Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 89 laida

QUOTE(langana @ 2014 08 25, 18:57)
Akmenskelte, grazu. Smagu, kad buvot ivertinti.
Kazkaip skaitau lyg ir kasdien, bet pasigirti nelabai turiu kuo. Per vasara pasikartojau "Vejo nubloksti" tik sikart klausiausi originalo kalba. Labai patiko iki paskutiniu keliu skyriu, kai pasidare viskas labai liudna. Jaunysteje perskaiciau ir kelis tesinius, bet juos kartotis nekyla noras.

Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
Gal sudomins vilnietes ir kaunietes (nes reikia atsiimti patiems, į kitus miestus nesiunčia), ypač turinčias mažų vaikų:
bankrutuoja leidykla "Kronta", administratoriai paskelbė knygų išpardavimą su labai didelėmis nuolaidomis
Aš šiandien tą sąrašą tyrinėjau, kol kas 19 knygų išsirinkau, bendra suma vos 100 Lt už visas gaunasi.
Gaila dėl bankroto, o ir likučiai kai kurių knygų didžiuliai - virš 1000, net ir virš 2000 vnt., sunku bus visas realizuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helianta: 29 rugpjūčio 2014 - 22:29
Žiūriu, niekas nieko nerašo, tai bandau atgaivinti temą. FB sklando 10-ties svarbių knygų iššūkis. Kadangi ten su niekuo iš šios temos nebendrauju, tai skelbiu savo sąrašą čia.

1. Astrida Lindgren "Mes Varnų saloje" - perskaityta jau pirmame kurse (kažkodėl anksčiau nepakliuvo). Šią lyg ir vaikišką knygą vis dar kartais atsiverčiu, kai noriu pasijuokti ar pravirkti.
2. John R. R. Tolkien "Žiedų valdovas" - pirmoji suaugus skaityta fentezi priminusi pasakų skaitymo malonumą.
3. George R. R. Martin "Ledo ir ugnies giesmė" - paskutinė visiškai užbūrusi fantastine serija.
4. Eugenijus Zamiatinas "Mes" - pirmoji skaityta distopija. Skaičiau netrukus po Nepriklausomybės atgavimo, kai tokios knygos tik pradėjo rodytis.Labai stipri, bent jau tada taip atrodė.
5. Aleksandras Solženycinas "Pirmajame rate" - ir vėl pirmoji skaityta apie gulagą. Mano tėvai ir giminės laikėsi tylėjimo visais įtartinais klausimais politikos, todėl man tokie dalykai buvo didžiulė naujiena ir sukrėtimas.
6. Colleen Mccullough "Erškėčių paukščiai" - nes "tie" puslapiai buvo žinomi mintinai
7. Honore de Balzakas "Šagrenės oda" - už idėją, kad svajoti reikia atsargiai.
8. Dina Rubina - "Baltoji Kordovos balandė" - tiesiog labai puiki knyga. Graži kalba ir gera istorija.
9. Stephen King "Džeraldo žaidimas", "Mizerė" ir keletas kitų. Už siaubą ir įtampą patirtą skaitant.
10. Borisas Akuninas serija apie Erastą Fandoriną - už puikius istorinius detektyvus ir tokį žavų pagrindinį herojų.

Tikiuosi, kad prisijungsite visos, todel nikų nevardinsiu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2014 09 07, 13:14)
Tikiuosi, kad prisijungsite visos, todel nikų nevardinsiu cool.gif
unsure.gif
Tai kad nekeliu sau jokių iššūkių... unsure.gif
Atsakyti
Gal neaiškiai išsireiškiau, maniau, kad jau visi matė blush2.gif Iššūkis yra tiesiog įvardinti 10 tau asmeniškai svarbių (tave suformavusių) perskaitytų knygų (10 books that shaped you). Lengviausia, aišku, tiems, kurie išvis tik dešimt knygų tėra perskaitę. O visiems kitiems atrinkti tas knygas ir yra didžiausias iššūkis, mano nuomone. Na ir trumpai paaiškinti, kuo tau jos buvo svarbios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 07 rugsėjo 2014 - 19:49
QUOTE(langana @ 2014 09 07, 20:48)
maniau, kad jau visi matė  blush2.gif 
Iššūkis yra tiesiog įvardinti 10 tau asmeniškai svarbių (tave suformavusių) perskaitytų knygų
O visiems kitiems atrinkti tas knygas ir yra didžiausias iššūkis
Su FB mažai draugauju, trūksta kantrybės ir laiko. biggrin.gif
Sudėtinga... unsure.gif Kai tau 20 metų, aktualios vienos knygos, kai tau 50 - visai kitos... doh.gif Žmogus juk formuojasi ir kinta visą gyvenimą. blush2.gif
Būtent!

