Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 89 laida

QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 09 16, 07:04)
Valia gali nugalėti viską.Kai yra tikslas,konkretus žinojimas, žmogus gali nesuvokiamai daug. Yra daugybė dalykų, kurie nėra prigimtiniai, žmogų "puola" įvairios aistros, gali būti įvairių potraukių, bet tai nereiškia, kad tai prigimta. Išugdyta stipri valia gali viską. Bet tai labai sunkus kelias. O pats lengviausias iš jų - iškart nukirsti šaknis, vos tik kilus minčiai, neleisti išsikeroti šaknims.

P.S. Nebent prigimta laikytume viską, nes viskas (potraukiai, mintys ) kyla dėl prigimtinės nuodėmės

P.S. Svarbu, kuo žmogus maitinasi, ar maitinamas tik kūnas, ar ir dvasia, jei žmogus mąsto minimaliai, jo nedomina egzistenciniai klausimai, jo sieliūkštė yra "uždusinta",tai žinoma, kad dominuos fiziologiniai poreikiai, "duonos ir žaidimų", bet yra daugybė pavyzdžių, daugybė asmenybių, iš įvairių epochų, kurių fiziologiniai poreikiai atlieka kūno, kaip priemonės, palaikymo funkciją, kūnas gerbiamas, bet jam nepataikaujama, jis tik priemonė, o ne vergaujama kūnui. Sekso nereikia nei sureikšminti, nei sumenkinti.

P.P.S. Tų "Maslow" tikrai ne vienas tongue.gif

va, nukopinau postą, kurioje vietoje (pacituokit) aš jus menkinau? Ar iš bendro teksto pasiėmėt mintį, sau ją pritaikėte ir mane apkaltinot jūsų menkinimu? Nebeturiu ką pridurti.

va, nukopinau postą, kurioje vietoje (pacituokit) aš jus menkinau? Ar iš bendro teksto pasiėmėt mintį, sau ją pritaikėte ir mane apkaltinot jūsų menkinimu? Nebeturiu ką pridurti.

Papildyta:
QUOTE(prieplauka @ 2014 09 28, 15:52)
dar karta likau apšalus....kaip vienas žmogeliukas sako- pati su savim susipyko ir isejo....

Linkiu niekada su savim nesusipykti 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 09 28, 10:43)
Išrinktos vertingiausios iš vertingiausių 2013 metų verstinės knygos: http://www.skaitymom...php?-1170882133
Nė vienos neskaičiau, bet vis dar ruošiuosi klausyti "Veneros plauką".  blush2.gif

Na va, gėda prisipažinti, ir aš nė vienos neskaičiau. O buvau apie save tokios geros nuomonės, atseit, tik geras knygas skaitau.
Galiu tik pasiguosti, kad lyg "Pabaigos jausmą" ir "Veneros plauką" turiu parsisuntusi, tik eilė vis niekaip neprieina.
Buvau truputį į detektyvų keliuką pasukusi, bet vakar jau sėkmingai grįžau ir džiaugiuosi "Tigro žmona". Magiškojo realizmo elementai, kaip visada, smagina.
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2014 09 28, 15:52)
dar karta likau apšalus....

Ai, geriau eilėraštį gražų įkelk 4u.gif Bus daugiau naudos.Seniai skaiciau.Siela alksta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 09 28, 14:22)
Ai, geriau eilėraštį gražų įkelk  4u.gif   Bus daugiau naudos.Seniai skaiciau.Siela alksta biggrin.gif

drinks_cheers.gif Tikrai senai jau buvo

"Pabaigos jausma" skaiciau, kiek pamenu patiko, bet suzaveta nelikau rolleyes.gif

Radau atsiliepima, pasirodo, ka dlabai patiko, tik nelabai atsimenu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 28 rugsėjo 2014 - 15:26
QUOTE(adija5 @ 2014 09 28, 16:22)
Ai, geriau eilėraštį gražų įkelk  4u.gif  Bus daugiau naudos.Seniai skaiciau.Siela alksta biggrin.gif

Adija, butinai ikelsiu ryt smile.gif is tikro-toks grazus ruduo ....siandien tik su plansete vargstu, neiseina normaliai paieskot blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2014 09 28, 16:25)
Adija, butinai ikelsiu ryt smile.gif is tikro-toks grazus ruduo ....siandien tik su plansete vargstu, neiseina normaliai paieskot blush2.gif

