Įkraunama...
Įkraunama...

***Epilepsiukai***

QUOTE(Rustė @ 2016 06 25, 13:51)
Į sveikatą, jau šitą esu pastebėjus, jei niekur nėra, pas rusus visada atsiras info biggrin.gif

Ten gal ir daugiau jums naudingos informacijos bus tame aprašyme, paprastai ji vienoda visuose puslapiuose būna (kopijuoja jie).

Elgesio sutrikimai minimi kaip labai reti, bet žinog gi tu ar nepakliūna vaikas į tą 1% tų retųjų...

Brigita, tarkim, visose savo diagnozėse yra išimtinis tas vienetinis atvejis...

Tikrai , labai dėkinga už info 😊. Super, tikiuosi kad mums ne tai , bet kai žinai tai atkreipi dėmesį į tai ko neturėtum praleisti 😊
Atsakyti
Dar tokį klausimą turiu .... Jums tikriausiai pasirodys kvailas , bet drįstu paklausti. Ar naktį vaikučius migdotes pas save kambaryje ? Mano vaikučiui 6 metai , žinoma kai jau pasiskaičiuoti laiką kad turi būti ptiepuoliukas gundausi pas save į lovytę.... Bet , taip aš su juo ismiegosiu iki 18 metų 😃😃😃😃 tiksliau nemiegosiu , nes kai jis miega su manim , aš nemiegu , budžiu 😃 būna savaitę , dvi esu be miego visiškai ... Gal jūs naudojate kokias "auklės" kurios būtų itin jautrios ? Kad perduotų kvepavima , iš kurio isgirstst , kad prasidės priepuoliukas ?
Atsakyti
QUOTE(imr @ 2016 06 26, 10:25)
Dar tokį klausimą turiu

Brigita šiuo metu miega viena didžiajam kambary (kitur netelpa funkcinė lova), mes miegam kitam kambary uždarytom durim, nes ji naktį šūkauja.

Priepuolį paprastai girdžiu, nors naktį retai būna. Elektroninių auklių nenaudojam, nors gal būtų ir patogu, būna tokios su video, kur gali matyti vaikutį.
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2016 06 26, 14:47)
Brigita šiuo metu miega viena didžiajam kambary (kitur netelpa funkcinė lova), mes miegam kitam kambary uždarytom durim, nes ji naktį šūkauja.

Priepuolį paprastai girdžiu, nors naktį retai būna. Elektroninių auklių nenaudojam, nors gal būtų ir patogu, būna tokios su video, kur gali matyti vaikutį.

Visai gera mintis dėl elektroninių arkliu su video . Reikės pasižiūrėti kokios jos yra .
Atsakyti
QUOTE(imr @ 2016 06 26, 19:09)
Visai gera mintis dėl elektroninių arkliu su video . Reikės pasižiūrėti kokios jos yra .

Yra visokių, tik ieškokite su maitinimu iš lizdo, o ne su baterijom. Nu staiga naktį nusėstų, o kaip tyčia nerami naktis būtų...
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2016 06 23, 16:06)
Tanite, o kokia čia gydytoja sakė skiepyt/neskiepyt?

Aš tik neurologe pasitikiu, nes šeimos gydytoja neturi patirties su tokiais vaikais, tai nėra ko ir norėti, kad kažką patartų.

Baisu ir man tie skiepai, nors kiti trys mano vaikai skiepyti pagal planą, ir tfu tfu viskas gerai.

Aš galvoju, gal nėra čia taip ir baisu, jei ypatingas vaikas nėra skiepytas, juk yra mamų, kurios sąmoningai tai daro. manau reiktų sulaukti tokio laiko, kai abejonių nebūtų dėl skiepo reikalingumo.

