Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 89 laida

QUOTE(nihilistė @ 2014 10 10, 10:45)
Livelib.ru vyksta diskusija apie spoilerius (siužeto atskleidimus) recenzijose, tai pagalvojau, kad man tai nieko baisaus tie spoileriai - dažniausiai kol prisiruošiu skaityti knygą jau būnu juos užmiršusi biggrin.gif O ir būna tokių knygų, kad norisi žinoti siužetą, kad žinočiau ar verta skaityti knygą ax.gif

Abejojau, ar rašyti apie tą pagrindinį tyrėją, ar tai nebus siužeto atskleidimas. Bet kadangi jis dirba nuo pat pradžių, tai kaip ir nieko neatskleidžiau. lotuliukas.gif O siužetas detektyvuose- nusikaltimas ir jo tyrimas. Daugiausiai turbūt priklauso- kaip jie būna tiriami ir kas tuo užsiima. Be įdomių asmeninių veikėjų savybių kažin ar būtų taip įdomu skaityti detektyvus.
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2014 10 10, 09:32)
"100 Geriausių visų laikų detektyvų"! Na ir užlenkė.  doh.gif 

Kai kurias knygas parsitempiau į savo gūžtą.

tai kad visi šitie 'geriausi 100' yra labai šališki, man rodos smile.gif

lotuliukas.gif Gūžta vis didėja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 10 10, 09:34)
Bet Siogūnas išties sunkiai įsipaišo į šią kategoriją smile.gif

Man ir Andromedos štamas neįsipaišo į detektyvus schmoll.gif Nelabai atsimenu apie ką,bet man rods jis prie fantastikos labiau tiktų.Ir išleista lietuviškai su Zenito serija g.gif
Nesąmonė,o ne sąrašas schmoll.gif
QUOTE(giluze @ 2014 10 10, 10:55)
Be įdomių asmeninių veikėjų savybių kažin ar būtų taip įdomu  skaityti detektyvus.

Ir kuo tas tyrėjas bjauresnis fruktas ,tuo įdomiau skaityt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2014 10 10, 09:32)
"100 Geriausių visų laikų detektyvų"! Na ir užlenkė.  doh.gif  Vienas kitas gal ir tinka į šitą sąrašą. Ar man  pasirodė, kad rašytojai tik anglakalbiai? Anei vieno švedų ar kokio prancūzo rašytojo.  Permečiau dar kartą sąrašą rusų kalba, nu gerai, atsiprašau, yra S. Larsonas . Amazone pamačiau dar vieną japoną, ir dar lyg yra.

Tai daug tu sarasu visokiu yra, neverta jais aklai tiketi. Bet kai kazka randu sau idomaus, tai ir pasidalinu, kad ir jus rastumet smile.gif
Atsakyti
Ėmiau ir susidomėjau Nobelio literatūros laureatais - nusprendžiau imti ir perskaityti visų prieinamų (turiu galvoje išverstų į lietuvių kalbą) autorių bent po vieną knygą.

kas jungiasi? biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 10 13, 10:33)
Ėmiau ir susidomėjau Nobelio literatūros laureatais - nusprendžiau imti ir perskaityti visų prieinamų (turiu galvoje išverstų į lietuvių kalbą) autorių bent po vieną knygą.

Gerą dieną 4u.gif Puiki mintis! Tokios premijos bet kokiai rašliavai nedalinamos. Tad jei buvo vertos Nobelio, vertos ir mūsų dėmesio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 10 10, 13:48)
Man ir Andromedos štamas neįsipaišo į detektyvus  schmoll.gif Nelabai atsimenu apie ką,bet man rods jis prie fantastikos labiau tiktų.Ir išleista lietuviškai su Zenito serija  g.gif

man pirma mintis irgi tokia buvo. Bet aš labai seniai skaičiau šią knygą, o dabar pažiūrėjau į aprašymą ir į autorių - vis dėlto gal ir įsipaišo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 10 13, 10:33)
kas jungiasi? biggrin.gif  mirksiukas.gif

manau, kad jungčiausi ir aš smile.gif
Atsakyti
Peržiūrėjus Nobelio literatūrinės premijos laureatų sąrašą džiugus atradimas - ne vieną autorių jau tikrai esate skaičiusios. Ir ne du wink.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2014 10 11, 14:36)
Tai daug tu sarasu visokiu yra, neverta jais aklai tiketi. Bet kai kazka randu sau idomaus, tai ir pasidalinu, kad ir jus rastumet smile.gif

Ačiū, langana, kad daliniesi 4u.gif Tikrai įdomu paskaitinėti būna, o jau pelus nuo grūdų mokėsim atsirinkti wink.gif
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 10 13, 11:33)

Gera mintis! Kodėl gi ne...

Skaitau L.S.Christensen "Bitlai". Kol kas nesupratau ar tai knyga paaugliams ar tik apie juos, bet bijau, kad bet kuriuo atveju nebus tokia stipri kaip "Įbrolis".
Atsakyti
Liutauras Degėsys
toks šeštadienio ryto atodūsis...

Dienos šuliny tyvuliuojantis laiko vanduo
Artėja ir kyla, ir tyliai be garso skandina.
Neleisk mums nuskęsti, o meile, išnykti neduok -
Visiems, surakintiems linksmos kasdienybės grandinėm.

Mes lekiam žemyn, o galvojam, kad skrendam namo.
Tvirtai apsiviję glamonėmis - rankų vijokliais.
Kaip lengva, kaip gera - taip ryškiai, taip aiškiai žinot -
Kad laukia bedugnė ir lieka tik skęsti ir juoktis.

--------------------------
Vakaras. Nereikia nieko,
Tik sėdėti ir žiūrėt,
Kaip ta saulė mus palieka,
Ir lyg vakaras žėrėt.
Ir matyt, kaip upėj gluosnis
Atsispindi ir lanka,
Ir kaip žemę ima glostyt
Šilto vakaro ranka.
Ir girdėt ties galva skrendant
Nepažįstamus paukščius,
Ir matyt į naktį brendant
Kažką murmančius medžius.
Taip sėdėti ir žiūrėti
Be jokios, jokios minties
Ir jau nieko nenorėti,
Nieko, nieko, net mirties.
(H.Radauskas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieplauka: 13 spalio 2014 - 12:30
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 10 13, 09:33)

O kaip idomu. Tik as, jei galima, ne lietuviskai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 13 spalio 2014 - 12:37
QUOTE(Forget @ 2014 10 13, 12:36)
Tik as, jei galima, ne lietuviskai  biggrin.gif

galima. Įtariu, tau daugiau skaityt klius biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 13 spalio 2014 - 12:39