Klopedija, koks puikus patarimas!
As turbut irgi nesijungsiu prie Nobelio laureatu skaitytoju. Bandziau studiju metais, atradau sau Pasternako Daktara zivago ir tuo labai dziaugiuosi. Bet kitus tada skaiciau tik is uzsispyrimo, tad nemanau, kad toks skaitymas man kazka gero dave. Siuo metu stengiuosi skaityti tai, ka noriu, kas teiktu malonuma. Is kitos puses, manau, kad ten tikrai yra knygu, kurias apsidzaugciau atradusi. Tiesiog siuo metu nenoriu saves prievartauti
Sveikos,
Aš kaip tik neperseniausiai perskaičiau 2013m. Nobelio premijos laureatės Alice Munro"Brangus gyvenime" apsakymų rinkinį ir visai patiko.
O dar šiandien mačiau knygyne Leklezio "Auksinė žuvelė" pasirodė.(Irgi nauja Nobelio premijos laureato knyga.)
Dabar vis tik skaitau Koperniko paslaptį. Jau įpusėjau. Kol kas labai patinka, įdomu.
Tu kaip visada prie humoro. Jei jau prie nobeliavimo neprisidedi, tai siūlau paskaityti "Jis ir vėl čia", bent vietomis linksmų pasažų rasi pasikvatojimui. Siūlau tau, nes mūsų knyginiai skoniai labai panašūs.
Aš kaip tik neperseniausiai perskaičiau 2013m. Nobelio premijos laureatės Alice Munro"Brangus gyvenime" apsakymų rinkinį ir visai patiko.
O dar šiandien mačiau knygyne Leklezio "Auksinė žuvelė" pasirodė.(Irgi nauja Nobelio premijos laureato knyga.)
Dabar vis tik skaitau Koperniko paslaptį. Jau įpusėjau. Kol kas labai patinka, įdomu.
QUOTE(klopedija @ 2014 10 13, 21:34)
Jei jau pomėgiai, tai turi patikti visiems!
Pvz., kas gi neapsidžiaugtų, gavęs "kompleksinę" dovaną:
http://www.pegasas.l...irbyste pg.html?
http://www.pegasas.l...ti futbola.html?
http://www.pegasas.l...u keitimas.html?
...?
Prie masinės "nobeliavimo" akcijos neprisidėsiu.
Pvz., kas gi neapsidžiaugtų, gavęs "kompleksinę" dovaną:
http://www.pegasas.l...irbyste pg.html?
http://www.pegasas.l...ti futbola.html?
http://www.pegasas.l...u keitimas.html?
...?
Prie masinės "nobeliavimo" akcijos neprisidėsiu.
Tu kaip visada prie humoro. Jei jau prie nobeliavimo neprisidedi, tai siūlau paskaityti "Jis ir vėl čia", bent vietomis linksmų pasažų rasi pasikvatojimui. Siūlau tau, nes mūsų knyginiai skoniai labai panašūs.
Prisipažinsiu: užkabino "nobeliavimas", bet tik tiek, kad pasitikrinčiau savo snobiškumą.
Skaičiau 34 rašytojų knygas, kai kurių net po kelias. Kai kuriais autoriais domiuosi, nors nieko nesu skaičiusi.
Gal norit detalios išpažinties?
Pajauta, Tavo minėtos knygos mano akiratyje.
Skaičiau 34 rašytojų knygas, kai kurių net po kelias. Kai kuriais autoriais domiuosi, nors nieko nesu skaičiusi.
Pajauta, Tavo minėtos knygos mano akiratyje.
QUOTE(klopedija @ 2014 10 13, 20:34)
Jei jau pomėgiai, tai turi patikti visiems!
QUOTE(klopedija @ 2014 10 13, 22:09)
Norim! Norim!
QUOTE(klopedija @ 2014 10 13, 21:09)
tai jau sėdėk ramiai, esi visapusiškai susipažinus
Ale detaliai tai visad galima, mes ne prieš
Gerai.
