Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 89 laida

QUOTE(giluze @ 2014 09 08, 20:25)
ar priaugau iki jų.  lotuliukas.gif
Gal jau peraugai. lotuliukas.gif
Atsakyti
Tai juk iššūkiai ir būna tam, kad nebūtų lengviau mirksiukas.gif Na, skaitytojos, prašau, pamąstykit, pavardinkit ax.gif Sutinku, kad jaunystėj ir brandoj aktualios knygos skiriasi. Bet juk visi sąrašai nera objektyvūs, vardiname tuo momentu atrodančias svarbias knygas.
Giluže, malonu sutikti bendraminčių. Kurie, jei ne paslaptis?

Šiuo metu skaitau Grigorijaus Kanovičiaus Miestelio romansas. Nieko ypatingo, prisiminimai, bet džiugina žydų pasikalbėjimo stiliaus perteikimas. Na ir šiaip šiuo metu mažai skaitau apie Lietuvą.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 09 08, 21:52)
Gal jau peraugai.  lotuliukas.gif

Būtų gaila. ax.gif

QUOTE(langana @ 2014 09 08, 22:44)

Giluže, malonu sutikti bendraminčių. Kurie, jei ne paslaptis?

Na, pirmiausii Akuninas ; Tolkinas savo laiku buvo mano atradimas, 4 metus laukiau kol išleis 2 Žiedų valdovo dalį; žinoma Lindgren, jos Varnų sala turbūt mieliausia; George "Ledo ir ugnies giesmė" (dabar skaitau 3 dalį), ir "Erškėčių paukščių" autorė (ta jos pavardė... doh.gif ), tik labiau mėgstu kitas jos knygas. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2014 09 07, 13:14)
Žiūriu, niekas nieko nerašo, tai bandau atgaivinti temą. FB sklando 10-ties svarbių knygų iššūkis. Kadangi ten su niekuo iš šios temos nebendrauju, tai skelbiu savo sąrašą čia.

Tikiuosi, kad prisijungsite visos, todel nikų nevardinsiu cool.gif

Aš apie tokį negirdėjau g.gif Bet šiaip įdomu, reikia ir man bandyt pasidėliot, pasigalvot, gal ką sugalvosiu rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(nihilistė @ 2014 09 10, 13:08)
Aš apie tokį negirdėjau g.gif Bet šiaip įdomu, reikia ir man bandyt pasidėliot, pasigalvot, gal ką sugalvosiu rolleyes.gif

1. Александр Беляев "Голова профессора Доуэля" (pirmoji perskaityta "suaugusiųjų" knyga vaikystėje)
2. Андре Нортон "Год Единорога" (pirmoji pažintis su fantasy stiliumi paauglystėje)
3. В. Гауф "Сказки" (perskaičiusi šią knygą supratau, kad man patinka baisios pasakos)
4. Hermann Hesse "Sidharta" (paauglystėje apvertė pasaulį aukštyn kojom)
5. Isaac Asimov "Fondas" (labai patikusi knyga, privertusi susimąstyti apie žmonijos ateitį)
6. Stephen King "Kerė", "Švytėjimas" (pirmosios pažintys su šiuo nepaprastu rašytoju)
7. Jane Austen "Puikybė ir prietarai" (perskaičiusi šią knygą įsimylėjau britų klasiką)
8. Mary Roach "Negyvėliai"
9. Jose Saramago "Evangelija pagal Jėzų Kristų" (dėl požiūrio į situaciją kitu kampu)
10. Juan Rulfo "Pedras Paramas" (stogą nunešęs magiškasis realizmas)

