Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 89 laida

Klopedija, koks puikus patarimas! lotuliukas.gif
As turbut irgi nesijungsiu prie Nobelio laureatu skaitytoju. Bandziau studiju metais, atradau sau Pasternako Daktara zivago ir tuo labai dziaugiuosi. Bet kitus tada skaiciau tik is uzsispyrimo, tad nemanau, kad toks skaitymas man kazka gero dave. Siuo metu stengiuosi skaityti tai, ka noriu, kas teiktu malonuma. Is kitos puses, manau, kad ten tikrai yra knygu, kurias apsidzaugciau atradusi. Tiesiog siuo metu nenoriu saves prievartauti ax.gif
Atsakyti
Sveikos,
Aš kaip tik neperseniausiai perskaičiau 2013m. Nobelio premijos laureatės Alice Munro"Brangus gyvenime" apsakymų rinkinį ir visai patiko.

O dar šiandien mačiau knygyne Leklezio "Auksinė žuvelė" pasirodė.(Irgi nauja Nobelio premijos laureato knyga.)

Dabar vis tik skaitau Koperniko paslaptį. Jau įpusėjau. Kol kas labai patinka, įdomu.

QUOTE(klopedija @ 2014 10 13, 21:34)
Jei jau pomėgiai, tai turi patikti visiems!
Pvz., kas gi neapsidžiaugtų, gavęs "kompleksinę" dovaną:
http://www.pegasas.l...irbyste pg.html?
http://www.pegasas.l...ti futbola.html?
http://www.pegasas.l...u keitimas.html?
...?  mirksiukas.gif

Prie masinės "nobeliavimo" akcijos neprisidėsiu.  biggrin.gif

Tu kaip visada prie humoro. biggrin.gif Jei jau prie nobeliavimo neprisidedi, tai siūlau paskaityti "Jis ir vėl čia", bent vietomis linksmų pasažų rasi pasikvatojimui. Siūlau tau, nes mūsų knyginiai skoniai labai panašūs.
Atsakyti
Prisipažinsiu: užkabino "nobeliavimas", bet tik tiek, kad pasitikrinčiau savo snobiškumą. lotuliukas.gif
Skaičiau 34 rašytojų knygas, kai kurių net po kelias. Kai kuriais autoriais domiuosi, nors nieko nesu skaičiusi.
Gal norit detalios išpažinties? hihihi.gif

Pajauta, Tavo minėtos knygos mano akiratyje. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 10 13, 20:34)
Jei jau pomėgiai, tai turi patikti visiems!

lotuliukas.gif thumbup.gif
QUOTE(klopedija @ 2014 10 13, 22:09)

Norim! Norim!
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 10 13, 21:09)

Skaičiau 34 rašytojų knygas, kai kurių net po kelias. Kai kuriais autoriais domiuosi, nors nieko nesu skaičiusi.

tai jau sėdėk ramiai, esi visapusiškai susipažinus biggrin.gif
Ale detaliai tai visad galima, mes ne prieš smile.gif
Atsakyti
Gerai. blush2.gif

1. Rudyard Kipling. Tiesiog vaikystės knygų autorius.

2. Selma Lagerlöf. Taip pat vaikystės knygų autorė.

3. Rabindranath Tagore. Skaityta nemažai, paauglystės egzotika.

4. Henrik Pontoppidan, “Peras, laimės kūdikis”

5. Thomas Mann, “Užburtas kalnas”, “Avantiūristo Felikso Krulio prisipažinimai”

6. Ivan Bunin. Kažką skaičiau mokykliniais metais rusiškai, nes rusų k. mokytoja įkalbėjo, pamenu, patiko. Reikės atnaujinti pažintį.

