Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Mantė' @ 2014 10 10, 11:43)
Kad mes praktiskai kas menesi i ligonine vazinejom pernai metais saltuoju sezonu.

Klausimas- kodėl? Mano manymu yra labai net nenormalu, jei vaikas kas mėnesį turi lėkti į ligoninę dėl astmos priepuolio. Ką sako jūsų vaiką gydantis pulmonologas? Gal vaistų dozės netinkamos. Suprantu, kad į ligoninę galima papulti kai vaikas extra susiduria su rimtu alergenu, arba kai vaistų nevartojimo periodų staigiai užklumpa liga. Bet kas mėnesį? Kelčiau šaršalą ir dar kokį. Šią ligą privalu kontroliuoti ir tai tikrai įmanoma. Labai norėčiau, kad aprašytumėte Jūsų vaiko gydymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 10 spalio 2014 - 13:25
QUOTE(bevardė @ 2014 10 10, 13:48)
Klausimas- kodėl? Mano manymu yra labai net nenormalu, jei vaikas kas mėnesį turi lėkti į ligoninę dėl astmos priepuolio. Ką sako jūsų vaiką gydantis pulmonologas? Gal vaistų dozės netinkamos. Suprantu, kad į ligoninę galima papulti kai vaikas extra susiduria su rimtu alergenu, arba kai vaistų nevartojimo periodų staigiai užklumpa liga. Bet kas mėnesį? Kelčiau šaršalą ir dar kokį. Šią ligą privalu kontroliuoti ir tai tikrai įmanoma. Labai norėčiau, kad aprašytumėte Jūsų vaiko gydymą.

na, astma apskritai, kaip ir bet kokia liga jau yra nenormalu..

Lankemes ne pas viena pulmunologa, ir ligoninese mus mate ne viena ir ne du kartus. Gydyma skyre kompetetinga gydytoja, kuria pasitikiu. Be to, koks gi tas astminis gydymas - ventolinas, flixotidas ir montelukasta. Dozes geros, pagal vaiko amziu. O kas menesi yra todel kad vaikas mazas. Jo ligos prasidejo, kai buvo 4 men. kudikis, susirgo bronchiolitu. Tuomet kai gulejom ligonineje vedeja pasake, kad mano sunui dusuliai kartosis daznai po to bronchiolito ir pasimatysim ne viena karta. Taip ir buvo.

Nepykit, bet juokingai skamba - kelti sarsala smile.gif Koki sarsala as galiu kelti. Vaikas siustas visur kur imanoma: dare gastofibroskopija(rado gerl), alergija tyrem jau 3 kartus (anksciau nieko nerode, dabar jau radom, kad netinka miltai, pienas, rugiai ir kt.kruopos), pati pastebejau kad daugeliui vaisiu alergiskas, staigiu reakciju nera, jos letines, tad dusta ne nuo alergenu, o nuo viruso sukeltos ligos, aisku, alergenai "pagerina" situacija. Darytos organu echoskopijos, imti paseliai, darytas tyrimas del cistines fibrozes. Skirtas gydymas nuo astmos.
Taip, liga privalu kontroliuoti, ta mes ir stengiames daryti. Jau beveik metai. Ir mes ne vieni tokie, o ir gydytojai ne dievai. Tikiuosi kai paaugs aprims viskas. Dar turiu vilti kad Singulair pades. Nes iki siol Montelukast Orion geriam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mantė': 10 spalio 2014 - 16:17
Bevarde norejo pasakyti, kad esant tinkamam gydymui, nevaldomu priepuoliu neturetu buti. Nes jeigu patenkate jau i ligonine kas menesi, tai yra nevaldomumo pasekme.

as lygiai taip pat kankinausi metus, aisku iki ligonines neteko vaziuoti, bet turejome nevaldoma astma ir pati to nesupratau. Ne vienas gydytojas man to nepasake. ISitisai budavo imamas ventolinas, (ko jokiu budu negalima daryti), monkasta ir F. Tik pagereja, tuoj gydytoja nuima gydyma, ir po keliu dienu vel dustam, ir taip metus laiko, kol vienintelis gydytojas, t.y. reabitologas man pasake kad mes turime nevaldoma BA. Iki to laiko nei gydytoja, nei pulmo, nei alergologe apie tai ne zodzio nesake.

po sanatorijos kai gryzom vis tiek kosintys, tada jau paskyre nuolat purksti F. na ir pernai metus mes praejom be dideliu paumejimu.

