Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 89 laida

QUOTE(martux @ 2014 09 28, 20:45)
QUOTE(klopedija @ 2014 09 28, 17:23)

Ir dar vienas, nepabostantis...
Ooooo... Be konkurencijos. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2014 09 26, 17:36)
Labai sąžiningai testavausi ir išėjo A. Huxley „Puikus naujas pasaulis“. Neskaičiusi blush2.gif

o, man ir šita. Bent jau šio autoriaus biggrin.gif tik aš stropiai nesitestavau, ko nežinojau (pvz. vaikiškų knygų), tai šiaip pagal viršelį rinkaus.

dar testukas toks čia yra http://www.playbuzz....terature-expert. Galiu pasigirt, kad 19 iš 20 atsakiau biggrin.gif kai ką pataikiau spėliodama, tai vis tik ne toks ir ekspertas iš manęs. Bet smagu.

Apie knygas - perskaičiau G.G. Marquez "GYvenk taip, kad turėtum ką papasakoti". Seniai jau šita knyga ir visas Marquez aptarta.. nieko ypatingo ir aš neturiu pasakyti - painiojaus tarp vardų ir vietovardžių, vėliau įsivažiavau. Netgi gūglinau apie Kolumbijos istoriją, geografiją - tai vis tik gera knyga, reiškia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 28, 18:35)
Baigiam gal šitą diskusiją apie aukštas materijas ir grįžtam prie eilinių knygų. Jaučiuosi per kvaila, kad galėčiau įsiterpti  biggrin.gif

Nu,žinai blink.gif Man vos ne sarmata...už mus abi biggrin.gif Tokios jau žemiškos ... g.gif

Gerai,apie knygas.W.Faukner Kai aš gulėjau mirties patale . Kol skaičiau,maniau,kad man Jeruzale,jeigu.... geresnė,bet kai baigiau ,tai šita man daug labiau patiko ax.gif O šeimos galva toks įdomus personažas,kad ilgai nepamiršiu .Situacijos dažnai komiškos,o juoktis nesinori.

Vakar G. Martino Giesmę pradėjau ax.gif Zyzė zyzė draugė ,tris knygas atitempusi, kad nors pavartyčiau biggrin.gif Na,labai jau aš skeptiškai į tą vos ne masinę maginę psichozę žiūrėjau g.gif Pravarčiau pusę pirmos dalies vakar iki ryto . Diagnozė kaip ir aiški-aš irgi psichas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 28 rugsėjo 2014 - 22:23
Ooooo blink.gif audringas savaitgalis, žiūriu..... kai kam cool.gif

Beskaitant postus buvo kilę pastebėjimų, minčių, bet... kaip supratau šios diskusijos nebebus su kuo vystyti - štai kokios mes bedievės ir pikčiurnos ax.gif ai, tiesa - dar ir ženotos dauguma ir visai pasaulietišką gyvenimą gyvenančios rolleyes.gif

Mano savaitgalyje - tik Camilla Läckberg "Ledo princesė" - visai gerai sukaltas detektyvas, beskaitant nagus vieną tokį (oi, visgi kokius tris) norėjosi savo rankomis pasmaugti. Daug žmogiškųjų istorijų, daug egoizmo, ir bylos baigtis visai netikėta. Geras, bet nervuojantis detektyvas biggrin.gif

Gal, sakau, kaunietės kada vyno norisi.... jaučiuosi atitrūkus nuo žemiškų dalykų - gyvo paplepėjimo ir taurės vyno drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 09 28, 22:21)
Vakar G. Martino Giesmę pradėjau  ax.gif  Zyzė zyzė draugė ,tris  knygas atitempusi, kad nors pavartyčiau  biggrin.gif Na,labai jau aš skeptiškai į tą vos ne masinę maginę psichozę  žiūrėjau  g.gif Pravarčiau pusę pirmos dalies vakar iki ryto .  Diagnozė  kaip ir aiški-aš irgi psichas  biggrin.gif

Labai greit nevartyk, jei gausis, bo paskui baisiai prailgs laikas, kol autorius susimylės tęsinį parašyt smile.gif
Superinė man šita Giesmė wub.gif
Atsakyti
Specialiai Klopedijai biggrin.gif bigsmile.gif

Ilgai laukusi, spalio mėnesį turbūt sulauksi 4u.gif

Numatomos leisti knygos. Nr. 39
2014 m. rugsėjo 22 - 28 d.

