Laba diena, atsiprašau, jei nepataikiau ten kur reikia, bet neradau sklebimų skyrelio pas skaitytojas. Gal nesupyksit, jei paklausiu - kur galėčiau paskelbti? - draugė savo sūneliui ieško pirkti knygą "Mažoji dinozaurų enciklopedija",išleistą 2008m., kurios jau nebėra Lietuvos knygynuose. Jei turite tam skirtą temą, prašau mane ten nukreipti, o jei kas turi knygą ir galėtų parduoti, lauksiu asmeninės žinutės.
Ačiū
QUOTE(adija5 @ 2014 08 08, 10:34)
Skaičiau iš šio sąrašo vienuolika,bet balsuočiau už Žemėlapį ir teritoriją .Ir šiaip labai gera knyga,ne tik vertimas.
O dabar Nesbo jau ketvirta naktis neleidžia išsimiegot. Trečią iš eilės jo knygą riju,bet jau darysiu stop,nes akys išvarvės .
O dabar Nesbo jau ketvirta naktis neleidžia išsimiegot. Trečią iš eilės jo knygą riju,bet jau darysiu stop,nes akys išvarvės .
labas, gal gali įvardinti, kokias konkrečiai Nesbo knygas perskaitei ir skaitai? Ir kuo sužavi jo knygos?
Sveikos gyvos, sugrįžome penktadienį vakare, įspūdžių per akis ir ausis Vyras rašė literatūrinį dienoraštį, bus su nuotraukomis paskelbtas jo tinklaraštyje, pasidalinsiu, gal kada išeis ir knyga, nes jau kaupiamės rimtesnėms klajonėms po Europą su gitara, savo dainomis ir vaikais Miegojom palapinėse, dažniausiai visai šalia jūros, matėme saulėlydžius, kartą saulėtekį, Rygos įlankoje saulė leidosi ir kilo prie jūros Per 2 savaites sugebėjau pribaigti tik Vaivos Grainytės "Pekino dienoraščius", taigi buvo visai neskaitymo laikas, bet nesigailiu, skaičiau gyvenimą, bangas, saulę ir t.t.
Gal gali man žinutę facebooke brūkštelti, nes netsimenu, nors tu ką...
Aplankėme ir tyrinėjome Vespilį 5 dienas, žmonių mažai visai, o miestas nuostabus, toks pritaikytas vaikams Važiavome tikru senovišku pašto traukiniu-garvežiu, kūrenamu anglimi, plaukiojome laiveliu, su vaikais ėjome į "plūdmalės" vandens atrakcionų parką, ėjome į planetariumą, grojome ir dainavome vakarais prie paplūdimio, maudėmės po fontanais, atradome labai gražų liepų parkelį (liepos apkirptos kvadratais), aišku, vaikų miestelį aplankėm (nemokami atrakcionai), labiausiai nepatiko šalia vaikų miestelio esantis neskoningas karuselių ir baisios muzikos derinys. Venspilis yra karvių mylėtojas, karvė - jo simbolis, kiek skulptūrų-karvių - nesuskaičiavome Dar labai patiko, kad sugebama iš augalų daryti stebuklus - boružės, karvė, zuikis - iš gėlių Jūrmalos parkas, aišku, labai patiko.
Jūrkalnę pravažiavom, bet nesustojom, matėm uostuką, visai jauku
Maniau, kad tai paagliams skirta knyga, nes perskaičiau prieš 14 metų, kai man buvo 16, labai labai patiko, atsimenu, o faktų daug ir nepamenu. Iki šiol labai myliu arklius, gaila, kad papėje neradau tų aprašytų laukinių arklių
Man ir patiko šita labai, nors "1Q84" trys dalys vis tiek labiausiai įstrigo, gal , kad jas perskaičiau pirmiausiai.
Man ir savo laiku "Altorių šešėly" patiko, bet paibaiga, sakyčaiu, netikusi.
Nesitikėjau, kad prakalbėsite apie šią knygą, įdomu,kaip ji paliestų mane dabar, jau suaugusią
QUOTE(Forget @ 2014 07 25, 12:05)
Akmenskelte, mes kazkada senai FB susidraugavome. Tu mums savo dainas rodei
Dabar as meete bunu karta per metus, geriausiu atveju, o seniau, kelis metus, nesu nei vieno praleidus O pas kaunietes jie budavo daznai.
Dabar as meete bunu karta per metus, geriausiu atveju, o seniau, kelis metus, nesu nei vieno praleidus O pas kaunietes jie budavo daznai.