Aha, lauksim 4u.gif Gražaus biggrin.gif O tai ko su planšetėm sėdit? Eikit džiaugtis tuo nuostabiu rudeniu
.Palauks ir forumas, ir egzistenciniai klausimai...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 09 28, 17:21)
Eikit džiaugtis tuo nuostabiu rudeniu 
Taip ir padariau pioneer.gif , išėjau su šuniu, parodžiau jam gražų rudenį. biggrin.gif Štai kaip gražu: http://www.kaunas.lt...31-s470x313.jpg Gaila, kad šuo nemoka minti dviračio. hihihi.gif
Atsakyti
Ruduo: http://www.youtube.c...h?v=UfaqcIjJnr8
Papildyta:
Ir dar ruduo: http://www.youtube.c...h?v=9NThZidnRB8 Gal net dar gražesnis. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 09 28, 16:58)
išėjau su šuniu, parodžiau jam gražų rudenį.  biggrin.gif 

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Prajuokinai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 09 28, 14:58)

gal nebereik šia tema nieko bepridūrinėt. Man, kaip ir Forget, viską iš eilės perskaičius, taip pat pasirodė, kad kažkieno požiūriu (esu tikra, kad ne tavo, bet kažkieno tavo cituoto) esu tik sieliūkštė - bevalė, menkų aistrų apimta, niekam tikusi. Ale ką jau čia, labai myliu save tokią, kokia esu biggrin.gif
Baigiam gal šitą diskusiją apie aukštas materijas ir grįžtam prie eilinių knygų. Jaučiuosi per kvaila, kad galėčiau įsiterpti biggrin.gif
Tegyvuoja gražus ir ruduo ir puikūs detektyvai biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Forget @ 2014 09 28, 15:23)

"Pabaigos jausma" skaiciau, kiek pamenu patiko, bet suzaveta nelikau rolleyes.gif

Radau atsiliepima, pasirodo, ka dlabai patiko, tik nelabai atsimenu  lotuliukas.gif

seniai bręstu 'Pabaigos jausmui'. Va gal kai prasidės ne toks gražus ruduo, kaip tik ir pribręsiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 28 rugsėjo 2014 - 17:36
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 09 27, 18:42)
Kad požiūris keičiasi į daud dalykų, aš sutinku. Bet tai kas kita, nei namo pamatai.

(...)

Apie išbandymus ...Eisiu į sektas,į striptizo barus, gi niekas nepanaikins mano meilės Dievui.

Poziuris tikrai keiciasi ir ne apie tokius isbandymus eina kalba - "meiles Dievui" gal ir nepanaikins niekas, bet pvz., artimo, ypac vaiko, mirtis sudrebins visus isitikinimus is pamatu. Ka jau kalbeti apie visu kitu atsakymu ieskojima i egzistencinius klausimus, kuriu su amzium bus tik daugiau...

Apie tikėjimą - aš irgi nesu uoli krikščionė, gal kada būsiu uolesnė, trūksta valios, pastangų, noro, uolumo, bet aš išties noriu ja būti, noriu niekada neišsižadėti, noriu sekti tuo, kuo tikiu ir kas man brangu,

Visada suklustu, kai pradedama sneketi apie "uolu tikejima" - kvepia sektantizmu.

Ką tu žinai apie dykumos vienuolius, jei teigi, kad jie su niekuo nebendrauja (100proc, t. y. išvis) ir jų samonėje nevyksta pokyčiai?Kaip tik vyksta milžiniški pokyčiai, sunkiai suvokiami mums, pasauliečiams.

(...)

Kaip sakoma, jei žmogus jaučiasi viską pasiekęs,. kone tobulas, labai patenkintas savimi ir savo dvasine padėtim, galima sakyti, kad nuo tos akimirkos jis pardeda pūti, mirti.

Sutinku, kad "paprastiems pasaulieciams" sunku suvokti nusprendusiu atsiskirti nuo civilizacijos kelia i nusvitima, bet lygiai taip pat "paprastam pasaulieciui" sunku suvokti aukstaja matematika... Abiem pavyzdziams reikia pagrindu, ju negavus, nera supratimo, todel telieka interpretacijos.

O paskutinis sakinys yra tik skambi fraze! Kiekvienas pasirenka (samoningai arba ne) savo kelia, kuriame isbandymu deka daro atradimus ir todel tai ko nesuvoke vakar, gali suvokti rytoj.

Akmenskelte, tavo pamastymai yra gan idomus, bet dar labai jaunatviski ir "knygyniai", kas nera blogai, nes matosi, jog domiesi senom, kaip Pasaulis tiesom, kurios, beje, veda i pazinima... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 09 28, 17:23)

Ir dar vienas, nepabostantis...
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2014 09 26, 22:55)
Ta pati. Rusiskai skaiciau, parsisiunciau is cia http://flibusta.net/a/14292. Angliskai jau penkios yra. Beje, nors knygos lyg ir priklauso vienai serijai, sioje isvis nera ne vieno veikejo is pirmu dvieju knygu unsure.gif  O as taip norejau to berniuko (Adamo?) istorijos paaiskinimo kokio  verysad.gif

ačiū už nuorodą 4u.gif Matau, dvi iš serijos, trečia atskirai.
Atsakyti