Kažkas klausė dėl Neato tai pasidalinsiu savo pastebėjimais.
Prieš penkis metus norėjome pirkti Roombą, tačiau vyras labai prieštaravo, abejojome ar susitvarkys su šuns plaukais, todėl taip ir nenusipirkome. Be to atbaidė tas, kad jis važinėjo ,,netvarkingai" ir nesiurbė (taigi negalima buvo jo net pavadinti robotu siurbliu, o tik robotu šluota). Dabar po penkių metų vėl grįžome prie tos pačios temos, t.y. pirkt robotą ar ne

Po kolkas auginame tik šunį, kuris žiaaaauriai šeriasi, be to turime visur tamsiai rudas, beveik juodas, grindis, todėl net kilimų kartais nereikėdavo, kaip jos būdavo visos padengtos kailiu. Todėl šįkart pavyko vyra įkalbėti, nes jau tikrai užkniso kasdien su siurbliu kankintis. Tada ir pamatėme, kad atsirado Neato. Jei jo nebūtų, ko gero būtumėme pirkę kokį Samsungą ar tą pačią Roombą (labai labai norėjau tokio pagalbininko), nes visgi tikėjomės, kad technologijos patobulėjo. Ir tikrai

Turim Neato Botvac 85 tik antra diena bet esame ABU labai patenkinti. Paleidome jį dirbti kai namai buvo nesiurbti gal kokias keturias dienas, visur buvo pilna auksaspalvio retriverio plaukų ir smėlio ir jis puikiai susitvarkė. Aišku, kai kuriose vietose liko šiek tiek smėlio, bet plaukus surinko tiesiog puikiai. Gyvename per du aukštus, maždaug po 70 kv/m kiekviename, tai vienu pakrovimu abu aukštus išsiurbė ir net nereikėjo konteinerio iškratyti, nors anksčiau kai siurbdavom su savo rankiniu siurbliu su vandens filtru, tai atrodydavo, kad kokių 10 kg plaukų surinkdavo

Taigi mano pastebėjimai:
1. Siurbia tikrai gerai (galios pakanka ir plaukams ir smėliui ir šiaip smulkioms šiukšlėms)
2. Labai talpus šiukšlių konteineris
3. Dirba labai protingai, nesiblaško, pasidalina kambarį pats į zonas ir nuosekliai nuo vienos prie kitos važiuoja.
4. Dirba tikrai nelabai tyliai, bet paleidus jį vieną namie manau, kad tai tampa nesvarbu. Nors ir žiūrėti TV tam pačiam kambaryje įmanoma
5. Su kampais (ypač tokiais mažesniais, tarkim kur stovi spinta ir komoda ir spinta šiek tiek gilesnė, o komoda ne tokia gili ir susiformuoja nedidelis kampukas tarp jų) susitvarko sunkiau. Bet man tai visiškai ne problema, kai siurbia kasdien, tai kampuose ir nelabai kas prisikaupti spėja. Be to jis nėra visiškai apvalus, dėl to ,,gražiau" privažiuoja prie kampų ir juos geriau išsiurbia.
7. Nesitranko stipriai į baldus ir sienas, dėl to, kad su lazeriu nuskanuoja aplinką. Net gražu žiūrėti kaip artėdamas prie sienos sustoja, tada po truputi pasisukiuoja ir taip atsistoja, kad važiuoja prie pat sienos, bet nesiliečia prie jos.
8. Vienintelis kas nelabai ramina, ta, kad jis orą išpučia į apačią, todėl kartais važiuoja ir šuns plaukus nupučia atgal, ten kur jau siurbė. Mums parduotuvėj sakė, kad Roomba nauji siurbia orą į viršų specialiai, bet tada mums tai neatrodė, kad bus aktualu.
Aš iš savo pačios patirties labai rekomenduoju šį siurbliuką, nes turi nemažai galios ir yra tikrai protingas. Aš asmeniškai likau sužavėta