Sveiki visi,
kažkada seniai seniai buvom įstoję į jūsų būrelį, bet paskui ilgai nerašiau, jokių problemų neturėjom, gydėmės sklandžiai ir, atrodė, sėkmingai.
Mano berniukui apie 3 gyvenimo metus buvo diagnozuoti absansai. Sėkmingai pritaikė gydymą, viskas vyko sklandžiai... iki šiol. Gėrėm Convulex lašus, galima sakyti, minimaliomis dozėmis.
Šiais metais, prieš pat mokyklą dozę smarkiai padidino, nes eeg fiksavo daugybinius iškrūvius miego metu ir atsirado fotosensityvumas (anksčiau nebuvo). Man atrodo, kad ėmė reikštis šalutiniai vaistų efektai.
Taigi, atėjom į pirmą klasę, ir prasidėjo problemos. Vaikas pasidarė labai jautrus ir agresyvus. Na, jis ir anksčiau nebuvo "storaskūris", bet kitokia prasme: labai empatiškas, "verksmingas", gailestingas. O va dabar į kiekvieną smulkmeną ėmė reaguoti itin audringai. Mokytoja skambina man po 2-3 kartus per savaitę: tai tą pastūmė (o tas griuvo ant kito vaiko, kuris trenkėsi galva į sieną), tai aną ėmė smaugti, nes šis jį paerzino ir t.t. Vakar mokytoja pranešė, kad parašė raštą vaiko gerovės komisijai. Nelabai suprantu, ką tai reiškia, bet pažįstami kalba, kad nieko gero - bando mūsų vaiko atsikratyti kaip "nepatogaus"...
Mokytoja apie ligą ir vaistus informuota.
Gal kas nors iš jūsų irgi susidūrėt su elgesio pokyčiais vartojant vaistukus? Gal turit patarimų, kaip elgtis, ko imtis tokiu atveju? Aišku, pas pediatrą eisim, kai tik mūsų eilė prieis. Prisiregistravom jau prieš mėnesį spalio 21 dienai

Prie neurologės mūsų "neprileidžia" be siuntimo... Šiandien planuoju skambinti į privačią gydymo įstaigą, kur darėme eeg ir kur buvo padidinta vaistų dozė. Ką dar galėčiau padaryti?
Bijau, kad vaikas, praktiškai ne dėl jo kaltės, bus nurašytas ir išspirtas iš mokyklos...