Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 89 laida

Labos 4u.gif
O as savaitgali megavausi J. Austen kuryba (aciu Pajautai). Perskaiciau "Nortangerio abatija". Patinka man sios rasytojos stilius: knyga neskubi, su daug to laikmecio realiju ir grazia meiles istorija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dalaja @ 2014 07 27, 23:32)
Sveikos merginos,
* Fredrik Bachman „Gyveno kartą Uvė“
Sveika. 4u.gif
Man įspūdžio nesudarė. Tačiau, jei ši patiko, dar labiau patikti turėtų "Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo" http://www.knyguklub...a ir dingo.html

"Dabar skaitomų" doh.gif knygų krūvos viršuje pasidėjau dar vieną - Арто Паасилинна, «Сын Бога грома» https://vk.com/doc41...c984f413e66a00e
Atsakyti
Skaitau M. Frisch "Homo faber". Paskutiniu metu tap niekas nelipo iš skaitomų knygų, kad sunerimau, jog pasidariau per daug išranki, ar ką. Pradėjau galvoti, gal per atostogas reikia skaityti visai kitokias knygas, nei šiaip. ax.gif Bet labai lengvos išvis nesiskaitė. Frišas visai kas kita, skaitau ir skaityt norisi. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 28, 11:00)
o kažkas sakė - nesiskaito, nekabina..  biggrin.gif  biggrin.gif

Sakė, sakė, bet paskui persigalvojo, nepastovus tas kažkas biggrin.gif
Echo labirintuose ir kronikose magija, stebuklai, tai, kas neįmanoma yra faktas, akivaizdybė, o senojo Vilniaus pasakos, mano nuomoje, tokios pat stebuklingos, tačiau daug subtilesnės, mistiškesnės, lėtesnės, todėl iškart ir "neįsikirtau" ar kaip ten sakydavo garsusis žurnalistas ir poetas, piratų palikuonis, Andė Pu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SOFIJA5: 28 liepos 2014 - 14:23
QUOTE(Gemma @ 2014 07 28, 07:43)
sveika prisijungus  4u.gif

dairiaus ir aš į ją bibliotekoj, bet vis neapsisprendžiau imt-neimt. ko gero, kitąkart reiks prigriebt  g.gif

Būtinai pribgriebkit, tikrai nesigailėsit wink.gif Aprašymas visiškai neatskleidžia knygos sielos. Apksirtai manau, kad ją apibūdinti tinkamai būtų sunku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2014 07 28, 12:07)
Labos 4u.gif
O as savaitgali megavausi J. Austen kuryba (aciu Pajautai). Perskaiciau "Nortangerio abatija". Patinka man sios rasytojos stilius: knyga neskubi, su daug to laikmecio realiju ir grazia meiles istorija smile.gif

Ar yra si knyga isversta i lt kalba?
Atsakyti
QUOTE(Ledime @ 2014 07 28, 21:39)
Ar yra si knyga isversta i lt kalba?

Taip, "Nortangerio abatija" yra išleista lietuviškai.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 25, 20:11)
luiziana,HI  smile.gif  Seniai matyta  smile.gif  Nesiruosi i LT? Tarptautiniai meetai - jega  thumbup.gif
Lazario moterys - labai gera knyga  wub.gif  Apturesi skaitymo malonuma  smile.gif

Ne,nesiruosiu greitu laiku sad.gif

QUOTE(klopedija @ 2014 07 25, 20:32)
Gimė idėja: keliaujančios, jei atrasite literatūrinių akcentų, fiksuokite ir rodykit temoje ar foto albume. Bus įdomu.  mirksiukas.gif

ok smile.gif
Atsakyti
Kad jau apie Austen prašnekot, tai ir aš "išlendu" blush2.gif

QUOTE(dalaja @ 2014 07 27, 22:32)
jungiuosi ir aš į Jūsų skaitytojų būrelį  4u.gif  Šiais metais (iki šiandien) labiausiai patikusios knygos:
* Jane Austin „Puikybė ir prietarai“ - gėda, bet tik dabar perskaičiau. Gyvenau su ta knyga skaitydama, gyvenau ir peskaičius. Myyyyliu klasiką!

sveika prisijungusi 4u.gif
aš esu didžiuuulė Jane Austen gerbėja, tai labai smagu skaityti, kad tau patiko ši jos knyga 4u.gif

QUOTE(zis @ 2014 07 28, 10:07)

aš neseniai šią knygą antrą kartą skaičiau.
Esu pasinėrusi ne tik į kūdikėlio auginimo džiaugsmus, bet ir į MOOCs (visokių geriausių pasaulio universitetų siūlomus visokiausius kursus internetu).
Tai neseniai FutureLearn (UK platforma) baigiau Šefildo universiteto kursą "Literature of the English Country House". Ten viena tema buvo apie "gotikinę" literatūrą, nagrinėjome Ann Radcliffe "Mysteries of Udolpho" ištraukas. Ta proga ir visą knygą perskaičiau (garbė Kindle Paperwhite skaityklei, kurios ekranas su apšvietimu, tai naktimis maitindama per tuos porą mėnesių daug knygų perskaičiau thumbup.gif ).
"Nortangerio abatijoje" Jane Austen švelniai parodijuoja tą "gotikinę" literatūrą, pagrindinė herojė kaip tik prisiskaičiusi "Mysteries of Udolpho" mirksiukas.gif
Tai po tos knygos vėl naujai "Nortangerio abatiją" perskaičiau.
Atsakyti
Sveikos, mielos skaitytojos,

galbūt galite padėti nesusipratėlei ax.gif ? Labai mėgstu skaityti knygas, jas imu iš Marcinkevičiaus bibliotekos Vilniuje. Bet dabar problema - dirbu toli nuo centro ir geriausiu atveju vos prieš 7 val. galėčiau nukakti į biblioteką. Turiu ir grąžinti knygas, ir naujų pasiimti, kad knygų alkį numalšinčiau smile.gif . Pamaniau, kad, jeigu užsakyčiau norimas knygas, tada nereiktų jų ieškoti bibliotekoje ir spėčiau kažkaip kurią dieną pasiimti. Bet nors ir prisiregistruoju, mane atpažįsta sistema, bet kai jau pasirenku knygą, išmeta langelį su užsakymo data, spaudžiu užsakyti ir tada parašo: "Neteisingas skaitytojo pažymėjimo numeris arba slaptažodis. Pakartokite. ". Gal žinote, kaip išspręsti šią problemą? 4u.gif Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2014 07 28, 23:09)
Taip, "Nortangerio abatija" yra išleista lietuviškai.

Aciu!Labai patinka Austen,o kaip tik sios knygos dar neskaiciusi esu.
Atsakyti
QUOTE(Matematikė su knyga @ 2014 07 29, 22:34)
"Neteisingas skaitytojo pažymėjimo numeris arba slaptažodis. Pakartokite. ". Gal žinote, kaip išspręsti šią problemą? 4u.gif  Ačiū.

Įtariu, kad čia sistemos klaida. Bandyk rašyti el. laišką bibliotekai. Jeigu tokie skundai kartosis, gal atkreips dėmesį ir perduos sistemos prižiūrėtojams. Niekas kitas nepadės. ax.gif
Atsakyti