Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 89 laida

QUOTE(langana @ 2014 10 14, 14:21)
Siuo metu bandau klausytis Dostojevskio "Demonus". Turiu pripazinti, kad si knyga kiek lengviau virskinama, negu visos kitos , bet vis tiek ne mano autorius schmoll.gif A girdejai, kazkoks pletkininkas Liputinas perdave kazkokius neaiskius gandus ir tas prasiloses jaunikis dabar "kencia": O, kas mane isgelbes doh.gif  Tai jei tu, rupuze, islaikytini, vis tiek vedi del pinigu, tai ko cia dabar staiga pajunti tokia geda uz svetimas nuodemes (gal dar net ir nebutas)??? Vemt vercia. Kazko as nesuprantu toje knygoje verysad.gif  Gerai, kad audio, tai vis isgirsiu iki galo, skaityt, manau, neuztektu kantrybes  tongue.gif

Juk tada buvo labai svarbi kitų nuomonė, pletkininkai tave pajuokos objektu padarys. Ką tik baigiau Dostojevskio "Idiotas", tai ten dar daugiau išvystita ši tema. Mane "Demonai" sudomino pasakojimu apie revoliucijos užgimimą, o į gandus ir nuodemes mažiau kreipiau dėmesio.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 10 14, 12:30)

Ups! "Obels žiedus" skaičiau, prisideda 35-tas. hihihi.gif  Kaune paskolinčiau ar šiaip kada prie progos...  mirksiukas.gif

lauksiu progos smile.gif Klausiau kažkada audio knygą, bet labai norėčiau dar ir perskaityti.
O kol kas pažindinuosi su Kawabata. Seniai ruošiausi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 10 14, 19:30)
O kol kas pažindinuosi su Kawabata. Seniai ruošiausi  smile.gif

Nu va,pradėjom apie Nobelio premiją ir detektyvus šonan metei biggrin.gif Dar apie kokius Bukerio ar Gonkūrų premijų laureatus parašinėsim,tai ir poezijos tomas rankose atsidurs .Nes bent jau man Y.Kawabatos skaitytose knygose, tai viena poezija. Viskas su jom gerai,stilius patiko,vaizdai puikūs,bet tas monotoniškumas ir nemigą išgydytų .Mano temperamentui gerokai per drungnos pasirodė ax.gif
A kokią skaitai?

Obels žiedai čia yra.Bet PDF formatas.
http://www.nemokamos...h...els žiedai
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 10 14, 23:35)
Nu va,pradėjom apie Nobelio premiją ir detektyvus šonan metei  biggrin.gif Dar apie kokius Bukerio ar Gonkūrų premijų laureatus parašinėsim,tai ir poezijos tomas rankose atsidurs .Nes bent jau man Y.Kawabatos skaitytose knygose, tai viena poezija. Viskas su jom gerai,stilius patiko,vaizdai puikūs,bet tas monotoniškumas ir nemigą išgydytų .Mano temperamentui gerokai per drungnos pasirodė ax.gif
A kokią skaitai?

Obels žiedai čia yra.Bet PDF formatas.
http://www.nemokamos...h...els žiedai

Premijų laimėtojus visad skaitau, jei į rankas papuola smile.gif Aha, kaip nekeista, trauka prie detektyvų kažkur staiga išgaravo biggrin.gif Persisotinau, matyt.
Kawabatos 'Sniegynų šalį' skaitau. Na taip, liūliuoja..

Ten lyg audio knygos?..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 15 spalio 2014 - 07:22
Nu va,pradėjom apie Nobelio premiją ir detektyvus šonan metei  biggrin.gif Dar apie kokius Bukerio ar Gonkūrų premijų laureatus parašinėsim,tai ir poezijos tomas rankose atsidurs .

Aha, siaubas kažkoks lotuliukas.gif

Kawabatos skaičiau tik "Tūkstančius gervių" wub.gif ir stebėjausi kokie gi pas juos sudėtingi santykiai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 10 15, 08:21)
Aha, kaip nekeista, trauka prie detektyvų kažkur staiga išgaravo  biggrin.gif Persisotinau, matyt.

Ten lyg audio knygos?..

Aš irgi persisotinau.Su Kaulų kolekcionieriumi.Na,nebaisiai man jinai ir patiko,teisybę pasakius.