Čia jau mūsų neurologė taip kalbėjo. Šeimos gydytoja aišku tik už skiepijimą ir niekaip kitaip. Aš nzn kiek manasis prie ligoniukų gali būti priskiriamas, nes džiaugiamės gyvendami ramybėje šioje vietoje, nei vaistų, nei gydytojų, nei tyrimų, auga vaikas kaip ir kiti sveiki vaikai.
Čia yra niuansai šioje vietoje dėl nustatytos atsakomybės neskiepijant, nes pagal viską, kadangi neturime kontraindikacijų neskiepijimui, galim būti baudžiami už tai, kad delsiam. Gerai, kad nors darželį jau lanko, nes kitu atveju net nepriimtų.
Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2016 06 27, 08:59)
Čia jau mūsų neurologė taip kalbėjo.

Tai gal ja verta pasitikėti? Arba jei nerekomenduoja skiepyti, gal gali išduoti kokią pažymą, kad taip ir šitaip, dėl tokių priežasčių nerekomenduojama.

Dar girdėjau apie galimybę skiepytis ligoninėje, skyriuje, po priežiūra. Pasidomėkit, vis saugiau būtų.
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2016 06 27, 11:01)
Tai gal ja verta pasitikėti? Arba jei nerekomenduoja skiepyti, gal gali išduoti kokią pažymą, kad taip ir šitaip, dėl tokių priežasčių nerekomenduojama.

Dar girdėjau apie galimybę skiepytis ligoninėje, skyriuje, po priežiūra. Pasidomėkit, vis saugiau būtų.

Kad realiai dėl ko aš nerimauju, tai dėl tokio abejingumo daugiau, neradau aš gydytojos žodžiuose pagrįstumo. Daugiau buvo toks tiesiog pasakymas, kad nėra ko neskiepyti. Įdomu, kodėl tarkime Jūsų atveju vienų skiepų neleido, kitus leido ir pan.
O koks to skiepijimo ligoninėje principas gal žinot? Nes realiai staigios reakcijos iš karto po skiepo būna labai retai.
Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2016 06 27, 12:54)
Kad realiai dėl ko aš nerimauju, tai dėl tokio abejingumo daugiau, neradau aš gydytojos žodžiuose pagrįstumo. Daugiau buvo toks tiesiog pasakymas, kad nėra ko neskiepyti. Įdomu, kodėl tarkime Jūsų atveju vienų skiepų neleido, kitus leido ir pan.
O koks to skiepijimo ligoninėje principas gal žinot? Nes realiai staigios reakcijos iš karto po skiepo būna labai retai.

Ot jau ir nepamenu kodėl ten neskiepijo...reiktų gal tikrai kada pasidomėti. Man atrodo, kad aktyvi epilepsija, kad vyksta traukuliai, o skiepas gali juos išprovokuoti, pasunkinti ir t.t.

Ligoninėje su priežiūra viskas vyksta, mano viena draugė dukrą taip skiepijo, seniai jau, todėl tiksliai nepasakysiu, reikėtų pasiklausti pačios ligoninės.

Pas mus Santariškėse kai neuroinfekcijų ir neurologinis skyriai yra greta, tam pačiam aukšte, tai gal taip ir daro.
Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2016 06 23, 13:55)
kle0patra, kaip tavo berniukui sekasi? Ar nutraukėt vaistus? Kiek pamenu mūsų vaikučių ligos istorijos gana panašios buvo, tad įdomu, kaip jums sekasi.

Sveiki, sekasi visai neprastai, tfu tfu tfu mirksiukas.gif
3metus atgere depakine sirupa, ir baigiam nuimt vaistus, liko 2sav dar po 50mg kas vakara... nes palaipsniui mazinom per 4men.
po treciu metu gerimo net jokiu tyrimu nedare (EEG), nes jau pernai buvo gera, nieko nerode, tik apsidraudimui buvo uzmete dar vienus metus gert.
beveik nutraukus vaistus vaikas "atsigavo", ne tiek zenkliai, bet kazkaip manau vaistai itakojo jo koordinacija, db toks stabilus, stipresnis tapo. greiciau sugalvoja, pasako.. matyt slopino tie vaistai visgi kazkiek.
ziuresim kaip cia kas toliau, aisku tikimes geriausio, kad isaugo ir tiek.