Gal gali man žinutę facebooke brūkštelti, nes netsimenu, nors tu ką...
QUOTE(saintlina @ 2014 07 25, 21:11)
)
Akmenskelte, nebespejau parasyt.. tik siandien pamaciau uzklausima. Jeigu netycia pamatysi - labai rekomenduoju Latvijoj Ventspili. Mums labai patiko. Ir dar Jurkalnej pernai buvom - patys geriausi ispudziai
Akmenskelte, nebespejau parasyt.. tik siandien pamaciau uzklausima. Jeigu netycia pamatysi - labai rekomenduoju Latvijoj Ventspili. Mums labai patiko. Ir dar Jurkalnej pernai buvom - patys geriausi ispudziai
Aplankėme ir tyrinėjome Vespilį 5 dienas, žmonių mažai visai, o miestas nuostabus, toks pritaikytas vaikams Važiavome tikru senovišku pašto traukiniu-garvežiu, kūrenamu anglimi, plaukiojome laiveliu, su vaikais ėjome į "plūdmalės" vandens atrakcionų parką, ėjome į planetariumą, grojome ir dainavome vakarais prie paplūdimio, maudėmės po fontanais, atradome labai gražų liepų parkelį (liepos apkirptos kvadratais), aišku, vaikų miestelį aplankėm (nemokami atrakcionai), labiausiai nepatiko šalia vaikų miestelio esantis neskoningas karuselių ir baisios muzikos derinys. Venspilis yra karvių mylėtojas, karvė - jo simbolis, kiek skulptūrų-karvių - nesuskaičiavome Dar labai patiko, kad sugebama iš augalų daryti stebuklus - boružės, karvė, zuikis - iš gėlių Jūrmalos parkas, aišku, labai patiko.
Jūrkalnę pravažiavom, bet nesustojom, matėm uostuką, visai jauku
QUOTE(adija5 @ 2014 07 26, 06:29)
Ir N.Evans Arklių užkalbėtojas Aš kažkodėl buvau įsitikinusi,kad šita, tai toks banalokas meilės romanas bus,todėl ir neskaičiau.Ir dar dėl filmo ,kažkada matyto.Arklio buvo gaila, ryžas R.Redfordas man niekada nepatiko,o dar,pasirodo,ir pabaigą pats perdarė savaip Bet knyga gera.Meilės romanas ,bet geras.
Maniau, kad tai paagliams skirta knyga, nes perskaičiau prieš 14 metų, kai man buvo 16, labai labai patiko, atsimenu, o faktų daug ir nepamenu. Iki šiol labai myliu arklius, gaila, kad papėje neradau tų aprašytų laukinių arklių
QUOTE(Gemma @ 2014 08 02, 20:59)
įsimylėjau Murakamį perskaičius "Mylimoji Sputnik"
Man ir patiko šita labai, nors "1Q84" trys dalys vis tiek labiausiai įstrigo, gal , kad jas perskaičiau pirmiausiai.
QUOTE(Matematikė su knyga @ 2014 08 02, 21:50)
A) . O lietuvių literatūra atrodytų visai patiko mokykloje, skaičiau visus kūrinius, giliausiai įsirėžė net du kartus skaitytas "Altorių šešėly" (viena labiausiai mano širdį palietusių k
QUOTE(Matematikė su knyga @ 2014 08 06, 20:11)
Sveikos
Kur pasipasakojimai po savaitgalio - negi nieko neperskaitėte? Mano pirmoji įveikta knyga iš tų penkių - Evans "Arklių užkalbėtojas". Tikrai likau sužavėta, skaičiau šią naktį iki galo, tik gaila, kad pabaiga tokia šiek tiek liūdnoka. Bet toks tas gyvenimas. Patiko emocijos, sprendžiamos gyvenimiškos problemos, žmogaus pokyčiai.... Knygoje galime atpažinti save, savo rūpesčius, kas priverčia susimąstyti - o kaip aš elgčiausi/ elgsiuosi/ elgiuosi?
Kur pasipasakojimai po savaitgalio - negi nieko neperskaitėte? Mano pirmoji įveikta knyga iš tų penkių - Evans "Arklių užkalbėtojas". Tikrai likau sužavėta, skaičiau šią naktį iki galo, tik gaila, kad pabaiga tokia šiek tiek liūdnoka. Bet toks tas gyvenimas. Patiko emocijos, sprendžiamos gyvenimiškos problemos, žmogaus pokyčiai.... Knygoje galime atpažinti save, savo rūpesčius, kas priverčia susimąstyti - o kaip aš elgčiausi/ elgsiuosi/ elgiuosi?
