Nuo vėjaraupių skiepykit, jei tik leis medikai...
Brigita vos nepaliko mūsų šitos ligos užpulta 10d reanimacijoje, trys iš jų su dirbtiniu kvėpavimu, krūva antibų ir antivirusinių, morfinas, 4 rentgenai... jau apie grįžimą į realybę nekalbu..visa apspangus, aptingus buvo mėnesį, sanatorija kiek atstatė...o jau galvojau valgyti nebemokės jau tikrai, bet kažkaip po truputį prisiminė, kad moka.
Aišku, Brigita labai sunkus ligonis, daug bėdų, daug ligų. Bet būčiau skiepijus, jei tik būtų leidę...
QUOTE(Tanite @ 2016 06 29, 10:31)
Jūs dėl skiepų nesikonsultavot su neurologe?
nu ne
MMR kur turejo but 15 ar 18men atidejau iki mokyklos, tai kaip ir po metu gal reiks pasikonsultuout siuo klausimu, gal isdrysim ir nuo erkiu paskiepinti tada, jei siti metai ramiai praeis
nes neurologe is kauno kliniku sake pasirodyti pries mokykla jei iki tol viskas gerai bus nutraukus vaistus.. tai ir pasikonsultuosiu
Tanite, ir kitos, kuriems nuimti vaistukai, ar Jums jau nueme diagnoze epilepsijos, ar vis dar visur seimos gydytojas iraso? ta prasme i darzelio pazyma ir t.t.?
Susiduriau su tokia problema, uzregistravau vaika i plaukimo treniruotes, sumokejau pinigus, turiu kelialapi ir nuejus negavau pazymos nesvarbu, kad priepuoliu nera 3metus, bet diagnoze sake gali nuimti tik neurologai... siu atveju issispresiu. bet galvoju kiek dar kartu ateity klius sitas irasas kazin po kiek laiko reiktu kreiptis i neurologa del diagnozes pasalinimo? (kai buvom kovo men, nedare jokiu tyrimu, nutrauke vaistu naudojima, ir paminejo, kad diagnoze palaipsniui isnyks.. tada nekreipiau demesio, o dabar idomu kada )
Susiduriau su tokia problema, uzregistravau vaika i plaukimo treniruotes, sumokejau pinigus, turiu kelialapi ir nuejus negavau pazymos nesvarbu, kad priepuoliu nera 3metus, bet diagnoze sake gali nuimti tik neurologai... siu atveju issispresiu. bet galvoju kiek dar kartu ateity klius sitas irasas kazin po kiek laiko reiktu kreiptis i neurologa del diagnozes pasalinimo? (kai buvom kovo men, nedare jokiu tyrimu, nutrauke vaistu naudojima, ir paminejo, kad diagnoze palaipsniui isnyks.. tada nekreipiau demesio, o dabar idomu kada )
QUOTE(kle0patra @ 2016 07 15, 15:43)
Tanite, ir kitos, kuriems nuimti vaistukai, ar Jums jau nueme diagnoze epilepsijos, ar vis dar visur seimos gydytojas iraso? ta prasme i darzelio pazyma ir t.t.?
O tu, žinok, man ta diagnozė visai netrukdo- kartais net padeda. Kai visa klasė mokėsi plaukt pažymoj nurodė epi, reikia atskiro prižiūrėtojo- turėjo "asmeninį trenerį", fizinis irgi- lengvesnėj formoj. Dabar jaunųjų šaulių sąjungoj užsirašiusi- irgi ją biškį "pašefuoja" turi šiokių tokių lengvatų- ne visuomet jomis naudojasi. Tai tokie mano pastebėjimai.
QUOTE(kle0patra @ 2016 07 15, 15:43)
Maniškiui oficialiai diagnozė nepanaikinta ir niekas nieko apie tai nesakė niekada, nors klausėm. Kad čia neurologų reikalas, tai tikrai. Pernai pažymoje šeimos gydytoja ligos nepažymėjo, net neklausiau kodėl, nes pagal viską, jis kaip ir skaitos epilepsiukas, nors tada jau vaistų apie metus nenaudojo.
Sveikos mamos,prisijungiu ir as,prie Jusu,Mano mergaitei 8 m,ziema pirma karta mus istiko epilepsija,per nakti 2 kart.Ligonine tyrimai,mus gydo Samamitiene.Kaip ir nebloga.Pripazino Rolando epilepsija.Galva mazajai skauda kasdien,jau pavargau,siandiena anksti ryte vel priepuolis,skambinau i ligonine,ryt vaziuojame,Samaitiene vaistu israsys,bijau as tu vaistu.Ir liga baisi,pasirodo mano mama ja sirgo,bet as neprisimenu,man 7 m buvo kai ji mire.Ir mano mazoji paveldejo .Nervuotas vaikas buna,ar su liga susije,ar cia taip.Kaip tuoliau bus,nezinau,gal peraugs.
