Įkraunama...
Įkraunama...

***Epilepsiukai***

QUOTE(VITAE_e @ 2015 12 30, 21:09)
Mamos kaip jusu maziesiems sekas su mokslais? Mano tai nenori nieko girdeti apie tai.... Rugseji jau i priesmokykline pradejom eiti,kaip aukletoja sako visi persilauze o maniskis kaip sedejo taip ir sedi nenoredamas nieko mokytis. Namie kai prasau rasyti tai atsako kad nemoku,kai mokinu nenori,o ir atmintis ne superine...skaiciau salutini depakino poveiki kad taip gali buti....

gal jam daugiau laiko reikia ir dėmesio, gal užduotys per sunkios ?.. . nes manoji- tai noriai mokėsi ir atmintimi nesiskundė.. g.gif Ir Nieko namie nereikėjo priešmokyklinėje namuose daryti.. Jokio rašymo nebuvo. schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Na su demesiu pas mus prastai nes as daug dirbu tai ji matau ryte arba vakare jau mieganti...pas ji pati su bendravimu yra spragu labai uzsispiria su niekuo nesikalba...nezinau laukiu kol dar paaugs ir mastyt prades nes kolkas jam tik zaislai reikalingi
Atsakyti
QUOTE(VITAE_e @ 2015 12 30, 22:47)
Na su demesiu pas mus prastai nes as daug dirbu tai ji matau ryte arba vakare jau mieganti...pas ji pati su bendravimu yra spragu labai uzsispiria su niekuo nesikalba...nezinau laukiu kol dar paaugs ir mastyt prades nes kolkas jam tik zaislai reikalingi

Mano gėrė depakin, vėliau convulex - atmintis nekokia, mokytis sugeba, bet tingi, sunkiai išlaiko dėmesį, inpulsyvi, bet jai dar ir dėmesio bei aktyvumo sutrikimas nustatytas. Tiesa, mėnuo jau be vaistų, buvom eeg darytis, kaip ir gerai viskas
Atsakyti
QUOTE(VITAE_e @ 2015 12 30, 22:47)

Manau- nelaukit.. jei vaikui dar ir tėvų dėmesio trūksta, ir turi bendravimo problemų- galit nebespėti.. Tokios spragos sunkiausiai lopomos. 4u.gif O ką reiškia "mąstyti pradės"? g.gif

Papildyta:
QUOTE(DainaM @ 2015 12 30, 22:59)
Mano gėrė depakin, vėliau convulex - atmintis nekokia, mokytis sugeba, bet tingi, sunkiai išlaiko dėmesį, inpulsyvi, bet jai dar ir dėmesio bei aktyvumo sutrikimas nustatytas. Tiesa, mėnuo jau be vaistų, buvom eeg darytis, kaip ir gerai viskas

Geros žinios. 4u.gif O Kaip mokykloj jaimsekasi- jei nepainioju- tai buvo bėdų su mokytoja? blush2.gif
Atsakyti
Mea priesmokykline lankom dar tik...o supratimas tai del mokslu pas ji klausymas kam reikia mokytis paaiskinu o jis vel ta pati kam reikia.,as nesitikiu kad jis viska moketu ir pats darytu. O kas del demesio tai kada ir kaip man ji rodyti kaip su juo kalbeti kad net klausyt nenori
Papildyta:
Aukletoja pati pasakojo kaip per pamokeles visi sedi kazka raso o maniskis sedi ir ziuri.ir nieko nedaro.net eilerasciu nesimoko
Atsakyti
QUOTE(VITAE_e @ 2015 12 30, 23:28)
Mea priesmokykline lankom dar tik...o supratimas tai del mokslu pas ji klausymas kam reikia mokytis paaiskinu o jis vel ta pati kam reikia.,as nesitikiu kad jis viska moketu ir pats darytu. O kas del demesio tai kada ir kaip man ji rodyti kaip su juo kalbeti kad net klausyt nenori
Papildyta:
Aukletoja pati pasakojo kaip per pamokeles visi sedi kazka raso o maniskis sedi ir ziuri.ir nieko nedaro.net eilerasciu nesimoko

