Įkraunama...
Įkraunama...

***Epilepsiukai***

Sveikos 4u.gif rasom is kmuk. Eeg rodo pakitimus...sad.gif ju maziau nei pradzioj, bet rodo...keisim vaistukus...taip nusprende musu gydytoja kartu su endziniene. tik db nepamenu i kuriuos. Ryt vaziuojam namo, tai viska suzinosim...prie raidos nekibo, bet sake reik dirbti su vaiku, ta ir darysim, o siaip kol kas viskas ok, priepuoliu vel nera..
Zodziu, vaziuosim namo ir toliau gydysimes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sonnija @ 2014 10 08, 17:28)
Sveikos 4u.gif rasom is kmuk. Eeg rodo pakitimus...sad.gif ju maziau nei pradzioj, bet rodo...keisim vaistukus...taip nusprende musu gydytoja kartu su endziniene. tik db nepamenu i kuriuos. Ryt vaziuojam namo, tai viska suzinosim...prie raidos nekibo, bet sake reik dirbti su vaiku, ta ir darysim, o siaip kol kas viskas ok, priepuoliu vel nera..

Šaunus požiūris. ir sėkmės, stiprybės ir sveikatos kovojant su liga. 4u.gif
Atsakyti
Nieko kito nelieka smile.gif tik del mergytes but stipriai, o ir blogos mintys nenuveda niekur...mes tikim ir kovosim, o daugiau laikas parodys smile.gif
Atsakyti
Sveiki visi,
kažkada seniai seniai buvom įstoję į jūsų būrelį, bet paskui ilgai nerašiau, jokių problemų neturėjom, gydėmės sklandžiai ir, atrodė, sėkmingai.
Mano berniukui apie 3 gyvenimo metus buvo diagnozuoti absansai. Sėkmingai pritaikė gydymą, viskas vyko sklandžiai... iki šiol. Gėrėm Convulex lašus, galima sakyti, minimaliomis dozėmis.
Šiais metais, prieš pat mokyklą dozę smarkiai padidino, nes eeg fiksavo daugybinius iškrūvius miego metu ir atsirado fotosensityvumas (anksčiau nebuvo). Man atrodo, kad ėmė reikštis šalutiniai vaistų efektai.
Taigi, atėjom į pirmą klasę, ir prasidėjo problemos. Vaikas pasidarė labai jautrus ir agresyvus. Na, jis ir anksčiau nebuvo "storaskūris", bet kitokia prasme: labai empatiškas, "verksmingas", gailestingas. O va dabar į kiekvieną smulkmeną ėmė reaguoti itin audringai. Mokytoja skambina man po 2-3 kartus per savaitę: tai tą pastūmė (o tas griuvo ant kito vaiko, kuris trenkėsi galva į sieną), tai aną ėmė smaugti, nes šis jį paerzino ir t.t. Vakar mokytoja pranešė, kad parašė raštą vaiko gerovės komisijai. Nelabai suprantu, ką tai reiškia, bet pažįstami kalba, kad nieko gero - bando mūsų vaiko atsikratyti kaip "nepatogaus"...
Mokytoja apie ligą ir vaistus informuota.
Gal kas nors iš jūsų irgi susidūrėt su elgesio pokyčiais vartojant vaistukus? Gal turit patarimų, kaip elgtis, ko imtis tokiu atveju? Aišku, pas pediatrą eisim, kai tik mūsų eilė prieis. Prisiregistravom jau prieš mėnesį spalio 21 dienai doh.gif Prie neurologės mūsų "neprileidžia" be siuntimo... Šiandien planuoju skambinti į privačią gydymo įstaigą, kur darėme eeg ir kur buvo padidinta vaistų dozė. Ką dar galėčiau padaryti?
Bijau, kad vaikas, praktiškai ne dėl jo kaltės, bus nurašytas ir išspirtas iš mokyklos...
Atsakyti
QUOTE(sonnija @ 2014 10 08, 17:28)

Vis sioks toks pagerejimas ir geras poziuris i visa tai. Sekmes ir istvermes tolesniame kelyje 4u.gif