del skiepu as ir bijau skiepint, nzn kodel, bet jokiu pneumokoku, ar erkinio encefalito skiepu dar nepasiryzau atlikti... g.gif (turejau minciu pries vasara nuo erkiu skiepint, bet aij.. vaistus nuiminejom, nezinojau ko laukt)
mes ir paskutinio privalomo MMR nepaskiepinom, kazkaip nenorejau, bet rimtu argumentu neturiu, tiesiog bijojau prisiskaicius apie skiepu zala ir laikinai atsisakiau, poto cia atsitiko su tais keliais priepuoliais, tai dar labiau as ju bijau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kle0patra @ 2016 06 28, 21:30)
Sveiki, sekasi visai neprastai, tfu tfu tfu  mirksiukas.gif
3metus atgere depakine sirupa, ir baigiam nuimt vaistus, liko 2sav dar po 50mg kas vakara... nes palaipsniui mazinom per 4men.
po treciu metu gerimo net jokiu tyrimu nedare (EEG), nes jau pernai buvo gera, nieko nerode, tik apsidraudimui buvo uzmete dar vienus metus gert.
beveik nutraukus vaistus vaikas "atsigavo", ne tiek zenkliai, bet kazkaip manau vaistai itakojo jo koordinacija, db toks stabilus, stipresnis tapo. greiciau sugalvoja, pasako.. matyt slopino tie vaistai visgi kazkiek.
ziuresim kaip cia kas toliau, aisku tikimes geriausio, kad isaugo ir tiek.

del skiepu as ir bijau skiepint, nzn kodel, bet jokiu pneumokoku, ar erkinio encefalito skiepu dar nepasiryzau atlikti...  g.gif (turejau minciu pries vasara nuo erkiu skiepint, bet aij.. vaistus nuiminejom, nezinojau ko laukt)
mes ir paskutinio privalomo MMR nepaskiepinom, kazkaip nenorejau, bet rimtu argumentu neturiu, tiesiog bijojau prisiskaicius apie skiepu zala ir laikinai atsisakiau, poto cia atsitiko su tais keliais priepuoliais, tai dar labiau as ju bijau  blush2.gif

Smagu, kad jau nutraukinėjat vaistus. Kiek save pamenu, tada buvo tokio nerimo, kad tik viskas gerai būtų. Žodžiu, viskas bus gerai.
Aš ant saviškio pastebėjau tik ryškų kalbos pagerėjimą, tik nzn ar tai galima sieti su vaistų nutraukimu, nes toks amžius buvo, kai vaikams daugiau kalba atsiriša. Buvo labai ryškus progresas iš pavienių paprastų žodelių iki sakinių.
Jūs dėl skiepų nesikonsultavot su neurologe?
Atsakyti
QUOTE(kle0patra @ 2016 06 28, 20:30)
mes ir paskutinio privalomo MMR nepaskiepinom, kazkaip nenorejau, bet rimtu argumentu neturiu, tiesiog bijojau prisiskaicius apie skiepu zala ir laikinai atsisakiau, poto cia atsitiko su tais keliais priepuoliais, tai dar labiau as ju bijau  blush2.gif

Apie skiepus diskutuojat 4u.gif
Aš irgi "neperlipau" per save - nepaskiepijom 6 metų MMR skiepo. Polikninikoje net reikėjo raštą rašyti ....., kad atsisakome. Neurologė nesakė nei taip, nei ne, leido pasirinkti.
Mums jau greit 12 metų, skiepą galima daryti 12 metų, jei negavo 6. Gyvenam be priepuolių, bet su vaistais, tad vėl laukia nežinomybė smile.gif Galvoju, gal skiepyt, bet labai bijau, kad neišprovokuotų paūmėjimo, iš kitos pusės pažiūrėjus - mes negavome tik paskutinio MMR (du privalomus gavome), tai gal tas imunitetas jau kažkiek susiformavo g.gif
Apie kažkokius papildomus skiepus nuo erkių ar vėjaraupių - net nesvarstau ... geriau pasisaugoti, kiek yra įmanoma. Neįtikina skiepų nauda 4u.gif
Atsakyti