Nesitikėjau, kad prakalbėsite apie šią knygą, įdomu,kaip ji paliestų mane dabar, jau suaugusią
QUOTE(klopedija @ 2014 08 07, 21:58)
Mano skaitytinų knygų geidaraštis pasipildė
Hilsenrath, Edgar. Nacis kirpėjas. (Kažkodėl. Gal irgi bus crazy)
Onetti, Juan Carlos. Maitvanagis. (Turiu, mėgstu Lotynų Amerikos rašytojus)
Hilsenrath, Edgar. Nacis kirpėjas. (Kažkodėl. Gal irgi bus crazy)
Onetti, Juan Carlos. Maitvanagis. (Turiu, mėgstu Lotynų Amerikos rašytojus)
Yra ir crazy,ir ironijos,sarkazmo,bet kad labai kažkas ,tai nepasakyčiau.Nebloga knyga,bet ...
O su Onetti iš viso privargau.Sunkiai skaitėsi.Ir pats stilius man ne prie dūšios,ir siužetas nekabino Tiek,kad plona knygelė,tai pribaigiau
QUOTE(Matematikė su knyga @ 2014 08 08, 20:11)
labas, gal gali įvardinti, kokias konkrečiai Nesbo knygas perskaitei ir skaitai? Ir kuo sužavi jo knygos?
Detektyvai.Iš serijos su Hariu Hūle. Skaitau ne iš eilės,o kokias pagaunu.Raudongurklė,Sniego senis ir Gelbėtojas.Bet dar labiau nei Hūlė,man J.Adler -Olsen inspektorius Karlas patiko,iš Moteris narve.Baisiai šiurpi situacija ir labai įdomus inspektorius .
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 08 09, 12:00)
Sveikos gyvos, sugrįžome penktadienį vakare, įspūdžių per akis ir ausis Vyras rašė literatūrinį dienoraštį, bus su nuotraukomis paskelbtas jo tinklaraštyje, pasidalinsiu, gal kada išeis ir knyga, nes jau kaupiamės rimtesnėms klajonėms po Europą su gitara, savo dainomis ir vaikais Miegojom palapinėse, dažniausiai visai šalia jūros, matėme saulėlydžius, kartą saulėtekį, Rygos įlankoje saulė leidosi ir kilo prie jūros Per 2 savaites sugebėjau pribaigti tik Vaivos Grainytės "Pekino dienoraščius", taigi buvo visai neskaitymo laikas, bet nesigailiu, skaičiau gyvenimą, bangas, saulę ir t.t.
Oho, puiki kelionė ir įspūdžiai! O ši mintis išties teisinga - kelionės, buvimas su šeima, gamta yra tarsi tikras gyvenimo vadovėlis, gražiausia knyga . Lauksiu daugiau įspūdžių iš kelionės .
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 08 09, 12:00)
Galbūt ir man būtų buvę kitaip, jei knygą būčiau skaičiusi paauglystėje. Dabar, manau, per kitokią prizmę į viską žiūrėjau .
QUOTE(adija5 @ 2014 08 09, 21:08)
Detektyvai.Iš serijos su Hariu Hūle. Skaitau ne iš eilės,o kokias pagaunu.Raudongurklė,Sniego senis ir Gelbėtojas.Bet dar labiau nei Hūlė,man J.Adler -Olsen inspektorius Karlas patiko,iš Moteris narve.Baisiai šiurpi situacija ir labai įdomus inspektorius .
Jo Nesbo neblogai. Paskutinė skaityta "Nemezidė" kiek nuvylė. Detektyvas "einantis" lygia linija, daugas kas nuspėjama, mažai netikėtumo. Bent jau man taip pasirodė. Gal labiau patiko Hūlės santykis su nužudytaja. Bet man yra labiau patinkančių, pvz. pritariu, kad Jussi Adler-Olsen'o Karlas ir ypač jo padėjėjas (-ai) man padarė didesnį įspūdį. Abi knygos labai patiko - tiek "Moteris narve", tiek "Fazanų žudikai". Na, o iki šiol Nr. 1 buvo Lars Kepler. Paskutinė skaityta "Smėlio žmogus" patiko kaip ir visos kitos, nors tikėjausi kažko daugiau. Labiausiai patikusi tikriausiai būtų "Ugnies liudininkas".