7. Luigi Pirandello, „Velionis Matija Paskalis“

8. Hermann Hesse. Daug ką skaičiau, persisotinau.

9. William Faulkner, “Kai ašgulėjau mirties patale”, “Rugpjūčio šviesa”, “Palaikų išniekintojas”, “Sartoriai”

10. Ernest Hemingway, daug skaičiau, labiausiai įstrigo nežymi „Turėti ir neturėti“

11. Halldór Laxness, “Pasaulio šviesa”

12. Albert Camus, “Svetimas. Krytis”

13. Boris Pasternak, “Daktaras Živaga”

14. John Steinbeck, “Mūsų nerimo žiema”, “Konservų gatvė. Tortiljų kvartalas”

15. Jean-Paul Sartre, “Žodžiai”, “Šleikštulys”, “Brandos amžius”

16. Miguel Ángel Asturias, “Senjoras prezidentas”, “Uraganas”, “Žaliasis tėvas”, “Palaidotųjų akys”

17. Yasunari Kawabata, “Sniegynų šalis”, “Kalno aimana”, “Tūkstančiai gervių”

18. Samuel Beckett, “Prancūziški apsakymai”, “Belaukiant Godo”, “Molojus”

19. Aleksandr Solzhenitsyn, “Viena Ivano Denisovičiaus diena”, “Pirmajame rate”, “Gulago archipelagas” (pusantro tomo)

20. Pablo Neruda, eilėraščiai, nepamenu knygos pavadinimo.

21. Heinrich Böll, “Grupinis portretas su dama”, “Prarasta Katerinos Blium garbė”

22. Saul Bellow, “Hercogas”

23. Isaac Bashevis Singer, “Vergas”

24. Elias Canetti, “Išgelbėtas liežuvis”

25. Gabriel García Márquez. Mano didžioji literatūrinė meilė.

26. William Golding, “Musių valdovas”

27. Toni Morrison, “Sula”

28. Kenzaburō Ōe, “Asmeninė patirtis”

29. José Saramago. Skaičiau visas, išleistas lietuviškai, ir dar rusiškai klausiau audio.

30. Günter Grass, “Katė ir pelė”, “Skardinis būgnelis”

31. J. M. Coetzee, “Maiklo K gyvenimas ir laikai”, “Lėtas žmogus”

32. Orhan Pamuk, “Mano vardas Raudona”

33. J. M. G. Le Clézio, “Dykuma”

34. Mario Vargas Llosa, “Miestas ir šunys”, “Žali namai”, “Tetulė Chulija ir rašeiva”, “Bjaurios mergiotės išdaigos”

Knut Hamsun. Domiuosi

John Galsworthy. Domiuosi

Roger Martin du Gard. Domiuosi

Ir dar daug kuo domiuosi. Paryškinti autoriai - mano mylimieji arba ypatingai užkabinę. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 10 13, 10:33)
Ėmiau ir susidomėjau Nobelio literatūros laureatais - nusprendžiau imti ir perskaityti visų prieinamų (turiu galvoje išverstų į lietuvių kalbą) autorių bent po vieną knygą.
kas jungiasi? biggrin.gif  mirksiukas.gif

Seniai tokią mintį "audžiu", aš už drinks_cheers.gif
Ko jūs Wikipedia autoritetu imate - naudokitės pirminiu šaltiniu (oficiali svetainė, prie kiekvieno trumpai parašyta, už ką mirksiukas.gif

QUOTE(Pajauta @ 2014 10 13, 21:05)
O dar šiandien mačiau knygyne Leklezio "Auksinė žuvelė" pasirodė.(Irgi nauja Nobelio premijos laureato knyga.)

Le Clezio "Dykumą" prieš keletą mėnesių šiaip ne taip pabaigiau, tai jau susipažinau, daugiau nenoriu. Nėra blogai, tiesiog "ne mano" rašytojas.

"Nobelistai", kurių vis ruošiuosi imtis (ne dėl to, kad premiją laimėjo, bet šiaip dėl bendro išsilavinimo), bet kol kas "nepriėjau":
- Knut Pedersen Hamsun
- Sigrid Undset (Kristina Lavransdater buvau kažkada paauglystėje pradėjusi, bet net neįpusėjau)
- Thomas Mann (Budenbrokus už draugės dovanų čekį pirkau, laukia lentynoje geresnių laikų)
- John Galsworthy (Forsaitų saga - nei filmo mačiau, nei knygos skaičiau)
- Pearl Buck (seniai nusižiūrėjusi pas močiutę lentynoje seno leidimo "Gerąją žemę")
- William Faulkner (taip, ir jo dar nieko neskaičiau)
- Boris Pasternak
- John Steinbeck (taip, ir jo neskaičiau dar)
- Mikhail Sholokhov (nebuvau užfiksavusi, kad jis "nobelistas", reiks "Tykųjį Doną" kada iš tėvų lentynos išsitraukti)
- Aleksandr Solzhenitsyn
- Czeslaw Milosz (na taip, ir jo neskaičiau)
- Nadine Gordimer (laukia jos kažkuri knyga manęs kažkur lentynų užkaboriuose)
- Toni Morrison
- Gunter Grass
- Imre Kertesz
- Orhan Pamuk (oi oi oi, ir jis dar neskaitytas)
- Doris Lessing
- Mario Vargas Llosa (na čia jau beveik net gėda prisipažinti, kad ir jo dar neskaičiau)