Galvojau gal kaip Tapinienė įtrauksiu į dešimtuką "Saulėlydį", bet vietos pagailo biggrin.gif Nors man su ta knyga panašiai kaip jai buvo - kažkoks apsėdimas - kol visų knygų neperskaičiau, negalėjau apsiraminti. Tiesa, naktį neskaičiau.
Atsakyti
Giluze, kiek dar idomybiu taves laukia Ledo ir ugnies giesmej! As tai nesitveriau, jau pries dvejus metus prarijau visas iki siol isleistas angliskai. Dabar tik ziuredama seriala padusauju.
Nihiliste, idomus sarasas. As mastau, ar pradeti dabar Asimova, ar jau nebeverta, jei savo laiku nepakliuvo jis man. Kaip manai, jis isaugamas? Isvis stebiuosi, kad paauglystej, kai rijau viska is eiles, man nepakliuvo nei Bredberis, nei Azimovas, nei daugybe kitu puikiu fantastu.
Atsakyti
Ne į temą, bet labai reikia blush2.gif

Pradedam naują veiklą, jei žinote, kam aktualu, pasidalinkite info, ačiū smile.gif

Mes esame "Nieko sau" teatras, dovanojantis vaikams ir suaugusiems gerą nuotaiką, autorinę kūrybą. Atvykstame į jūsų nurodytą vietą.

Šiuo metu turime parengę muzikinį interaktyvų spektaklį "Afrika", kurio metu vaikai susipažins su Afrikos gyvūnais. Skambės autorinės dainos pritariant gitarai, barškučiams, afrikietiškam būgnui ir kt.

Detalesnė informacija ČIA: http://niekosauteatras.blogspot.com/

Taip pat jau ruošiame originalią Kalėdinę programą, paskubėkite užsisakyti.
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2014 09 10, 22:54)
Nihiliste, idomus sarasas. As mastau, ar pradeti dabar Asimova, ar jau nebeverta, jei savo laiku nepakliuvo jis man. Kaip manai, jis isaugamas? Isvis stebiuosi, kad paauglystej, kai rijau viska is eiles, man nepakliuvo nei Bredberis, nei Azimovas, nei daugybe kitu puikiu fantastu.

Žinok dėl Azimovo nežinau g.gif Pati jį skaičiau paauglystėje (tiesa, gal tik porą knygų), bet vis pagalvoju, kad reikėtų jį ir dabar pabandyt paskaityt. Tai kai prisiruošiu, galėsiu pasakyti ar jį išaugau, ar ne biggrin.gif Bredberis man irgi paauglystėje nepakliuvo. Ai, tiesa, bandžiau jo "Pienių vyną" skaityti, bet tada visai nesiskaitė, tai daugiau nieko ir neskaičiau.
Atsakyti
QUOTE(nihilistė @ 2014 09 11, 08:55)
Žinok dėl Azimovo nežinau g.gif Pati jį skaičiau paauglystėje (tiesa, gal tik porą knygų), bet vis pagalvoju, kad reikėtų jį ir dabar pabandyt paskaityt. Tai kai prisiruošiu, galėsiu pasakyti ar jį išaugau, ar ne biggrin.gif Bredberis man irgi paauglystėje nepakliuvo. Ai, tiesa, bandžiau jo "Pienių vyną" skaityti, bet tada visai nesiskaitė, tai daugiau nieko ir neskaičiau.

skaiciau Azimovo 'Fonda' siemet..nesuzavejo. pasirode lekstokas. Bredberis geriau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2014 09 11, 09:05)
skaiciau Azimovo 'Fonda' siemet..nesuzavejo. pasirode lekstokas. Bredberis geriau.  smile.gif

Tikiu. Man tada atrodė wow, bet dabar ir pati abejoju ar dar patiktų. Na, reikės paskaityt. Blogiausiu atveju galima kitą jo knygą paimti. O Bredberio man apsakymai labiau patinka nei romanai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 09 10, 22:57)
Atvykstame į jūsų nurodytą vietą.
Į kitus miestus?.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 09 11, 19:12)
Į kitus miestus?..  g.gif

Jei benziną apmoka, kodėl gi ne smile.gif
Atsakyti