1. Rudyard Kipling. Tiesiog vaikystės knygų autorius.
2. Selma Lagerlöf. Taip pat vaikystės knygų autorė.
3. Rabindranath Tagore. Skaityta nemažai, paauglystės egzotika.
4. Henrik Pontoppidan, Peras, laimės kūdikis
5. Thomas Mann, Užburtas kalnas, Avantiūristo Felikso Krulio prisipažinimai
6. Ivan Bunin. Kažką skaičiau mokykliniais metais rusiškai, nes rusų k. mokytoja įkalbėjo, pamenu, patiko. Reikės atnaujinti pažintį.
7. Luigi Pirandello, Velionis Matija Paskalis
8. Hermann Hesse. Daug ką skaičiau, persisotinau.
9. William Faulkner, Kai ašgulėjau mirties patale, Rugpjūčio šviesa, Palaikų išniekintojas, Sartoriai
10. Ernest Hemingway, daug skaičiau, labiausiai įstrigo nežymi Turėti ir neturėti
11. Halldór Laxness, Pasaulio šviesa
12. Albert Camus, Svetimas. Krytis
13. Boris Pasternak, Daktaras Živaga
14. John Steinbeck, Mūsų nerimo žiema, Konservų gatvė. Tortiljų kvartalas
15. Jean-Paul Sartre, Žodžiai, Šleikštulys, Brandos amžius
16. Miguel Ángel Asturias, Senjoras prezidentas, Uraganas, Žaliasis tėvas, Palaidotųjų akys
17. Yasunari Kawabata, Sniegynų šalis, Kalno aimana, Tūkstančiai gervių
18. Samuel Beckett, Prancūziški apsakymai, Belaukiant Godo, Molojus
19. Aleksandr Solzhenitsyn, Viena Ivano Denisovičiaus diena, Pirmajame rate, Gulago archipelagas (pusantro tomo)
20. Pablo Neruda, eilėraščiai, nepamenu knygos pavadinimo.
21. Heinrich Böll, Grupinis portretas su dama, Prarasta Katerinos Blium garbė
22. Saul Bellow, Hercogas
23. Isaac Bashevis Singer, Vergas
24. Elias Canetti, Išgelbėtas liežuvis
25. Gabriel García Márquez. Mano didžioji literatūrinė meilė.
26. William Golding, Musių valdovas
27. Toni Morrison, Sula
28. Kenzaburō Ōe, Asmeninė patirtis
29. José Saramago. Skaičiau visas, išleistas lietuviškai, ir dar rusiškai klausiau audio.
30. Günter Grass, Katė ir pelė, Skardinis būgnelis
31. J. M. Coetzee, Maiklo K gyvenimas ir laikai, Lėtas žmogus
32. Orhan Pamuk, Mano vardas Raudona
33. J. M. G. Le Clézio, Dykuma
34. Mario Vargas Llosa, Miestas ir šunys, Žali namai, Tetulė Chulija ir rašeiva, Bjaurios mergiotės išdaigos
Knut Hamsun. Domiuosi
John Galsworthy. Domiuosi
Roger Martin du Gard. Domiuosi
Ir dar daug kuo domiuosi. Paryškinti autoriai - mano mylimieji arba ypatingai užkabinę.
2. Selma Lagerlöf. Taip pat vaikystės knygų autorė.
3. Rabindranath Tagore. Skaityta nemažai, paauglystės egzotika.
4. Henrik Pontoppidan, Peras, laimės kūdikis
5. Thomas Mann, Užburtas kalnas, Avantiūristo Felikso Krulio prisipažinimai
6. Ivan Bunin. Kažką skaičiau mokykliniais metais rusiškai, nes rusų k. mokytoja įkalbėjo, pamenu, patiko. Reikės atnaujinti pažintį.