Jei paskubom, tai galiu keletą įvardint, kurios daugiau ar mažiau pakeitė požiūrį į tam tikrus dalykus:
Henry Miller, "Ožiaragio atogrąža" ir "Vėžio atogrąža"
Anais Nin, "Dienoraštis"
Juozas Erlickas, "Knyga" lotuliukas.gif

Bet ne knygos mane formuoja, o autoriai patraukia. Paskutiniai būtų Michail Šiškin, Arto Paasilinna, Viktor Pelevin, Irvin D. Yalom, po "Mano vardas Raudona" Orhan Pamuk...

Žodžiu, aš passs... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2014 09 07, 12:14)
Žiūriu, niekas nieko nerašo, tai bandau atgaivinti temą. FB sklando 10-ties svarbių knygų iššūkis. Kadangi ten su niekuo iš šios temos nebendrauju, tai skelbiu savo sąrašą čia.

FB paskyros iš principo vis dar neturiu biggrin.gif
Bet kai pagalvoji, įdomus tas dešimtukas būtų lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 07 rugsėjo 2014 - 21:19
Klopedija teisi - jaunystės ir senatvės knygos skirasi. Bet keletą gal ir galima išskirti....

man širdį vis dar virpina vaikiškos knygos - pvz. A. Holl Peliukas Muzikantas Peliukas Muzikantas - nes paprastai parašyta apie namų ir ištikimo draugo svarbą.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 09 07, 21:24)
Jei paskubom, tai galiu keletą įvardint, kurios daugiau ar mažiau pakeitė požiūrį į tam tikrus dalykus:
Henry Miller, "Ožiaragio atogrąža" ir "Vėžio atogrąža"

Vat man smalsu, ką šitos tau pakeitė,, kokį požiūrį, Klopedija. Čiupinėjau neseniai bibliotekoj, bet dar neėmiau. Gal tu mane paskatinsi jas greičiau perskaityti... ax.gif
Negalėčiau sakyt, kad kažkuri knyga man ką nors labai pakeitė. Kiekviena kažką davė. Turiu savo mėgstamas knygas/autorius, greičiausiai jie man teikia skaitymo malonumą, ir to gana. 4u.gif
Langana, iš tavo sąrašo 5 autoriai mano mėgstami. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giluze: 08 rugsėjo 2014 - 08:58
QUOTE(langana @ 2014 09 07, 12:14)

būtų daug lengviau, jei reikėtų įvardinti 10 autorių, o ne knygų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2014 09 08, 09:56)
kokį požiūrį,
Asmeninį. Bet ne gyvenimo ir elgesio būdą. hihihi.gif Reikėjo tas knygas skaityti gerokai anksčiau. lotuliukas.gif

Ne itin seniai kalbėjome apie tai, už kokio knygos herojaus norėtume ištekėti ar tai kokį įsimylėti. Tada rašiau, kad ne personažai traukia, o autrius, dar gretinausi prie W.S. Maugham ar Ch. Dickens doh.gif . Ir dabar neatsiimu savo žodžių.

QUOTE(Gemma @ 2014 09 08, 16:02)
būtų daug lengviau, jei reikėtų įvardinti 10 autorių, o ne knygų  biggrin.gif
drinks_cheers.gif
Papildyta:
P.s.
Pažiūrėjau, kad gimiau po tuo pačiu ženklu, kaip tik ką minėti autoriai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 09 08, 19:13)
Asmeninį. Bet ne gyvenimo ir elgesio būdą. hihihi.gif  Reikėjo tas knygas skaityti gerokai anksčiau.  lotuliukas.gif

Asmeninį tai asmeninį. Paskaityti tas atogrąžas norisi, tik nežinau, ar priaugau iki jų. lotuliukas.gif
Atsakyti