QUOTE(Quick @ 2014 08 04, 17:16)
O tai į tą darželį niekas nelaukė vis dar eilėje, nebuvo likučių už borto nei trimečių nei penkiamečių?..
Na, čia juk ne man žinoti. Man pasakė, kad yra laisva vieta, aš ten nuvažiavau, gavau dvi vietas. Apie jokius kyšius nė kalbos.
Aš turbūt neturėjau sakyt, kad "oi, kaip gerai, kad yra ta laisva vieta, gal jūs savo sarašus dar karta geriau pratikrinkit, o gal rasit kam ta vieta ir be manes atiduot...". Kiekvienas mano vietoje padarytu ta pati.
Esmė, ka noriu parašyti, gal neaiškiai suformulavau, bet manau tai labai svarbu:
Darželio grupės yra guminės.
Bosas yra ne savivaldybė, o darželio direktorė.
Jei darželio direktorė nusprendė, kad gali jus priimti, ji siunčia laiška savivaldybei: "pas mane atejo jonuko mama, mūsu darzelis gali priimti jonuka, jei jus itraukiate ji I mūsu darželio sistema". Tada vaziuojate i savivaldybe, sakote, kad jus ten priima, parasot nauja prasyma (nes anksciau I Sita darzeli juk nepildete), savivaldybe itraukia jus I ta darzeli.
Visa tai mačiau savo akimis. Galu gale, taip juk abiems vietas dabar gavau.
Jausciausi gal kalta, jei tose grupese butu daugybe vaiku. Bet kai pilnam saraše 15 vaikuciu, o maniskis grupeje (Neva ir taip pilnai uzpildytoje) šešioliktas, tikrai blogai nesijučiu.
Svarbiausia atkaklumas. Ne pirma sutikta darzelio direktore, kuri labai gerai supranta, jog su darzeliais yra katastrofa, ir turim vienu kitiems padet.
Kol ramiai atsisedusios lauksim ramiai I darzelius patenkanciu vaiku, tol ir pateks tik tiek, Kiek savivaldybes klerkams patogu ju sustumdyt labai pirstu nekrutinant. Kovokim pacios.