Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 89 laida

GammaOrionis, sveika prisijungus. Manau, nuomone apie Irvinga turetu pagereti po Oveno Mino. Dar labai rekomenduociau Sidro namu taisykles. Siuo metu as jo nebeskaitau, bet buvo laikas, kai rijau viska is eiles. Tai tos dvi vis tik paliko didziausia ispudi, nors pirmoji skaityta buvo Pasaulis pagal Garpa.
As pakraupau paziurejus, kad spali sugebejau tik 4 knygas iveikti. kazkaip labai sunkiai skaiciau Pajautos deka atrasta "Jis ir vel cia". Pradzia gal ir kiek humoristine, bet kai buvau paskaiciusi atsiliepimu, iskart skaiciau su baime ir nejaukumu sirdyje. Baisu, kad zmones praktiskai nesimoko is istorijos.
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2014 10 31, 23:12)

"Sidro namų taisykles" gal paskaitysiu, kai užmiršiu siužetą, nes mačiau filmą ir ne vienas žmogus man pasakojo.

"Jis ir vėl čia" yra mano sąraše, laukiu bibliotekoj eilėje. Beje, naudojatės goodreads.com?
Atsakyti
QUOTE(GammaOrionis @ 2014 11 01, 09:39)
Beje, naudojatės goodreads.com?

As naudojuos. Tuo paciu niku, kaip ir cia, jei idomu ax.gif
"Sidro namu taisykles" filma ziurejau iskart po knygos. Ziauriai nusivyliau tada. Dabar stengiuosi, kad kazkiek laiko praeitu po knygos.

Siandien pradejau Aitmatovo "Esafota". Lopau issilavinimo spragas cool.gif Jau toks pradzioje ziaurumas, plaukai sausiasi. Bet parasyta gerai. Pries tai esu skaiciusi jo "Ilga kaip simtmeciai diena". Irgi labai patiko.
Atsakyti
QUOTE(GammaOrionis @ 2014 10 31, 09:48)
*dar turiu pasiėmus "Maldą už Oveną Minį", manau, jeigu šita nepakeis pirmojo įspūdžio, Irvingą kuriam laikui paliksiu nuošaly. gal kada vėl grįšiu. Murakamį irgi skaitydavau su pertraukom, nes skaitant vieną knygą po kitos, ima maišytis vietos, herojai ir pats siužetas.

**(...) po ilgo laiko grįžau prie nacių tematikos (kažkada lb domėjausi II pasauliniu karu, skaičiau viską, ką radau), knyga patiko, gal kiek per aštri, bet humoras juodas, ne visiems patinka, daug grotesko. Šiaip iš šitos tematikos man dar patiko neseniai skaityta "Lygiosios trunka akimirką", šita jautresnė knyga, apie Vilniaus getą, efektinga pabaiga, ilgam susimąstai po jos.

* jei nepatiks "Malda už Oveną Minį", tuomet, ko gero, kitų Irvingo knygų apskritai neverta skaityti g.gif man Irvingas labai patinka, o "Ovenas Minis" - ypatingai mylima knyga. kai tuo tarpu "Našlė vieneriems metams" ar "Ketvirtoji ranka" tirkai nėra tarp mano mėgstamiausių knygų (ar netgi apskritai tarp mėgstamų). o jei visgi patiks, tai siūlyčiau skaityt kaip Murakami - su pertraukom, nes jo knygose yra keletas pagrindinių motyvų, kurie vis pasikartoja

** visai neseniai skaičiau labai neblogą knygą apie II pasaulinio karo metu vykdytą operaciją "Antropoidas" - L.Binet "HHhH", rekomenduoju mirksiukas.gif aišku, ten humoro anei grotesko nėra, bet knyga tikrai verta dėmesio, yra faktų, pamąstymų. nors, reikia pripažinti, kad mano žinios nėra labai gilios, nes aš tik istorijos mėgėja, skaitau, kas po ranka papuola. gal tikram istorikui ten nebūtų nieko naujo ir įdomaus ax.gif