Stai ka reiskia tinkamai duodami ir teisingai paskirti vaistai ir dozes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 10 spalio 2014 - 16:30
QUOTE(Zirzė @ 2014 10 10, 17:26)
Bevarde norejo pasakyti, kad esant tinkamam gydymui, nevaldomu priepuoliu neturetu buti. Nes jeigu patenkate jau i ligonine kas menesi, tai yra nevaldomumo pasekme.

as lygiai taip pat kankinausi metus, aisku iki ligonines neteko vaziuoti, bet turejome nevaldoma astma ir pati to nesupratau. Ne vienas gydytojas man to nepasake. ISitisai budavo imamas ventolinas, (ko jokiu budu negalima daryti), monkasta ir F. Tik pagereja, tuoj gydytoja nuima gydyma, ir po keliu dienu  vel dustam, ir taip metus laiko, kol vienintelis gydytojas, t.y. reabitologas man pasake kad mes turime nevaldoma BA. Iki to laiko nei gydytoja, nei pulmo, nei alergologe apie tai ne zodzio nesake.

po sanatorijos kai gryzom vis tiek kosintys, tada jau paskyre nuolat purksti F. na ir pernai metus mes praejom be dideliu paumejimu.
Stai ka reiskia tinkamai duodami ir teisingai paskirti vaistai ir dozes.

Purskem F nuo geguzes iki liepos. Paskui keli men. pertraukos. Rugseji vos isgirdom kosuli vel pradejom purksti. Tai va jau beveik pusantro men. Taip F negalima staigiai nutraukti, tai reikia daryti palaipsniui. O ventolino musu atveju tikrai negalima nutraukti.

Nepamirskit, kad mano vaikui yra 1m.4men. Tokiems maziukams viskas sunkiau nei paaugusiems, jiems greitai uzsikuria tas varikliukas ir sunkiai sustoja. `
Atsakyti
QUOTE(Mantė' @ 2014 10 10, 17:59)
Purskem F nuo geguzes iki liepos. Paskui keli men. pertraukos. Rugseji vos isgirdom kosuli vel pradejom purksti. Tai va jau beveik pusantro men.  Taip F negalima staigiai nutraukti, tai reikia daryti palaipsniui. O ventolino musu atveju tikrai negalima nutraukti.
Nepamirskit, kad mano vaikui yra 1m.4men. Tokiems maziukams viskas sunkiau nei paaugusiems, jiems greitai uzsikuria tas varikliukas ir sunkiai sustoja. `

mano vaikas ne paauglys, 4m jam. O del ventolino - kiek laiko Jus ji taip naudojate?
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2014 10 10, 18:13)
mano vaikas ne paauglys, 4m jam. O del ventolino - kiek laiko Jus ji taip naudojate?

kaip taip?Naudojame pagal poreiki. Esant paumejimui 3-4k. per para.
Bet skirtumas yra kur 1m., o kur 4m. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mantė' @ 2014 10 10, 23:47)
kaip taip?Naudojame pagal poreiki. Esant paumejimui 3-4k. per para.
Bet skirtumas yra kur 1m., o kur 4m.  smile.gif

nera skirtumo, 1m ar 4. visi turintys BA lengvai suserga bet kokia liga, kiekviena sloga yra paumejimas ir gali virsti astma smile.gif mums lengviau gal tik tiek, kad jau du metus su tuom kovojam ir zinom kaip ir kada vartoti atitinkamus vaistus, kad neprivestu prie stipaus priepuolio.

o del ventolino tai va taip, negalima jo vartoti diena is dienos ilgiau kaip menesi. MUms is viso neleidzia daugiau nei 2sav. Ir dideles dozes sirdziai labai kenkia. Bet esu tikra kad visa tai Jus zinot smile.gif

p.s. kazkaip atrodo, kad Jusu rasymo tonas piktokas. Kiek suprantu atejote cia patarimu, pasiguosti. Bandome issiaikinti Jusu situacija, o Jus liejat tulzi ant musu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 11 spalio 2014 - 08:47
QUOTE(Zirzė @ 2014 10 11, 09:45)
nera skirtumo, 1m ar 4. visi turintys BA lengvai suserga bet kokia liga, kiekviena sloga yra paumejimas ir gali virsti astma smile.gif mums lengviau gal tik tiek, kad jau du metus su tuom kovojam ir zinom kaip ir kada vartoti atitinkamus vaistus, kad neprivestu prie stipaus priepuolio.

