Prieplauka, kokios eilės
QUOTE(klopedija @ 2014 10 13, 21:55)
........
ačiū Tavąjį sąrašą skaitydama supratau, kad aš pati skaičius daugiau nei galvojau
O Galswarthy skaitysiu ir vėl.. nu labai jau jis man patinka Forsaitų saga jaunystėj n kartų skaityta
Va ilgai nelaukus ėmiau ir užsisakiau bibliotekoj jo 'Obels žiedus'. Tik pasigyriau, ir gavau pranešimą, kad užsakymas atmestas, nes knyga pas skolininką O jau įsisvajojau apie malonų vakarą.
Aš smulkią ataskaitą, jums leidus, neprašyta pateiksiu
Knut Pedersen Hamsun "Badas", "Panas", "Viktorija", "Misterijos"
Hermann Hesse "Sidharta", "Demianas", "Po ratu" (laukia "Narcizas ir auksaburnis")
William Faulkner "Palaikų išniekintojas" (nepavyko man su juo susidraugaut - bandžiau dar kelias skaityt, bet ne mano autorius )
Albert Camus "Svetimas", "Krytis", "Maras" (laukia dar nemažai knygų)
John Steinbeck "Mūsų nerimo žiema", "Tortilijų kvartalas", "Konservų gatvė"
Jean-Paul Sartre "Siena", "Žodžiai" (laukia "Šleikštulys")
Yasunari Kawabata "Спящие красавицы" (bandžiau skaityti lietuviškai išverstas, bet nesusikalbėjom su autorium tuo metu, bet kad jau gavau ją žaidime, tai perskaičiau)
Saul Bellow "Между небом и землей" (skaičiau prieš metus, siužeto nepamenu, bet vertinau 3)
Isaac Bashevis Singer "Vergas" (paauglystėje patiko, dabar nežinau, gal reikės dar kartą perskaityt)
Elias Canetti "Išgelbėtas liežuvis", "Apakimas" (laukia "Susižvalgymai")
Gabriel García Márquez "Šimtas metų vienatvės", "Apie meilę ir kitus demonus", "Полковнику никто не пишет"
William Golding "Musių valdovas"
José Saramago "Aklumas", "Evangelija", "Kainas", "Kai mirtis pasišalina" (dar laukia kelios knygos, tik kol kas nesiskaito jos )
John M. Coetzee "Nešlovė", "Maiklo K. gyvenimas ir laikai" (būtinai tęsiu pažintį su autoriumi)
Doris Lessing "Трава поет"
Mario Vargas Llosa "Bjaurios mergiotės išdaigos" (dar ką nors skaitysiu, nes visai patiko)
Mintis skaityti Nobelio laureatus tikrai nebloga, manau, po truputį su jais pažindinsiuos, tik kadangi man irgi būna, kad nesugalvoju ką skaityti, tai dabar prisiėmiau knygų žaidimuose, todėl kurį laiką skaitymo turėsiu Be to, užsispyrusiai mažinu neskaitytų nuosavų knygų skaičių
Knut Pedersen Hamsun "Badas", "Panas", "Viktorija", "Misterijos"
Hermann Hesse "Sidharta", "Demianas", "Po ratu" (laukia "Narcizas ir auksaburnis")
William Faulkner "Palaikų išniekintojas" (nepavyko man su juo susidraugaut - bandžiau dar kelias skaityt, bet ne mano autorius )
Albert Camus "Svetimas", "Krytis", "Maras" (laukia dar nemažai knygų)
John Steinbeck "Mūsų nerimo žiema", "Tortilijų kvartalas", "Konservų gatvė"
Jean-Paul Sartre "Siena", "Žodžiai" (laukia "Šleikštulys")
Yasunari Kawabata "Спящие красавицы" (bandžiau skaityti lietuviškai išverstas, bet nesusikalbėjom su autorium tuo metu, bet kad jau gavau ją žaidime, tai perskaičiau)
Saul Bellow "Между небом и землей" (skaičiau prieš metus, siužeto nepamenu, bet vertinau 3)
Isaac Bashevis Singer "Vergas" (paauglystėje patiko, dabar nežinau, gal reikės dar kartą perskaityt)
Elias Canetti "Išgelbėtas liežuvis", "Apakimas" (laukia "Susižvalgymai")
Gabriel García Márquez "Šimtas metų vienatvės", "Apie meilę ir kitus demonus", "Полковнику никто не пишет"
William Golding "Musių valdovas"
José Saramago "Aklumas", "Evangelija", "Kainas", "Kai mirtis pasišalina" (dar laukia kelios knygos, tik kol kas nesiskaito jos )
John M. Coetzee "Nešlovė", "Maiklo K. gyvenimas ir laikai" (būtinai tęsiu pažintį su autoriumi)
Doris Lessing "Трава поет"
Mario Vargas Llosa "Bjaurios mergiotės išdaigos" (dar ką nors skaitysiu, nes visai patiko)
Mintis skaityti Nobelio laureatus tikrai nebloga, manau, po truputį su jais pažindinsiuos, tik kadangi man irgi būna, kad nesugalvoju ką skaityti, tai dabar prisiėmiau knygų žaidimuose, todėl kurį laiką skaitymo turėsiu Be to, užsispyrusiai mažinu neskaitytų nuosavų knygų skaičių
Zis ir Sofija5, kiek zinau esat Makso Frajaus gerbejos,tai va pas rusus uzmaciau naujiena,gal ir Lt bus: My Webpage
QUOTE(Shusha @ 2014 10 14, 00:12)
Įspūdingas sąrašas. Bet nepatikėsiu, kad išsisukai Henryk Sienkiewicz neskaičiusi Negi?
