Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

ir as tikiu, kad paveldejimas labai daug diriguoja musu vaikuciu gyvenimams. as ziuriu is savo varpines. Mano mociute turi ziauria BA, nes net nesirgimo metu ji sunkiai svilpianciai kvepuoja, stipriausi vaistai yra jos palydovai kiekviena diena, bet va BA jai prasidejo pries kokius 15m. Mano mamai pasidejo pries kazkur 8 metus. Nors pastaruosius du ar tris metus jokiu priesastminiu vaistu nenaudoja (tfu tfu tfu), bet ju visada turi, nes nezinia kada persalus gali vel prasideti. Mano du pusbroliai vienas is mamos, kitas is tecio puses) turi po astma, tik vienas BA, kitam jau tikra astma. Ir va, man paciai nors ir neranda alergijos (pries sa dare tyrimus) vis tiek kazkas uzspazmuoja, spirometrija irgi sake gera, kaip sportininko, bet klausant ji girdi spazmus. AIsku dabar ventolinas eina i trasa man paciai. Nosis buvo uzgulta gal kokius 2m. diena is dienos. Prie to pacio paeme ir nosies isskyru istirti. Paskyte menesiui Flixanose purksti, bei vaistu nuo alergijos. Rezultatas kolkas toks, kad galiu kvepuoti laisvai pagaliau be jokiu olynth ar vibrocil, kartais sunku issikoseti, tai ventolinas padeda.

Tai va, ko dar tada reikia kad patikeciau jog tai ne paveldimumas? nes mano sunui nei is sio nei is to pasireiskia spazmai, sunkus kvepavimas. o dabar naktimis jau ir nosis uzgulus buna doh.gif reikes vel eiti pas Lor, bei pulmo.

del maisto, mes kiek galime valgome sveikai, mesyte ir darzoves yra is kaimo, arba paciu augintos, na perkam aisku suri, piena, kitus pieno produktus, bulka ar duona. Aisku kartais per sventes pasigardzuojam cipsais, bet tai buna karta ar du i men. Tai savo mitybos tikrai negaliu prikisti nei sau nei savo vaikui. Gyvenam prie misko, vaikas jei galetu ir dabarpo trusikais i lauka isbegtu, nes jam patinka vesuma, siandien norejo i darzeli su basutem eiti lotuliukas.gif Vitaminus geriam, nezinau kuom dar galeciau pagerinti vaiko gyvenimo kokybe.

tiesa, vaikui irgi nenustate jokios alergijos, nors kartais isberia po darzelio lupu kampucius. O man jau kelis kartus paberia kuna, bet ne spuogeliais, o tokiais lopeliais raudonais kurie yra kaip atvira zaizda unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2014 09 29, 09:49)
Tai va, ko dar tada reikia kad patikeciau jog tai ne paveldimumas?

O argi sakiau kad astma yra tik įgyjama. Jokiu būdu. Paveldimumas turi daugiausia įtakos, bet supraskit, kad jei tai ne genetinė liga kurią galima paveldėti kaip ligą, astma ar alergija yra pati kaip liga nepaveldima, paveldimas tik didesnis ar mažesnis polinkis ja sirgti wink.gif O ar vaikas sirgs ar ne, kada susirgs, ar tik pirmais mėnesiais, ar paauglystėj, o gal kaip tik perkopęs 50 m amžių čia jau įtakoja aplinka.
Na čia panašiai, kaip su tam tikrom vėžio formom, jei šeimoje, giminėje yra sergančių ta liga, tai tikimybė susirgti ateities kartoms didėja, bet dar nereiškia kad ims ir susirgs, viskas priklausys nuo aplinkybių mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2014 09 29, 09:49)
Vitaminus geriam

O kam? Juk tai vienas dažniausių alergenų g.gif Be to kai savo dičkiui irgi vis duodavau vitaminų (zoodraugai kažkokie buvo, tipo tinkantys alergiškiems, nors abejoju) tai dar kol gėrė vitaminus gal ir sirgo mažiau, ale sutapimas, kad vos pabaigus pakuotę vaikas labai greitai apsirgdavo rimčiau. Vat man ir keistas tas dirbtinis organizmo stimuliavimas. Nusigręžiu seniai nuo visokių vitaminų ir papildų, Imunotrofinų ir t.t. Kuo mažiau to brudo kišu, tuo mažiau ir vaikas serga.
Atsakyti

QUOTE(Zirzė @ 2014 09 29, 10:24)

tiesa, vaikui irgi nenustate jokios alergijos, nors kartais isberia po darzelio lupu kampucius. O man jau kelis kartus paberia kuna, bet ne spuogeliais, o tokiais lopeliais raudonais kurie yra kaip atvira zaizda unsure.gif

gal nuo kokio maisto? neišeina atsekti?
(mano mergaitei mažytei išberdavo smakriuka, kai kiaušiniene su pienu valgydavo, dabar nieko)

o pačios gal oda sausa? labiau drekinti reikia?
kalbam apie tokius sausus ploteliu, kurie paskui raudoni šlapiuojantis pasidaro?

