Mes naudojam Giona, nuo liepos menesio, bet karta oper diena vaikas tikrai sukoseja, kai orai atveso.. Gal tiesiog tas vaistas netinka? u vadinamu saudsu
O jus nebandete vaikams tu vadinamu sausu skiepu - bronxomunal ir panasiu?
QUOTE(kice @ 2014 09 25, 19:58)
ne
QUOTE(Zirzė @ 2014 09 25, 14:36)
Bevarde, o F turi apsaugini antialegini fina? nes as galvoju, kad M daznai skiria tik tam, kad jis turi ir antialergini fona, ir sustiprina apsauga nuo skysciu kaupimosi. na as gal klystu.
Kuom skiriasi nuo astmos vartojami vaistai:
1. Vaistai kaip Tavegyl, Loratin, Aceterin, Claritine- veikia histamino išsiskyrimą alergijos atveju.
2. Montelukastas (Singulair, Monkasta ir kt.)- veikia leukotrienų išsiskyrimą ir taip apsaugo kvėpavimo takus nuo pabrinkimo ir skysčių kaupimosi, uždegiminių procesų, veikia atpalaiduojančiai.
3. Flutikazonas (Flexotide)- veikia ir histamino ir leukotrienų išsiskyrimą, taigi veikia kompleksiškai kaip pirmieji mano vardinti vaistai kartu sudėjus (Vat ir klausimas man, kodėl vartojant F kai neveikia M, juos vartoti kartu?)
4. Salbutamolis (Ventolin)- veikia tik atpalaiduojančiai bet trumpai, max 4 val.
5. Salmeterolis (SEREVENT)- veikia taip pat atpalaiduojančiai, bet ilgiau, iki 12 val.
Jei Flutikazonas neveikia, ar veikia persilpnai, skiriamas Seritide (salmeterolis ir flutikazonas viename).
Papildyta:
QUOTE(kice @ 2014 09 25, 18:58)
O jus nebandete vaikams tu vadinamu sausu skiepu - bronxomunal ir panasiu?
Mano nuomone, vaikų imuniteto stiprinti įv. medicininiais preparatais negalima, taip tik daroma meškos paslauga aviko organizmui. Nekalbus apie atvejus, kai vaikas serga išties sunkiomis ligomis, Astma nėra ta sunki liga. Augindama vaikus pati įsitikinau, kad vaiko sirgimo dažnumas tiesiogiai proporcingas mamos prižiūros metodams. Normalus vaikas (t.y. neturintis tam tikrų įgimtų ydų) turi normalų imunitetą, tik mes mamos, karatis iš didelės meilės ir perdidelio rūpesčio tuos vaikus ir susargdinam, nemokėdamos tinkamai jų prižiūrėti nuo kūdikystės. Sunku tą pripažinti, bet reikia, kol to nepadarysim, kol nekeisim požiūrio į vaiko auginimą, tol vaikai sirgs, kol patys pasiekę tam tikrą amžių, į daugelį virusų nebereaguos. Prisipažinsiu, bandau keistis ir pati, tik sunkiai sekasi, bet mažais žingsneliais einu į priekį ir matau, kad tikrai sekais. Jei būčiau kitaip žiūrėjusi į vaiko auginimą ir jo sveikatos palaikymą nuo pat jo gimimo, tikiu, kad ir ligų būtų buvę mažiau.
Papildyta:
O kas tas Gionas?
Bevarde, ką konkrečiai turite omenyje? Ką darytumėte kitaip augindama dabar mažiuką vaiką?
Aš iš savo varpinės nesutinku su jūsų išsakytomis mintimis. Mūsų atveju kaltos alergijos, kurios taip išdirgina organizmą ir gleivines, kad kimba bet koks virusas. Aš pati dėl jo imuniteto tikrai daug padariau. Bet to matyt neužtenka.
Savo pienuku maitinau iki 2 metukų. Kasdien valgo išties daug daržovių (ryte daržovių košė visada, vakare dažnai daržovių košė su mėsyte, per pietus vėl gi sriubytė, daržovės su mėsyte ar žuvimi ir pan.), uogų, vaisių. Saldainių, riestainiukų ir kito šlamštmaisčio net nėra ragavęs. Nuo pat gimimo bet kokiu oru kasdien einame į lauką. Taigi, šiuo atžvilgiu sąžinė rami ne viskas nuo mamos priklauso. O kaip gi tie vaikai, kurių net mažiukų pagrindinis maistas bulka, sumuštiniai, krūva saldainių, cola ir t.t. į lauką eina retkarčiais, kai mamos netyngi išeiti. ne vieną tokį pažystu. Ir, kad ir kaip keista, serga minimaliai. Taigi didžioji dalis priklauso nuo paties vaiko organizmo ir jo turimų gretutinių ligų.
