Įkraunama...
Įkraunama...

Robotai siurbliai, plovėjai

QUOTE(vaidyte @ 2018 05 18, 06:50)
<p><span>gearbest pirkau, 300 eur iš Vokietijos sandėlio. Pranoko mano lūkesčius- nemaniau, kad toks gudrus ir taip gerai valys. Turiu 3 dienos tik, ziurežiū toliau.</span></p>

g.gif g.gif
o kur cia uzsakinejot?? is tu sandeliu??
Atsakyti
QUOTE(vaidyte @ 2018 05 18, 05:50)
<p><span>gearbest pirkau, 300 eur iš Vokietijos sandėlio. Pranoko mano lūkesčius- nemaniau, kad toks gudrus ir taip gerai valys. Turiu 3 dienos tik, ziurežiū toliau.</span></p>

Ėmėt be plovimo funkcijos? Kiek garantinis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 3xmamytė: 29 gegužės 2018 - 12:10

Ėmiau pirmos kartos, be plovimo. Tokio ir ieskojau.

Nemanau, kad garantinis realus yra. Taip, gedimo atveju galima būtų siųsti į China. Aš 300 eur mokejau prisiimdamas rizika, kad perku iš kinieciu ( Vokietijos sandėlio). Su EU garantija tokios specifikacijos siurbliai du tris kart brangesni...

Atsakyti
QUOTE(vaidyte @ 2018 05 29, 18:49)
Ėmiau pirmos kartos, be plovimo. Tokio ir ieskojau. Nemanau, kad garantinis realus yra. Taip, gedimo atveju galima būtų siųsti į China. Aš 300 eur mokejau prisiimdamas rizika, kad perku iš kinieciu ( Vokietijos sandėlio). Su EU garantija tokios specifikacijos siurbliai du tris kart brangesni...

Fantastų būrelis rolleyes.gif
Xiaomi Mi Robot Vacuum2 su 12 mėn garantija Lietuvoje už 380€ ...
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2018 05 30, 06:33)
Fantastų būrelis  rolleyes.gif
Xiaomi Mi Robot Vacuum2 su 12 mėn garantija Lietuvoje už 380€ ...

Jūs pats fantastas. Jei apie tą patį pardavėją kalbam (siurblysrobotas), tai jis net savo kontaktų neduoda. Greičiausiai užsisako iš tų pačių sandėlių ir perpardavinėja. Vien jau tai, kad siūlo tik 12 mėn garantiją - labai įtartina. ES garantija 2 metai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bezdzioniukas: 30 gegužės 2018 - 09:02
QUOTE(bezdzioniukas @ 2018 05 30, 10:36)
Jūs pats fantastas. Jei apie tą patį pardavėją kalbam (siurblysrobotas), tai jis net savo kontaktų neduoda. Greičiausiai užsisako iš tų pačių sandėlių ir perpardavinėja. Vien jau tai, kad siūlo tik 12 mėn garantiją - labai įtartina. ES garantija 2 metai.

1. Tas "siurblysrobotas" (pvz.) pateikia visus reikiamus kontaktus. Pagal individualios veiklos pažymėjimo nr. VMI puslapyje yra viskas.
2. Man tai pfg iš kur veža, jei pardavėjas Lietuvoje ir išrašo lietuvišką sąskaitą faktūrą. Standartinė garantija Lietuvos Respublikoje yra 24 mėnesiai jei pirkimo dokumente nenurodyta kitaip. Nurodys kad 12 mėnesių, perspės prieš parduodamas, vadinasi garantija bus 12 mėnesių.
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2018 05 30, 17:36)
1. Tas "siurblysrobotas" (pvz.) pateikia visus reikiamus kontaktus. Pagal individualios veiklos pažymėjimo nr. VMI puslapyje yra viskas.
2. Man tai pfg iš kur veža, jei pardavėjas Lietuvoje ir išrašo lietuvišką sąskaitą faktūrą. Standartinė garantija Lietuvos Respublikoje yra 24 mėnesiai jei pirkimo dokumente nenurodyta kitaip. Nurodys kad 12 mėnesių, perspės prieš parduodamas, vadinasi garantija bus 12 mėnesių.