QUOTE(GammaOrionis @ 2014 11 01, 09:39)
Beje, naudojatės goodreads.com?

kažkada labai sąžiningai žymėjausi tiek Goodreads.com, tiek Suknyga.lt, bet pastaruoju metu aptingau.
beliko tik žymėjimasis užrašų knygelėje... doh.gif
Atsakyti
Nu žinot, skaitau "Kardų audrą" Dž. Martino ir vos ne raminančių reikia ieškoti. Jeigu jų turėčiau, turbūt jau būčiau išgėrus. lotuliukas.gif Toks įvykių sūkurys, tokie istorijos posūkiai, net karšta darosi. Turėtų būti įspėjimas ant knygos: "Ne silpnų nervų žmonėms". bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2014 11 03, 11:38)
* jei nepatiks "Malda už Oveną Minį", tuomet, ko gero, kitų Irvingo knygų apskritai neverta skaityti  g.gif  man Irvingas labai patinka, o "Ovenas Minis" - ypatingai mylima knyga.

Man Ovenas Minis pati geriausia jo knyga.Visos kitos labai šiaip sau.Net Sidro namų taisyklės kažkokio didesnio įspūdžio nepaliko .

Baigiu skaitinėt Džozefas Antonas.Nus,visų pirma,man asmeniškai,labai nuobodoka knyga.Antra,Rushdie- paršas, pasirodo g.gif Vyras,kuris apie savo buvusias ar esamas moteris atsiliepia negražiai,man fu.O jei tas vyras, dar žinomas rašytojas ir visam pasauliui ,ne tik savo draugams, savo žmonas dergia,tai jis dvigubas paršas.

Bet vis tiek jo knygos man wub.gif
Atsakyti
Straipsnis su rašytoja Arundhati Roy: „Kastų sistema – genialus priespaudos mechanizmas“
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 11 04, 14:24)
Baigiu skaitinėt Džozefas Antonas.Nus,visų pirma,man asmeniškai,labai nuobodoka knyga.Antra,Rushdie- paršas, pasirodo  g.gif

panašios mintys smile.gif
http://kultura.lryta...os-paklodes.htm
Atsakyti
sveikos,
gal kartais kuri turit el.versiją - Pasakojimai iš prostitutės kambario. Tikra seserų Fokens istorija.
Martine And Louise Fokkens , 2013 ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*MM* @ 2014 11 05, 14:04)
sveikos,
gal kartais kuri turit el.versiją - Pasakojimai iš prostitutės kambario. Tikra seserų Fokens istorija.
Martine And Louise Fokkens , 2013 ? 4u.gif

Kiek mačiau sąrašus, tai šią knygą turi.

Skaitykit šios temos pirmą žinutę, kur įdėti el.knygų sąrašai ir tikrai rasite pas ką paprašyti: http://www.supermama...;#entry67820534
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 11 05, 15:53)
Kiek mačiau sąrašus, tai šią knygą turi.

Skaitykit šios temos pirmą žinutę, kur įdėti el.knygų sąrašai ir tikrai rasite pas ką paprašyti: http://www.supermama...;#entry67820534

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2014 11 04, 09:51)
Nu žinot, skaitau "Kardų audrą" Dž. Martino ir vos ne raminančių reikia ieškoti. Jeigu jų turėčiau, turbūt jau būčiau išgėrus.  lotuliukas.gif  Toks įvykių sūkurys, tokie istorijos posūkiai, net karšta darosi. Turėtų būti įspėjimas ant knygos: "Ne silpnų nervų žmonėms".  bigsmile.gif

biggrin.gif Aš vakar prieš miegą sugalvojau bent vieną seriją ketvirto sezono pažiūrėt, po pusės serijos atsijungiau. Prabundu - trečia nakties, vyras vis dar žiūri, jau pusę sezono įpusėjęs ir sako - žinai, įdomus serialas, pasirodo biggrin.gif
Atsakyti