Sveikos, ar gavote kas nors pasiulyma dalyvauti Santariskese genetikos tyrime vaiku kuriems buvo diagnozuota epilepsija?
QUOTE(kle0patra @ 2016 04 26, 16:52)
Sveikos, ar gavote kas nors pasiulyma dalyvauti Santariskese genetikos tyrime vaiku kuriems buvo diagnozuota epilepsija?
Brigita yra tiriamasis objektas vienos genetikės disertacijoje. Nežinau ar čia tas pats.
Laba diena,
Mano vaikas tai pat turi Epilepsija, siuo metu noreciau paskiepyti nuo erkinio encefalito, bet nezinau ka daryti, bijau jog nepaastretu liga, nes jau pora metu gyvenam be priepoliuku.
Ka galvojate Jus?
O gal yra sioje temoje, kurios paskiepine savo vaikuti?
Mano vaikas tai pat turi Epilepsija, siuo metu noreciau paskiepyti nuo erkinio encefalito, bet nezinau ka daryti, bijau jog nepaastretu liga, nes jau pora metu gyvenam be priepoliuku.
Ka galvojate Jus?
QUOTE(rutaute @ 2016 05 31, 12:14)
Laba diena,
Ka galvojate Jus?
Ka galvojate Jus?
Turite klausti savo gydančios gydytojos, neurologės, ne šeimos gydytojos ar pediatrės.
Mum nuo vėjaraupių skiepytis neleido (jau persirgo pati), o va Prevenar 13 (nuo pneumokokų) leido, ir sakė net labai rekomenduotinas.
Brigita neturi privalomųjų skiepų, tik tuos, kuriuos gauna gimdymo namuose. Irgi neleidžia neurologai.
QUOTE(Rustė @ 2016 04 15, 14:09)
Mano dukra gėrė, buvo iki max dozės pakėlę, metus laiko gėrė. Kadangi ji su sunkia negale, apie galvos svaigimą pakomentuoti negaliu, nes ji nekalba. Šiaip nepasirodė, kad kažkas negerai būtų buvę. Jai tik Basica papildus buvo rekomendavę gerti, nes kažkaip ten trūkumas kai kurių medžiagų būna vartojant Topamax. Gal jums , jei nieko nežinote apie papildus, ir yra tas svaigimas dėl trūkumo kokių mikroelementų
Ar jums nuo siu vaistu svoris nepriaugo,man per 3sav. 10kg virsvorio bet uztat migrena suretejo skaiciau kad daznai pasitaiko svorio priaugimas bet jei ilgai vartot tai ir nutukimas gresia
QUOTE(armi06 @ 2016 06 15, 16:50)
Ar jums nuo siu vaistu svoris nepriaugo,man per 3sav. 10kg virsvorio bet uztat migrena suretejo skaiciau kad daznai pasitaiko svorio priaugimas bet jei ilgai vartot tai ir nutukimas gresia
Topamaxo seniai nevartoja, ir tuo metu nepastebėjau jokio svorio pokyčio.
Bet dabar Brigita priaugus nerealiai daug... visus 8kg per pusę metų (normali 10 metų mergaitė gali priaugti 2-3kg per metus). Ištyrė skydliaukę, ir nieko nerado blogo. Numano medikai,kad tokia medžiagų apykaita, juk būna žmonių, kurie valgo tortus ir nieko jiem, o būna, kad išgeria vandens ir priauga kilogramą (sarkastiškai aš čia)
QUOTE(Rustė @ 2016 05 31, 20:51)
Turite klausti savo gydančios gydytojos, neurologės, ne šeimos gydytojos ar pediatrės.
Mum nuo vėjaraupių skiepytis neleido (jau persirgo pati), o va Prevenar 13 (nuo pneumokokų) leido, ir sakė net labai rekomenduotinas.
Brigita neturi privalomųjų skiepų, tik tuos, kuriuos gauna gimdymo namuose. Irgi neleidžia neurologai.
Su tais skiepais kaip pas ką papulsi ko gero. Mums neurologė nieko apie neskiepijimą nesakė, nors klausėm ir ne kartą. Kai gėrė vaistus, sakė susilaikyti nuo tolimesnio skiepijimo, o kai nutraukėm, pasakė, kad neva tai galima suskiepyti. Bet mes jau beveik 2 metai vis tempiam gumą. Nesu iš tų natūralisčių, skiepų priešininkių (lai nesupyksta tokių pažiūrų ir nusistatymų mamos, diskusija ne apie skiepų naudą ar žalą), bet atvirai pasakius bijau. Ir ta mamiška baimė neleidžia perlipt per save. Net nzn į ką dar galėčiau kreiptis objektyvaus patarimo.
kle0patra, kaip tavo berniukui sekasi? Ar nutraukėt vaistus? Kiek pamenu mūsų vaikučių ligos istorijos gana panašios buvo, tad įdomu, kaip jums sekasi.