Nežinau, tiesa sakant, ką sakyti į klausimą- kodėl reikia kažką mokėti.. Man abi iš prigimties labai smalsios- joms viskas įdomu. Nuo elektros spalvos iki kokio skonio keptos malkos.. doh.gif biggrin.gif kažkaip atrodo- kad ( nesupykit- juk tik iš kelių postų nuomonę susidariau): 1. Vaikui reikia dėmesio mamos , tėčio. Šiaip be jokių pamokslų- tereikia išeiti pasivaikščioti, paklausyti, kas jam įdomu, kas jį džiugina..
2. Dėl pamokėlių- "sėdi ir žiūri".. Čia man neaišku. Nelaksto neplepa- tik nieko nedaro? gal jis nesubrendęs mokykloj, o gal užduotėlės neaiškios.. Apsilankyčiau knygyne ir leisčiau jam išsirinkti pratybėles pačiam.. Kad ir spalvinimo knygą kokią su kuo jis nori. Ir savaitgaliais- lai paspalvina- rankelė lavės.. jei čia tikrai kažkoks sutrikimas. O jei charakterio tokia ypatybė- na reiks ieškoti kažkaip tą charakterį pasukti reikiama linkme.
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2015 12 30, 23:11)
Geros žinios.  4u.gif  O Kaip mokykloj jaimsekasi- jei nepainioju- tai buvo bėdų su mokytoja?  blush2.gif

Na ne tai kad su mokytoja - problemos su elgesiu... Šiemet jau ir hyper vaistus vartoti pradėjom, geriau, bet ne stebuklas... Tingi mokytis, nors gali, bet ne čia didžiausia bėda - išlikęs inpulsyvumas, ko pasekoje ji pvz.iškeikia mokytoją, klasiokę... Ne iš agresyvumo, tiesiog susinervino, supyko, leptelėjo... Paskui supranta, gailisi... Viena motina pareiškimą parašė, kad jos dukrą pasiuntė, suprantu puikiai, kad negerai, bet kad buvau tampoma policijoj, teisme - nuo to aš jos nepakeisiu, tai yra sutrikimas, liga, jai, mums kitokios pagalbos reikia, o ne teismo nuosprendžio...
Atsakyti
QUOTE(DainaM @ 2015 12 31, 12:35)
Na ne tai kad su mokytoja - problemos su elgesiu... Šiemet jau ir hyper vaistus vartoti pradėjom, geriau, bet ne stebuklas... Tingi mokytis, nors gali, bet ne čia didžiausia bėda - išlikęs inpulsyvumas, ko pasekoje ji pvz.iškeikia mokytoją, klasiokę... Ne iš agresyvumo, tiesiog susinervino, supyko, leptelėjo... Paskui supranta, gailisi... Viena motina pareiškimą parašė, kad jos dukrą pasiuntė, suprantu puikiai, kad negerai, bet kad buvau tampoma policijoj, teisme - nuo to aš jos nepakeisiu, tai yra sutrikimas, liga, jai, mums kitokios pagalbos reikia, o ne teismo nuosprendžio...

Rimtai čia pas Jus. 4u.gif 4u.gif O namų mokymo negalvojat organizuoti? Ir jums būtų ramiau ir aplinkiniams. Per tą laiką mergina gal išmoktų save valdyti..
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2015 12 31, 10:05)
Nežinau, tiesa sakant, ką sakyti į klausimą- kodėl reikia kažką mokėti.. Man abi iš prigimties labai smalsios- joms viskas įdomu. Nuo elektros spalvos iki kokio skonio keptos malkos.. doh.gif  biggrin.gif  kažkaip atrodo- kad ( nesupykit- juk tik iš kelių postų nuomonę susidariau): 1. Vaikui reikia dėmesio mamos , tėčio. Šiaip be jokių pamokslų- tereikia išeiti pasivaikščioti, paklausyti, kas jam įdomu, kas jį džiugina..
2. Dėl pamokėlių-  "sėdi ir žiūri".. Čia man neaišku. Nelaksto neplepa- tik nieko nedaro?  gal jis nesubrendęs mokykloj, o gal užduotėlės neaiškios..  Apsilankyčiau knygyne ir leisčiau jam išsirinkti pratybėles pačiam.. Kad ir spalvinimo knygą kokią su kuo jis nori. Ir savaitgaliais- lai paspalvina- rankelė lavės.. jei čia tikrai kažkoks sutrikimas. O jei charakterio tokia ypatybė- na reiks ieškoti kažkaip tą charakterį pasukti reikiama linkme.