1. Kuo Jūs tikras, kad tas žmogelis ir po pusės metų tą pačia ind. veiklos pažymą turės? O jei ne? Bus į kokią Airiją dirbt išlėkęs? Pas jį vešit siurblį taisyt?
2. Paistalai, pasiskaitykit įstatymus. Garantija yra ne pardavėjo malonė, o pareiga. Frazė "jei nenurodyta kitaip" reiškia, kad jei nenurodyta ilgesnė garantija. Trumpesnė būt negali. Vadinasi, tas pardavėjas jau dabar su įstatymais pykstasi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bezdzioniukas: 30 gegužės 2018 - 17:39
QUOTE(bezdzioniukas @ 2018 05 30, 19:17)
1. Kuo Jūs tikras, kad tas žmogelis ir po pusės metų tą pačia ind. veiklos pažymą turės? O jei ne? Bus į kokią Airiją dirbt išlėkęs? Pas jį vešit siurblį taisyt?

Žmogus aštuntus metus dirba pagal individualios veiklos modelį ir laukia, kol tūlas bezdzioniukas nupirks dulkių siurblį. Tada susirinks žaislus ir teps slides į Airiją vištų pešti.
Atsakyti
Geriausia pats "gyvai" tą parduotuvę išbandykite ir atsiliepimą parašykite - būsite pirmas.
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2018 05 30, 15:36)
Man tai pfg iš kur veža, jei pardavėjas Lietuvoje ir išrašo lietuvišką sąskaitą faktūrą. Standartinė garantija Lietuvos Respublikoje yra 24 mėnesiai jei pirkimo dokumente nenurodyta kitaip. Nurodys kad 12 mėnesių, perspės prieš parduodamas, vadinasi garantija bus 12 mėnesių.

Jūsų pateikti samprotavimai dėl pardavėjo įsipareigojimų ne visai atitinka Lietuvoje galiojančius teisės aktus. Pardavėjų sutrumpinta daiktų kokybės garantija neatleidžia pardavėjo nuo įsipareigojimų, nepraėjus 2 metams, jei įrodoma, kad trūkumai atsirado iki prekės įsigijimo ar kt. atvejais.
1. Civilinio kodekso 6.338 str. 2 d. numato, jog kai nenustatytas daikto kokybės garantijos ar tinkamumo naudoti terminas, tai pirkėjas reikalavimus dėl daikto trūkumų gali pareikšti per protingą terminą, bet ne vėliau kaip per 2 metus nuo daikto perdavimo dienos, jeigu įstatymai ar sutartis nenumato ilgesnio termino. Terminas reikalavimams dėl gabenamų ar paštu siunčiamų daiktų trūkumų pareikšti skaičiuojamas nuo daiktų atgabenimo į paskirties vietą dienos.
2. Civilinio kodekso 6.338 str. 5 d. aptaria tuos atvejus, kai pardavėjai nurodo trumpesnę nei 2 metų prekės garantiją. Kai sutartyje nustatytas trumpesnis nei 2 metai daikto kokybės garantijos terminas ir daikto trūkumai nustatyti pasibaigus šiam terminui, tačiau nepraėjus daugiau kaip 2 metams nuo daikto perdavimo dienos, pardavėjas atsako už daikto trūkumus, jeigu pirkėjas įrodo, kad trūkumas atsirado iki daikto perdavimo arba dėl iki daikto perdavimo atsiradusių priežasčių, už kurias atsako pardavėjas.
Atsakyti
Aš rašiau apie 12 mėnesių garantinį laikotarpį (tai svarbu!).
Gal perskaitykite ką pati parašėte rolleyes.gif
QUOTE(Vi_ktorija @ 2018 05 31, 17:14)
... pardavėjas atsako už daikto trūkumus, jeigu pirkėjas įrodo, kad trūkumas atsirado iki daikto perdavimo arba dėl iki daikto perdavimo atsiradusių priežasčių, už kurias atsako pardavėjas.

Vadinasi jei Jums pardavė prekę su trūkumais.
Jei jau pradėjote čia mokyti, tai turbūt žinote kokia yra teisminė praktika ir kaip teisiškai traktuojami gedimai, atsiradę po 6 mėn po daikto perdavimo?
Nebent pirkėjas įrodinės savo teisybę supermamų forume - tada tai dzin kaip yra hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 31 gegužės 2018 - 15:39
QUOTE(speedy @ 2018 05 31, 17:28)
Aš rašiau apie 12 mėnesių garantinį laikotarpį (tai svarbu!).
Gal perskaitykite ką pati parašėte rolleyes.gif

Vadinasi jei Jums pardavė prekę su trūkumais.
Jei jau pradėjote čia mokyti, tai turbūt žinote kokia yra teisminė praktika ir kaip teisiškai traktuojami gedimai, atsiradę po 6 mėn po daikto perdavimo?

Tipiškas lietuviško pardavėjo mentalitetas - net jei įstatymai pirkėjo pusėje, viską apvers taip, kad išsisuktų nuo atsakomybės.
Atsakyti