Ziwiliux, esu skaicius, kad ne vienam buna problemu su elgesiu. Asmeniskai as, labiau linkusi "kaltint" ne vaistu salutini poveiki, bet pacia liga. T.y. (kaip man issake savo pamastymus pediatre) kad epi serganciu vaiku smegeneles, nervine sistema yra zymiai labiau dirginama nei sveiku vaiku, kas ir sukelia zymiai stipresnes emocijas ir reakcijas. Pas maniske dar yra ir kalcinatu ant smegenu zieves. Jai apskritai, labai sunku valdyt savo emocijas, ypac pykti... Man tai yra problema (tikrai baisus jos pykcio "priepuoliai"), ejau ir pas psichologa su ja, aukletojoms darzelio ir visiems aplinkiniams tai yra beda. Bet stengiames visi, bendrom pastangoms, supazindinti ja su emocijom, mokint jas valdyt ir tinkamai reaguot.
Paskaicius tavo posta, as nesuprantu aukletojos elgesio. Man susidare vaizdas, kad ji nelabai gilinas i situacija ir nebando ieskot kitokiu budu padet vaikui. Toks poelgis dar labiau traumuos vaika. O nera mokykloje spec. pedagogo? Jis turetu irgi padet vaikui.
Labai tikiuos, kad issispres i geraja puse si situacija bei rasit buda kaip padet berniukui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Miranda80 @ 2014 10 09, 07:58)
Ziwiliux, esu skaicius, kad ne vienam buna problemu su elgesiu. Asmeniskai as, labiau linkusi "kaltint" ne vaistu salutini poveiki, bet pacia liga. T.y. (kaip man issake savo pamastymus pediatre) kad epi serganciu vaiku smegeneles, nervine sistema yra zymiai labiau dirginama nei sveiku vaiku, kas ir sukelia zymiai stipresnes emocijas ir reakcijas. Pas maniske dar yra ir kalcinatu ant smegenu zieves. Jai apskritai, labai sunku valdyt savo emocijas, ypac pykti... Man tai yra problema (tikrai baisus jos pykcio "priepuoliai"), ejau ir pas psichologa su ja, aukletojoms darzelio ir visiems aplinkiniams tai yra beda. Bet stengiames visi, bendrom pastangoms, supazindinti ja su emocijom, mokint jas valdyt ir tinkamai reaguot.
Paskaicius tavo posta, as nesuprantu aukletojos elgesio. Man susidare vaizdas, kad ji nelabai gilinas i situacija ir nebando ieskot kitokiu budu padet vaikui. Toks poelgis dar labiau traumuos vaika. O nera mokykloje spec. pedagogo? Jis turetu irgi padet vaikui.
Labai tikiuos, kad issispres i geraja puse si situacija bei rasit buda kaip padet berniukui 4u.gif

Na, pas mokyklos psichologe as jau buvau, pasirasiau visus popierius, kad ji gali su mano vaiku dirbti. Ji jau pora sykiu buvo pamokose, kalbejosi su mokytoja, ir su prailgintos grupes vadove (kuri neturi jokiu problemu su mano vaiku), bet akivaizdu, kad mokytoja skuba, nenori laukti jokiu rezultatu. Na, manau, bijo kitu vaiku tevu ir atsakomybes. As tiesiog nespejau nieko daugiau imtis. Va jau rytoj esam pakviesti i vaiku geroves komisijos posedi blink.gif
Jau telefoninio pokalbio metu man uzsimine, kad siulys vaikui mokytis namuose - izoliuoti kaip zveriuka... Tikiuosi, sugebesiu tinkamai apginti savo sunu...
Rengiuosi, einu i poliklinika - bandysiu prasimusti pas neurologe be siuntimo... gal pavyks... Daugiau nesugalvoju, ko imtis. Gal tikrai jau vpa koncentracija kraujyje pasidare per didele...
Atsakyti
QUOTE(Ziwiliux @ 2014 10 09, 10:28)
Na, pas mokyklos psichologe as jau buvau, pasirasiau visus popierius, kad ji gali su mano vaiku dirbti. Ji jau pora sykiu buvo pamokose, kalbejosi su mokytoja, ir su prailgintos grupes vadove (kuri neturi jokiu problemu su mano vaiku), bet akivaizdu, kad mokytoja skuba, nenori laukti jokiu rezultatu. Na, manau, bijo kitu vaiku tevu ir atsakomybes. As tiesiog nespejau nieko daugiau imtis. Va jau rytoj esam pakviesti i vaiku geroves komisijos posedi  blink.gif
Jau telefoninio pokalbio metu man uzsimine, kad siulys vaikui mokytis namuose - izoliuoti kaip zveriuka... Tikiuosi, sugebesiu tinkamai apginti savo sunu...
Rengiuosi, einu i poliklinika - bandysiu prasimusti pas neurologe be siuntimo... gal pavyks... Daugiau nesugalvoju, ko imtis. Gal tikrai jau vpa koncentracija kraujyje pasidare per didele...

