Įkraunama...
Įkraunama...

***Epilepsiukai***

QUOTE(Aurio zmona @ 2014 07 30, 09:24)
O numirti galima nuo tos ligos?(atsiprasau,gal kvailai skamba,bet taip noris viska zinot)kaip elgtis jei istiktu priepolis,traukuliai...galim paciai padet ar kveist greitaja?

Negalima. Pats traukulys nėra pavojingas, yra pavojingi jo padariniai - užspringimas. Todėl reikia stsbėti, nepalikti vaiko vieno, žinoti kaip elgtis konkretaus traukulio metu. Vieni traukuliai yra būtinai nutraukiami vaistais (stipriais raminamaisiais), kiti - paliekam pasibaigti patys. Mano duktė negauna vaistų traukulio metu, laukiam kol praeis pats, stebim kaip jaučiasi.

Greitosios kartais kviesti net neapsimoka, nes ji nespėja atvažiuoti. Traukulys gali trukti nuo kelių sekundžių iki kelių valandų. Yra skaitoma, kad jei užsitęsia, reikia kviesti jau. Tas užsitęsimas yra kiekvienu atveju skirtingas. Literatūroje rašoma, kad jei trunka daugiau kaip 5min reikia kviesti, bet tarkim mano dukrai trunka ir 30min, nesu kvietus nei karto, nes žinau jos būklę, kad traukulys praeis pats. Jei taip kviesčiau kas kartą, tai gyventume ligoninėje...

Nors ir atrodo, kad viena liga, jos atmainų yra labai daug. Apskritai žmonės išgirdę žodį epilpsija įsivaizduoja, kad žmogus krenta, traukuliuoja, iš burnos eina putos, jis apsišlapina. Bet nesu mačius nei vieno vaiko, kuriam būtų viskas būtent taip. Visi atvejai skirtingi, net ir esant vienodoms diagnozėms.
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2014 07 30, 09:38)
Numirti?? Pati liga nėra mirtina. beje- kol tavo mažytei nenustatyta jokia diagnozė- kam save tokiais košmarais užkrauni??? blink.gif

priepuolio metu reikia vaiką ( žmogų) paguldyti saugiai, kad nenukrisų, nesusimuštų. paguldyti, ant šonoi, kad neužsprinktų. ir stebėti, jokių kietų daigtų kišimo į burną ar pnš.. Vaiko atveju- kviesčiau greitąją- ypač pirmo priepuolio metu. Kitais atvejais- jei pats priepuolis užtrunka..

na va pati kalta krfaunu save juodai,biskik ne taip pirsteli,man jau panika,tas pats buvo ir su pirmaja dukra doh.gif tai per metus numeciau is to streso 40kg doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurio zmona @ 2014 07 30, 10:03)
na va pati kalta krfaunu save juodai,biskik ne taip pirsteli,man jau panika,tas pats buvo ir su pirmaja dukra doh.gif tai per metus numeciau is to streso 40kg doh.gif  biggrin.gif

Tuomet taip- sirupo pirk dvigubą kiekį- ryte išgeri ir vakare- po dyyydelį šaukštą. bigsmile.gif

mažytę maitini pati?
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2014 07 30, 10:51)
Tuomet taip- sirupo pirk dvigubą kiekį- ryte išgeri ir vakare- po dyyydelį šaukštą. bigsmile.gif

mažytę maitini pati?

biggrin.gif nepades man raminantys jau biggrin.gif
Nea jau nebemaitinu verysad.gif
Atsakyti
grizomis santariskiu, uzrase eeg, dabar su nerimu laukiame atsakymo. miegojo man ant ranku kol rase, tai vos islaikiau pusvalandi ja ir kol laikiau meldziausi, visas zinomas maldas sukalbejau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(MylimukasJ @ 2014 07 30, 11:44)
grizomis santariskiu, uzrase eeg, dabar su nerimu laukiame atsakymo. miegojo man ant ranku kol rase, tai vos islaikiau pusvalandi ja ir kol laikiau meldziausi, visas zinomas maldas sukalbejau  verysad.gif

Atsimenu tą jaudulį.. Ir žinai ką.. Išmokau- prašyti Aukščiausiojo teisingų rezultatų. Teisingų- nebūtinai gerų. 4u.gif To Jums ir linkiu- kad rezultai būtų aiškūs. Ir priimkite juos ramiai ir išmintingai. 4u.gif
Atsakyti
siandien viskas is ranku krenta, ziauriai nerimauju sad.gif o laukti gali tekti ir iki ryt sad.gif
Atsakyti
QUOTE(MylimukasJ @ 2014 07 30, 11:52)
siandien viskas is ranku krenta, ziauriai nerimauju sad.gif o laukti gali tekti ir iki ryt sad.gif

laikom kusciukus uz jus 4u.gif turi but viskas gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MylimukasJ @ 2014 07 30, 11:52)

Viskas bus gerai. 4u.gif
Atsakyti
Skambinausi gydytojai tai nemato kompe ikelto musu tyrimo tai panasu kad siandien atsakymo nesuzinosiu sad.gif net nezinau ar gerai tai ar blogai, is vienos puses nervintis iki rytojaus teks, o jau siandien vos sienom nelipu, is kitos puses jei turimas blogas tai bent siandien pagyvensiu su viltim, kad o gal nieko blogo nerodo tyrimas....
Atsakyti
QUOTE(MylimukasJ @ 2014 07 30, 16:21)
Skambinausi gydytojai tai nemato kompe ikelto musu tyrimo tai panasu kad siandien atsakymo nesuzinosiu sad.gif net nezinau ar gerai tai ar blogai, is vienos puses nervintis iki rytojaus teks, o jau siandien vos sienom nelipu, is kitos puses jei turimas blogas tai bent siandien pagyvensiu su viltim, kad o gal nieko blogo nerodo tyrimas....

Mylimuk, O kas tave konkrečiai gasdina epilepsijoje?
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2014 07 30, 15:33)
Mylimuk, O kas tave konkrečiai gasdina epilepsijoje?

labiausiai bijau kad dukra bus protiskai neigali, kad sustos vystymasis, su fizine negalia susitaikyciau, su protine neisivaizduoju kaip....bijau del jos, kad jei ji savimi negales pasirupinti, o mes su vyru pasensime ir numirsime, tai kas ja pasirupins. Bijau kad ji jausis atstumta sveiku zmoniu ir vienisa, jausis blogai kad ji kitokia.
Ir dar simtai baimiu kuriu pati neissiaiskinau sad.gif
Atsakyti