Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas

Aš norėčiau paklausti apie paviršinį nardymą. Nuo kokio amžiaus vaikams ten nebūtų per sudėtinga? Suprantu, kad labai priklauso nuo kiekvieno vaiko.

Mano septynmečiai dvyniai lanko baseiną ir su tom pripučiamom rankovem jau plaukioja. Šeip vandens nebijo, galvą po vandeniu pakišti ne problema.

Ar galėtume juos vežtis į paviršinį nardymą, ar vis tik jiems būtų per sudėtinga?
O liemenes paviršiniame nardyme duoda? vamzdelius duoda? ar savo reikia turėti?
Gal dar kokių patarimų galite duoti apie paviršinį nardymą. Labai jau norisi tiems vaikams jūros grožybes parodyti, tuo labaiu, kad jie labai domisi.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alls @ 2014 09 22, 06:03)
Aš norėčiau paklausti apie paviršinį nardymą. Nuo kokio amžiaus vaikams ten nebūtų per sudėtinga? Suprantu, kad labai priklauso nuo kiekvieno vaiko.

Mano septynmečiai dvyniai lanko baseiną ir su tom pripučiamom rankovem jau plaukioja. Šeip vandens nebijo, galvą po vandeniu pakišti ne problema.

Ar galėtume juos vežtis į paviršinį nardymą, ar vis tik jiems būtų per sudėtinga?
Gal dar kokių patarimų  galite duoti apie paviršinį nardymą. Labai jau norisi tiems vaikams jūros grožybes parodyti, tuo labaiu, kad jie labai domisi.
4u.gif

manau be problemu jus juos galite nusivezti grozybiu parodyti, kai mes plaukem panasaus amziaus vaiku buvo. Duoda ir vamzdelius ir liemenes ir pietus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ataka26: 22 rugsėjo 2014 - 07:21
QUOTE(Alls @ 2014 09 22, 08:03)

Gal dar kokių patarimų  galite duoti apie paviršinį nardymą. Labai jau norisi tiems vaikams jūros grožybes parodyti, tuo labaiu, kad jie labai domisi.
4u.gif

Mano nuomone, be problemu. Ten is esmes nieko nereikia daryti - pluduriuoji ir zvalgaisi.
Atsakyti
Ačiū už atsiliepimus. 4u.gif Manau, bandysim paviršinį nardymą visa šeima.
Atsakyti
QUOTE(Alls @ 2014 09 22, 07:03)

4u.gif

Rekomenduociau pradzioje pasnorklinti su vaikuciais prie viesbucio ir paziureti kaip jiem seksis laikyti pusiausvyra vandenyje (vanduo laabai surus ,tad nuo baseino jie pajus dideli skirtuma), kaip seksis esant banguotumui,beto pripratinti prie padidinto vaizdo,kad veliau neissigastu . .Vamzdelius rekomenduociau tureti savo,zinoma laive juos duoda,bet nemanau,kad noresite,jog Jusu vaikas i burna detusi kandikli ,kuri jau kramte 50 vaiku ir neaisku kokiu stomatologiniu ar lor problemu jie turejo .
Jei jau nuspresite plaukti ,pries mokant pinigelius pasitikslinkite ar Jusu vaiku amzius tikrai yra tinkamas,nes didzioji dalis laivu duoda pasirasyti pretenziju atsisakymo sutartis kuriose vaiku amzius pavirsiniam nardymui yra nuo 9 metuku.
Nesvarbu ar ipavirsini ,ar gilumini nardyma rinksites vienu Jusu niekas nuo denio nepaleis.Gilumininkai neria ,su profesionalu 1 prie 1, pavirsiniai su instruktoriais 1 prie 6/9. Savarankiskai leidzia nerti ,tik turint bent jau Open Water kortele.
Turekite omenyje,kad sustojimu bus ne vienas (priklauso nuo keliones paketo) ir tarp ju ranksluosciai neisdzius ,tad turekite atsargai bent viena sausa,su kuriuo galetumete apsluostyti vaikucius po paskutinio nerimo.Plaukiant atgal,kai organizmas bus iseikvojes daug energijos vaikuciai tikrai gali susalti,tad turekite siltu sausu rubu ar pledu .
PS. standartinis med. draudimas ir nelaimingu atsitikimu draudimas negalioja nardytojams (tiek megejams ,tiek profesionalams).
PPS. del visa pikto,paimkite vaikuciams kojines,nes kartais lastai buna pakoreguoti peiliu,ko pasekoje vaikuciams nugremzia kojas.
Atsakyti
Gurmans, ačiū už vertingus patarimus. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alls: 22 rugsėjo 2014 - 10:49
Gurmans, ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif mes lapkritį skrisim su 7 metų vaiku, taip pat imsim paviršinį nardymą, labai naudinga Jūsų informacija drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Alls @ 2014 09 22, 10:49)
Gurmans, ačiū už vertingus patarimus. 4u.gif