7. Luigi Pirandello, Velionis Matija Paskalis
8. Hermann Hesse. Daug ką skaičiau, persisotinau.
9. William Faulkner, Kai ašgulėjau mirties patale, Rugpjūčio šviesa, Palaikų išniekintojas, Sartoriai
10. Ernest Hemingway, daug skaičiau, labiausiai įstrigo nežymi Turėti ir neturėti
11. Halldór Laxness, Pasaulio šviesa
12. Albert Camus, Svetimas. Krytis
13. Boris Pasternak, Daktaras Živaga
14. John Steinbeck, Mūsų nerimo žiema, Konservų gatvė. Tortiljų kvartalas
15. Jean-Paul Sartre, Žodžiai, Šleikštulys, Brandos amžius
16. Miguel Ángel Asturias, Senjoras prezidentas, Uraganas, Žaliasis tėvas, Palaidotųjų akys
17. Yasunari Kawabata, Sniegynų šalis, Kalno aimana, Tūkstančiai gervių
18. Samuel Beckett, Prancūziški apsakymai, Belaukiant Godo, Molojus
19. Aleksandr Solzhenitsyn, Viena Ivano Denisovičiaus diena, Pirmajame rate, Gulago archipelagas (pusantro tomo)
20. Pablo Neruda, eilėraščiai, nepamenu knygos pavadinimo.
21. Heinrich Böll, Grupinis portretas su dama, Prarasta Katerinos Blium garbė
22. Saul Bellow, Hercogas
23. Isaac Bashevis Singer, Vergas
24. Elias Canetti, Išgelbėtas liežuvis
25. Gabriel García Márquez. Mano didžioji literatūrinė meilė.
26. William Golding, Musių valdovas
27. Toni Morrison, Sula
28. Kenzaburō Ōe, Asmeninė patirtis
29. José Saramago. Skaičiau visas, išleistas lietuviškai, ir dar rusiškai klausiau audio.
30. Günter Grass, Katė ir pelė, Skardinis būgnelis
31. J. M. Coetzee, Maiklo K gyvenimas ir laikai, Lėtas žmogus
32. Orhan Pamuk, Mano vardas Raudona
33. J. M. G. Le Clézio, Dykuma
34. Mario Vargas Llosa, Miestas ir šunys, Žali namai, Tetulė Chulija ir rašeiva, Bjaurios mergiotės išdaigos
Knut Hamsun. Domiuosi
Ir dar daug kuo domiuosi. Paryškinti autoriai - mano mylimieji arba ypatingai užkabinę.
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 10 13, 10:33)
Ėmiau ir susidomėjau Nobelio literatūros laureatais - nusprendžiau imti ir perskaityti visų prieinamų (turiu galvoje išverstų į lietuvių kalbą) autorių bent po vieną knygą.
kas jungiasi?
kas jungiasi?
Seniai tokią mintį "audžiu", aš už
Ko jūs Wikipedia autoritetu imate - naudokitės pirminiu šaltiniu (oficiali svetainė, prie kiekvieno trumpai parašyta, už ką
QUOTE(Pajauta @ 2014 10 13, 21:05)
Le Clezio "Dykumą" prieš keletą mėnesių šiaip ne taip pabaigiau, tai jau susipažinau, daugiau nenoriu. Nėra blogai, tiesiog "ne mano" rašytojas.
"Nobelistai", kurių vis ruošiuosi imtis (ne dėl to, kad premiją laimėjo, bet šiaip dėl bendro išsilavinimo), bet kol kas "nepriėjau":
- Knut Pedersen Hamsun
- Sigrid Undset (Kristina Lavransdater buvau kažkada paauglystėje pradėjusi, bet net neįpusėjau)
- Thomas Mann (Budenbrokus už draugės dovanų čekį pirkau, laukia lentynoje geresnių laikų)
- John Galsworthy (Forsaitų saga - nei filmo mačiau, nei knygos skaičiau)
- Pearl Buck (seniai nusižiūrėjusi pas močiutę lentynoje seno leidimo "Gerąją žemę")
- William Faulkner (taip, ir jo dar nieko neskaičiau)
- Boris Pasternak
- John Steinbeck (taip, ir jo neskaičiau dar)
- Mikhail Sholokhov (nebuvau užfiksavusi, kad jis "nobelistas", reiks "Tykųjį Doną" kada iš tėvų lentynos išsitraukti)
- Aleksandr Solzhenitsyn
- Czeslaw Milosz (na taip, ir jo neskaičiau)
- Nadine Gordimer (laukia jos kažkuri knyga manęs kažkur lentynų užkaboriuose)
- Toni Morrison
- Gunter Grass
- Imre Kertesz
- Orhan Pamuk (oi oi oi, ir jis dar neskaitytas)
- Doris Lessing
- Mario Vargas Llosa (na čia jau beveik net gėda prisipažinti, kad ir jo dar neskaičiau)
Na va, surašiau ir supratau, kad "nobelistų" iššūkio man artimiausiam 30-mečiui pakaks Nes nesu tokia fanatė, kad išimtinai tik jų kūrybą skaityčiau. Mažom dozėm, kai yra ūpo - kitas reikalas.
