Sveikos
Taigi pagaliau nukakau į savo mylimą biblioteką . Jūsų žinutes vis seku, tai perskaičiau pirmąją Murakami knygą savo gyvenime. Patiko. Nesu mėgėja fantastinio žanro, bet ši knyga - "Kafka pakrantėje" - labai sužavėjo ir greitai susiskaitė. Gal turite pasiūlyti kokių kitų gerų jo knygų? Taip pat perskaičiau lengvą knygutę "Auklės dienoraštis" bei tikrą klasiką - "Vėjo nublokšti". Susidariusi sąrašą pasiėmiau šiandien krūvą knygų vakarais po darbo, savaitgaliais ir paryčiais prieš darbą paskaityti: pradėjau nuo N. Evans "Arklių užkalbėtojas" (manau, tikrai patiks). Toliau laukia A. Amirrezvani "Gėlių kraujas", Grange "Purpurinės upės", Cross "Popiežė Joana" bei Shreve "Šviesa ant sniego". Visos knygos jaučiu skirtingo tipo, bet tiek norisi visko perskaityti, jaučiuosi, palyginus su jumis, atsilikusi skaitytoja, nors tikrai mėgstu skaityti . Tikiuos, nei viena knyga nenuvils ir savo trumpą trumpą laisvą laiką užpildysiu knygų skaitymu. Gražaus ir skaitingo savaitgalio.
QUOTE(Matematikė su knyga @ 2014 08 01, 23:25)
Sveikos
Taigi pagaliau nukakau į savo mylimą biblioteką . Jūsų žinutes vis seku, tai perskaičiau pirmąją Murakami knygą savo gyvenime. Patiko. Nesu mėgėja fantastinio žanro, bet ši knyga - "Kafka pakrantėje" - labai sužavėjo ir greitai susiskaitė. Gal turite pasiūlyti kokių kitų gerų jo knygų?
Taigi pagaliau nukakau į savo mylimą biblioteką . Jūsų žinutes vis seku, tai perskaičiau pirmąją Murakami knygą savo gyvenime. Patiko. Nesu mėgėja fantastinio žanro, bet ši knyga - "Kafka pakrantėje" - labai sužavėjo ir greitai susiskaitė. Gal turite pasiūlyti kokių kitų gerų jo knygų?
Man dar labai patiko Murakamio "Pasaulio galas". Patiko ir visos kitos, išskyrus "Norvegų giria", bet "Avies medžioklės" serija bene labiausiai pasirodė nukreizinusi. Labai smagiai susiskaitė ir apsakymai.
Jūsų atostoginis pasirinkimas simpatiškas - knygos geros, smagiai skaitomos. Malonaus laisvalaikio.
Aš perskaičiau "Silva rerum" trečią dalį. Šiek tiek su stabtelėjimais, bet iš esmės knyga patiko dėl vienareikšmiško požiūrio į moteris ir įdomaus požiūrio į Radvilų giminės peripetijas.
QUOTE(gintarelia @ 2014 08 02, 10:33)
Man dar labai patiko Murakamio "Pasaulio galas". Patiko ir visos kitos, išskyrus "Norvegų giria", bet "Avies medžioklės" serija bene labiausiai pasirodė nukreizinusi. Labai smagiai susiskaitė ir apsakymai.
Jūsų atostoginis pasirinkimas simpatiškas - knygos geros, smagiai skaitomos. Malonaus laisvalaikio.
Aš perskaičiau "Silva rerum" trečią dalį. Šiek tiek su stabtelėjimais, bet iš esmės knyga patiko dėl vienareikšmiško požiūrio į moteris ir įdomaus požiūrio į Radvilų giminės peripetijas.
Labai ačiū už rekomendacijas . Linkiu ir tau malonaus laisvalaikio. Dėl "Silva rerum", tai nemažai esu girdėjusi, matyt, labai populiari knyga, vakar pas kolegą lentynoj mačiau visas dalis ir susimąsčiau - kuo šios knygos ypatingos? Aš iš viso nebeskaitau lietuvių autorių knygų po mokyklos ir, manau, kad negerai darau. O kuo tave sužavėjo "Silva rerum"? Pati Sabaliauskaitės kūryba apskritai patinka?