4u.gif
Laive isklausysite sabloniska saugos instruktaza(anglu arba rusu kalba) ,uzpildysite anketa ir pasirasysite pretenziju atsisakymo ir rizikos prisiemimo sutarti (be jos Jums neleis palikti denio prisisvartavimo metu).
Kadangi sie apmokymai mano nuomone yra = 0, rekomenduoju vaikucius is anksto ismokyti esminiu dalyku:
Jei laivas skleidzia garsa ar prie jo matomi burbulai grieztai draudziama prie jo artintis (tai reiskia ,kad kapitonas kazkodel ijunge laivo variklius,o ju sraigtai gali Jus itraukti ).Jei Jusu vaikuciams kils panika,ar siaip reikes pagalbos,o priziurintis instruktorius to nematys ,ismokykite juos ,kad mosavimas viena ar dviem rankom virs galvos yra tarptautinis pagalbos sauksmas vandenyje.Pasakykite ir zinoma viesbucio juros zonoje parodykite -paaiskinkite,kad visi objektai po vandeniu atrodo ~ 4 kartus didesni,nei yra is tikro.
Pries kelione pademonstruokite vaikuciams kaip druska veikia kunus ,kad jie nuvyke i Egipta jau suvoktu,kad teks pluduriuoti,o norint panerti reikes naudoti papildoma dirza su svoriais (jei netingite galite tai pademonstruoti namuose su dviem indais ,i viena ipilkite paprasto vandes ,kita prisotinkite druska ir leiskite jiems panardinti ivairius daiktus).
I laiva butinai pasiimkite gelo vandens,jei prireiktu skubiai praplauti akytes,nes laivo dusu vanduo nera tinkamas vaiku akytems plauti.
Butinai pasistenkite vaika dar viesbucio krante supazindinti su bangomis ir ismokinkite ispusti vandeni is triubeles,rekomenduociau netgi specialiai "paduoti"vandens,vien tam ,kad vaikuciai ismoktu jo nesusiurbti kvepuojant.
Papasakokite vaikuciams ,kad juroje gan daznai atsiranda sroves (suaugusiems jos atrodo menkos,bet vaikuciai dazniai supanikuoja),papasakokite jiems kaip isplaukti is sroves ,ir jei nepavyks to padaryti,kaip kviestis pagalbos.
Tikiu,kad nereikes panaudoti nei vieno mano patarimo,bet manau,kad vaikucius geriau paruosti is anksto galimiems netiketumams. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gurmans: 22 rugsėjo 2014 - 12:19
QUOTE(Andra* @ 2014 09 22, 11:47)
Gurmans, ačiū  4u.gif  4u.gif  4u.gif mes lapkritį skrisim su 7 metų vaiku, taip pat imsim paviršinį nardymą, labai naudinga Jūsų informacija  drinks_cheers.gif

Tikrai nera uz ka dekoti. 4u.gif
Tikrai labai rekomenduoju pries vykstant i atvira jura pasipraktikuoti prie Jusu viesbucio ir supazindinti vaikuti su nardymu,kad jam laive nebutu streso. (isoki i vandeni ir nezinai ka ir kaip daryti).Pastebekite kaip vaikutis nardydamas jauciasi,ar jis nepatiria streso,ar jam nera diskomfoto/baimes,ar nepanikuoja,kaip jis kvepuoja.Manau,kad pasiruosus is anksto nardymas atviroje juroje paliks,tik teigiamus ispudzius 4u.gif .
Atsakyti
Labai puikūs ir išsamūs gurmans patarimai 4u.gif

Alls, mes prieš kelis metus važiavome su 2 vaikais: maniškiui buvo 7 metai, sesės mergytei 6 metai. Maniškiui tai buvo pirmas nardymas jūroje, tai sakyčiau jei prie viešbučio dar kažkiek bandė plaukioti (jis tuo metu pats nemokėjo - turėjom liemenę), tai išplaukus į atvirą jūrą niekaip schmoll.gif - apsikabino tėčiui kaklą ir nepaleido... sesės mergaitei tai jau ne pirma klelionė su paviršiniu nardymu buvo, tai ji šaunuolė žymiai drąsiau nei aš plaukiojo. Man tai panika toliau paplaukus apimdavo, tai aš labai toli neplaukdavau, o ji tai plaukė su visais suaugusiais ir tėčiui per ranką duodavo, jei šis bandydavo ją palaikyti biggrin.gif .
Dėl įrangos. Žinoma geriausia savo, bet kadangi savo neturėjom ir tikrai ne dažnai mums ta įranga reikalinga nusprendėm nuomotis ten... Žinoma nemalonu pagalvojus kiek jau su tais vamzdeliais praplaukiojo žmonių, bet aš tam iš anksto nusipirkau dezinfekuojančio skysčio ir visus vamzdelius išpurškiau juo... Bent jau psichologiškai kažkiek ramiau buvo cool.gif

