Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 89 laida

QUOTE(Pajauta @ 2014 10 09, 00:05)

Va mano knyginiai lobiai: thumbup.gif
D.  Mitchell  „Debesų atlasas“
Ieva Rutė  “Išskirtinės kelionės“ Kinija. Tibetas, Mianmaras.Nepalas.
Adam Zagajievski „Du miestai“.
Pastaruoju metu esu pasinešus ant detektyvų:
J. Katzenbach “Profesorius“
M. Robotham  „Įtariamasis“
J. Pierre Luminet „Koperniko paslaptis“
L. Kepler „Smėlio žmogus“.
Teks mest burtus kurios pirmiau griebtis. Debesų atlasą pasiliksiu galiausiai, nes ji jaučiu pareikalaus daugiau laiko ir kantrybės.
Gal kurios jau skaitė šias knygas?
Baiginėju „Ugnies liudininką“. Šita gal net geresnė nei Paganinio kontraktas. g.gif

QUOTE(langana @ 2014 10 09, 17:20)
Jei jau baigineji Ungnies liudininka, tai iskart griebk ir Smelio zmogu smile.gif Man sitos labai patiko, dabar jau nekatriai laukiu tesinio.

Sutinku su langan, čiupk Ugnies liudininką 4u.gif Man labai labi patiko ir baisiausiai laukiu tęsinio biggrin.gif
"Įtariamasias" bei "Profesorius" taip pat patiko biggrin.gif O "Debesų atlasas" ir manęs laukia biggrin.gif
Atsakyti
2014 m. Nobelio literatūros premijos laureatu paskelbtas prancūzų rašytojas P. Modiano

Man čia tas atvejis "pirmąkart tokį girdžiu" rolleyes.gif
Nors va:
"Į lietuvių k. yra išversti ir išleisti šie P. Modiano kūriniai: „Tamsių krautuvių gatvė“ („Vaga“, 1993), „Povestuvinė kelionė. Iš užmaršties gelmių“ („Alma littera“, 1999), „Horizontas“ („Baltos lankos“, 2011)."
Gal kas nors esate skaitę kokį jo kūrinį?

"Tamsių krautuvių gatvė"
"Povestuvinė kelionė. Iš užmaršties gelmių" - va šitą atsimenu, bent jau knygyne tikrai esu kažkada seniai varčiusi
"Horizontas"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helianta: 09 spalio 2014 - 21:36
Na, detektyvu megejos, gal kam reikia ikvepimo? mirksiukas.gif As jau pradedu mastyt apie papildoma atminties kortele mano skaityklei doh.gif Tiesa, nustebau, kad ir Siogunas itrauktas i sarasa. Knyga puiki, bet detektyvas? g.gif
http://www.adme.ru/t...-vremen-695160/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 09 spalio 2014 - 21:53
QUOTE(Helianta @ 2014 10 09, 21:29)
2014 m. Nobelio literatūros premijos laureatu paskelbtas prancūzų rašytojas P. Modiano

Nors va:
"Į lietuvių k. yra išversti ir išleisti šie P. Modiano kūriniai: „Tamsių krautuvių gatvė“ („Vaga“, 1993), „Povestuvinė kelionė. Iš užmaršties gelmių“ („Alma littera“, 1999), „Horizontas“ („Baltos lankos“, 2011)."

užsisakiau "Gatvę" ką tik, norvegišką leidimą - vienintelė knyga bibliotekoj. Siūlo laukti 93 dienas biggrin.gif pavėluota reakcija mano.