QUOTE(Matematikė su knyga @ 2014 08 02, 16:11)
Labai ačiū už rekomendacijas . Linkiu ir tau malonaus laisvalaikio. Dėl "Silva rerum", tai nemažai esu girdėjusi, matyt, labai populiari knyga, vakar pas kolegą lentynoj mačiau visas dalis ir susimąsčiau - kuo šios knygos ypatingos? Aš iš viso nebeskaitau lietuvių autorių knygų po mokyklos ir, manau, kad negerai darau. O kuo tave sužavėjo "Silva rerum"? Pati Sabaliauskaitės kūryba apskritai patinka?
"Silva rerum" graži savo istoriniu koloritu, pirmojoje dalyje man patiko ir pati siužetinė linija - šeimos istorijos pasakojimas, Sabaliauskaitė rašo sodria kalba.
Lietuvių literatūra nėra mano skaitinių viršūnėje, tačiau dabar R. Granausko ar L. Gutausko bei lietuviškos esė man dabar visai patinka, nors R. Granausko po "Klevo" ketinau niekada nebeskaityti.
QUOTE(Matematikė su knyga @ 2014 08 02, 16:11)
Aš iš viso nebeskaitau lietuvių autorių knygų po mokyklos ir, manau, kad negerai darau.
Aš tai pat iš tų, kurias mokykla atkratė nuo lietuvių literatūros. Dabar galvoju, kad negerai dariau, jog nesidomėjau mūsų autoriais. Pastaruoju metu atrandu puikių perlų. QUOTE(gintarelia @ 2014 08 02, 16:18)
"Silva rerum" graži savo istoriniu koloritu, (...) Sabaliauskaitė rašo sodria kalba.
Pridursiu, kad ir sveiko humoro, ir filosofinio požiūrio nestinga.
Perskaičiau visas tris "Silva rerum" dalis. Nelyginu "ta blogesnė, ana įdomesnė", nes istorijos bėgyje būna audringų periodų, būna ramių, būna tragiškų. Tskant, gyvenimas banguoja: pakilimai-nuosmukiai, džiaugsmas-ašaros. Sabaliauskaitei pavyko atskleisti tas istorijos bangas.
Žadėjo dar dvi dalis. Lauksiu, kol kitos pasirodys, o tada skaitysiu vėl visas nuo pirmos iki paskutinės.
QUOTE(Matematikė su knyga @ 2014 08 01, 22:25)
Sveikos
Taigi pagaliau nukakau į savo mylimą biblioteką . Jūsų žinutes vis seku, tai perskaičiau pirmąją Murakami knygą savo gyvenime. Patiko. Nesu mėgėja fantastinio žanro, bet ši knyga - "Kafka pakrantėje" - labai sužavėjo ir greitai susiskaitė.
Taigi pagaliau nukakau į savo mylimą biblioteką . Jūsų žinutes vis seku, tai perskaičiau pirmąją Murakami knygą savo gyvenime. Patiko. Nesu mėgėja fantastinio žanro, bet ši knyga - "Kafka pakrantėje" - labai sužavėjo ir greitai susiskaitė.
įsimylėjau Murakamį perskaičius "Mylimoji Sputnik"
QUOTE(gintarelia @ 2014 08 02, 16:18)
"Silva rerum" graži savo istoriniu koloritu, pirmojoje dalyje man patiko ir pati siužetinė linija - šeimos istorijos pasakojimas, Sabaliauskaitė rašo sodria kalba.
Lietuvių literatūra nėra mano skaitinių viršūnėje, tačiau dabar R. Granausko ar L. Gutausko bei lietuviškos esė man dabar visai patinka, nors R. Granausko po "Klevo" ketinau niekada nebeskaityti.
