Įkraunama...
Įkraunama...

***Epilepsiukai***

QUOTE(Rustė @ 2014 10 10, 16:58)
Maisto papildas, mineralai ten, bet būten šitas yra skiriamas prie Topamaxo.

http://www.basica.lt/

Ir dar nepamenu per kurį organą šalinasi šitas vaistas, paklauskit gydytojos, nes kažkaip atrodo, kad per inkstus. pasitikrinti karts nuo karto gerai būtų, be tjau pradžioje.

Mes visus tyrimus atliekame kas pusę metų.

Ačiū, būtinai pasidomėsime 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kle0patra @ 2014 10 09, 22:39)
Sveikos, noriu paklaust Jusu nuomones.

kas cia kazin gali but, ar jau kreiptis pas gyd, ar dar pralauksim, mums siaip gruodzio men mazdaug bus konsultacija, pasirinksim data eeg kartojimui...

Aš kreipčiausi- nelaukčiau gruodžio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziwiliux @ 2014 10 09, 10:28)
Na, pas mokyklos psichologe as jau buvau, pasirasiau visus popierius, kad ji gali su mano vaiku dirbti. Ji jau pora sykiu buvo pamokose, kalbejosi su mokytoja, ir su prailgintos grupes vadove (kuri neturi jokiu problemu su mano vaiku), bet akivaizdu, kad mokytoja skuba, nenori laukti jokiu rezultatu. Na, manau, bijo kitu vaiku tevu ir atsakomybes. As tiesiog nespejau nieko daugiau imtis. Va jau rytoj esam pakviesti i vaiku geroves komisijos posedi  blink.gif
Jau telefoninio pokalbio metu man uzsimine, kad siulys vaikui mokytis namuose - izoliuoti kaip zveriuka... Tikiuosi, sugebesiu tinkamai apginti savo sunu...
Rengiuosi, einu i poliklinika - bandysiu prasimusti pas neurologe be siuntimo... gal pavyks... Daugiau nesugalvoju, ko imtis. Gal tikrai jau vpa koncentracija kraujyje pasidare per didele...

Man atrodo keistas mokytojos elgesys. Gaila, kad taip viskas pakrypo.
Maniškiui tuoj 3 metukai, gydymą jau nutraukinėjam. Kas dėl pykčio priepuolių, turim ir mes tą bėdą, bet daugiau tą sieju ne su liga, o daugiau su raidos etapu, vadinamąja trečiųjų metų krize. Aišku reakcijos kartais būna perdėtai audringos, gal iš tiesų ligos įtakotos, bet tikiuosi su laiku viskas susitvarkys. O jei ne, matomai teks susitaikyt su tuo ir ieškot būdų kaip vaikui padėt susitvarkyt su savo emocijom.
Tikiuosi jums viskas baigėsi gerai tame posėdyje, negalima gi vaiko šitaip imti ir izoliuoti. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziwiliux @ 2014 10 09, 08:44)

aš ieškočiau kaip keisti mokyklą, jei tik įmanoma, ar bent klasę -iš karto kalbėčiau, kokios buvo kilę problemos. kaip buvo prieš tai. jei nauja klasė/mokykla bus nusiteikę su tuo dirbt ir nebijos priimt, tai bus žymiai geriau. mes turim dabar problemų su elgesiu, bet dėl kitų priežasčių, ne dėl epi. bet tfu 3 k. mokytoja labai geranoriška. manau, kad mūsų atveju vaikui įtakoja įtampa sukeliama kitų žmonių (ne pačios mokytojos), bet tikimės išspręsti ir niekas neminėjo apie jokias komisijas... ir dar patį pirmą mėnesį mokykloje blink.gif juk turėtumėt kalbėtis, bandyti spręsti problemas, o ne ataskaitas apie blogą elgesį gauti blink.gif ...

beje, ar jūs gaunat mokytojo pagalbininką?
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2014 10 13, 22:13)
aš ieškočiau kaip keisti mokyklą, jei tik įmanoma, ar bent klasę -iš karto kalbėčiau, kokios buvo kilę problemos. kaip buvo prieš tai. jei nauja klasė/mokykla bus nusiteikę su tuo dirbt ir nebijos priimt, tai bus žymiai geriau. mes turim dabar problemų su elgesiu, bet dėl kitų priežasčių, ne dėl epi. bet tfu 3 k. mokytoja labai geranoriška. manau, kad mūsų atveju vaikui įtakoja įtampa sukeliama kitų žmonių (ne pačios mokytojos), bet tikimės išspręsti ir niekas neminėjo apie jokias komisijas... ir dar patį pirmą mėnesį mokykloje  blink.gif juk turėtumėt kalbėtis, bandyti spręsti problemas, o ne ataskaitas apie blogą elgesį gauti  blink.gif ...

beje, ar jūs gaunat mokytojo pagalbininką?

Vajei, net nežinau, kas tas mokytojo pagalbininkas blink.gif
Pati mokyklą baigiau senais gerais 1997 metais, kai nei jokių komisijų, nei pagalbininkų, nei psichologų mokyklose nebuvo... Su "mokykliniais" reikalais susidūriau pirmą sykį po tiek daug laiko.

