Tai va.
Aš kažkaip nesipainioju, nes vaistai eina su pusryčiais ir vakariene.
O jeigu taip nesigauna, galima nusipirkti tokius vaistų skirstytuvus vaistinėse su savaitės dienom, ir tada labai viskas aišku sugerta ar ne.
Tik į skirstytuvus patartina dėti tabletes neišlukštentas iš plokštelių (karpyti jas), nebent kaip koks Depakinas yra palaidas indelyje.
Kad nepamirstume, ar vaistus isgerem ar ne- is vakaro i tuscia Depakine dezute idedu 4 tabletes. Taip ir tetits gali vis patikrinti, kiek tableciu like-ir tada net nereikia klausti-ar jau isgerem. Bet turiu klausimuka del gerimo laiko: stengiames vartoto tuo paciu laiku, bet savaitgaly ar per atsotogas juk norisi ilgiau pamiegot. Tai ar zadinti vaika spec anksciau isgerti tablete? Arba jei pietus dar neparuosti, o metas gerti vaistus, tai geriau isgerti laiku bet pries valgi ar palaukti pietu ir paveluotai kokia valandele?
Skirtingi dalykai yra paskirta ir pamiršta.
Jeigu paskirta yra tarkim 250mg ryte ir 250mg vakare, o vėliau dozė padidinama iki 500mg, ir geriate kuris laikas. Tai visai ne tas pats , jeigu pamiršę išgerti 250mg, vakare išgertumėte 500mg.
Padidinta dozė yra padidinta, o ne pamiršta išgerti.
Tai va.
Sveiki,
Kadangi man tai labai aktualu, ar galiu paklausti. Ar nebuvo problemų (elgesio, susikaupimo ir pan.) mokykloje jūsų sūnui? Ačiū labai
Lankotes pas vaiku neurologus ar neurologus epileptologus? Kauno klinikose vaiku epileptologo nerandu.
lankėmės pas vaikų neurologus Kaune. Atskirai epileptologų gal ir nėra..
sveiki, mano sūnui 9 metai, dėl elgesio problemų buvome priversti praėjusiais metais pakeisti mokyklą, šiais metas baigė spec. klasę. Vienas dalykas kas gerai jam sekasi, tai skaityti. Skaito nuo 4 metų, išmoko dar prieš pirmą priepuolį, kuris buvo jam esant 4.5 metų, po to dar eilė jų. Su matematika labai blogai, bėda ta, kad kai jam kas nesiseka, tai arba save žemina arba pykčio priepuolis prieš aplinkui esančius. Geria 3 rūšių vaistus (depakine, keppra ir topamax), paskutiniu metu važinėjame į Kauno klinikas pas profesorę Mildą Endzinienė nors esame vilniečiai. Ji pakoregavo gydymą, pakeitė vieną iš trijų vaistų, bet bijo kol kas mažinti pirmų dviejų dozę, nes priepuoliai sunkiai gydomi vaistais (atspari epi forma) užsibaigiantis sąmonės netekimu. Dėl elgesio kad ir šį mėnesį buvau pagalbos vaiko centre, atsisakė dirbti su vaiku,nes jų nuomone negali atskirti kur elgesio problemos, o kur vaistų įtaka. Bandau forume rasti mamyčių, kurios turi panašių bėdų.