Aišku, ačiū už atsakymą. Dar labiau sumasino šios knygos, matyt, teks pačiai pasiimt ir paskaityt - gal irgi liksiu maloniai nustebinta . O lietuvių literatūra atrodytų visai patiko mokykloje, skaičiau visus kūrinius, giliausiai įsirėžė net du kartus skaitytas "Altorių šešėly" (viena labiausiai mano širdį palietusių knygų, "kažkas tokio", ko žodžiais negaliu apibūdinti), "Dievų miškas", Granausko ir Juknaitės kūriniai. Tačiau, matyt, kažko trūksta, kažkas stabdo, kas bibliotekoje manęs nenuveda prie lietuvių grožinės literatūros skyriaus . Bet gal viskas pasikeis. P.S. ačiū Gemma už knygos nuorodą, reiks susirast, manau, liksiu vėl sužavėta ir gal Murakami taps mano rašytoju .
Sveikos
Kur pasipasakojimai po savaitgalio - negi nieko neperskaitėte? Mano pirmoji įveikta knyga iš tų penkių - Evans "Arklių užkalbėtojas". Tikrai likau sužavėta, skaičiau šią naktį iki galo, tik gaila, kad pabaiga tokia šiek tiek liūdnoka. Bet toks tas gyvenimas. Patiko emocijos, sprendžiamos gyvenimiškos problemos, žmogaus pokyčiai.... Knygoje galime atpažinti save, savo rūpesčius, kas priverčia susimąstyti - o kaip aš elgčiausi/ elgsiuosi/ elgiuosi?
Dabar rankose - Amireeezvani "Gėlių kraujas". Jau pradžia daug žadanti .
Kur pasipasakojimai po savaitgalio - negi nieko neperskaitėte? Mano pirmoji įveikta knyga iš tų penkių - Evans "Arklių užkalbėtojas". Tikrai likau sužavėta, skaičiau šią naktį iki galo, tik gaila, kad pabaiga tokia šiek tiek liūdnoka. Bet toks tas gyvenimas. Patiko emocijos, sprendžiamos gyvenimiškos problemos, žmogaus pokyčiai.... Knygoje galime atpažinti save, savo rūpesčius, kas priverčia susimąstyti - o kaip aš elgčiausi/ elgsiuosi/ elgiuosi?
Dabar rankose - Amireeezvani "Gėlių kraujas". Jau pradžia daug žadanti .
QUOTE(Matematikė su knyga @ 2014 08 06, 20:11)
negi nieko neperskaitėte?
Neperskaičiau. Dabar man filmų žiūrėjimo fazė.
o aš perskaičiau. L.Keplerio 'Smėlio žmogus' - labai patiko Ir aišku, kad bus tęsinys. Palaukti tik teks mažumėlę Jei originalą išleis spalį, tai kaži, kiek čia pas mus užtruks išverst ir išleis?..
Ir dar L. Riley 'Orchidėjų namai'. Kaip Shusha ir įspėjo - išties per daug ten visko.. Ne mano knyga
Ir dar L. Riley 'Orchidėjų namai'. Kaip Shusha ir įspėjo - išties per daug ten visko.. Ne mano knyga
QUOTE(saintlina @ 2014 08 06, 21:03)
o aš perskaičiau. L.Keplerio 'Smėlio žmogus' - labai patiko Ir aišku, kad bus tęsinys. Palaukti tik teks mažumėlę Jei originalą išleis spalį, tai kaži, kiek čia pas mus užtruks išverst ir išleis?..
Aš taip ieškojau Keplerio knygų penktadienį Marcinkevičiaus bibliotekoje, bet, deja, neradau - arba pražioplinau, arba tiesiog išgrobstė , matyt, labai mėgiamos jo knygos. Ką dabar žadi skaityt?
QUOTE(Matematikė su knyga @ 2014 08 06, 20:34)
Aš taip ieškojau Keplerio knygų penktadienį Marcinkevičiaus bibliotekoje, bet, deja, neradau - arba pražioplinau, arba tiesiog išgrobstė , matyt, labai mėgiamos jo knygos. Ką dabar žadi skaityt?
Keplerį nebent atsitiktinai užmatysi bibliotekoj Rezervuokis per libis, bus greičiau.
Dabar skaitau J. Adler-Olsen 'Fazanų žudikai'. Mane šią vasarą ant detektyvų užnešė. Skandinaviškų