QUOTE(bevardė @ 2014 09 29, 11:07)
O ar vaikas sirgs ar ne, kada susirgs, ar tik pirmais mėnesiais, ar paauglystėj, o gal kaip tik perkopęs 50 m amžių čia jau įtakoja aplinka.

bet suprask kokia čia aplinka įtakos smile.gif
mūsų yra 4 seseris, 3 iš mūs vaikai turi AD, BA, AR. O vienos, kuri pati turi stipriausią AD vaikas visai neturi požymių, gal įtakos turėjo tai, kad ji pati būdama nėščia su AD labai vargo, gydėsi, gal vaikas imunitetą įgavo g.gif
Atsakyti
o mūsų atveju neaišku iš kur, niekas iš ko žinau neturi nei alergijų nei BA g.gif

bet vat 5 mėnesiai cool.gif be tai čia nerealu ir kiekviena diena be yra liuks thumbup.gif
Atsakyti
Vaikai mano paveldėjo polinkį iš manęs, bet va jauna mama buvau žiopla, vaikai užtai kenčia. Noras mano artimųjų tarpe nėra ir nebuvo alergiškų, nei tėvų nei senelių tarpe. Už tai mano alergija kuri pasireiškė paauglystėje buvo visiem kaip perkūnas iš giedro dangaus. Mano bendraamžių darugų tarpe buvo begalo daug alergiškų ir nuo vaikystės, kas braškėm, kas šokoladui, kas žuviai. O aš va šienligę gavau, bet esu kilus iš vieno labiausiai užteršto miesto vidury Lietuvos, kaip aplinkos tyrimai buvo tik popieriuje doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 29 rugsėjo 2014 - 10:34
QUOTE(bevardė @ 2014 09 29, 11:15)
O kam? Juk tai vienas dažniausių alergenų  g.gif Be to kai savo dičkiui irgi vis duodavau vitaminų (zoodraugai kažkokie buvo, tipo tinkantys alergiškiems, nors abejoju) tai dar kol gėrė vitaminus gal ir sirgo mažiau, ale sutapimas, kad vos pabaigus pakuotę vaikas labai greitai apsirgdavo rimčiau. Vat man ir keistas tas dirbtinis organizmo stimuliavimas. Nusigręžiu seniai nuo visokių vitaminų ir papildų, Imunotrofinų ir t.t. Kuo mažiau to brudo kišu, tuo mažiau ir vaikas serga.

na va, as jokiu vitaminu neduodavau, absoliuciai jokiu, isskyrus mazam esant vit D smile.gif paskui pradejau mastyti, gal cia klaida, gal taip organizmas pasilpes, ir negauna reikiamos medziagos is maisto, tad jau 3 savaites geriam mociutes nupirktus user posted image, siandien antra savaite ciuozia i darzeli, nezinia kaip bus, nes atrodo tuoj tuoj subyres jis, bet kazkur maza viltis tikisi, o gal ne...

QUOTE(Dalyte:) @ 2014 09 29, 11:19)
gal nuo kokio maisto? neišeina atsekti?
(mano mergaitei mažytei išberdavo smakriuka, kai kiaušiniene su pienu valgydavo, dabar nieko)

o pačios gal oda sausa? labiau drekinti reikia?
kalbam apie tokius sausus ploteliu, kurie paskui raudoni šlapiuojantis pasidaro?
bet suprask kokia čia aplinka įtakos smile.gif
mūsų yra 4 seseris, 3 iš mūs vaikai turi AD, BA, AR. O vienos, kuri pati turi stipriausią AD vaikas visai neturi požymių, gal įtakos turėjo tai, kad ji pati būdama nėščia su AD labai vargo, gydėsi, gal vaikas imunitetą įgavo g.gif

paciai namuose nepavyko atsekti, vedziau kiekvienos dienos suvalgyto kasnio dienorasti, ir reakcija po to, niekas neislindo. Tik va po darzelio vis atsiranda paberimai, o ka ten duoda ir kaip gamina - tik Die... zino.

mano pacios oda yra ziauriai sausa, is mociutes turiu paveldeta kazkokiaodos alergija, kurios sekmingai jau antrus ar trecius metus pavyksta isvengti naudojant mary kay produkcija. Paauglysteje mano veidas budavo toks isbertas (sausiom, istinusiom raudonom ir nieztinciom demem) , kad pamenu karta klasiokai klause gal nudegiau su ugnim, nes buvau lyg nuplikyta verysad.gif vienintele iseitis buvo hormoniniai tepalai. tuo metu tiek tyrimu pasiulos nebuvo, tad gydytojai is akies nusprende kad alergiska esu erkutem ir prirase tepalu. Tikiu, kad siuo metu man butu priskirtas atopinis dermatitas....