Vilio Normano nebėra, skaitėt jaučiu unsure.gif ČIa jo fanų jaučiu nebuvo, bet vis tiek.. dar tokiomis aplinkybėmis.
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2014 10 09, 22:22)
Vilio Normano nebėra, skaitėt jaučiu  unsure.gif ČIa jo fanų jaučiu nebuvo, bet vis tiek.. dar tokiomis aplinkybėmis.

aha, pastebėjau tą žinutę tarp naujienų...
Atsakyti
QUOTE(indruxx @ 2014 10 07, 14:17)
Gal galite pasiūlyti kokią gerą, nesudėtingo skaitymo knygą? Fantastiika, kriminalai nelabai domina  4u.gif

Užeik į pirmą puslapį šio forumo http://smknyguklubas.net/ ir paspausk kur yra
šio forumo klubo nariai ten rasi kai kurių narių metines ataskaitas, pasistudijuok ir tikrai atrasi daug gerų,vertingų ir įvairiam skoniui knygų.
Sėkmės knyginėse paieškose.

QUOTE(langana @ 2014 10 09, 17:20)
Jei jau baigineji Ungnies liudininka, tai iskart griebk ir Smelio zmogu smile.gif Man sitos labai patiko, dabar jau nekatriai laukiu tesinio.
Sudomino ta apie Hitleri. Aciu, Pajauta, kad vis papasako ji apie kokias idomesnes knygas.

O as po ilgo nieko rimto neskaitymo pradejau Ulickajos "Danielis Stainas, vertejas". Skaitau rusiskai, tai kalba tiesiog glosto sirdi. Tikiuosi, nepavargsiu nuo sios knygos, nors zydu tematika jau nemazai priskaityta. Bet juk Ulickaja wub.gif

Smagu,kad bigsmile.gif kažką sudomina mano kai kurios rekomendacijos.
O čia dar apie šią knygą A.Pukelevičiaus recenzija

http://www.almalitte...jaukumo-jausmas

QUOTE(SOFIJA5 @ 2014 10 09, 21:59)
Sutinku su langan, čiupk Ugnies liudininką  4u.gif Man labai labi patiko ir baisiausiai laukiu tęsinio  biggrin.gif
"Įtariamasias" bei "Profesorius" taip pat patiko  biggrin.gif O "Debesų atlasas" ir manęs laukia  biggrin.gif

Ugnies liudininką jau perskaičiau, labai patiko,net labiau už paganinio kontraktą.

Vėlu cry.gifŠiandien trumpam darbe buvau ,tai kaip tik ir paskolinau Smėlio žmogų bendradarbiui.Tikiuosi per savaitgalį iki antradienio perskaitys ir nepraterios.
O jau Įtariamąjį ir Profesorių perskaitei.Tai kur tavo atsiliepimas smile.gif Ot slapukė ir tyli.Už tylėjimą teks skirti baudą ir parašyti net ne atsiliepimus, o recenzijas lotuliukas.gif

Dėl debesų atlaso vieną dalyką pastebėjau,tik dar reiks pasitikslinti. g.gif

QUOTE(Helianta @ 2014 10 09, 23:29)

Nors va:

"Tamsių krautuvių gatvė"
"Povestuvinė kelionė. Iš užmaršties gelmių" - va šitą atsimenu, bent jau knygyne tikrai esu kažkada seniai varčiusi
"Horizontas"

Šiandien kaip tik laukiau antros valandos.Gaila Murakamiui vėl nepasisekė.
Jo ir man negirdėtas, tik va ta po vestuvinė kelionė girdėta ir net viršelis matytas.

ai dar matėt nelinksmą žinią Vilis Normanas rastas negyvas.Kažkaip gaila pasidarė.Toks jaunas dar verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2014 10 09, 23:14)
Šiandien kaip tik laukiau antros valandos.Gaila Murakamiui vėl nepasisekė.

va man ir įdomu, ar Murakamiui kada nors suteiks Nobelį, ar komisijai kažkaip vis priešiškai suveikia jo populiarumas ir tai, kad daug kas tikisi ir laukia, kad jis laimės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2014 10 09, 22:29)

Nors va:

"Tamsių krautuvių gatvė"
"Horizontas"

Esu kažkada skaičius "Tamsių krautuvių gatve". Apie ką - neprisimenu, tik prisimenu, kad "iškankinau" tą knygą. Todėl daugiau nieko ir neskaičiau... ax.gif
Atsakyti
Dėl debesų atlaso vieną dalyką pastebėjau,tik dar reiks pasitikslinti. g.gif

