Savivaldybės video įraše, kur buvo rodoma, kaip reikės registruoti vaiką sistemoje, buvo užrašyta, kad faktinę gyvenamąją vietą reikia vesti tada, jei deklaruota gyvenamoji vieta nėra Vilniuje.
Dėl Printscreen'ų ir kitų "įrodymų" - siųsite juos savivaldybei ar ne, tai nieko nepakeis. Jei siųsti, tai į aukštesnes instancijas. Jei norime, kad kažkas atliktų kažkokį patikrinimą, auditą, reikia to siekti, savaime niekas nepasidarys. Rašykite skundus, siųskite įrodymus, gal tada kažką pasieksite
Mes vedame vaikus į darželį, kur konkurencija dėl vietų nėra didelė, plius turiu bent 2 prioritetus, tad realiai tikiuosi, kad mano trečias vaikas irgi paklius. Bet tai, kas vyksta savivaldybėje, man kelia didžiulį pyktį. Neįsivaizduoju, kaip jausčiausi tų mamų vietoje, kurios gyvena rajonuose, kur dėl darželių yra didžiulė konkurencija.
Aš skundą išsiunčiau, tą patį raginu padaryti ir kitas, ypač kurios turite įrodymus. Reikalaukite atlikti patikrinimą, audituoti savivaldybės informacinę sistemą, užtikrinti, kad ten nebūtų nė vienos registracijos nuo sausio 1d. 00 val. iki sausio 11d. 24 val. Mes pačios to padaryti neturime jokių galimybių.