Dabar skaitau Gillian Flynn - "Tamsumos". Persiritau 96 psl., tačiau įspūdis prastokas, sunkiai skaitosi, nelabai įtraukia. Pirmoji skaityta "Dingusi" labai patiko. Toks įdomiai suręstas psichologinis trileris su netikėtais siužeto posūkiais.
Dar gretimai skaitau Susan Cain - "Tyla. Introvertų galia pasaulyje, kuris nesiliauja kalbėjęs". Tai ne grožinė knyga, bet kadangi esu introvertė, manau, kad patiks panarstyti intro ir ekstra - vertų pliusus ir minusus. Knyga parašyta nenuobodžiu, moksliniu stiliumi (ar bent jau kai kurios mokslinės detalės pateiktos paprasta kalba), o su įvairiais gyvenimiškais pavyzdžiais.
Papildyta:
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 08 09, 11:00)
Man irgi bene labiausiai patiko šios knygos. Dar įspūdį paliko "Norvegų giria".
Papildyta:
QUOTE(Matematikė su knyga @ 2014 08 06, 19:11)
Mano pirmoji įveikta knyga iš tų penkių - Evans "Arklių užkalbėtojas". Tikrai likau sužavėta, skaičiau šią naktį iki galo, tik gaila, kad pabaiga tokia šiek tiek liūdnoka. Bet toks tas gyvenimas. Patiko emocijos, sprendžiamos gyvenimiškos problemos, žmogaus pokyčiai.... Knygoje galime atpažinti save, savo rūpesčius, kas priverčia susimąstyti - o kaip aš elgčiausi/ elgsiuosi/ elgiuosi?
Smagu, kad patiko. Mano pažintis su autoriumi irgi prasidėjo nuo šios knygos. Patiko rašymo stilius, emocijų atskleidimas, knygos tikrai ne banalios, o priverčiančios susimąstyti. Perskaičiau beveik visas jo knygas. Liko tik "Vilkų ratas" neperskaityta.
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2014 08 07, 19:37)
Balsuokite už vertingiausią 2013 m. verstinę knygą!
http://www.llvs.lt/?...tem=657&lang=lt
Iš šio sąrašo skaičiau tik dvi: Jose Saramago "Kainą" ir Jeanette Winterson "Apelsinai - ne vieninteliai vaisiai". Nemanau, kad šios knygos vertos balsuoti.
Dar klausiau audio George Orwell "Lapok, aspidistra", bet rusiškai, tai nesiskaito.
http://www.llvs.lt/?...tem=657&lang=lt
Iš šio sąrašo skaičiau tik dvi: Jose Saramago "Kainą" ir Jeanette Winterson "Apelsinai - ne vieninteliai vaisiai". Nemanau, kad šios knygos vertos balsuoti.
Dar klausiau audio George Orwell "Lapok, aspidistra", bet rusiškai, tai nesiskaito.
Aš iš sąrašo skaičiau:
Barnes, Julian - "Pabaigos jausmas"
Diaz, Junot - "Štai taip tu ją prarandi"
Otsuka, Julie - "Buda palėpėje"
Saramago, José - "Kainas"
Stepnova, Marina - "Lazario moterys" dar laukia lentynoje.
Iš perskaitytų patiko tik Otsuka, Julie - "Buda palėpėje". Kitos trys visiškai nepatiko.
QUOTE(zuvyte26 @ 2014 08 10, 12:08)
Smagu, kad patiko. Mano pažintis su autoriumi irgi prasidėjo nuo šios knygos. Patiko rašymo stilius, emocijų atskleidimas, knygos tikrai ne banalios, o priverčiančios susimąstyti. Perskaičiau beveik visas jo knygas. Liko tik "Vilkų ratas" neperskaityta.
Papildyta:
Papildyta:
Aš tik vieną Evans knygą skaičiau - "Vilkų ratas". Man ji pasirodė paprasta tokia. Daug emocijų, nenuobodi, bet ir neypatinga.
Jau parsisiunčiau "Arklių užkalbėtojas", tikiuosi labiau patiks.