As manyciau, kad negali siaip, imt ir nusprest, kad vaikas turi but izoliuotas. Kaip jis ismoks but socialiu, jei bus atskirtas? Reiktu gal PPT dar pasidaryt emocinio intelekto ivertinima? Net nezinau, bet taip, bandyt kovot reik. Turi but realus veiksmai, bandant integruot i visuomene "nepatogius" zmones, o ne izoliuot juos. Juolab, jei prailgintos grupes vadovei nekyla su juo problemu, tada reiktu bandyt ieskot budu aukletojai kaip kitaip prieit prie berniuko... O su mokyklos direktore buvot pasikalbet?
Pvz. maniske dabar darzelyje priesmokykline grupe lanko, tai naujai aukletojai buvo bedu su ja. Tfu tfu tfu, siuo metu lyg jau apsislifavo, bet as matau dideles aukletojos pastangas taip pat.
Stiprybes ir nenuleiskit ranku 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, noriu paklaust Jusu nuomones.
pusantru metu geria depakina, priepuoliu jokiu dideliu ner, nu bent nemaciau niekad nieko. buvo kazkuriuo laiku peciu patraukinejimas, sake gal tikas, bet greit ir praejo..
db antra savaite kazkas su akim. kazkaip keistai sumirksi. kazin ar tai galima vadinti kaip mini priepuolius? atrodo tai kad sekundei atsijungia ir vel kaip niekur nieko. nu kol sumirksi.
kelis kart maciau kai suzvairuoja, suveda akis i nosi, bet tik sekundei irgi nei is sio nei is to...
kas cia kazin gali but, ar jau kreiptis pas gyd, ar dar pralauksim, mums siaip gruodzio men mazdaug bus konsultacija, pasirinksim data eeg kartojimui...
kazkaip neramu. gal cia viskas susije su darzeliu, siemet nauja grupe, naujos aukletojos, perejo is lopselio i didesniu. nors siaip jokiu kt emociju ner, kad nenoretu i darzeli, ar kas negerai butu. visad patenkintas eina ir pareina.

(vaistu koncentracija ir kepenu fermentus tikrinomes tik viena karta, po metu vaistu naudojimo. db dar pusmetis praejo. ar jus dazniau tikrinat nei kas metus jeigu priepuoliu ner?)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kle0patra: 09 spalio 2014 - 21:42
Sveikos 4u.gif
Aš su klausimu, gal kas iš jūsų Topamax geriat? Būtent šiuos vaistus turime dabar įvedinėti po truputį. Norėjau pasidomėti kaip toleruoja jūsų vaikučiai? Sakė gydytoja atkreipti dėmesį į mieguistumą...Ir kadangi dar gersim depakina kartu su topamax, kokiu intervalu geriausia gerti, daryti pertrauką tarp vienų ir kitų vaistų? Vienu metu negerti?
Atsakyti
Mano duktė gėrė Topamax. Mum nieko nesakė apie mieguistumą, o liepė vartoti Basica, nes Topamaxas ten kažkuriuos mikroelementus šalina iš organizmo. Topamaxo seniai nebegeria, gėrė lygiai metus, iki max dozės, kadangi vasitas neveikė, jį nutraukė.

Aš suduodavau visus vaistus vienu metu su maistu. Iki dabar taip darau.
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2014 10 10, 14:53)
Mano duktė gėrė Topamax. Mum nieko nesakė apie mieguistumą, o liepė vartoti Basica, nes Topamaxas ten kažkuriuos mikroelementus šalina iš organizmo. Topamaxo seniai nebegeria, gėrė lygiai metus, iki max dozės, kadangi vasitas neveikė, jį nutraukė.

Aš suduodavau visus vaistus vienu metu su maistu. Iki dabar taip darau.

O tai kažkoks maisto papildas? Reikes pasidomėti internete..Vat ir pati galvoju, tie vaistukai nuo epilepsijos tikrai alina organizmą vaikučių, pastiprinimui tikrai reikėtų pagerti mums kažko g.gif
Atsakyti
QUOTE(sonnija @ 2014 10 10, 15:29)
O tai kažkoks maisto papildas? Reikes pasidomėti internete..Vat ir pati galvoju, tie vaistukai nuo epilepsijos tikrai alina organizmą vaikučių, pastiprinimui tikrai reikėtų pagerti mums kažko g.gif

Maisto papildas, mineralai ten, bet būten šitas yra skiriamas prie Topamaxo.

http://www.basica.lt/

Ir dar nepamenu per kurį organą šalinasi šitas vaistas, paklauskit gydytojos, nes kažkaip atrodo, kad per inkstus. pasitikrinti karts nuo karto gerai būtų, be tjau pradžioje.

Mes visus tyrimus atliekame kas pusę metų.
Atsakyti