Iki tol, kol pati maitinau, visiškai nesirgo, o po to...ypač kai pradėjo eiti į darželį. Bet manau normalu, nėra nei vieno, kuris pradėjęs lankyti darželį, nepradėtų sirgti.
Aš iš savo varpinės nesutinku su jūsų išsakytomis mintimis. Mūsų atveju kaltos alergijos, kurios taip išdirgina organizmą ir gleivines, kad kimba bet koks virusas. Aš pati dėl jo imuniteto tikrai daug padariau. Bet to matyt neužtenka.
Savo pienuku maitinau iki 2 metukų. Kasdien valgo išties daug daržovių (ryte daržovių košė visada, vakare dažnai daržovių košė su mėsyte, per pietus vėl gi sriubytė, daržovės su mėsyte ar žuvimi ir pan.), uogų, vaisių. Saldainių, riestainiukų ir kito šlamštmaisčio net nėra ragavęs. Nuo pat gimimo bet kokiu oru kasdien einame į lauką. Taigi, šiuo atžvilgiu sąžinė rami ne viskas nuo mamos priklauso. O kaip gi tie vaikai, kurių net mažiukų pagrindinis maistas bulka, sumuštiniai, krūva saldainių, cola ir t.t. į lauką eina retkarčiais, kai mamos netyngi išeiti. ne vieną tokį pažystu. Ir, kad ir kaip keista, serga minimaliai. Taigi didžioji dalis priklauso nuo paties vaiko organizmo ir jo turimų gretutinių ligų.
Iki tol, kol pati maitinau, visiškai nesirgo, o po to...ypač kai pradėjo eiti į darželį. Bet manau normalu, nėra nei vieno, kuris pradėjęs lankyti darželį, nepradėtų sirgti.
O alergija dėl ko atsirado?
Aš pati esu alergiška, taigi mano vaikai tą polinkį paveldėjo. Bet paveldėjo polinkį o ne pačią alergiją. Tai kaip maitinausi nėštumo metu, tai kaip maitinausi vos pagimžius (aišu nerijau čipsų, burgerių ar Colos), kaip steriliai laikiau vaiką, kaip jį rengiau namuose ir lauke, visa tai ir įtakojo- pirmą vaiko alergijos pasireiškimą, o vėliau ir kitas ligas. Dar vienas dalykas kuris įtakojo mano vaikų ligas- tai vaiko, kuriam jau pasireiškė alergija, skiepijimas.
Aš pati esu alergiška, taigi mano vaikai tą polinkį paveldėjo. Bet paveldėjo polinkį o ne pačią alergiją. Tai kaip maitinausi nėštumo metu, tai kaip maitinausi vos pagimžius (aišu nerijau čipsų, burgerių ar Colos), kaip steriliai laikiau vaiką, kaip jį rengiau namuose ir lauke, visa tai ir įtakojo- pirmą vaiko alergijos pasireiškimą, o vėliau ir kitas ligas. Dar vienas dalykas kuris įtakojo mano vaikų ligas- tai vaiko, kuriam jau pasireiškė alergija, skiepijimas.
QUOTE(reburd @ 2014 09 25, 18:57)
Dalyte:), mum atvirkščiai, čia UK davė pypkę, sakė astma, o LT padarius endoskopija nustatė GERLą, tai dėl tos astmos nežinau, didelis klaustukas, yra jai astma ar nėra, nes švokštimo niekada nebuvo, ventolinas nepadėjo, o naktinis kosulys iki vėmimo ir nuo negydomo GERLo galėjo būt. Alergijos nėra jai, naudojam flexotide, bijau nutraukt, o gal vėl tie naktiniai kosuliai bus
pas mus astma yra paveldima, sesutė serga, alergija nustatyta, alergenai yra, spidometrija rodo , kad plaučių funkcija yra sutrikus (ar ten plaučių turis, ką ten matuoja )tai neatmetu astmos, bet tas Gerl mums naujiena, nieko nesuprantu. Čia mamos kalbėdavo apie Gerl niekada dėmesio nekreipiau, maniau ne mums..
