o mane tai sekioja jausmas,, kad maniski alergizuoja kazkas darzelyje. Pirmadieni isleidom pirma diena i darziuka, o nakti pradejo nestipriai koscioti, bei isgirdau svilpima. Apakus buvau, juk nei slogavo, nei gerkle raudona nebuvo nors ir geriam Singulair, tai nuo svokstimo musu neapsaugo. Ventolinas pramuse, ryte dar ipuciau doze, po to karto kolkas nepasikartojo
Vat ir sakau, jei neveikia montelukastas ir be Flexotido neišsiverčiama, tai kokio velnio tą montelukastą išvis vartot?
QUOTE(bevardė @ 2014 09 25, 10:01)
Vat ir sakau, jei neveikia montelukastas ir be Flexotido neišsiverčiama, tai kokio velnio tą montelukastą išvis vartot?
man ir keista, kam abu vaistus reikia vartoti
QUOTE(Roga @ 2014 09 25, 09:05)
man ir keista, kam abu vaistus reikia vartoti
Tiesiog galbūt yra vaikų kuriems dažniausiai pakanka Montelukasto ir tik išimtinai atvejais, pav susidūrus su alergenu, ar prie sunkesnio viruso būtinas Flexotidas.
QUOTE(bevardė @ 2014 09 25, 10:29)
Tiesiog galbūt yra vaikų kuriems dažniausiai pakanka Montelukasto ir tik išimtinai atvejais, pav susidūrus su alergenu, ar prie sunkesnio viruso būtinas Flexotidas.
bet mums tai abu liepė gerti ir purkštis, ir gan ilgai gėrėme ale vistiek sirgome su obstrukcija
Mes F nepertraukiamai naudojam metus. Nuo pavasario kartu ir montelukastą. Tik vartojant juos kartu per didžiausius žydėjimus pavyko išvengti priepolių. Taigi kiekvienas atvejis individualus.
Baigėsi žydėjimai, nutraukėm antihistaminus. Kitą sav. Eisim pas gyd., žiūrėsim kuriuos vaistus pirma nutraukinėt rekomenduos. Tik va, prasideda virusų sezonas...kažin kaip čia seksis.
Baigėsi žydėjimai, nutraukėm antihistaminus. Kitą sav. Eisim pas gyd., žiūrėsim kuriuos vaistus pirma nutraukinėt rekomenduos. Tik va, prasideda virusų sezonas...kažin kaip čia seksis.
Kadangi maniškiui priepuoliai kartojosi geriant monkastą, plius nepageidaujamas po veikis kaip irzlumas ir neramus miegas pasireiškė, tai pulmonologas net nerekomendavo Singulairo vartoti, sakė kad ne visiems montelukastas kaip veiklioji medžiaga tinka, ir maniškio atveju užtenka tik Flexotido ir Ventolino.
QUOTE(bevardė @ 2014 09 25, 10:01)
o mes dažnai būna, kad abu vaistus kartu vartojam. ir ligoninėje labai dažnai parašydavo tokį gydymą F+M.
Dabartinių atveju labai vaikai išsikosėja, purškiu F, momentai net F, bet rodos nespėja iškosėt, kiek ten visko yra, šiurkštumo nesigirdi, bet kosulis toks spazminis. Daviau monkastos prieš kelias dienas, kad tie skysčiai taip nesikauptu. Kaip ir rimsta
o Šiaip ramybės busenoje dažnai geriam monkasta, galim visa vasara su monkasta tik būti, be F, V, bet tik nutrauk porai sav ir tas pats. Tas pats ir su F būna, tik nutrauk ir po poros sav vėl kosuliai o kartais ir abieju reikia. man asmeniškai efektyvesnis F, bet gydytojai dažnai šalia ir M kursą prirašo
Vat kam M šalia F nesuprantu, Kai F ir M veikia vieną ir tą patį-leukotrienus, tik F veikia stipriau ir plačiau nes veikia ir histaminą. Suprantu M vartojimą kai nevartojamas F, bet juos kartu skirti niekaip protas neišneša.
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 09 25, 14:57)
o mes dažnai būna, kad abu vaistus kartu vartojam. ir ligoninėje labai dažnai parašydavo tokį gydymą F+M.
