Įkraunama...
Įkraunama...

***Epilepsiukai***

QUOTE(Vaidė @ 2014 10 21, 10:44)
Sveikos, prašau pasakykite, ar gulantis į skyrių dar kartą reikia paimti iš savo gydytojo pediatro siuntimą? Konsultavomės KMUK prieš du mėnesius ir paskyrė stacionarizavimo datą.

gulėmės mes du kartus ir abu kartus suderinus stacionarizavimo datą daugiau jokių siuntimų nebereikėjo. g.gif paskutinį kartą apskritai buvome nukėlę gulimąsi dėl ligos, tai gal 2 mėnesių laikotarpis gavosi nuo apsilankymo pas gydytoją iki atsigulimo.
Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2014 10 30, 09:42)
gulėmės mes du kartus ir abu kartus suderinus stacionarizavimo datą daugiau jokių siuntimų nebereikėjo.  g.gif paskutinį kartą apskritai buvome nukėlę gulimąsi dėl ligos, tai gal 2 mėnesių laikotarpis gavosi nuo apsilankymo pas gydytoją iki atsigulimo.

Tikrai taip smile.gif jau grizom po tyrimu is kauno kliniku, siuntimo nereikejo.
o nuo lapkricio 1d. dar ir keitesi apskritai siuntimu isdavimo tvarka. http://www.vlk.lt/na...-pacientui.aspx
Atsakyti
Sveikos,Mamytės smile.gif. Rašau su klausimėliu Jums,galbūt turėsite ATSAKYMĄ man. Pusę metų gėrėme sirupinį Convulex, viskas buvo gerai. Dabar perėjom į granulytes,bet granulių negėrėm,nes mažiukas jas pajutęs išspjauna doh.gif . Bandėm visokias gudrybes (dėjimą į maistą,bet jas jaučia visur,tada lieka visas maistas nepaliestas). Grįžom vėl prie sirupo-tik tas gelbėjo vienam kartui,nes ir sirupo visiškai atsisakė (nors gerdavo noriai prieš tas granules). Galiausiai (išbandę visus įmanomus įkalbinėjimo būdus), turime sugirdyti laikydami mažiuką... Ar yra dar koks analogas natrio valproatui? (jo formai). Mums 2,2 metukai. Dėkoju už atsakymus smile.gif
Atsakyti
Mes taipat perėjom prie granulių,tik man nėra problemų sugirdyt nes mano kleckas neįgaliukas,tai stipriai nesipriešina.Beja ar sutapimas nežinau,bet po granulių vartojimo,mano bernužėlis išmiega visą naktį,o anksčiau keldavosi ir 3 val.ir 4 visaip.
Atsakyti
QUOTE(Ziwiliux @ 2014 10 09, 08:44)
Sveiki visi,

Mes geriam Convulex retard 300mg dukart dienoj, esam trečiokės, problemų su elgesiu begalė. Gydytoja tai mini, kaip ligos poveikį, yra netgi diagnozuotas dėmesio ir aktyvumo sutrikimas (hyper). Per pamokas neišsėdi, nori sėdi, nori stojasi, nori vaikšto ir panašiai ir taip jau treti metai... Žodžiu vargstam, ypač su mokykla.... Aišku, ir mokytoja kiek nepakanti tokiam vaikui. Lakstom ir per PPT tarnybas,, ir socialinė pedagogė dirba, ir vaiko gerovės komisijos organizuojamos, vienu žodžiu - nelengva. Mokslai - visai gerai, dirbtų, klausytų, mokintųsi - jaučiu būtų beveik pirmūnė.

Kai kas man nepatinka mokytojos elgesyje, bet kita vertus ją kaltinti irgi sunku, kai būrys vaikų, o va čia išsidirbinėja visaip...

Papildyta:
QUOTE(Ziwiliux @ 2014 10 09, 08:44)
Sveiki visi,

Mes geriam Convulex retard 300mg dukart dienoj, esam trečiokės, problemų su elgesiu begalė. Gydytoja tai mini, kaip ligos poveikį, yra netgi diagnozuotas dėmesio ir aktyvumo sutrikimas (hyper). Per pamokas neišsėdi, nori sėdi, nori stojasi, nori vaikšto ir panašiai ir taip jau treti metai... Žodžiu vargstam, ypač su mokykla.... Aišku, ir mokytoja kiek nepakanti tokiam vaikui. Lakstom ir per PPT tarnybas,, ir socialinė pedagogė dirba, ir vaiko gerovės komisijos organizuojamos, vienu žodžiu - nelengva. Mokslai - visai gerai, dirbtų, klausytų, mokintųsi - jaučiu būtų beveik pirmūnė.