bet jai F padeda tai gal ir astma yra? O pas LT gyd dėl astmos konsultavotes? gi būna ir tas ir tas
QUOTE(bevardė @ 2014 09 26, 09:21)
Jei Flutikazonas neveikia, ar veikia persilpnai, skiriamas Seritide (salmeterolis ir flutikazonas viename).
tai gal jai neužtenka F gali ne Seratido, o montelukastos reikėti. kas sustiprintu ne ta bronhcų atpalaidavimą funkcija, o papildomai slopintu sekreto gamybą
Kuri pirmą pas pulmonologą eisit paklauskit, nes man labai idomu, o pas pulmonologę dar pora mėn neplanavom eiti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2014 09 26, 10:08)
Aš iš savo varpinės nesutinku su jūsų išsakytomis mintimis.
straipsniuose apie alergiją ir imunitetą teko skaityti, kad kaltas ne silpnas imunitėtas,o stiprus imunitetas, nes alergija yra neadekvati (per stipri) imuniteto reakcija i alergeną.
aš visokia mama, norit lakstykit nuogi, norit - apsirenkit; būtu malonu , kad valgytut košę, bet jai norit čipsiukų - prašau, tik ne per dažnai. Patys iš savęs mano vaikai nėra peršalę, nes kojitęs pašalo ar ką, yra pagavę virusų, jai serga vienas šeimos narys virusinę liga, kitas nebūtinai užsikrės, bet ateis pavasaris, pražys augalai ir jie jau serga. balandis-gegužė mūsų ligų epogejus
QUOTE(bevardė @ 2014 09 26, 10:18)
Aš pati esu alergiška, taigi mano vaikai tą polinkį paveldėjo. Bet paveldėjo polinkį o ne pačią alergiją.
o pats polinkis nereiškia, kad ir alergija bus?
pas mus šeimoje daug alergiškų, seneliai su BA, todėl šventai tikiu, kad ir mano vaikai paveldėjo alergija. Ir kas galėjo tą alergiją išprovokuot? jau kai gimė dukra turėjau sūnų, kuri stengiausi auginti be alergenų, namatė namie kilimų , užuolaidų, cheminių valiklių ir krūvos vaistų, visai ji pas mane nesirgo, bet kai susirgo, tai konkrečiai iki nustatė, kad alergija provokuoja astmą (gegužės mėn )
o paveldemos ne tik alergijos, astmos, labai dažnai paveldimos ir kitos ligos
gal ne veltui ligų riziką apskaičiuojama remiantis šeimos ligų fondų. neišimti ir astma
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 09 26, 16:06)
pas mus astma yra paveldima, sesutė serga, alergija nustatyta, alergenai yra, spidometrija rodo , kad plaučių funkcija yra sutrikus (ar ten plaučių turis, ką ten matuoja )tai neatmetu astmos, bet tas Gerl mums naujiena, nieko nesuprantu. Čia mamos kalbėdavo apie Gerl niekada dėmesio nekreipiau, maniau ne mums..
o aš pastebėjau, jei vartojama F tikrai beveik beveik visi turi GERL, kodėl nežinau, su kuo nebendravau ir su suaugusiai jei vartoja F turi ir GERL, kodėl nesidomėjau
QUOTE(Roga @ 2014 09 26, 16:18)
o aš pastebėjau, jei vartojama F tikrai beveik beveik visi turi GERL, kodėl nežinau, su kuo nebendravau ir su suaugusiai jei vartoja F turi ir GERL, kodėl nesidomėjau
nors dukra F naudoja 3 m, o sunus pusė metų
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 09 26, 16:38)
nors dukra F naudoja 3 m, o sunus pusė metų
nors kass įdomu parašyta, kad turi mažiausia poveikį skrandžiui, bet
Išprovokavo astmą ir alergijas tikrai ne tai kio vaiką maitinau ar kaip pati maitinausi. Nėštumo metu nevartojau jokių sintetinių vitaminų, nesuvalgiau nei vieno saldainio, bandelės, torto, čipsų, picų ir t.t. Taigi mūsų atveju garantuotai paveldimumas, nes tiek aš, tiek mano mama, tetos, pusbroliai alergiški.
