaites taip baisiai sergam. Nezinau ar cia tiskli ta BA diagnoze, mes niekad nedustam. saturacija taip pat normos ribose. Sakykit ar esat susidurusios su panasia situacija? Dar pastebejau, kad ypac dygstant dantims mes persalam ir susergam, tarytum jai imutetas visiskai nusilipsta siuo periodu. Taip pat Vaziuosim pas homeopate Pinikiene konsultuotis, gal ji pades kazkuo.

mums taip pat nuo slogos ir prasideda, reikia išmokti suvaldyti sloga, čia sunkiausia, per paskutinį pusmetį turėjo 7 slogas 1 laringita. iš 7 slogų du kart tik kosijo bet ir tą laiku prigriebiam. pabandykit pačioje pradžioje tiesiog plauti nosyte su negazuotu mineraliniu vandeniu, naudoju švirkšta į viena nosyte 10 ml ir į kita ir taip dukart dienoje, mano kad didenė bet nepučia aš traukiu iš nosytės. ir aišku vaistai nuo slogos.
o gal hemeopatė ką patars 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(auksine1 @ 2014 10 11, 14:42)
Mielos mamos, perskaiciaiu visa foruma apie bronchu astma. Noreciau pasidalint sava patirtimi ir galbut surast atsakyma, nes tiesa sakant esu akligatvyje ir nezinau kaip is jo iseit. Mani dukrai 1,3 m. Nuo puses metu kas tris men. reguliariai mums kartojasi bronchitai, syki plauciu uzdegima turejom. Gydytojai nustate BA, mano vyras setga alerginiu rinitu, todel mano, kad yra sioks toks rysys. Musu visos ligos prasideda vienodai, t.y. persalam, atsiranda stipri sloga, kurios jokiais juros vandeneliais, vibrocil'iu ar inhaliacijom negalim iveikt. Nosis tiesiog uzsikemsa, vaikas visiskai negali prakvepuot, trecia diena, sloga tampa beganti ir  kaip taisykle, viskas nusileidzia zemyn. Pradeda svoksti plauciai, atsiranda kosuliai, vaziuojam i ligonine ir padarius nuotrauka mums nustato bronchita. Darem alerginius tyrimus, nieko nerado. Geriam Montelukast, purskiam Ventolin ir Flixotid,  pulmonologes nustatytais kiekiais. Kazkaip as nematau pagerejimo nuo sito gydymo, dabar isvis kas kelias savaites taip baisiai sergam. Nezinau ar cia tiskli ta BA diagnoze, mes niekad nedustam. saturacija taip pat normos ribose. Sakykit ar esat susidurusios su panasia situacija? Dar pastebejau, kad ypac dygstant dantims mes persalam ir susergam, tarytum jai imutetas visiskai nusilipsta siuo periodu. Taip pat Vaziuosim pas homeopate Pinikiene konsultuotis, gal ji pades kazkuo.

Saturacija gera, nes esant apsunkintam kvepavimui, jie labai daznai ikvepia. Vakar ta pati klausima priemime uzdaviau smile.gif Ta BA diagnoze nereiskia, kad Jusu mazyle visa gyvenima tures diagnoze. Vaikai ja dazniausiai isauga. Jeigu praejus 3 metams nesikartoja ligos simptomai, diagnoze galima naikinti.
Mano sunui 1.4men. Apraset praktiskai musu situacija. Tik mano sunui tai kartojasi zymiai dazniau. Ir prie viso to jis turi gerl ir alergija.
Del gydymo.Mes lankemes tiek antakalnyje, tiek santarskese. Visi pulmonologai skiria tuos pacius vaistus, tomis paciomis dozemis g.gif Nebent ieskoti kitu alternatyvu.
Papildyta:
QUOTE(Roga @ 2014 10 11, 14:49)
siuntima turėjau iš savo vaiko gydytojos ir užsiregistravau pas Cir tau ta. 4u.gif

Aaa, mes pas ji lankemes ir ligonineje jis mus gyde. Man jis patiko kaip gydytojas. Neskuba vaistu kisti. Ir i BA diagnozes neskuba visiems klijuoti. Bet musu atveju jis buvo neteisus ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Mantė' @ 2014 10 11, 14:58)

Del gydymo.Mes lankemes tiek antakalnyje, tiek santarskese. Visi pulmonologai skiria tuos pacius vaistus, tomis paciomis dozemis g.gif  Nebent ieskoti kitu alternatyvu.

aš aš ieškojau priežaties kas gali sukelti priepolius. jokiu hemeopatų nebuvau.
Atsakyti
Tam kad suvaldyti paūmėjimus manau vaikas F naudojo po 10 mėn per metus ir tik su 2 mėn. pertrauka vasaros metu. Kada nebūdavo kosulio užtekdavo vieno F įpurškimo, jei kosėdavo nors net ir nedusdavo- du įpurškimai. Nuolatiniai paūmėjimai trukdo vaikui "išaugti" šiuos paūmėjimus.
Beje mano vaikui prie BA dar buvo ir atopinis dermatitas, alerginis rinitas ir GERL. Astma suūmėdavo nuo menkiausio viruso, net ir be slogos. Nuolatinis F vartojimas tikrai padėjo. Man pulmonologas gerai paaiškino kai pasakiau, kad nenoriu to hormono nuolat duot, o jis atkirto - ganli neduot, bet tada su kiekvienu priepuoliu žūsta dalis bronchų negrįžtamai, ko pasekoje suaugus jau diagnozuojama obstrukcinė bronchų liga, kai žmonės be deguonies baliono pašonėj negyvena sad.gif Purškiau kaip nuolatos beveik du metus, ir va dabar džiaugiuos 5,5 mėn pertrauka.

Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 10 11, 18:38)
Tam kad suvaldyti paūmėjimus manau vaikas  F naudojo po 10 mėn per metus ir tik su 2 mėn. pertrauka vasaros metu. Kada nebūdavo kosulio užtekdavo vieno F įpurškimo, jei kosėdavo nors net ir nedusdavo- du įpurškimai. Nuolatiniai paūmėjimai trukdo vaikui "išaugti" šiuos paūmėjimus.
Beje mano vaikui prie BA dar buvo ir atopinis dermatitas, alerginis rinitas ir GERL. Astma suūmėdavo nuo menkiausio viruso, net ir be slogos. Nuolatinis F vartojimas tikrai padėjo. Man pulmonologas gerai paaiškino kai pasakiau, kad nenoriu to hormono nuolat duot, o jis atkirto - ganli neduot, bet tada su kiekvienu priepuoliu žūsta dalis bronchų negrįžtamai, ko pasekoje suaugus jau diagnozuojama obstrukcinė bronchų liga, kai žmonės be deguonies baliono pašonėj negyvena sad.gif  Purškiau kaip nuolatos beveik du metus, ir va dabar džiaugiuos 5,5 mėn pertrauka.

As su tavimi sutinku visiskai, mes du metus purskemes F tik su kas met po du menesius pertrauka, nei kiek nesigailiu, zinau, kad tai padejo mano dukrai, siemet mes kartu einame dziaugiuosi kiekviena akimirka, kaip stipreja.
Atsakyti
Mamos, o kaip jusu vaikams su skiepais reikalai? Ar nebudavo pablogejimu po ju? Nezinau ar pas mus sutapimas ar ne, bet visada kelios dienos po skiepo uzsikuria varikliukas..Klausiau mediku, tai jie nelinke taip manyti, tik vienas atsake, kad viskas yra imanoma. Mano mazajam reiketu spalio gale skiepytis, nes ziauriai pagal grafika atsiliekam ir dvejoju, skiepyt ar ne g.gif

Roga, Bevarde, o kaip vaiku dantukai po tokio ilgo naudojimo? Mane prigasdino, kad butinai valytume dantis po F, taip ir darau, bet vistiek pergyvenu, kad nepajuoduotu.
Atsakyti
QUOTE(Mantė' @ 2014 10 12, 17:59)
Mamos, o kaip jusu vaikams su skiepais reikalai? Ar nebudavo pablogejimu po ju? Nezinau ar pas mus sutapimas ar ne, bet visada kelios dienos po skiepo uzsikuria varikliukas..Klausiau mediku, tai jie nelinke taip manyti, tik vienas atsake, kad viskas yra imanoma. Mano mazajam reiketu spalio gale skiepytis, nes ziauriai pagal grafika atsiliekam ir dvejoju, skiepyt ar ne g.gif

Roga, Bevarde, o kaip vaiku dantukai po tokio ilgo naudojimo? Mane prigasdino, kad butinai valytume dantis po F, taip ir darau, bet vistiek pergyvenu, kad nepajuoduotu.

mano neskiepyta, po trečio skiepo viskas tik blogai, po alergologės rekomendacijos nekiepyju visai, tai sakykime turime tik nuo hepatitoB ir vikas,
pas mus su dantukais viskas gerai, skalaujam valom tfu tfu tikrinames kas pumetį nuo 1.6 metukų.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 10 12, 19:30)
mano neskiepyta, po trečio skiepo viskas tik blogai, po alergologės rekomendacijos nekiepyju visai, tai sakykime turime tik nuo hepatitoB ir vikas,
pas mus su dantukais viskas gerai, skalaujam valom tfu tfu tikrinames kas pumetį nuo 1.6 metukų.

Jums rekomendavo apsikritai nebesiskiepyti ar atideti skiepus velesniam laikui? O darzeli lanko tavo vaikas?
Atsakyti
QUOTE(Mantė' @ 2014 10 12, 16:59)

Skiepai maniškiui labai įtakojo alergijos ir astmos pasireiškimą. Po 1 mėn HB skiepo veidelis tiesiog užsidegė nuo bėrimų. Maniau sustosiu, bet pediatrės įkalbėta 3 mėn (nors reikėjo pagal kalendorių 2 mėn) paskiepijau Pentaxim vakcina- rezultate obstruikcinis bronchitas, kuris po to kartojosi kol nepripažino BA, 2 metus laikėsi temperatūra 37.2-37.4 o kas mėn ar du po 3-5 dienas karščiavimo iki 39 ar 40. pasakiau griežtą STOP visiems skiepams.

Su dantukai jokių bėdų neturime dėl F, tiesiog kas kartą po naudojimo skalauja burnytę, kol nemokėjo skalaut tiesiog duodavau atsigert vandenuko.

Aš šeštadienio vakarą išsitraukiau F. Po savaitės kosulių jau suprantu, kad prisižaist galiu, nes vaikis niekaip neiškosti iki galo, šlapią kosulį keičia sausas ir vėl šlapias. 5,5 mėn be vaistų man tai daug. O dabar iki pavasario draugausim su F, savaitę ar dvi po du įpurškimus o po to, jei kosulys dings paliksiu po vieną įpurškimą vakare. Kolkas tyliai džiaugiuosi kad GERL apsitvarkė, bet labai jau žiūriu ką vakarais valgo ir kada valgo.
Atsakyti