Dabartinių atveju labai vaikai išsikosėja, purškiu F, momentai net F, bet rodos nespėja iškosėt, kiek ten visko yra, šiurkštumo nesigirdi, bet kosulis toks spazminis. Daviau monkastos prieš kelias dienas, kad tie skysčiai taip nesikauptu. Kaip ir rimsta
o Šiaip ramybės busenoje dažnai geriam monkasta, galim visa vasara su monkasta tik būti, be F, V, bet tik nutrauk porai sav ir tas pats. Tas pats ir su F būna, tik nutrauk ir po poros sav vėl kosuliai o kartais ir abieju reikia. man asmeniškai efektyvesnis F, bet gydytojai dažnai šalia ir M kursą prirašo
as irgi vaiko negaliu palikti visiskai be "apsaugos". Turime kazka vartoti, F arba M, musu atveju singulair. ir mums net nereikia poros savaiciu, uztenka 3-4 dienu ir jau prasideda sausas priepuolinis kosulys.
Bevarde, o F turi apsaugini antialegini fina? nes as galvoju, kad M daznai skiria tik tam, kad jis turi ir antialergini fona, ir sustiprina apsauga nuo skysciu kaupimosi. na as gal klystu.
QUOTE(bevardė @ 2014 09 25, 15:05)
Vat kam M šalia F nesuprantu, Kai F ir M veikia vieną ir tą patį-leukotrienus, tik F veikia stipriau ir plačiau nes veikia ir histaminą. Suprantu M vartojimą kai nevartojamas F, bet juos kartu skirti niekaip protas neišneša.
bet mums tikrai dažnai santariškėse taip gydo, ir vaistų išrašo tokių principu, sako ta ir ta vartokit. mano supratimu F minkština bronchu sienelės, kad funkciuonuotu yprastai susitrauktu, išsiplėstu, o M neleidžia kauptis skysčiam. pas mus būna taip, kad kosėja, viskas gerai (su F) nespazmuoja, bet to sekreto atrodo pebroto daug, koso koso ir vistiek girdi kad kažkas drėgno dar lieka. švilpimo (obstrukcijos) nieko nėra, bet kaupiasi skystis
QUOTE(Zirzė @ 2014 09 25, 15:36)
as irgi vaiko negaliu palikti visiskai be "apsaugos". Turime kazka vartoti, F arba M, musu atveju singulair. ir mums net nereikia poros savaiciu, uztenka 3-4 dienu ir jau prasideda sausas priepuolinis kosulys.
Bevarde, o F turi apsaugini antialegini fina? nes as galvoju, kad M daznai skiria tik tam, kad jis turi ir antialergini fona, ir sustiprina apsauga nuo skysciu kaupimosi. na as gal klystu.
dažniausia aš F naudoju, nes įsivaizduoju, kad tai atkuria funkcija naturalią, nes to vaikams trūksta, o monkasta duodu, kai man pradeda vaidentis tie skysčių kaupimaisi
mano sunus ilgai , kol nenustatė BA atrodo buvo pilnas sekreto plaučiuose, nors nesirgo bronchito ar plaučių uždegimo nebuvo, aš duodavau sesė F tai jis kosėdavo kosėdavo, bet toks jausmas, kad dar lieka neiškosėta
kažkas pan, gyd aiškino, kad organizmas neadekvačiai reaguoja į alergena ir pradeda gaminti tuos skysčius
--
man čia buvo sunus krenkšti pradėjo (paskui Lor asakė gal GERL) tai aš jam nuo alergijos vaistų, ventolino, fleksotido, nu kaip beprotė vaistų duodavau, o jam nei geriau nei blogiau. galiausiai apsidairiau,kad lyja, iš kur to žiedadulkės?, nuėmiau prieš alerginius, V pagal poreikį jai spazmas (o jų ir nebuvo), pasiliko F būklei palaikyti. o vaikas nei sveikas, nei sergantis tai dabar aiškinames su tuo GErl, kas man buvo staigmena
Dalyte:), mum atvirkščiai, čia UK davė pypkę, sakė astma, o LT padarius endoskopija nustatė GERLą, tai dėl tos astmos nežinau, didelis klaustukas, yra jai astma ar nėra, nes švokštimo niekada nebuvo, ventolinas nepadėjo, o naktinis kosulys iki vėmimo ir nuo negydomo GERLo galėjo būt. Alergijos nėra jai, naudojam flexotide, bijau nutraukt, o gal vėl tie naktiniai kosuliai bus Žodžiu dūrinuosi, nežinau ką daryt
Draugės mergaitei brėžinukas parodė alergiją namų dulkėm, ir jai paskyrė F + M, tai kaip supratau, monkastą labiau dėl alergijos, jai labai tiko, baigėsi visai kosuliai.
Draugės mergaitei brėžinukas parodė alergiją namų dulkėm, ir jai paskyrė F + M, tai kaip supratau, monkastą labiau dėl alergijos, jai labai tiko, baigėsi visai kosuliai.