Tanite, o kokia čia gydytoja sakė skiepyt/neskiepyt?
Aš tik neurologe pasitikiu, nes šeimos gydytoja neturi patirties su tokiais vaikais, tai nėra ko ir norėti, kad kažką patartų.
Baisu ir man tie skiepai, nors kiti trys mano vaikai skiepyti pagal planą, ir tfu tfu viskas gerai.
Aš galvoju, gal nėra čia taip ir baisu, jei ypatingas vaikas nėra skiepytas, juk yra mamų, kurios sąmoningai tai daro. manau reiktų sulaukti tokio laiko, kai abejonių nebūtų dėl skiepo reikalingumo.
Aš tik neurologe pasitikiu, nes šeimos gydytoja neturi patirties su tokiais vaikais, tai nėra ko ir norėti, kad kažką patartų.
Baisu ir man tie skiepai, nors kiti trys mano vaikai skiepyti pagal planą, ir tfu tfu viskas gerai.
Aš galvoju, gal nėra čia taip ir baisu, jei ypatingas vaikas nėra skiepytas, juk yra mamų, kurios sąmoningai tai daro. manau reiktų sulaukti tokio laiko, kai abejonių nebūtų dėl skiepo reikalingumo.
Laba dieną. Norėčiau pasiteirauti gal kurios vaikiškas geria ospolot 200mg
Mes ji geriam , ir negsubam lietuviško aprašo iš niekur , internete taip pat nerandu . Noriu pasižiūrėti kokios pasalines reakcijos .
Kiek klausiau daktaras , sako jokių praktiškai nebūna . Bet aš jai aiškinu , kad net ibumetinas jų turi 😃😃😃 ... Žodžiu . Mums nustatyta epilepsija neaiškios kilmes. Turime priaugusiu per daug kraujagyslių ksktineje galvos srityje, spėjama , kad kai (ar pakyla spaudimas , ar kas kitą pradeda dirginti smegenų zeve , tuomet atsiranda priepuoliukai ) priepuoliukai kartojasi tik kas tris , paskutinis buvo net po 5 mėn pertraukos 😊 tuo labai džiaugiuosi. Bet šiuos vaistukus naudojam mėnesį , tai sunku pasakyti ar jie mums puikiai tinka ar ne . Nors man jis pasidaręs piktesnis, irzlesnis , susinervina greičiau ... Gal čia sutapimas , bet kažkaip į tai labai atkreikpiau dėmesį . Mąstau , gal tie vsistukai kažkaip tai įtakoja .
Mes ji geriam , ir negsubam lietuviško aprašo iš niekur , internete taip pat nerandu . Noriu pasižiūrėti kokios pasalines reakcijos .
Kiek klausiau daktaras , sako jokių praktiškai nebūna . Bet aš jai aiškinu , kad net ibumetinas jų turi 😃😃😃 ... Žodžiu . Mums nustatyta epilepsija neaiškios kilmes. Turime priaugusiu per daug kraujagyslių ksktineje galvos srityje, spėjama , kad kai (ar pakyla spaudimas , ar kas kitą pradeda dirginti smegenų zeve , tuomet atsiranda priepuoliukai ) priepuoliukai kartojasi tik kas tris , paskutinis buvo net po 5 mėn pertraukos 😊 tuo labai džiaugiuosi. Bet šiuos vaistukus naudojam mėnesį , tai sunku pasakyti ar jie mums puikiai tinka ar ne . Nors man jis pasidaręs piktesnis, irzlesnis , susinervina greičiau ... Gal čia sutapimas , bet kažkaip į tai labai atkreikpiau dėmesį . Mąstau , gal tie vsistukai kažkaip tai įtakoja .
imr, rusiškai skaitote?
http://www.medkrug.r...ment/show/12609
Papildyta:
Побочные действия
Сультиам (опсолот) относительно безопасный препарат. Типичными побочными реакциями являются гипервентиляция, парестезии и желудочно-кишечные симптомы. Данные признаки наблюдаются при применении высоких доз препарата и легко обратимы при ее уменьшении на 50%. Кроме того, может быть пониженный аппетит, потеря веса, усталость, головные боли, головокружение, двоение в глазах. У отдельных больных отмечены нарушения поведения.
