QUOTE(saulutem @ 2015 12 03, 13:45)
ir labai domina argumentai patarimai kodel nevertetu/vertetu ta neigaluma forminti? vyras bijo,kad neigalumo nustatymas jam gali veliau gyvenime trukdyti...
Atsiprašau, bet jūsų vyras galvoja tik apie save, kaip jam trukdys jo vaiko neįgalumas, o ne vaikui.... atsiprašau, kad taip tiesiai... bet kiek esu susidūrus su tokia situacija, visada kažkaip vyram trukdo tas faktas, mamos retai kurios priešinasi.
Įforminkite, bent jau finansiškai turėsit pagrindą vaiko gydymui, lavinimui, vežiojimui ir t.t. Patikėkit, tikrai pravers tie pinigai, gražesniam rūbeliui, įdomesnei knygutei, linksmesnei pramogai, vitaminams, degalams galų gale.
Jei vyrui labai nepatinka imti tuos pinigus, atidarykite vaikui sąskaitą, tegu eina pinigai tenai, vaiko ateičiai pravers.
O pats neįgalumas nieko nepakeis vaikui, jis nuo to nei sveikesnis nepasidarys, ir nesusirgs labiau. Tiesiog turėsite nuolaidų, finansinę paramą. Juk faktas apie ligą vis tiek bus įrašytas med.kortelėje.
Mano dukrai apiformino sunkią negalę 6 mėn. Kas du metus tvarkėmės per naują, o nuo 5 metų turi visišką negalę iki pilnametystės. Buvo šokas, kad vaikas nurašytas, bet mane mama apramino. Sako nu ir kas pasikeitė? Nieko, tiesiog pasidarė rami galva, kad kas du metus nereikės tvarkytis dokumentų...
Be to neįgalumo niekas vaikui ant kaktos neištatuiruoja, tik medikai dažniausiai tai žino, tad galite niekam ir nepasakoti, kad yra šitaip, pasitaikius situacijai parodysit pažymėjimą reikiamam darbuotojui ir tiek.
dar kartą atsiprašau, nepykite, jei įžeidžiau.