Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 89 laida

QUOTE(prieplauka @ 2014 09 29, 13:20)
ne vien Klopedija si knyga domina  mirksiukas.gif

QUOTE(nihilistė @ 2014 09 29, 16:38)
Ir aš laukiu, ir aš bigsmile.gif clap.gif

A tai ko jūs čia visos tos knygos laukiat?Gal ir man reikia laukt tada g.gif

Prieplauka ačiuks 4u.gif Tavo dėka galiu visiems pasakyt ,kad ir aš poeziją skaitau biggrin.gif Man pirmas gražiausias .
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2014 09 30, 20:49)
Baigiau skaityti A. Tapino "Vilko valandą". Niekada nebūčiau pagalvojus, kad debiutuojantis rašytojas gali parašyti tokią knygą. Negalėjau iš rankų paleist, taip įtraukė, kad och... Sakyčiau, tikrai pelnytai laimėjo Geriausios metų knygos titulą. Labai labai gražu, šmaikštu, fantastiška.  4u.gif  thumbup.gif  Tapino Vilnius tiesiog sužavėjo.  thumbup.gif
  Ir ką galima nusitverti skaityti po tokių įspūdžių...  doh.gif

ir aš neseniai po jos - iš tiesų: ir fantastika su protu ir nepersūdyta, ir dūšia lietuviškomis temomis paglostyta, ir veikėjai....

Žinai, kas man užkliuvo? na kodėl gi lėlių vardai turėjo būti tokie? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 09 30, 22:19)
A tai ko jūs čia visos tos knygos laukiat?Gal ir man reikia laukt tada  g.gif

Prieplauka ačiuks  4u.gif Tavo dėka galiu visiems pasakyt ,kad ir aš poeziją skaitau  biggrin.gif  Man pirmas gražiausias .

dziaugiuosi, kad patinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 10 01, 09:40)
Žinai, kas man užkliuvo? na kodėl gi lėlių vardai turėjo būti tokie?  doh.gif

Gal kad šitie vardai labai siejasi su lėlėmis. Pabandžiau sugalvoti, kokius aš vardus duočiau, ir niekas neatėjo į galvą. O tu ko norėtum?
Beskaitydama Tapiną, prisiminiau V. Misevičiaus istorinius romanus, ypač "Meškų akademiją". Taip užsimaniau vėl jį paskaityti. Lyg ir nėra tarp jų nieko bendro, bet... g.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2014 10 01, 10:15)
Gal kad šitie vardai labai siejasi su lėlėmis. Pabandžiau sugalvoti, kokius aš vardus duočiau, ir niekas neatėjo į galvą. O tu ko norėtum?
  Beskaitydama Tapiną, prisiminiau V. Misevičiaus istorinius romanus, ypač "Meškų akademiją". Taip užsimaniau vėl jį paskaityti. Lyg ir nėra tarp jų nieko bendro, bet...  g.gif

iš esmės tai - italų klajojančių kaukių teatro vardai, susieti su konkrečiais vaidmenimis. O mergina lietuvė? aš nesupratau skaitydama. Man šiaip tos lėlės kiek iškrito....
Atsakyti
vat ir mano pirmasis pirkinys bus Knygu mugej kitamet smile.gif thumbup.gif

"Kęstutis Navakas
Rugsėjo 25 d.,
gražios leidybinės naujienos. šiandien susitarėme su tyto alba, kuri imasi leisti mano smulkiosios prozos (esė, novelių etc.) knygą. knyga bus struktūriškai ir stilistiškai panaši į "du lagaminus sniego" ir pasirodys po naujųjų, gal net prieš vilniaus knygų mugę. tačiau - BUS!"
Atsakyti
Sveikos, mergaitės. Jungiuosi į jūsų klubą 4u.gif

Neseniai skaičiau Jojo Moyes "Aš prieš tave" ("Me before you"). Tiesa, skaičiau anglų kalba, todėl apie lietuvišką vertimą nieko negaliu pasakyti.

Įsimečiau šią knygą važiuodama atostogauti ir įsivaizdavau, kad bus koks lengvas meilės romanas smile.gif .

Meilės istorija šioje knygoje yra, bet oi kokia nelengva jos dalyviams.

Iš tiesų, knyga priverčia susimąstyt, kaip kartais greitai gyvenimas gali pasikeisti ir kokius nelengvus sprendimus tenka priimti, kaip sunku būti prikaustytam prie invalido vežimėlio ir priklausyti nuo kitų žmonių,.. Taip pat susimąstyti, ar eutanazija yra teisingas sprendimas.

Dar dabar širdį skauda prisiminus šią knygą... Manau, kad prisiminsiu ją ilgai.

Gražios dienos smile.gif

Atsakyti
Sveikos:)

Labai greitai perskaičiau Anita Shreve "Šviesa ant sniego" - paliko gerą įspūdį, nes paliestos aktualios temos kaip savigrauža, bandymas pabėgti nuo skausmo ir realybės, nuo atsiminimų; mokėjimo suprasti, nekaltinti neišklausius visų argumentų svarba ir pan. Manau, tai puiki knyga tiek paaugliui, tiek suaugusiam. Dabar skaitau klasiką, kurios dar neskaičiau (gėda man ax.gif ) - Brontės "Džeinė Eir". Mėgaujuosi kiekvienu puslapiu smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(silva@3 @ 2014 10 01, 15:13)
Sveikos, mergaitės. Jungiuosi į jūsų klubą  4u.gif
Sveika prisijungus. 4u.gif

Nesėkmingas prisilietimas prie "Apakimo" (tai buvo ne nuograuža, tai - "investicija geresniems laikams") kuriam laikui pristabdė pažintį su Elias Canetti. Įsidrąsinau ir vakar baigiau "Išgelbėtą liežuvį". Sakyčiau, mielas, kartais šmaikštus, kartais naiviai aistringas pasakojimas apie vaikystę ir paauglystę, šeimos santykius, istorijos kontekstą, asmenybės formaciją. Vienareikšmiškai: patiko. biggrin.gif
Prieš vėl imant "Apakimą", reikės dar kažką perskaityti, nes susidariau įspūdį, jog Elias Canetti į tą knygą įdėjęs labai daug asmeninių išgyvenimų. biggrin.gif
Atsakyti
Vakar pasiėmiau "Mašą ir neofašizmą", bet bijau - kas skaitėt? nervai išlaiikys? biggrin.gif
Atsakyti
Melniko?
Mano nervai atlaikė, bet esu jautri ir negaliu sakyt, kad nepaveikė. Tiesi iki šlykštumo.
Aš taip sunkiai valgiau mėsą, po tos knygos visąlaik galvoj sukas tam tikros ištraukos. Ir deja, valgyt nebesinori cool.gif
Įdomios mintys, įtaigūs pamąstymai. Daugialypė tokia knyga, bent man..
Knyga, tai turbūt man ir liks kaip metų geriausia. Už padarytą poveikį 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 10 02, 11:00)
Melniko?
Mano nervai atlaikė, bet esu jautri ir negaliu sakyt, kad nepaveikė. Tiesi iki šlykštumo.
Aš taip sunkiai valgiau mėsą, po tos knygos visąlaik galvoj sukas tam tikros ištraukos. Ir deja, valgyt nebesinori cool.gif
Įdomios mintys, įtaigūs pamąstymai. Daugialypė tokia knyga, bent man..
Knyga, tai turbūt man ir liks kaip metų geriausia. Už padarytą poveikį 4u.gif  biggrin.gif

Nebuvo sąsajų su "neleisk man išeiti"?

O patinizmo kiekiai kaip?
Atsakyti