o del ventolino tai va taip, negalima jo vartoti diena is dienos ilgiau kaip menesi. MUms is viso neleidzia daugiau nei 2sav. Ir dideles dozes sirdziai labai kenkia.  Bet esu tikra kad visa tai Jus zinot smile.gif

p.s. kazkaip atrodo, kad Jusu rasymo tonas piktokas. Kiek suprantu atejote cia patarimu, pasiguosti. Bandome issiaikinti Jusu situacija, o Jus liejat tulzi ant musu ax.gif

Siek tiek piktokas ir yra biggrin.gif Patarimu klausiau del sanatorijos. Del vaistu skyrimo ir ju doziu, tai jau gydytoju kompetencija. Taigi, negalite isaiskinti situacijos, nes net nematete mano vaiko, nezinote realios situacijos. Negalite visu lyginti su savo vaiku, nes ligos eiga ir organizmo pasidavimas gydymui skirtingas.

Del amziaus yra skirtumas, nes mazuliukams (ypac kudikiams) labai sunku suvaldyti dusuli, svokstima, sunkiau nei vyresniems vaikams. Ta sako medikai, ne as sugalvojau. Aisku, yra ivairiu situaciju. Tai va, paskaityti Jusu visu patirtis idomu ir naudinga, bet visu situacijos skirtingos, kaip ir musu vaiko. Del vaistu, patirties bagaza ir as turiu, nes turiu dar 2 vaikus, kurie taip pat su diagnoze, tik jiems jau keli metai, kaip nepasireiskia simptomai, matyt, isaugo, o ir padetis pas juos nebuvo tokia prasta, kaip su musu mazuoju.

O vakar vistik nuvaziavom iki priimamojo. Gultis atsisakem. Suleido dextametazono. Skyre prednizolona, mes be jo niekada neissisukam.
Atsakyti
tai jei tiek viska gerai zinote ir turite auksinius gydytojus, kodel jie Jums nesiule sanatorijos? g.gif nes po tokiu priepuoliu net pulmo turejo ne tik kad uzsiminti, bet ir siulyti sanatorini gydyma. Cia jau ne akmuo, o jau visas luitas i didziai gerbiamu gydytju darza lotuliukas.gif

p.s. as niekada aklai nepasitikiu gydytojais schmoll.gif buvau pas du pulmo, ir abu skirtingai sneka, tai kuriuo tiket bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 11 spalio 2014 - 12:00
Mes buvom ne pas viena ir ne pas du. Sneka skirtingai, bet gydyma vienoda skiria. Nieks nesako kad jie auksiniai, bet jie tikrai daugiau ismano nei mamos forume.
Matau esat is Vilniaus, pas koki pulmo jus lankotes?
Del sanatorijos nezinau, gal iki siol per mazas buvo g.gif Nepasiulo patys, paprasysiu pati rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2014 10 11, 12:57)

p.s. as niekada aklai nepasitikiu gydytojais schmoll.gif buvau pas du pulmo, ir abu skirtingai sneka, tai kuriuo tiket bigsmile.gif

po šio pavasario ir aš jau šnairai žiūriu į dauguma gydytoju, vietoj to, kad ieškotų priežatį kišdavo dar daugiau vaistu. kol nepapuolėme pas imonologa ir su juo pamokymais dabar tuoj bus 6 mėn kaip gyvename be vaistų, mistika, džiaugiuosi ir mažaja sulig kiekviena diena., taip serga daug tikrai bet nebuvo nei vieno priepolio tfu tfu tfu.
Papildyta:
QUOTE(Mantė' @ 2014 10 11, 14:12)

Del sanatorijos nezinau, gal iki siol per mazas buvo g.gif  Nepasiulo patys, paprasysiu pati rolleyes.gif

me čiut virš metukų jau buvome pirma karta sanatorijoje ir mums iškarto pasiūlė. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 10 11, 14:20)
po šio pavasario ir aš jau šnairai žiūriu į dauguma gydytoju, vietoj to, kad ieškotų priežatį kišdavo dar daugiau vaistu. kol nepapuolėme pas imonologa ir su juo pamokymais dabar tuoj bus 6 mėn kaip gyvename be vaistų, mistika, džiaugiuosi ir mažaja sulig kiekviena diena., taip serga daug tikrai bet nebuvo nei vieno priepolio tfu tfu tfu.
Papildyta:
me čiut virš metukų jau buvome pirma karta sanatorijoje ir mums iškarto pasiūlė. ax.gif

o kaip pakliuvot pas imunologa? del BA? Labai idomu, ka jis patare.
Atsakyti