QUOTE(anzela83 @ 2016 07 26, 14:40)
Sveikos mamos,prisijungiu ir as
Labas, laikykis, susitvarkys ta liga. Rolando kiek girdėjau iki paauglystės išaugama, tik,aišku reikia stebėto. O vaikas nervingas gali būti ir dėl jūsų perdėtos globos, juk bijote turbūt musės, kad tik tam vaikui traukulio nesukeltų...
Reiktų pagalvoti apie tai, nes vaikai mus labai jaučia, ir persiduoda jiem mūsų emocija, kuri gali įtakoti bet ką...
kantrybės, ramybės linkiu
QUOTE(anzela83 @ 2016 07 26, 14:40)
Sveikos mamos,prisijungiu ir as,prie Jusu,Mano mergaitei 8 m,ziema pirma karta mus istiko epilepsija,per nakti 2 kart.Ligonine tyrimai,mus gydo Samamitiene.Kaip ir nebloga.Pripazino Rolando epilepsija.Galva mazajai skauda kasdien,jau pavargau,siandiena anksti ryte vel priepuolis,skambinau i ligonine,ryt vaziuojame,Samaitiene vaistu israsys,bijau as tu vaistu.Ir liga baisi,pasirodo mano mama ja sirgo,bet as neprisimenu,man 7 m buvo kai ji mire.Ir mano mazoji paveldejo .Nervuotas vaikas buna,ar su liga susije,ar cia taip.Kaip tuoliau bus,nezinau,gal peraugs.
Sveika,
mergaitė jau nemaža- tavo nervai, pergyvenimai jai persiduoda- o ir pati, kai nežino, kas su ja vyksta, nesupranta nervinas. Visų pirma- Rolando epi- išaugama. taip ir pasakyk. Nesunkiai valdoma. irgi pasakyk. Pasikalbėk su dukra apie tai kaip ji jaučiasi- ko bijo, ką galvoja. pamatysi- aprims. Ir vaistų nebijok- ramiai pagalvok, kas blogiau- dažni priepuoliai , ar vaistai. Mes irgi dvejojom nusipirkę vaistus- bijojom pradėti duoti. bet vienos medikės paprasti žodžiai viską pastatė į savo vietas. "Kiekvienas priepuolis- paruošia taką kitam. Kiekvienas priepuolis- palengvina kito priepuolio atsiradimą ir sutrumpina laiką tarp jų" Tai tiek. Laikykitės.
Labukas,aciu uz palaikyma,na ka buvome siandiena pas Samoitiene,israse mums Ospolot 200 mg,pakol dar radome vaistineje,tik Akropoli arciausiai buvo . Dar paskyre mum MRT galvos,kavernoma turi galvoje mazoji.Be narkozes si karta nu nemanau kad isgules,1 karta negulejo,isterika jai nuo tu garsu buvo.Bandysime,gal kazkaip teks ja papairkti.O siaip perdetai as vaiko nesaugau,neesu is tu mamu.Aisku prisibijau,bet netaip ,kaip ir visi vaikai duodasi lauke,ir musasi su broli,su vaikais gerai sutaria.
QUOTE(anzela83 @ 2016 07 27, 15:37)
Labukaspapairkti.O siaip perdetai as vaiko nesaugau,neesu is tu mamu.Aisku prisibijau,bet netaip ,kaip ir visi vaikai duodasi lauke,ir musasi su broli,su vaikais gerai sutaria.
Sveikute , mums taip pat epilepsija Rolando + raidos sutrikimas. Taip pat geriam ospolot 200 , esame iš Klaipėdos 😉 . Mumes geriam vaistus du mėnesius , priepuoliai iki vaistų kartodavosi kas tris mėnesius , tikiuosi , dabar nebebus visai.
Laba diena, mano dukrai du mėnesiai, nustatė simptominę židininę epilepsiją, išrašė gerti convulex. Deja, niekaip neišlendam iš ligoninės, kol ten guli, geria vaistus, papildomai leidžia deximetazoną, tol viskas gerai, tik išleidžia namo, kelios dienos ir vėl priepuoliai... Galvoju pabandyti pasikonsultuoti su kitu neurologu. Gal galite ką rekomenduoti Vilniuje? Šiuo metu gydo Sanatariškėse gydytoja Kutuzova. Labai baisu man, nežinau ką daryti, kaip vaikui padėti...
QUOTE(Boorbel @ 2016 08 31, 16:26)
Laba diena
Labas, stiprybės jūsų šeimai!
Mes irgi Santariškėse tikrinamės du kartus per metus. Aišku mūsų dukrai Brigitai labai sunki negalia, bet čia ne rodiklis, kad visi sergantys šita liga tokie būna.
Mus globoja gydytoja Grikinienė. Labai nuostabi gydytoja, tikrai rekomenduočiau pasitarti su ja, nors abejoju, kad gydytoja Kutuzova gydo viena, ir su niekuo nesitaria. Jos ten visos kartu sprendžia ką daryti, ypač jei kažkoks sudėtingesnis atvejis, kai liga neklauso, ir neina jos pažaboti...