QUOTE(Roga @ 2014 09 29, 11:25)
o mūsų atveju neaišku iš kur, niekas iš ko žinau neturi nei alergijų nei BA g.gif

bet vat 5 mėnesiai cool.gif be tai čia nerealu ir kiekviena diena be yra liuks thumbup.gif

tyliai dziaugiuosi uz jus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2014 09 29, 17:10)
kad pamenu karta klasiokai klause gal nudegiau su ugnim, nes buvau lyg nuplikyta verysad.gif

mūsų sūnui 2m buvo tokia situacija , žaiuriai šlapiuojanti, raudona odą ant veido, didelis plotas , atrodė taip , kaip nudegęs. padėjo alerginiai tyrimai ir dieta. paskui Ad abu vaikai peraugo, aš irgi AD jau seniai nejaučiau, o vaikystėje buv sunkiausia, paskui pauglystėje
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 09 29, 17:54)
mūsų sūnui 2m buvo tokia situacija , žaiuriai šlapiuojanti, raudona odą ant veido, didelis plotas , atrodė taip , kaip nudegęs. padėjo alerginiai tyrimai ir dieta. paskui Ad abu vaikai peraugo, aš irgi AD jau seniai nejaučiau, o vaikystėje buv sunkiausia, paskui pauglystėje

nea, man neslapiavo, atvirksciai, nuo sausumo labai traukdavo tas zaizdotas vietas.
Atsakyti
Laba,priimkit ir mus į savo gretas. Berniukas 8metų, nealerginė bronchinė astma,vid. eiga. Jau atidarėm ligų sezoną, koso sausai, sloga, flexotidą purškiam. Sudominote su refliuksu, niekad nemaniau,kad nuo jo koso. Kaip nustatyti?
Atsakyti
QUOTE(jur_gi @ 2014 10 05, 16:23)
Sudominote su refliuksu, niekad nemaniau,kad nuo jo koso. Kaip nustatyti?

Kreiptis į LOR ar Gastroenterologą wink.gif

Pagavo ir maniškį virusas. Slogą suvaldžiau vėl pakankamai greitai, bet šį kartą vaikis kosulio neišvengė, Flexotido dar neištraukiau, bet Ventolino purškiau kad lengviau iškosėtų, nes kosulys šlapokas, matyt nuo slogos. Bet tie 5 mėn be hormonų mane labai džiugina, vadinasi gal tikrai yra tendencija, jos vaikai su amžiau BA išauga?
Atsakyti
QUOTE(jur_gi @ 2014 10 05, 17:23)
Laba,priimkit ir mus į savo gretas. Berniukas 8metų, nealerginė bronchinė astma,vid. eiga. Jau atidarėm ligų sezoną, koso sausai, sloga, flexotidą purškiam. Sudominote su refliuksu, niekad nemaniau,kad nuo jo koso. Kaip nustatyti?

Tik pas gastroenterologa kreiptis ax.gif

QUOTE(bevardė @ 2014 10 06, 08:26)
Kreiptis į LOR ar Gastroenterologą wink.gif

Pagavo ir maniškį virusas. Slogą suvaldžiau vėl pakankamai greitai, bet šį kartą vaikis kosulio neišvengė, Flexotido dar neištraukiau, bet Ventolino purškiau kad lengviau iškosėtų, nes kosulys šlapokas, matyt nuo slogos. Bet tie 5 mėn be hormonų mane labai džiugina, vadinasi gal tikrai yra tendencija, jos vaikai su amžiau BA išauga?

Va mums nerealiai taip pat.
Buvo cia kuria diena ir mane isgasdinusi, sakau sakes, nes sunkiai kvepuot pradejo ir kosulys po fizinio kruvio buvo, tai su gydytoja pasitariau sako bronchai svarus gal nosyte tai sinupretas it fluditec padejo. Laikomes toliau.
Atsakyti
Fluditec ir aš šiandien ištraukiau. Kažkaip Husteel šį kart taip gerai nesuveikė. Tiksliau labai kosulys kaitaliojosi, čiau sausas gerklinis, čia duslus iš giliau, čia šlapias. Tai laksčiau paskui vaiką su skirtingais lašiukais. Tai šiandien dar ir Fluditec iš ryto daviau.
Atsakyti