Tikrai neskaičiau nieko. QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 10 14, 08:53)
Ignoras?
Nenoras. Tiesiog kai užsimanysiu, tai ir skaitysiu, o ne dėl iššūkio.
QUOTE(saintlina @ 2014 10 14, 10:12)
O Galswarthy skaitysiu ir vėl.. nu labai jau jis man patinka (...) užsisakiau bibliotekoj jo 'Obels žiedus'.
Ups! "Obels žiedus" skaičiau, prisideda 35-tas. Kaune paskolinčiau ar šiaip kada prie progos...
QUOTE(klopedija @ 2014 10 14, 12:30)
o čia iššūkis man pačiai. Skant skyles išsilavinime lopysiu
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 10 14, 13:37)
Skant skyles išsilavinime lopysiu
Nori atimti iš manęs titulą, kurį pati suteikei?
QUOTE(klopedija @ 2014 10 13, 22:37)
... kai buvo leidžiama Nobelio laureatų serija http://www.suknyga.l...os-laureatai/97
Ta pacia serija ir as pirkau ir skaiciau tada
QUOTE(saintlina @ 2014 10 14, 10:12)
Tavąjį sąrašą skaitydama supratau, kad aš pati skaičius daugiau nei galvojau
Tikrai turėjai daug ką perskaityt,jei prisimeni tuos laikus,kai knygynai buvo užkišti vien kažkokių suvažiavimų tomais ir Brežnevo kūryba
Aš su dauguma nobelistų susipažinusi.Vis tas snobizmas Kiek mažiau su poetais,bet stengiuosi nors kažkokį supratimą turėt.Neseniai net W.Szymborskos poeziją pavarčiau Tokia nei poezija,nei proza . Man Prieplaukos įmesti eilėraščiai labiau patinka.
Nors prie iššūkio-akcijos neprisidedu,bet mėgstu skaityt išleistas knygų serijas.Pasaulinės literatūros biblioteka beveik visa suskaityta.Daug kas ir iškankinta.XX amžiaus aukso fondas niekada nenuvilia-puikios knygos,išskyrus vieną kitą rašytoją,iki kurių aš, matyt,dar nepriaugau.Lietuvių literatūros lobynas irgi perskaitytas.Iš patriotizmo Šiais metais užsikabinau su Baltų lankų Rinktinės prozos serija.Tik J.Onetti kol kas nelabai nelabai .Bet atradau J.Faulknerį,kuris kažkada visai nepatiko. Ir F.Sagan Iš naujo.
QUOTE(adija5 @ 2014 10 14, 13:11)
Aš su dauguma nobelistų susipažinusi.Vis tas snobizmas Kiek mažiau su poetais,bet stengiuosi nors kažkokį supratimą turėt.
va aš tai kad ir kaip pažindinčiausi, bet pažintyje su poetais liks skylė. Net neturiu vilčių, kad nors vieną poetinį nobelistą skaitysiu..
Prtieplauka imeta tai, kas paciai grazu o siaip tai ji visai nelaiko saves poezijos zinove ir tikrai nesivaiko nobelistu
Siuo metu bandau klausytis Dostojevskio "Demonus". Turiu pripazinti, kad si knyga kiek lengviau virskinama, negu visos kitos , bet vis tiek ne mano autorius A girdejai, kazkoks pletkininkas Liputinas perdave kazkokius neaiskius gandus ir tas prasiloses jaunikis dabar "kencia": O, kas mane isgelbes Tai jei tu, rupuze, islaikytini, vis tiek vedi del pinigu, tai ko cia dabar staiga pajunti tokia geda uz svetimas nuodemes (gal dar net ir nebutas)??? Vemt vercia. Kazko as nesuprantu toje knygoje Gerai, kad audio, tai vis isgirsiu iki galo, skaityt, manau, neuztektu kantrybes