Частота серьезных побочных эффектов очень мала. В редких случаях наблюдались идиосинкразии или тяжелое поражение почек. В литературе имеются описания почечной недостаточности у 1 больного, синдрома Стивена-Джонсона у 1 больного и синдрома Лиелла - также в 1 случае. Серьезных гепатологических и гематологических побочных эффектов не отмечено.
Подробнее на Medkrug.RU: http://www.medkrug.r...ment/show/12609
--------------
Iš esmės rašo, kad tikrai mažai šalutinių, bet jei pasitaiko, tai pagrinde hiperventiliacija, parestezija ir skrandžio/žarnyno sutrikimai. Čia tik jie dideles dozes geria gali būti. Taip pat rašo, kad galimas apetito sumažėjimas, svorio mažėjimas, nuovargis, galvos skausmai, galvos svaigimas, dvejinimasis akyse. Buvo pasitaikę elgesio sutrikimų.
Dar rašo, kad buvo pasitaikę rimtų inkstų pažeidimų, literatūroje randama aprašymų apie inkstų nepakankamumą vienam pacientui. Taip pat ten sindromai pavieniams buvo pasireiškę.
http://www.medkrug.r...ment/show/12609
Papildyta:
Побочные действия
Сультиам (опсолот) относительно безопасный препарат. Типичными побочными реакциями являются гипервентиляция, парестезии и желудочно-кишечные симптомы. Данные признаки наблюдаются при применении высоких доз препарата и легко обратимы при ее уменьшении на 50%. Кроме того, может быть пониженный аппетит, потеря веса, усталость, головные боли, головокружение, двоение в глазах. У отдельных больных отмечены нарушения поведения.
Частота серьезных побочных эффектов очень мала. В редких случаях наблюдались идиосинкразии или тяжелое поражение почек. В литературе имеются описания почечной недостаточности у 1 больного, синдрома Стивена-Джонсона у 1 больного и синдрома Лиелла - также в 1 случае. Серьезных гепатологических и гематологических побочных эффектов не отмечено.
Подробнее на Medkrug.RU: http://www.medkrug.r...ment/show/12609
--------------
Iš esmės rašo, kad tikrai mažai šalutinių, bet jei pasitaiko, tai pagrinde hiperventiliacija, parestezija ir skrandžio/žarnyno sutrikimai. Čia tik jie dideles dozes geria gali būti. Taip pat rašo, kad galimas apetito sumažėjimas, svorio mažėjimas, nuovargis, galvos skausmai, galvos svaigimas, dvejinimasis akyse. Buvo pasitaikę elgesio sutrikimų.
Dar rašo, kad buvo pasitaikę rimtų inkstų pažeidimų, literatūroje randama aprašymų apie inkstų nepakankamumą vienam pacientui. Taip pat ten sindromai pavieniams buvo pasireiškę.
QUOTE(Rustė @ 2016 06 25, 13:09)
imr,
--------------
--------------
Ačiū Jums labai 😘 skaitau , gal ne pilnai medicininius terminus žinosiu , bet manau apie ką iš esmės tikrai suprasiu. Dar kardelį ačiū
Papildyta:
Va va , tas elgesio sutrikimas yra keisčiausias . Na pažiūrėsim , tiek dar tegeriam. Jis toks piktelesnis būdavo , kai galva skaudedavo , tai paklausydavau ar skauda galvutę , isgerdavom ibumetina ir susitvarko , žvalesnis iškarto. O dabar klausiu ar skauda , sako ne ... Bet toks .... Na žodžiu , o gal tiesiog karščiai , ir šiaip jau pradeda suvokti , kad gali kažko norėti ar nenoreti 😊 metus septintus einame 😊 dar pas mus raidos sutrikimas , tai ... Bandysim dar truputį pskenteti , jei niekas nesikeis pas daktarę lėksim
QUOTE(imr @ 2016 06 25, 12:26)
Ačiū Jums labai
Į sveikatą, jau šitą esu pastebėjus, jei niekur nėra, pas rusus visada atsiras info
Ten gal ir daugiau jums naudingos informacijos bus tame aprašyme, paprastai ji vienoda visuose puslapiuose būna (kopijuoja jie).
Elgesio sutrikimai minimi kaip labai reti, bet žinog gi tu ar nepakliūna vaikas į tą 1% tų retųjų...
Brigita, tarkim, visose savo diagnozėse yra išimtinis tas vienetinis atvejis...