Dabar klausausi Vailio Стихи про меня. Nors poezijos neskaitau , bet labai patinka, kai ją su paaiškinimais pateikia "ant lėkštutės" . Net galva kaista nuo minčių visokių
Labos
As tai Kaari Utrio "Varinis paukstis" savaitgali perskaiciau (aciu Sofijai ). Ale ir atitinka musu skoniai Ipusejus knyga, maniau, kad si knyga yra geriausia, ka perskaiciau siais metais, o, bet, taciau... Knygos skoni sugadino meiles scenu aprasymai O siaip, labai vaizdziai aprasytas XI a. Europos gyvenimas nuo Skandinavijos saliu iki pat Turkijos (tuometinio Konstantinopolio), labai vaizdziai atskleidziamas to meto moteru gyvenimas, ju prievoles ir pan. Puiki knyga, tikrai rekomenduoju istoriniu romanu ir skandinavu autoriu kurybos megejoms
As tai Kaari Utrio "Varinis paukstis" savaitgali perskaiciau (aciu Sofijai ). Ale ir atitinka musu skoniai Ipusejus knyga, maniau, kad si knyga yra geriausia, ka perskaiciau siais metais, o, bet, taciau... Knygos skoni sugadino meiles scenu aprasymai O siaip, labai vaizdziai aprasytas XI a. Europos gyvenimas nuo Skandinavijos saliu iki pat Turkijos (tuometinio Konstantinopolio), labai vaizdziai atskleidziamas to meto moteru gyvenimas, ju prievoles ir pan. Puiki knyga, tikrai rekomenduoju istoriniu romanu ir skandinavu autoriu kurybos megejoms
QUOTE(zuvyte26 @ 2014 08 10, 13:08)
Patiko rašymo stilius, emocijų atskleidimas, knygos tikrai ne banalios, o priverčiančios susimąstyti. Perskaičiau beveik visas jo knygas. Liko tik "Vilkų ratas" neperskaityta.
Šitos dar neskaičiau,bet kitos knygos tokio įspūdžio,kaip Arklių užkalbėtojas,nepaliko. Nei Takoskyra,nei Šuolis į ugnį.Popsas.Kokybiškas,bet popsas
Tokios knygos kaip Takoskyra ar Šuolis į ugnį užkabina taip, kad atsiverčiu ir negaliu atsitraukti, bet perskaitau ir greit pamirštu.
Paskutinė skaityta knyga- David Baldacci "Žaidimas su laiku. Irgi užkabino, detektyvas, pradžioj atrodė, kad po pirmos žmogžudystės seks eilė tokių pačių žmogžudysčių, nustebino, kad jos buvo vis kitokios du trečdalius knygos skaityti buvo labai įdomu, paskui atomazgos link prasidėjo gaudynės, žodžiu, klasika, kaip ir priklauso, įdomu tai, kad čia buvo 2 žudikai, vis kitaip. Antras žudikas toks kaip fonas, bandyta aiškinti, kodėl žudė, bet atrodė, kad ne iki galo, kažko trūko. Na, bet visumoj patiko.
Paskutinė skaityta knyga- David Baldacci "Žaidimas su laiku. Irgi užkabino, detektyvas, pradžioj atrodė, kad po pirmos žmogžudystės seks eilė tokių pačių žmogžudysčių, nustebino, kad jos buvo vis kitokios du trečdalius knygos skaityti buvo labai įdomu, paskui atomazgos link prasidėjo gaudynės, žodžiu, klasika, kaip ir priklauso, įdomu tai, kad čia buvo 2 žudikai, vis kitaip. Antras žudikas toks kaip fonas, bandyta aiškinti, kodėl žudė, bet atrodė, kad ne iki galo, kažko trūko. Na, bet visumoj patiko.
Baigiau skaityti J. Adler-Olsen "Moteris narve". Labai neblogas detektyvas. Bet skaičiau tik 2007 m. skyrius, kitų mano nervai neatlaikė. Karlas geras diegas, turi savo žavesio. Asadas irgi tiko į kompaniją.
Lyginant su Nesbo, pastarasis man labiau patinka, nes tik vienoj jo skaitytoj knygoj iš dviejų pasirinktų įtariamųjų atspėjau blogietį. Olseno knygoj iš karto pataikiau. Haris Hūlė liko mano favoritu, gal kad geriau jį pažįstu.
Tai liko dar 3 knygos su Karlu, kaip suprantu. Iš jų viena išversta. Gal ir kitas išvers. Kada nors.
Lyginant su Nesbo, pastarasis man labiau patinka, nes tik vienoj jo skaitytoj knygoj iš dviejų pasirinktų įtariamųjų atspėjau blogietį. Olseno knygoj iš karto pataikiau. Haris Hūlė liko mano favoritu, gal kad geriau jį pažįstu.
Tai liko dar 3 knygos su Karlu, kaip suprantu. Iš jų viena išversta. Gal ir kitas išvers. Kada nors.