Dėl skiepų vėl gi kiekvienas su savo nuomone...
Na bet esmė ta, kad tikrai neturime jaustis kaltos, kad mūsų vaikai daug serga. Tiesiog taip yra. Tikėkimės, kad visų vaikučiai išaugs ir alergijas, ir astmas...
Dėl imuniteto ir alergijos taip, imunitetas per stipriai reaguoja. O virusai kimba lengvai, nes itin sudirgintas organizmas, visos gleivinės. Daug lengviau virusams patekti. Mano sūnus daugiausiai serga per žydėjimo sezoną. Visas vasaras, dažnai ne po kartą tenka ligoninėje praleisti.
Dėl skiepų vėl gi kiekvienas su savo nuomone...
Na bet esmė ta, kad tikrai neturime jaustis kaltos, kad mūsų vaikai daug serga. Tiesiog taip yra. Tikėkimės, kad visų vaikučiai išaugs ir alergijas, ir astmas...
Dėl imuniteto ir alergijos taip, imunitetas per stipriai reaguoja. O virusai kimba lengvai, nes itin sudirgintas organizmas, visos gleivinės. Daug lengviau virusams patekti. Mano sūnus daugiausiai serga per žydėjimo sezoną. Visas vasaras, dažnai ne po kartą tenka ligoninėje praleisti.
Paveldimas yra polinkis sirgti, bet va kodėl vienas vistik suserga, o kitas ne?
Roga, manau tai daugiau sutapimas kad tie kurie vartoja F turi GERL. Tiesiog tie kurie vartoja F, jų astmos forma yra sunkesnė, tai reiškias dažnesni kosuliai, kas ir išprovokuoja rūgščių kilimą, plius vaikučiai vartojantys F dažniausiai turi ir alergiją, kuri pasireiškia ne vien per kvėpavimo takus ar odos bėrimus, kaip taisyklė tokių vaikų žymiai jautresnė ir virškinimo sistema, juk yra net tokių kūdikių kuriems alergiją būtent ir išlenda tada, kai mama susirūpina, kad vaikas negerai tuštinasi, nors tarkim jo kūnelis būna be menkiausio bėrimo. Štai dėl to alergiško jautrumo ir atsiranda GERL. Kai gerai pamąstau, tai kol dar nebuvo maniškiui diagnozuota astma, jo kosulius lydėdavo kažkoks keistas sekretas tarsi tarp nosies ar gerklės, kosulys iki pykinimo, kraujavimas iš nosytės. Tada vis galvodavau, kad čia sloga, tik kažkokia keista. Dabar jau suprantu kad tada vaikoastmos sukelti kosuliai sukeldavo ir rūgštis. kas keisčiausia, vartojant F maniškiui kaip tik mažiau bėdų būna su rūgštingumu, GERL sustiprėja kai kurį laiką F nevartoja.
Roga, manau tai daugiau sutapimas kad tie kurie vartoja F turi GERL. Tiesiog tie kurie vartoja F, jų astmos forma yra sunkesnė, tai reiškias dažnesni kosuliai, kas ir išprovokuoja rūgščių kilimą, plius vaikučiai vartojantys F dažniausiai turi ir alergiją, kuri pasireiškia ne vien per kvėpavimo takus ar odos bėrimus, kaip taisyklė tokių vaikų žymiai jautresnė ir virškinimo sistema, juk yra net tokių kūdikių kuriems alergiją būtent ir išlenda tada, kai mama susirūpina, kad vaikas negerai tuštinasi, nors tarkim jo kūnelis būna be menkiausio bėrimo. Štai dėl to alergiško jautrumo ir atsiranda GERL. Kai gerai pamąstau, tai kol dar nebuvo maniškiui diagnozuota astma, jo kosulius lydėdavo kažkoks keistas sekretas tarsi tarp nosies ar gerklės, kosulys iki pykinimo, kraujavimas iš nosytės. Tada vis galvodavau, kad čia sloga, tik kažkokia keista. Dabar jau suprantu kad tada vaikoastmos sukelti kosuliai sukeldavo ir rūgštis. kas keisčiausia, vartojant F maniškiui kaip tik mažiau bėdų būna su rūgštingumu, GERL sustiprėja kai kurį laiką F nevartoja.
man sanatorijoje gydyt sake, kad vartojant F yra uzburtas ratas, nes jis didina refliukso tikimybe.