Kai kas man nepatinka mokytojos elgesyje, bet kita vertus ją kaltinti irgi sunku, kai būrys vaikų, o va čia išsidirbinėja visaip...
Atsakyti
Valproinė rūgštis yra 4 pavidalų:
1. Sirupas
2. Tabletės
3. Lašiukai
4. Granulės.

Sirupas saldus, lašiukai kartūs, tabletės saldžiu apvalkalu, bet sutrynus karčios, granulių nežinau, neteko ragauti. Sirupo irgi neragavom, bet žinau iš kalbų, kad saldus.

Mano pana su negale, sugirdau tabletes netrintas, nes puikiai nuryja. Maišyti su maistu yra sudėtinga, nes tikrai pekeičia skonį ir vaikas gali nebevalgyti iki tol mėgiamo maisto.

Prievartinis variantas, kad ir koks baisus, visada suveikiantis yra. Susitarti kaži ar čia gausis...aš savo mažiausiai mergaitei, kuri yra sveikutėlė, nesugirdau saldaus sirupo nuo kosiulio - nesiduoda niekaip, bet kai reikia irgi suimu stipriai ir švikštuku sulašinu nukalbindama..gal ir jum kažkas panašiai gautųsi? paklauskite gydytojos su kokiu maistu galima suduoti, o su kokiu ne (tarkim apelsinų sultys gal numuštų skonį, bet netinkama reakcija susidarytų skrandyje ir pan), ir bandykite nukreipus dėmesį suduoti.

Sėkmės 4u.gif ir žinoma sveikatos console.gif
Atsakyti
QUOTE(Orchideee @ 2014 11 11, 10:44)
Sveikos,Mamytės smile.gif. Rašau su klausimėliu Jums,galbūt turėsite ATSAKYMĄ man. Pusę metų gėrėme sirupinį Convulex, viskas buvo gerai. Dabar perėjom į granulytes,bet granulių negėrėm,nes mažiukas jas pajutęs išspjauna doh.gif . Bandėm visokias gudrybes (dėjimą į maistą,bet jas jaučia visur,tada lieka visas maistas nepaliestas). Grįžom vėl prie sirupo-tik tas gelbėjo vienam kartui,nes ir sirupo visiškai atsisakė (nors gerdavo noriai prieš tas granules). Galiausiai (išbandę visus įmanomus įkalbinėjimo būdus), turime sugirdyti laikydami mažiuką... Ar yra dar koks analogas natrio valproatui? (jo formai).  Mums 2,2 metukai.  Dėkoju už atsakymus  smile.gif

Mes naudojom ne Convulex, o Depakiną, jis irgi valproatas. Tik jokiais būdais negalit keisti vaisto be gydytojų žinios. Gėrėm tik sirupą, jis saldus labai ir tik pradžioje buvo problemų suduodant, vėliau tiek susigyveno vaikas, kad tapo įprasta ir pats net su švirkštuku išgerdavo, nuo ko mano mamai šiurpai lakstydavo.
Tikiuosi rasit būdą, kaip sugerti vaistukus. Kaip nors nušnekit gal, net nzn. Nes su maistu maišant aš įsivaizduoju smarkiai skonis pačio maisto nukenčia.
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2014 11 11, 16:47)
Valproinė rūgštis yra 4 pavidalų:
1. Sirupas
2. Tabletės
3. Lašiukai
4. Granulės.

Sirupas saldus, lašiukai kartūs, tabletės saldžiu apvalkalu, bet sutrynus karčios, granulių nežinau, neteko ragauti. Sirupo irgi neragavom, bet žinau iš kalbų, kad saldus.

Mano pana su negale, sugirdau tabletes netrintas, nes puikiai nuryja. Maišyti su maistu yra sudėtinga, nes tikrai pekeičia skonį ir vaikas gali nebevalgyti iki tol mėgiamo maisto.

Prievartinis variantas, kad ir koks baisus, visada suveikiantis yra. Susitarti kaži ar čia gausis...aš savo mažiausiai mergaitei, kuri yra sveikutėlė, nesugirdau saldaus sirupo nuo kosiulio - nesiduoda niekaip, bet kai reikia irgi suimu stipriai ir švikštuku sulašinu nukalbindama..gal ir jum kažkas panašiai gautųsi? paklauskite gydytojos su kokiu maistu galima suduoti, o su kokiu ne (tarkim apelsinų sultys gal numuštų skonį, bet netinkama reakcija susidarytų skrandyje ir pan), ir bandykite nukreipus dėmesį suduoti.