Na va, surašiau ir supratau, kad "nobelistų" iššūkio man artimiausiam 30-mečiui pakaks smile.gif Nes nesu tokia fanatė, kad išimtinai tik jų kūrybą skaityčiau. Mažom dozėm, kai yra ūpo - kitas reikalas.
Nebent iššūkis būtų toks, kad iki pensijos (jei tokia dar bus tada) jau būčiau su jais susipažinusi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2014 10 13, 23:22)
Nebent iššūkis būtų toks, kad iki pensijos (jei tokia dar bus tada) jau būčiau su jais susipažinusi biggrin.gif
Ojojoi! Nekelk sau tokio iššūkio. Iki pensijos dar daug naujų nobelistų atsiras. lotuliukas.gif

Tiesos dėliai pasakysiu, kad keletą nobelistų, kaip rašė Langana, skaičiau iš užsispyrimo ir dėl to, kad "tais laikais" nebuvo ką skaityti. Tai ir Henrik Pontoppidan, ir Heinrich Böll, ir Saul Bellow tapo "priverstiniais", kai buvo leidžiama Nobelio laureatų serija http://www.suknyga.l...os-laureatai/97 doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 13 spalio 2014 - 22:37
QUOTE(klopedija @ 2014 10 13, 22:55)
Gerai.  blush2.gif

1.  Rudyard Kipling. Tiesiog vaikystės knygų autorius.

...

34.  Mario Vargas Llosa, “Miestas ir šunys”, “Žali namai”, “Tetulė Chulija ir rašeiva”, “Bjaurios mergiotės išdaigos”

Knut Hamsun. Domiuosi

John Galsworthy. Domiuosi

Roger Martin du Gard. Domiuosi

Ir dar daug kuo domiuosi. Paryškinti autoriai - mano mylimieji arba ypatingai užkabinębiggrin.gif

thumbup.gif Įspūdingas sąrašas. Bet nepatikėsiu, kad išsisukai Henryk Sienkiewicz neskaičiusi g.gif Negi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shusha: 13 spalio 2014 - 23:13
QUOTE(klopedija @ 2014 10 13, 19:34)

Prie masinės "nobeliavimo" akcijos neprisidėsiu.  biggrin.gif

Ignoras? biggrin.gif

QUOTE(langana @ 2014 10 13, 20:51)
Tiesiog siuo metu nenoriu saves prievartauti  ax.gif

Kadangi šiuo metu išgyvenu būseną "neturiu ką skaityti", tai samoningai skaitysiu.... Vakar praleisdau puikų vakarą su Bjorsterne.

QUOTE(klopedija @ 2014 10 13, 21:09)

Dar neskaičiavau savo. Bet Tagorės Krislelis dar paauglystėje buvo švelniai naivus doh.gif Dar paauglystėje!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brūkšniukas: 14 spalio 2014 - 07:54
Mes visgi retkarčiais pajuntam,
Koks atgrasus kasdienis vyksmas.
Ir sulaižytoj sieloj bunda
Toksai tiesus ir nuogas riksmas.
Mintis laukinė skaudžiai spardos,
Tuoj tuoj pavirs į aiškų žodį -
Išrėksim bent jau savo vardą,
Ir jis šleikštus nepasirodys.
Bet, vos užuodę aitrią laimę,
Lyg šunys lakam padorumą.
Mes atrajojam savo baimę,
Į būdą lendam - šiltą rūmą.

Daiva Čepauskaitė. Bevardžiai. K.: Keturi vėjai, 1992.
-------------------------------------------------------------------------------------

nobelistu issukiui nepasirasau, nes isiremint nemegstu...si ta is to saraso esu skaiciusi, kai ka gal dar skaitysiu, bet noriu but laisva kaip vejas nuo bet kokiu isipareigojimu... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieplauka: 14 spalio 2014 - 08:26
Ir aš pasiskaičiavau, skaičiau 20 nobelistų. Galiu sėdėt ramiai? lotuliukas.gif Bet kai ką tikrai dar skaitysiu.
Atsakyti