Nebent iššūkis būtų toks, kad iki pensijos (jei tokia dar bus tada) jau būčiau su jais susipažinusi
QUOTE(Helianta @ 2014 10 13, 23:22)
Nebent iššūkis būtų toks, kad iki pensijos (jei tokia dar bus tada) jau būčiau su jais susipažinusi
Ojojoi! Nekelk sau tokio iššūkio. Iki pensijos dar daug naujų nobelistų atsiras. Tiesos dėliai pasakysiu, kad keletą nobelistų, kaip rašė Langana, skaičiau iš užsispyrimo ir dėl to, kad "tais laikais" nebuvo ką skaityti. Tai ir Henrik Pontoppidan, ir Heinrich Böll, ir Saul Bellow tapo "priverstiniais", kai buvo leidžiama Nobelio laureatų serija http://www.suknyga.l...os-laureatai/97
QUOTE(klopedija @ 2014 10 13, 22:55)
Gerai.
...
Knut Hamsun. Domiuosi
...
Knut Hamsun. Domiuosi
Įspūdingas sąrašas. Bet nepatikėsiu, kad išsisukai Henryk Sienkiewicz neskaičiusi Negi?
QUOTE(klopedija @ 2014 10 13, 19:34)
Ignoras?
QUOTE(langana @ 2014 10 13, 20:51)
Tiesiog siuo metu nenoriu saves prievartauti
Kadangi šiuo metu išgyvenu būseną "neturiu ką skaityti", tai samoningai skaitysiu.... Vakar praleisdau puikų vakarą su Bjorsterne.
QUOTE(klopedija @ 2014 10 13, 21:09)
Dar neskaičiavau savo. Bet Tagorės Krislelis dar paauglystėje buvo švelniai naivus Dar paauglystėje!
Mes visgi retkarčiais pajuntam,
Koks atgrasus kasdienis vyksmas.
Ir sulaižytoj sieloj bunda
Toksai tiesus ir nuogas riksmas.
Mintis laukinė skaudžiai spardos,
Tuoj tuoj pavirs į aiškų žodį -
Išrėksim bent jau savo vardą,
Ir jis šleikštus nepasirodys.
Bet, vos užuodę aitrią laimę,
Lyg šunys lakam padorumą.
Mes atrajojam savo baimę,
Į būdą lendam - šiltą rūmą.
Daiva Čepauskaitė. Bevardžiai. K.: Keturi vėjai, 1992.
-------------------------------------------------------------------------------------
nobelistu issukiui nepasirasau, nes isiremint nemegstu...si ta is to saraso esu skaiciusi, kai ka gal dar skaitysiu, bet noriu but laisva kaip vejas nuo bet kokiu isipareigojimu...
Mes visgi retkarčiais pajuntam,
Koks atgrasus kasdienis vyksmas.
Ir sulaižytoj sieloj bunda
Toksai tiesus ir nuogas riksmas.
Mintis laukinė skaudžiai spardos,
Tuoj tuoj pavirs į aiškų žodį -
Išrėksim bent jau savo vardą,
Ir jis šleikštus nepasirodys.
Bet, vos užuodę aitrią laimę,
Lyg šunys lakam padorumą.
Mes atrajojam savo baimę,
Į būdą lendam - šiltą rūmą.
Daiva Čepauskaitė. Bevardžiai. K.: Keturi vėjai, 1992.
-------------------------------------------------------------------------------------
nobelistu issukiui nepasirasau, nes isiremint nemegstu...si ta is to saraso esu skaiciusi, kai ka gal dar skaitysiu, bet noriu but laisva kaip vejas nuo bet kokiu isipareigojimu...
Ir aš pasiskaičiavau, skaičiau 20 nobelistų. Galiu sėdėt ramiai? Bet kai ką tikrai dar skaitysiu.