Kad jau apie Austen prašnekot, tai ir aš "išlendu"
QUOTE(dalaja @ 2014 07 27, 22:32)
jungiuosi ir aš į Jūsų skaitytojų būrelį

Šiais metais (iki šiandien) labiausiai patikusios knygos:
* Jane Austin Puikybė ir prietarai - gėda, bet tik dabar perskaičiau. Gyvenau su ta knyga skaitydama, gyvenau ir peskaičius. Myyyyliu klasiką!
sveika prisijungusi
aš esu didžiuuulė Jane Austen gerbėja, tai labai smagu skaityti, kad tau patiko ši jos knyga
QUOTE(zis @ 2014 07 28, 10:07)
O as savaitgali megavausi J. Austen kuryba (aciu Pajautai). Perskaiciau "Nortangerio abatija". Patinka man sios rasytojos stilius: knyga neskubi, su daug to laikmecio realiju ir grazia meiles istorija
aš neseniai šią knygą antrą kartą skaičiau.
Esu pasinėrusi ne tik į kūdikėlio auginimo džiaugsmus, bet ir į MOOCs (visokių geriausių pasaulio universitetų siūlomus visokiausius kursus internetu).
Tai neseniai FutureLearn (UK platforma) baigiau Šefildo universiteto kursą "Literature of the English Country House". Ten viena tema buvo apie "gotikinę" literatūrą, nagrinėjome Ann Radcliffe "Mysteries of Udolpho" ištraukas. Ta proga ir visą knygą perskaičiau (garbė Kindle Paperwhite skaityklei, kurios ekranas su apšvietimu, tai naktimis maitindama per tuos porą mėnesių daug knygų perskaičiau

).
"Nortangerio abatijoje" Jane Austen švelniai parodijuoja tą "gotikinę" literatūrą, pagrindinė herojė kaip tik prisiskaičiusi "Mysteries of Udolpho"
Tai po tos knygos vėl naujai "Nortangerio abatiją" perskaičiau.