Papildyta:
QUOTE(gurmans @ 2014 09 22, 13:13)
Tikrai nera uz ka dekoti. 4u.gif
Tikrai labai rekomenduoju pries vykstant i atvira jura pasipraktikuoti prie Jusu viesbucio ir supazindinti vaikuti su nardymu,kad jam laive nebutu streso. (isoki i vandeni ir nezinai ka ir kaip daryti).Pastebekite kaip vaikutis nardydamas jauciasi,ar jis nepatiria streso,ar jam nera diskomfoto/baimes,ar nepanikuoja,kaip jis kvepuoja.Manau,kad pasiruosus is anksto nardymas atviroje juroje paliks,tik teigiamus ispudzius 4u.gif .

Čia tikrai ne tik vaikučiams reikia pasipratinti prie viešbučio, bet ir suaugusiam. O kaip ėmė panika pirmais nėrimais doh.gif - tai vamzdelis leidžia atrodosi, tai plaukt jau nebemoki biggrin.gif . Bet tas vaizdas po vandeniu, ta gelmė, ta jūros begalybė, tai taaaip užburia wub.gif . Ech tikrai vien dėl to povandeninio pasaulio verta važiuot į Egiptą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ERVInga @ 2014 09 22, 13:04)
Dėl įrangos. Žinoma geriausia savo, bet kadangi savo neturėjom ir tikrai ne dažnai mums ta įranga reikalinga nusprendėm nuomotis ten... Žinoma nemalonu pagalvojus kiek jau su tais vamzdeliais praplaukiojo žmonių, bet aš tam iš anksto nusipirkau dezinfekuojančio skysčio ir visus vamzdelius išpurškiau juo... Bent jau psichologiškai kažkiek ramiau buvo  cool.gif

Anksciau Vokietijai priklausanciu kompaniju laivuose buvo vykdoma isties kruopsti ir visus reikalavimus atitinkanti irangos prieziura (praputimai,praplovimai,dezinfekcija ,dziovinimas),deja,bet tai buvo gal pries kokius 11 metu,dabar to nebera ir ju laivuose.
Zinot,nenoriu cia nieko gasdinti ar kelti panikos,realiai ir pati taip masciau,kad druska ar universalus dezinfekcijos skystis viska sutvarko ir panasiai,kol nesusiduriau su sio inventoriaus prieziuros nebuvimu laivuose ir PADI mokymu kursais.
Nesu medike,bet parasysiu tai ka atsimenu is mokymu ir asmenines patirties:
turint omenyje,kad kaukes ir kandikliai yra vyresnio amziaus nei Jusu vaikuciai ,naturalu,kad ju silikonas yra suskilinejas,atpleisejas,ir panasiai,nors vizualiai to tikrai nepastebesite,bet terpe nedraugiskiems organizmams ten -tobula.Neparasysiu visu ligu kurias galite pasiskolinti Jus ir Jusu vaikuciai is tu kandikliu ,bet sios tikrai turetu Jus paskatinti netaupyti tu 20/30 lituku sveikatos saskaita:
Skarndzio opalige (nepamenu bakterijos pavadinimo bet antras zodis ~pyloli), roto virusas, pulinga letine angina, infekcine mononukleoze (vaikai 3-9 metu nelaibai sugeba sukovoti), hepatitas B ir dar begale kuriu nepamenu .
Zinoma kiekvienas renkasi pats ka detis jam ar ju vaikuciui i burna.As,realiai niekuomet nepersu savo nuomones,bet visuomet i klausima ar saugu naudotis ne nauju kandikliu atsakau klausimu: KOKIUS INDUS JUS NAUDOSITE SAVO MAISTUI ISIDETI PIETU METU,TUOS KURIE YRA ISPLAUTI AR TUOS IS KURIU KATIK VALGE VIESBUCIO SVECIAS- NORS INDAI NERA ISPLAUTI ,BET SVECIAS TOBULAI APLAIZE IRANKIUS,ISLAIZE SRIUBOS LEKSTE,KARSTU PATIEKALU LEKSTES TAIPOGI ISLAIZE LAAABAI KRUOPSCIAI,VISKAS SVASVARIAI ISLAIZYTARU ,BE JOKIO RIEBALIUKO AR PADAZO LIKUCIO ? Mano patirtis - 100 procentu poilsiautoju renkasi neislaizytas lekstes-nenaudotas triubeles.
PS. nieko nemoralizuoju ir nepersu savo nuomones,tik siulau pasidometi tokiu budu plintanciomis ligomis. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gurmans: 24 rugsėjo 2014 - 11:28
gurmans tikrai pritariu, kad savo įranga iš ties geriausiai. Aš tik parašiau, kaip neturint savo įrangos sukausi iš tos padėties mirksiukas.gif
Atsakyti