Na, reikalai po truputį tvarkosi. Mokytoja po komisijos posėdžio šiek tiek apsiramino. Išsakiau jai viską, kas ant širdies gulėjo, o ir direktoriaus pavaduotoja (komisijos pirmininkė) buvo gerokai nustebinta ir pasiūlė mokytojai arklius prilaikyti biggrin.gif
Na, visiems ten susidarė toks vaizdas, kad mokytoja tiesiog tingi užsiimti su vaiku, nori visus kaip lėlytes susisodinti ir "namus" žaisti... Gal tiesiog senstelėjo jau pedagogė. Nors daugelis kitų mokytojų (taip pat ir mūsų prailgintos mokytoja, kuri tikrai sveiko proto ir su vaiku puikiai tvarkosi) tvirtina, kad mūsiškė - geriausia pradinukų pedagogė blink.gif Pas kitas, atseit, būtų daug blogiau.
Gaila tik, kad vaikas labai jau nenori ja pasitikėti. Pagalbos neprašo, nieko nepasisako. Na, gal ir aš taip daryčiau, jei su manim taip keistai bendrautų.
Vaistų dozės nemažinam, nieko papildomai kol kas nesiruošiam vartoti (tik melisų arbatos pageriam). Bandysim kaip nors patys susitvarkyti.
Atsakyti
QUOTE(Ziwiliux @ 2014 10 15, 15:37)

Vaistų dozės nemažinam, nieko papildomai kol kas nesiruošiam vartoti (tik melisų arbatos pageriam). Bandysim kaip nors patys susitvarkyti.

gerai, kad turite bendrą supratimą, kažką sugalvosit bendrai su direktore ir kt. pedagogais 4u.gif bet šiaip sunku, jei mokytoja nenori užsiimti.. pas mus nori ir gali, bet ėjom į PPT, ten darė vertinimą ir išdavė pažymą, kad reikia pagalbos ir kokios. todėl mokykla samdo pagalbininką. tik, aišku, paskui dar priklauso ir kaip tas pagalbininkas elgsis... ar norės dirbt doh.gif šiaip dar vienas vairantas yra ir pačiai kelias dienas pabūti mokykloje, ažiūrėti kaip kas darosi, padėti vaikui susigaudyti ką kada daryti. kartais agresija kyla vien iš to, kad per didelė nežinia ir viskas nauja, neįprasta, neaiški tvarka. tą paaiškinus, gali labai pagerėt. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
Pastaruoju metu pastebejau, kad mano vaikas daznai trukcioja miego metu... Ar cia jau reiketu sunerimti? Kokie tie traukuliukai buna prie epilepsijos? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wiki123 @ 2014 10 17, 12:54)
Sveikos mamytes 4u.gif
Pastaruoju metu pastebejau, kad mano vaikas daznai trukcioja miego metu... Ar cia jau reiketu sunerimti? Kokie tie traukuliukai buna prie epilepsijos? 4u.gif

Įmigimo metu (pačioje pradžioje miego) būna miego mioklonijos, tokie krūptelėjimai, patrūkčiojimai. Čia normalu, mes visi taip darom, tik nejaučiam.

Bet vis tik pastebėčiau aš vaiką ir geriau pasikonsultuoti su medikais, maža ką, gal ten kažkas ir visai kita. Pafilmuokit, kad ir telefonu kaip atridi, parodysim gydytojai, bus daug aiškiau. Laiką stebėkite kada nutinka, kiek trunka.

O traukulių opaiūrėti galima yputube įsivedus "epileptic seizures"
Atsakyti
Sveikos, prašau pasakykite, ar gulantis į skyrių dar kartą reikia paimti iš savo gydytojo pediatro siuntimą? Konsultavomės KMUK prieš du mėnesius ir paskyrė stacionarizavimo datą.
Atsakyti
QUOTE(Vaidė @ 2014 10 21, 10:44)
Sveikos, prašau pasakykite, ar gulantis į skyrių dar kartą reikia paimti iš savo gydytojo pediatro siuntimą? Konsultavomės KMUK prieš du mėnesius ir paskyrė stacionarizavimo datą.

mums visada reikia siuntimo.. nepriima be siuntimo.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sonnija @ 2014 10 10, 13:56)
Sveikos 4u.gif
Aš su klausimu, gal kas iš jūsų Topamax geriat? Būtent šiuos vaistus turime dabar įvedinėti po truputį. Norėjau pasidomėti kaip toleruoja jūsų vaikučiai? Sakė gydytoja atkreipti dėmesį į mieguistumą...Ir kadangi dar gersim depakina kartu su topamax, kokiu intervalu geriausia gerti, daryti pertrauką tarp vienų ir kitų vaistų? Vienu metu negerti?

Mano sūnus geria šiuos vaistus. Viena problema - pradėjus vartoti šiuos vaistus, svoris neauga, vaikas labai liesas, nors apetitas normalus.
Pradžioje taip pat gėrė kartu su depakinu. Stengdavausi tarp vaistų daryti bent 1 val tarpą.

Kadangi topomaksas skiriasi per inkstus, kartą metuose pasidarau vaikui inkstų echoskopopiją,

QUOTE(denyxe @ 2014 10 21, 10:47)
mums visada reikia siuntimo.. nepriima be siuntimo..  smile.gif

Dėkoju, kažkaip suabejojau, nes jei tą patį mėnesį guldo, tai tikrai dar vieno siuntimo nereikia.
Atsakyti
Sveiki, gal galite rekomenduoti vaiku neurologa vilniuje, santariskese? Vaziuojam i vilniu darytis genetiniu tyrimu ir mastom nuvezti dukryte kitam neurologui parodyti,, nes norisi isgirsti daugiau nuomoniu...aciu 4u.gif
Atsakyti