Sėkmės  4u.gif  ir žinoma sveikatos console.gif

Prievartinis variantas(jei atmetus tai,kad psichologiškai tikrai sunku kaskart virkdyt),tai mums neveikia dėl to,kad supilus viską jis išspjauna bent jau trečdalį (ko pasekoje neišgeria visos reikiamos dozės doh.gif )... Jau kažkoks košmaras gaunasi su tuo vaistukų gėrimu. Kai gėrė gražiai sirupą, nes matyt patiko (pusę metų), nebuvo bėdų... O dabar nebeįsivaizduojam ką beišgalvoti g.gif
Atsakyti
Tanite, ar jau visiskai nutrauket vaistuku gerima? kaip gyvenat be ju>?

Orchideee, o kodel pakeite sirupa i granules?
maniskis geria depakine, be problemu, iprates... o su kokiom tabletem ar granulem jauciu irgi butu problema. kodel pakeicia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kle0patra: 12 lapkričio 2014 - 11:27
QUOTE(Orchideee @ 2014 11 12, 10:25)
Prievartinis variantas(jei atmetus tai,kad psichologiškai tikrai sunku kaskart virkdyt),tai mums neveikia dėl to,kad supilus viską jis išspjauna bent jau trečdalį (ko pasekoje neišgeria visos reikiamos dozės doh.gif )... Jau kažkoks košmaras gaunasi su tuo vaistukų gėrimu. Kai gėrė gražiai sirupą, nes matyt patiko (pusę metų), nebuvo bėdų... O dabar nebeįsivaizduojam ką beišgalvoti g.gif

baisiai nuskambės, bei jei nosytę užspaustum, nurytų viską. Bet man tas prievartinis sugirdymas yra kažkas baisaus. Pačiai teko kelis kartus taip tą vaistą duoti, brr.
Papildyta:
QUOTE(kle0patra @ 2014 11 12, 12:26)
Tanite, ar jau visiskai nutrauket vaistuku gerima? kaip gyvenat be ju>?
Orchideee, o kodel pakeite sirupa i granules?
maniskis geria depakine, be problemu, iprates...  o su kokiom tabletem ar granulem jauciu irgi butu problema. kodel pakeicia?

Antra savaitė esam be vaisto, nutraukėm per 1,5 mėnesio vis mažindami po 0,5 ml. Manau dar mažai laiko praėjo, kad būtų galima kažką komentuoti labai, kad neprisikalbėčiau paskui ko. Realiai jokių pasikeitimų neįžvelgiu, jis man toks pat, kaip visada.
Atsakyti
Tanite, granulės gaunasi kaip ir prailginto veikimo. Viena iš priežaščių. Kita priežastis - jos be jokių papildomų priedų, tik dvi veikliosios medžiagos. Jos be skonio,tik blogybė,kad jos netirpsta (todėl prailginto veikimo) ir nesusitrina. Tokios kaip manų kruopos. Jei jų įberiam į maistą (ko, sako,kiti vaikai nepastebi), po pirmo šaukšto maistas išspjaunamas ir nebevalgomas- pajaučia tas smulkias kruopelytes schmoll.gif .
Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2014 11 12, 12:57)
baisiai nuskambės, bei jei nosytę užspaustum, nurytų viską. Bet man tas prievartinis sugirdymas yra kažkas baisaus. Pačiai teko kelis kartus taip tą vaistą duoti, brr.

Si varianta, as saviskei ne viena karta bandziau taikyt, kai reikejo kitus vaistus sugirdyti (sirupa be problemu geria, bet jau greit turbut reiks i granules keist, tai bijau pagalvot, kaip seksis) - VISTIEK ISSPJAUDAVO doh.gif jei nebuciau visko isbandzius ir ant savo vaiko pamacius, nepatikeciau, kad neimanoma sugirdyt vaistu schmoll.gif Kudikiui, taip, dar kazkaip po lasiuka, po truputi - pripratinom, bet dabar, kai ji jau nebe kudikis... Labai tikiuos, kad eis susitart, kai reiks granules gert unsure.gif Tad puikiai suprantu Orchideee console.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miranda80: 12 lapkričio 2014 - 15:03