Pritariu Vilkrai, nors labai sunku suprasti situaciją, kai žinom tiek nedaug. Bet tik vaistams aš visko nesuversčiau. Manasis gėrė depakiną daugiau nei 2 metus. Dabar jau daugiau nei metai be vaistų. Koks buvo smalsus, toks ir liko. Aišku jis tada visai mažiukas buvo, dabar irgi pyplius 4 metų, bet noras kažką sužinoti didelis. Tik charakteris toks, kad jeigu kažkas nepavyksta, nori mest ir nedaryti, maždaug neišeina, nemoku, nebereikia. O kai paskatini, įtikini, pasirodo ima ir pavyksta. Daug bendrauti su tokiu vaiku reikia, motyvuoti. Kartais sunku, bet ilgainiui tikrai duoda rezultatą.
Atsakyti
Sveikos mamytės, norėjau Jūsų pagalbos, gal patartumėt kur kreiptis dėl tyrimų epilepsijai nustatyti. Turėjom keletą tokių neaiškių priepuolių, ( mergaitei greit 7 metukai ) Panevėžyje darė keliskart EEG bet nieko nerado, dabar prieš keles dienas vel pasikartojo alpimas toks isitempimas po alpimo, veido tinimas ir berimas ir pasišlapinimas. Gal galėtumėt rekomenduoti kur kreiptis tarkim Vilniuje. Nes vis tiek manau reik ieškot priežasties.
Atsakyti
QUOTE(laiimule @ 2016 01 07, 16:04)
Sveikos mamytės, norėjau Jūsų pagalbos, gal patartumėt kur kreiptis dėl tyrimų epilepsijai nustatyti. Turėjom keletą tokių neaiškių priepuolių, ( mergaitei greit 7 metukai ) Panevėžyje darė keliskart EEG bet nieko nerado, dabar prieš keles dienas vel pasikartojo alpimas toks isitempimas po alpimo, veido tinimas ir berimas ir pasišlapinimas. Gal galėtumėt rekomenduoti kur kreiptis tarkim Vilniuje. Nes vis tiek manau reik ieškot priežasties.

Vilnius arba Kaunas.

Mes vilnietės, mus prižiūri gydytoja J.Grikinienė - galėčiau už ją galvą guldyti - nereali gydytoja. Dar puiki yra skyriaus vedėja R.Praninskienė, tik pas ją sunkiau patekti. Yra ir daugiau ten medikų, be abejo, bet mes su šitom dviem turėjom "reikalų" tai apie jam tik gerais žodžiais wub.gif

Kaune Enzinienę giria (mes nebuvę ten), tad kaunietės gal daugiau pakomentuos.

-----------

Iki pateksit pas medikus, stebėkit vaiką, gal pavyks nufilmuoti epizodą, stebėkite kas įtakoja alpimus (maistas, miegas, paros laikas, emocijos ir t.t.). Gydytojai visko šito klausinės, o jei būsite pasiruošę info, daug lengviau seksi ieškoti kas sukelia.
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2016 01 07, 17:08)
Vilnius arba Kaunas.

Mes vilnietės, mus prižiūri gydytoja J.Grikinienė - galėčiau už ją galvą guldyti - nereali gydytoja. Dar puiki yra skyriaus vedėja R.Praninskienė, tik pas ją sunkiau patekti. Yra ir daugiau ten medikų, be abejo, bet mes su šitom dviem turėjom "reikalų" tai apie jam tik gerais žodžiais  wub.gif

Kaune Enzinienę giria (mes nebuvę ten), tad kaunietės gal daugiau pakomentuos.

-----------

Iki pateksit pas medikus, stebėkit vaiką, gal pavyks nufilmuoti epizodą, stebėkite kas įtakoja alpimus (maistas, miegas, paros laikas, emocijos ir t.t.). Gydytojai visko šito klausinės, o jei būsite pasiruošę info, daug lengviau seksi ieškoti kas sukelia.

Man labiau tiktų Vilnius, nes ir giminės ir draugai ten gyvena, tad jei prireiktų būtų kur apsistot patogu. O gal galit parašyt tel. numerį kuriuo registruotis pas tą gydytoją blush2.gif ir ar ilgos eilės pas ją?
Per 3 metus buvo 3 alpimo atvėjai ir tikrai visi skirtingi, negaliu atrinkt nieko bendro, visi buvo dieną. Pirmas atvėjis prieš tris metus buvo labai tipinis epilepsijai, ji bėgo darželyje ir griuvo, bet griuvo neaišku ar kad nualpo ar nualpo kad griuvo, tada auklėtoja pribėgo, ji buvo be sąmones trumpai, po to pasišlapino ir buvo putų iš burnos, tada gulėm iškart į ligoninę, ten darė EEG miego metu buvo sutrikimų, o ne miego viskas buvo idealu. antras kartas buvo gegužę 2015m. jai pakilo temperatūra, išbėrė ją, tada pradėjo vemt ir bevemdama nualpo ir pasišlapino, bet nei traukulių nei putų nebuvo. po kelių dienų vėl darė EEG vėl viskas buvo puiku. Dabar prieš keles dienas pasikartojo tik šykart be temperatūros, bet bėrimas tada vėmimas ir alpimas su pasišlapinumu visus tyrimus: na kraują šlapimą padarė, cukru, viskas puiku. O kas čia gali būt taip niekas ir nesupranta.
Tai noriu pas kitą gydytoją pasikonsultuot, gal daugiau kokių tyrimų pasiūlys ar ką atras. Dar mano daktarė siūlė pas genetikus važiuot, gal ten kokią ligą ras?
Gal kam yra taip buvę? 4u.gif
Atsakyti