Ar ta jau labai savita kalba užkliuvo? Kaip tik su bendradarbe šnekėjom, sakė tikrai labai sunku tas dalis skaityti. Siūlė, bet nežinau ar noriu tos knygos. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2014 10 09, 21:29)

man pavardė tikrai girdėta, bet kad būčiau skaičius - nepamenu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(martux @ 2014 10 10, 07:54)
Ar ta jau labai savita kalba užkliuvo?

ne, Pajautai kas kita užkliuvo. Kaip tik vakar apie tai kalbėjom. Bet pati parašys smile.gif
Papildyta:
ai dar matėt nelinksmą žinią Vilis Normanas rastas negyvas.Kažkaip gaila pasidarė.Toks jaunas dar verysad.gif

na taip, tikrai liūdna žinia..
Papildyta:
QUOTE(langana @ 2014 10 09, 21:50)
Na, detektyvu megejos, gal kam reikia ikvepimo?  mirksiukas.gif As jau pradedu mastyt apie papildoma atminties kortele mano skaityklei  doh.gif Tiesa, nustebau, kad ir Siogunas itrauktas i sarasa. Knyga puiki, bet detektyvas? g.gif
http://www.adme.ru/t...-vremen-695160/

ačiū už nuorodą 4u.gif Paskubom permečiau akimis - nemažai negirdėtų. Reiks atidžiau peržiūrėt savaitgalį. Bet Siogūnas išties sunkiai įsipaišo į šią kategoriją smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 10 spalio 2014 - 08:35
"100 Geriausių visų laikų detektyvų"! Na ir užlenkė. doh.gif Vienas kitas gal ir tinka į šitą sąrašą. Ar man pasirodė, kad rašytojai tik anglakalbiai? Anei vieno švedų ar kokio prancūzo rašytojo. Permečiau dar kartą sąrašą rusų kalba, nu gerai, atsiprašau, yra S. Larsonas . Amazone pamačiau dar vieną japoną, ir dar lyg yra.
Apie K Sloter "Aklumą" turiu savo nuomonę. unsure.gif J. Evanovič- prie geriausių?! Na na. ax.gif Nekeikiu jos, bet taip išaukštinti nėra už ką. Kafka?! Detektyvų rašytojas?! Man naujiena. lotuliukas.gif
Sąrašas labai ginčytinas. Įdomu būtų sužinoti, kas jį sudarinėjo. Man turbūt labiausiai užkliuvo, kad nėra Nesbo. lotuliukas.gif Kai kurias knygas parsitempiau į savo gūžtą. Gal taip atrasiu ką nors gero.
Dabar skaitau J. Deaver "Kaulų kolekcionierius". Sakyčiau, labai neblogas detektyvas. Įdomus pagrindinis tyrėjas - visiškai suparalyžiuotas žmogus.
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2014 10 08, 23:05)
Keletą jau perskaičiau ir noriu rekomenduoti.
Timur Vermes „Jis ir vėl čia“.

Šią jau turiu skaityklėje, kažkaip sudomino visai ax.gif

QUOTE(giluze @ 2014 10 10, 10:32)
    Dabar skaitau J. Deaver "Kaulų kolekcionierius". Sakyčiau, labai neblogas detektyvas. Įdomus pagrindinis tyrėjas - visiškai suparalyžiuotas žmogus.

Filmą mačiau su Angelina Jolie ir Denzeliu Wašingtonu, nieko toks. Tik kuo baigėsi tai nepamenu doh.gif

Livelib.ru vyksta diskusija apie spoilerius (siužeto atskleidimus) recenzijose, tai pagalvojau, kad man tai nieko baisaus tie spoileriai - dažniausiai kol prisiruošiu skaityti knygą jau būnu juos užmiršusi biggrin.gif O ir būna tokių knygų, kad norisi žinoti siužetą, kad žinočiau ar verta skaityti knygą ax.gif
Atsakyti