Alamutas : romanas / Vladimir Bartol ; iš slovėnų kalbos vertė Laima Masytė. – Kaunas : Kitos knygos, 2014. – 536 p. – ISBN 978-609-427-168-7

http://senas.lnb.lt/...p;categoryId=20
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 29 rugsėjo 2014 - 12:07
QUOTE(Dolitlė @ 2014 09 29, 13:06)
Specialiai Klopedijai biggrin.gif  bigsmile.gif

Alamutas : romanas / Vladimir Bartol ; iš slovėnų kalbos vertė Laima Masytė. – Kaunas : Kitos knygos, 2014. – 536 p. – ISBN 978-609-427-168-7

http://senas.lnb.lt/...p;categoryId=20

ne vien Klopedija si knyga domina mirksiukas.gif

o vat sita turbut irgi verta demesio "Dykuma" man laaabai patiko

Auksinė žuvelė : [romanas] / J.M.G. Le Clézio ; iš prancūzų kalbos vertė Jonė Ramunytė. – Vilnius : Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, 2014 (Vilnius : Petro ofsetas). – 207, [1] p. – Tiražas 1500 egz. – ISBN 978-9986-39-804-2 (įr.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieplauka: 29 rugsėjo 2014 - 12:21
QUOTE(Dolitlė @ 2014 09 29, 13:06)

Ir aš laukiu, ir aš bigsmile.gif clap.gif Bet maniau bus plonesnė, kažkodėl taip įsivaizdavau g.gif Na bet svarbu, kad vertimas geras būtų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 09 29, 09:14)
kaip supratau šios diskusijos nebebus su kuo vystyti
Gal, sakau, kaunietės kada vyno norisi.... jaučiuosi atitrūkus nuo žemiškų dalykų - gyvo paplepėjimo ir taurės vyno drinks_cheers.gif
Jeigu pažadi man į ryžas kudlas nekibti?.. Nes pačiai bus blogiau. lotuliukas.gif Aš plikai nusiskusiu, o ką darysi Tu? lotuliukas.gif
Jei prie vyno tiks kava, alus ir kepsnys ar pyragas, mielai. biggrin.gif

Dolitle, Prieplauka, ačiū už geras žinias. aciuks.gif
Atsakyti
debesys

švininiai lyg burės pripildytos pilko lietaus
ir skaidrūs lyg metai kurių dar praeiti nespėta
jie plaukia link tikslo ar šiaip kažin ko neartaus
kas niekad netilpo į kryptį ir laiką ir vietą

kaip oro kasyklos kur kasame savo sapnus
jie nyra į jūrą anapus tykių horizontų
ir vėjas juos lydi paniręs į kirų sparnus
ir vandens jų atspindžius neša ton pusėn kurion tu

nėsyk nekeliavęs ji tau dar toliau nei toli
tad slėpki akis prisidėjęs prie antakių ranką
jie plaukia lyg švinas dangum begaliniai keli
ir viskas dar čia tačiau tau jau kažko neužtenka

lyg svetimas eitų į paliktus tavo namus
dalintis ir džiaugtis viskuo kas tik tau buvo skirta
nors tai tiktai debesys bet jų artumas ramus
baisiau už metus kai dar nieko nebuvo patirta

jie srūva kaip kraujas jie leidžiasi gyslom žemyn
susirenka saulę nuo bokštų bei medžių viršūnių
ir daužomas žingsnių tu sunkiai grįžti kambarin
ir vėl iki ryto renki savo tūkstantį šukių

Navakas, Kęstutis. Atspėtos fleitos: Eilėraščiai. – Vilnius: LRS leidykla, 2006.

----------------------------------------------------

Išblaškėm paskutinius skatikus
ir drabužius ir debesis
ir žmones
o trokšdami dievybės radom tik vienas kitą
argi gyvenom kitados laimingai
argi gyvensim mirę
argi tikrai mylėdami
mes tampam geresni
žinau visai mažai
bet mielas mano
šitoji laimė nužudys mane
nes juk nelaimės niekaip nepražudė

Jazukevičiūtė, Dalia. Imperijos moteris: Eilėraščiai. – Vilnius: Baltos lankos, 2006.

------------------------------------------------

ŽODŽIAI GYVENTI

eini taip tyliai
niekieno gatve
kur buvę sodai
supasi nuobodžiai
ten tavo rožės
žiūri į tave
ir tavo žodžiai
kalba tavo žodžiams

dabar tu sielos
žūstančiam laive
kai nori broliui
draugui pasiguosti
tik žodžių bangos
rieda per tave
ir nuo blakstienų
ritasi per skruostus

yra diena kai
norisi gyvent
gyventi rodos
mirti o gyventi
tik žodžiai godžiai
žiūri į tave
jie žino ta diena
nebūna šiandien

Degėsys, Liutauras. Tai naktis: Eilėraščiai. – Vilnius: Vaga, 1990.

4u.gif 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 09 29, 16:10)
Jeigu pažadi man į ryžas kudlas nekibti?.. 

o kodėl turėčiau?

Mano tikslas nėra būti visų suprastai ir nesiruošiu stengtis visų suprasti cool.gif
Atsakyti
Baigiau skaityti A. Tapino "Vilko valandą". Niekada nebūčiau pagalvojus, kad debiutuojantis rašytojas gali parašyti tokią knygą. Negalėjau iš rankų paleist, taip įtraukė, kad och... Sakyčiau, tikrai pelnytai laimėjo Geriausios metų knygos titulą. Labai labai gražu, šmaikštu, fantastiška. 4u.gif thumbup.gif Tapino Vilnius tiesiog sužavėjo. thumbup.gif
Ir ką galima nusitverti skaityti po tokių įspūdžių... doh.gif
Atsakyti