Aha,tikrai audio . Kaip aš ten nužiūrėjau user posted image
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 10 15, 08:56)
Kawabatos skaičiau tik "Tūkstančius gervių" wub.gif ir stebėjausi kokie gi pas juos sudėtingi santykiai unsure.gif

Viskas pas tuos japonus sudėtinga irnesakyk.gif . Pradedant haiku,baigiant kabuki.Nors Tūkstantis gervių man labiau nei Sniegynų šalis patiko.O Kalno aimanos taip ir nebaigiau kažkada senai ax.gif Po filmo Legenda apie Narajamą peržiūros baisiai buvau užsimaniusi kažko japoniško,o po ranka tik šita knyga pasitaikė.Nedamūčinau schmoll.gif
Atsakyti
Iš karto atsiprašau už poster_offtopic.gif

bet negaliu nepasidalinti. mes su bendradarbėmis prisijungėm prie šios socialinės akcijos: Vaikų svajonės

kas galite, prisijunkite 4u.gif ir gal galite paskleisti toliau? galbūt kitas žmogus norėtų prisijungti, bet nežino apie šią galimybę.
Atsakyti
Nu va,pradėjom apie Nobelio premiją ir detektyvus šonan metei  biggrin.gif Dar apie kokius Bukerio ar Gonkūrų premijų laureatus parašinėsim,tai ir poezijos tomas rankose atsidurs .

apie Booker pats tas būtų kalbėti, nes kaip tik šiandien šiųmetinė premija įteikta Richard Flanagan mirksiukas.gif

QUOTE(saintlina @ 2014 10 15, 07:21)
Premijų laimėtojus visad skaitau, jei į rankas papuola  smile.gif  Aha, kaip nekeista, trauka prie detektyvų kažkur staiga išgaravo  biggrin.gif Persisotinau, matyt.

apie detektyvus iki vasario drąsiai galima kalbėti, juk tai 2015 Knygų mugės tema rolleyes.gif

Ar jau balsavote Metų knygos rinkimuose? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2014 10 15, 22:11)
O! thumbup.gif Myliu Flanagan`ą už "Guldo žuvų knygą". biggrin.gif
Jau! Žinoma, "pirštu į dangų", nes nė vienos neskaičiau. Bet įsipareigoju perskaityti, tai, už ką balsavau. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2014 10 15, 21:11)
apie Booker pats tas būtų kalbėti, nes kaip tik šiandien šiųmetinė premija įteikta Richard Flanagan mirksiukas.gif

apie detektyvus iki vasario drąsiai galima kalbėti, juk tai 2015 Knygų mugės tema  rolleyes.gif

O knyga, už kurią įteikta šiemet Booker premija, išversta į lietuvių kalbą? Kažkaip nerandu.

Ir nežinojau biggrin.gif Paskutinis skaitytas detektyvas, kaip ir Adijai, buvo nevykęs. Tai bent kol kas nebesinori, o iki vasario gal dar ir sugrįšiu smile.gif
O tas nevykęs buvo T. Gerritsen 'Skambutis po vidurnakčio'.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 10 15, 22:44)
Žinoma, "pirštu į dangų", nes nė vienos neskaičiau.

Lyg ir pernai tas pats buvo biggrin.gif Aš tik vieną skaičiau,bet už Mašą nebalsuosiu schmoll.gif
QUOTE(saintlina @ 2014 10 16, 10:32)
O knyga, už kurią įteikta šiemet Booker premija, išversta į lietuvių kalbą? Kažkaip nerandu.

Jaučiu, dar nea.Nors aš ir tų Guldo žuvų neskaičiusi ax.gif Dar viena į sąrašą.
Atsakyti
Pusę nakties praleidau su ūsuotu vyriškiu biggrin.gif
Timur Vermes "Jis vėl čia" - ir turiu pasakyti, kad patiko: įdomi, nuotaikinga, sąmojinga ir aštri knyga. Ypač kalbėjimas pirmu asmeniu, pasitikėjimas ir žinojimas ką, kaip, kada sakyti. Net kelis kart paglavojau -žavingas vyras buvo. Tiksliau - tokį parodė.

Visai nesigailiu dėl miego trūkumo biggrin.gif
Atsakyti